На 27.11.2008, след гласуване, се реши т.6 от Законопроекта за Управление на Етажната Собственост да бъда върната за преразглеждане към Комисия по правните въпроси. В тази точка се съдържа и спорния текст за отглеждане на домашни любимци, както и други спорни моменти, което наложи преразглеждането на целия текст. На 02.12.2008 от 14ч е насрочено извънредно заседание на Народното Събрание, като в програмата му като т.4 е включено и продължаване на разглеждането на Законопроекта.

Законопроектът за Управление на Етажната Собственост бе включен за разглеждане тази седмица, като при гласуването на програмата на НС, Председателят Георги Пирински е коментирал, че по този законопроект има много спорни текстове, много постъпили жалби и направени действия както от гражданите, така и от Омбудсмана.

Дебатите на 26.11.2008 по т.6 бяха доста оживени. Председателят на Комисията по жалбите и петициите- г-н Димитър Йорданов изчете и разясни решението на комисията им както при разглеждането на т.6, така при това на т.11. В подкрепа на тезата против искането на изрично съгласие от съседите за отглеждане на домашен любимец се изказаха и Екатерина Михайлова, Антоанела Понева, Яни Янев, Руденко Йорданов, Елиана Масева, Ненко Темелков и Евдокия Манева.

Well afore everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

 © Sofia Photo Agency  Домашни любимци да могат да се отглеждат в апартамент след информиране на непосредствените съседи, това предложи депутатът от НДСВ Яни Янев при дискусията в парламента по второто четене на новия Закон за етажната собственост. Народни представители от опозицията настояха да отпадне записаното в проекта изискване за търсене на съгласие от съседите за отглеждане на любимец, освен ако той е в клетка или аквариум. Народните избраници спориха часове само по този текст от проектозакона. В началото Елиана Масева от ДСБ каза, че не е редно, както е записано, живеещите в блокове да се наричат обитатели, защото един плъх също можело да бъде обитател. После спорът се пренесе върху други домашни любимци. Председателстващият заседанието Любен Корнезов и Яни Янев се заиграха с това, че според проекта без съгласието на съседите може да се гледат единствено животни в клетка и аквариум: „Какви са тези аквариуми, бе колега. Животни в аквариуми. То за риби става дума, не само. За крокодили? И крокодили гледат, хамстери гледат, змии гледат. Всякакви други влечуги гледат в аквариуми, тарантули, буболечки. Това е в кръга на шегата". Руденко Йорданов от левицата смята, че трябва да се създаде регистър на домашните любимци във всяка сграда: Да има информация кой какво гледа, има ли риск за обитателите на сградата, и това да бъде отпратка към контролните органи да установят по-сериозен контрол и мисля, че няма нищо прекалено в това, в края на краищата дали ще бъде питон, дали ще бъде домашно куче, или прасето на Джордж Клуни, важното е това да бъде известно." Антонела Понева от ДСБ е категорично против всякакъв ограничителен режим, трябвало да се спазват сега действащите норми. Според нея е смешно това, че в текста се казва, че могат да се отглеждат животни в клетка и в аквариуми, защото означава, че в клетка човек може да отглежда лъв, а в аквариум пирани и всякакви такива страховити животни, но едно пуделче не може да отглежда, без съседите да дадат съгласие. Спор предизвика и предвидената забрана за извършване на дейности без съгласието на общото събрание, които са по-големи от обичайното и които създават безпокойство на другите. Бе предложено тези спорни моменти да се разгледат отново в правната комисия. Очаква се обсъждането на проекта продължи в четвъртък.

Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Текстът е предложен в законопроекта за етажната собственост, който парламентът обсъжда на второ четене
 
Депутати се обявиха против това да се иска съгласието на непосредствените съседи за отглеждане на животни в апартамент.

Текстът е предложен в законопроекта за етажната собственост, който парламентът обсъжда на второ четене.

Собствениците на етажна собственост и обитателите на сградата нямат право да гледат домашни любимци преди да са се допитали до близките си съседи, освен ако става дума за животни в клетки или аквариуми.

Те са длъжни също така да спазват санитарни и хигиенни норми, предвижда законопроектът.

От Комисията по жалбите и петициите на гражданите предложиха гласуването на тези текстове засега да се отложи.

Законопроектът засяга над 4 млн. българи, които живеят в режим на етажна собственост. Според статистиката около 80 на сто от населението в градовете обитават именно такива жилища в блокове или кооперации.

През септември от "Град за отговорни хора" организираха мълчалив протест под надслов "Не на съседската намеса в личния живот" срещу въпросните текстове.

От организацията са на мнение, че нормите за отглеждане на домашни любимци са достатъчно подробно разписани в Закона за защита на животните и Закона за ветеринарно-медицинската дейност.

Ако бъде гласуван в този вид, законопроектът ще доведе единствено до междусъседски конфликти, предупредиха те.


Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Хора от смолянското село Мугла убиват и ядат кучета. Действията им са продиктувани от вярване, според което кучешкото месо лекувало неизлечими болести.

Нова телевизия излъчи репортаж по случая. Възрастна жена призна, че сама коли четириногите, след като уличните кучета родят. После собственоръчно ги готви. Не ми е жал, каза баба Николина Хаджиева.
Неин съселянин - Светлин Величков също не скри, че яде кучешко месо. Той дори показа рана на пръста си - последното животинче, което заклал, го ухапало. 
След сигнал от Ветеринарно-медицинската служба в Смолян са съставили актове за административно нарушение, като им е наложена глоба от по 500 лева. Когато дошли, проверяващите не открили кучешко месо, но самопризнанията на двамата били достатъчни. 
Убийствата на кучета в селото провокирали гнева на местен защитник на животните. От страх да не стане обект на отмъщение от страна на съселяните си той не пожелал да застане пред камерата. 
У нас малтретирането, убийството на кучета, както и производството на храна от кучета, е незаконно. Санкциите са от 500 до 2000 лева. 
Преди две години, след скандал, кметът на Царево Петко Арнаудов забрани провеждането на традиционния езически обичай тричене на кучета. Той беше част от древните кукерови дни в странджанското село Бродилово. По време на празника мъжете в селото омотаваха кучетата с въжета, връзваха ги за два кола над река и ги мятаха над водата, докато се саморазвържат и паднат или избягат. Древните хора са вярвали, че така животното се предпазва от бяс. Обичаят предизвика скандал в Германия, Австрия и Швеция миналата година, след като чужди информационни агенции пуснаха репортажи за него.

Well already everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Image
снимка: в-к 24 часа
Програмистът-сатанист Евгений Андреев (на снимката), който взимал котета, зайчета, кученца и птици по обяви за осиновяване, за да храни с тях змиите си, първо пускал животните на големите змии, които им вкарвали отрова, после ги разфасовал и одирал за по-малките кроталите в терариума си.

"Първо дава котетата, зайчетата или кученцата на по-големите си гръмящи змий, за да им вкарат отрвова. След това ги взима, одира и разфасова, за да може да ги даде на по-малките кротали в терарирума си, защото те не могат да се справят с целите животни", разказа познат на Евгени Андреев пред камерата на предаването "Истории с Патрашкова" по ТV2.

Тактика 

Извергът не прибирал бездомни животни, а търсел по форумите само домашни любимици, които са ваксинирани и обезпаразитени.
"Хвалеше се, че не иска да рискува змиите му да се разболеят от нещо", добави човекът. Според него Евгени не е единственият човек, който храни влечугитте си с кучета и котки, което е изрично забранено в Закона за защита на живтните. 
"Аз знам за една жена от столичния квартал Иван Вазов, която храни своя питон с живи зайци и кучета", сподели още познатият на Андреев. Той обясни, че се е запознал с него в интернет форумите преди около година и половина и когато е разбрал за извратените занимания на психаря, бил шокиран.Well along everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Директорът на Националната ветеринарно- медицинска служба Жеко Байчев е освободен от министъра на земеделието и храните Валери Цветанов в сряда, съобщиха от агроведомството. “Отстраняването му от поста е свързано с оптимизиране работата на службата и необходимостта от разширяването на нейните функции“, пише в пресинформацията на ведомството, но без да се уточнява какви са планираните промени.

Посочва се още, че “роля за освобождаването на генералния директор има и отчетеното разминаване с предварително определените графици на изграждането на системата за идентификация на животните“.

Фактически Бойчев бе обвинен още през лятото по време на протестите на млекопроизводителите, че е виновен за забавянето на действието на идентификационната система за животните, която да позволи на фермерите да получават субсидии на глава добитък. При предишните протести на селските стопани, от Министерството на земеделието и храните обявиха, че системата ще заработи след 15 септември и с индивидуални пароли фермерите ще могат да регистрират животните си и от следващата година да получават европари за всяко добиче, а не както е в момента – на декар обработваема площ, което ощетява стопаните без пасища. Графикът обаче не бе спазен и системата не работи.

Well yet everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageОт догодина всички домашни кучета и котки задължително трябва да имат имплантиран чип. С него държавата ще следи популацията на животните и дали те получават навреме задължителните имунизации.

Чипът става задължителен за всички държави членки на Евросъюза

със специален регламент, който ще влезе в сила най-късно в средата на 2009-та година, обясниха за bTV от Националната ветеринарномедицинска служба. Кой слага чипа и колко струва услугата?

Чипът се имплантира от ветеринарните лекари с инжекция - срещу такса до 40 лева. Той има размери на оризово зърно и се имплантира под лявото ухо на домашния любимец. При допир със специално прочитащо устройство чипът излъчва уникален 15-цифрен номер. Чипът е идентификационен и не става за проследяване на животното.

"Това де факто е ЕГН-то на вашето куче. Номерът е уникален за целия свят и по него ще се разпознае кой е собственикът на кучето", обясни д-р Радослав Алексиев.

Номерът на чипа се залепва в паспорта на кучето.

От следващата година този номер и данните за кучето ще се съхраняват в глобална компютърна база данни, поддържана в България от Националната ветеринарно медицинска служба.

Well along everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.