ImageВчера в ОД на МВР – Русе е постъпил сигнал от д-р Маркова, управител на дружеството "Българско-германска помощ за защита на животните", че по данни на собственици на кучета отново е имало случаи на отравяния на животни в Парка на младежта в Русе. Според информацията за два дни са констатирани 6 случая на натравяне на кучета, три домашни и три бездомни. Ветеринари са успели да спасят три от тях.

Припомняме, че в началото на 2009 година по данни за отравяне на кучета в Русе, в Областната дирекция на МВР бе извършена задълбочена проверка, въз основа на която е образувано следствено дело в отдел “Следствен” към Окръжна прокуратура – Русе. Проведени са множество действия от разследващите, които обаче не са довели до конкретни и окончателни резултати. В същото време е изяснен вида на използваното вещество, касае се за бързо действаща отрова.
 
От МВР-Русе предупреждават всички посетители на парковите зони в града да бъдат особено бдителни, когато се разхождат със своите деца или с домашни любимци. При извършените проверки и анализи е било констатирано, че разпръскваното вещество е с розов цвят, поставяно в примамки от месо, колбаси или животински вътрешности.


ImageУвеличават се случаите на изгубени кучета и котки около Нова година, съобщават от уебсайта за бездомни животни www.bezdom.info. Основна причина са силните гърмежи, които са неразделна част от празничната нощ.

За съжаление всяка година непосредствено преди и след Нова година нараства броят на обявите при нас за изгубени домашни любимци, разказват от администрацията на „Без дом”. „Причината почти винаги е една и съща – силен стрес и паника у животните от пиратки, изстрели или силен шум. Най-често инцидентите стават привечер, когато гърмежите се увеличават, а и видимостта е ниска. По правило изгубените кучета са много повече от котките.”

От „Без дом” съветват собствениците на кучета да ги извеждат само по светло и на повод. В случай, че изгубите домашния си любимец, не напускайте мястото, където е бил забелязан за последно, защото вероятността той да се върне отново там е голяма. Включете повече хора в търсенето, проверете дали не е стигнал сам до дома или до друго познато за него място. Ако кучето не се появи до час-два, разлепете обяви с точното му описание из квартала, в зоомагазините и ветеринарните клиники, както и в интернет. Ако намерите изгубено куче или коте, първо проверете във ветеринарна клиника дали животното има микрочип, след това преминете към разпространението на обяви. 


Well along everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

снимка: prkernel.comОбщина Пловдив стартира проект „ЗООДОБРОВОЛЕЦ”. Той цели да подкрепи добрите намерения на хората, които се грижат за животните по улиците, да ги стимулира да правят това по начин, който да не нарушава санитарно-хигиенните норми, да ги провокира да предприемат и следващите стъпки, необходими като грижи за бездомните животни – обезпаразитяване, ваксиниране, кастрация.

От няколко месеца в община Пловдив се обсъждат идеи, реализирането на които да доведат до възможно най-правилното справяне с проблема, който назря съществено през тази година – храненето на бездомните котки в Пловдив. Идеята на администрацията е всеки пловдивчанин, който желае да се включи в проекта, да подаде писмено заявление в съответното кметство по местоживеене. Образците на заявленията са разпратени до районните еколози. Срокът за подаване на заявленията е 10 януари следващата година. След това ще се разгледат и ще се изготви списък на зоодоброволците. 

Well yet everyone see that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageТомбола за дарители с награда едноседмична почивка за двама в луксозна къщичка близо до Банско и Катарино предлага на дарителите си Българското общество за защита и опазване на бездомните животни . Наградата включва самолетни билети от всяко европейско летище до София, трансфери до скизоната на Банско, безплатни карти за лифтовете и наем на ски или сноуборд екипировка. Спечелилите наградата кучешки благодетели ще се радват и на специално посрещане с шампанско във вилата.

За да се участва в томболата за наградата, трябва да се направи дарение от 10 евро на обществото или директно на някой от проектите, по които то работи - приюти за бездомни животни в София и Варна и осиновяване на български бездомни кучета в държави от Западна Европа.


Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Корабен механик се жалва на Бойко Борисов и Цветан Цветанов за прегазеното си куче. Христо Христов от Попово пише в изпратените писма, че мъже с ловни пушки, яхнали джип на община Антоново, смачкали 4-годишната му овчарка и изчезнали с мръсна газ. Инцидентът станал преди 10 дни в село Присойна. Човекът се съмнявал, че местните власти ще реагират адекватно, затова решил да се жалва директно на премиера и вътрешния министър, за да му помогнат. Стопанинът на убитото куче заяви, че ако бъде обезщетен с някаква сума, той веднага ще я предостави на природозащитни организации.

Well yet everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Зачестяват случаите на изчезване на ловни кучета по време на лов край гранични смолянски села, съобщиха от местните ловни дружинки. Над 10 ловни кучета са обявени за издирване от ловци от селата Арда, Могилица, Смилян и Гьоврен, за част от случаите е информирана и "Гранична полиция", защото се предполага, че четириногите следотърсачи са "емигрирали" на гръцка територия. Ловци от региона не изключват версията за възможна търговия с хрътките през граница.

Общо осем са изчезналите ловни кучета на жители на с. Арда от началото на ловния сезон, съобщиха от ловната дружинка.  Преобладаваща част от издирваните четириноги са добре обучени, отгледани в полигон за обучение на кучета за преследване на глигани. Ловни хрътки могат да се пласират в Гърция от 500 до 2000 евро в зависимост от екземпляра, обясняват от ловното сдружение "Сокол" в Смолян.            

Няколко случая на незавърнали се след хайка кучета има и в дружинките в Могилица, Смилян и Гьоврен. Всички издирвани кучета са изчезнали по време на лов в близост до границата.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Немски обеци вече ще си носят бездомните кучета вместо нашийници, които досега са им слагали в общинския Зооветеринарен комплекс. За песовете вече са поръчани в Германия 1000 броя от новата маркировка, съобщи вчера главният експерт от дирекция „Екология" Йорданка Даскалова. Аксесоарите струват 400 лева, още стотина лева са дадени за специални клещи, с които те ще се поставят. До края на декември ще ги получим и през януари ще маркираме по европейски, потвърди шефът на общинския комплекс д-р Петю Станев.

Върху обеците на помиярите задължително ще се изписва номер, който започва с 16. За куриоз той съвпада с номера на многомандатния избирателен район (МИР) в Пловдив. Така ще се знае, че бездомното куче е наше, а не от Харманли или Тутракан, обясниха от приюта. На песовете, които ги взимат от комплекса, ще слагат микрочипове. Това е задължителното условие, включително и за домашните кучета, според директивите на ЕС и Закона за защита на животните, подчерта Даскалова.

Пак според европейските канони от 2011 г. в сила влизат драконовски мерки спрямо кметовете. Ако в техните градове има скитащи кучета, за всяко от тях ще се налагат глоби от 1000 до 2000 лева. Целта е бездомните четириноги да бъдат прибрани в приюти, обясни Йорданка Даскалова. Мярката, подобна на тази с боклука, паникьоса управниците на всички населени места, защото дори и в Пловдив няма готовност за това. Надяваме се, че срокът ще бъде отложен, предполагат еколозите.

Иначе, след ремонт в комплекса, помиярите се отопляват с климатик в операционната и със специални лампи в клетките.  Те са безопасни и икономични, каза Йорданка Даскалова. През тази година до края на октомври в приюта са прибрани 399 безпризорни песа. Почти всички са кастрирани и са върнати в квартали, откъдето са били взети, както е по закон.

 

ТАКСА

Таксата за домашните кучета няма да се променя догодина и си остава 20 лева. В целия град изискването за задължителната регистрация  се изпълнява от много малко стопани. В картотеките се водят малко над 500 четириноги.

 

Бел. ред. Запазен е оригиналният текст, макар определено да не сме съгласни с отношението към бездомните животни, което част от епитетите налагат.

Well yet everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

© Plovdiv24.bgТрети пореден ден гражданите от блоковете на ул. "Елин Пелин" в Прослав осъмват в осеян с трупове на кучета и котки квартал, научи Plovdiv24.bg.

След мистериозна поява на колата на общинския кучкарник в петък (за обезпаразитяване, както обясниха от там) в събота хората намират труповете на три кучета. Въпреки подадените сигнали до полицията, Гражданска защита и кучкарника, труповете стоят пред блока до понеделник следобед. Във вторник кошмарът продължава - още един труп на куче и два - на котки. Следите от агонията им са още налице. Очевидно става дума за разхвърляна отрова, която продължава да действа, но нито някой знае къде е, нито някой предприема нещо.

Хората са категорични, че това не може да е работа на някой от тях, защото кучетата са били пуснати там от общината преди около година, всички са свикнали с тях и никое от тях не е проявявало признаци на агресия.


Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.