Собственичката на хранителен магазин Л. Студенчева:

Пред очите ми кметски пратеници убиха с отровна стрела кучето ми Рекс, което 13 г. отглеждаме с любов в дома ни

 

Собственичката на хра­нителен магазин в Дупница Людмила Студенчева се оплака пред репортер на „Струма", че са убили до­машния им любимец Рекс пред очите им в град Бобо­шево, където живеят, Ето какво разказа Людмила Студенчева: Кучето ни бе­ше немска овчарка и го от­глеждахме от 13 години в двора, има всички докумен­ти. От няколко дни в Бобо­шево фирма избива куче­та, а уж ги приспива. Бях­ме на улицата аз, съпругът ми, синът ми и Рекс, когато видяхме, че млад мъж със специална фунийка, крие­йки се, издуха отровна стрела срещу домашния ни любимец, точно след 10 минути той умря. Без да бъ­дем информирани, че ще има избиване на кучета, ние бяхме извели домаш­ния си любимец на разходка.

Отидох в общината при еколога Людмил Стоев и го хванахме в момента, в кой­то изхвърляше отровните стрели, Разбрах, че на 12 май общината е подписала договор със софийска фир­ма, която да разчисти без­домните кучета в Бобоше­во, като за кастрация фир­мата получава по 60 лева, за евтаназия - 35 лева, т.е, за всяко убито куче со­фийската фирма „Бали Ко" получава по 35 лева. Мла­дежът, който убиваше куче­тата, беше с „Фиат Уно", благоевградска регистра­ция. Много ми е интересно къде закарват убитите куче­та. В Бобошево няма при­ют за бездомни кучета, аз живея от 31 години там и

знам, че има една яма край градчето, в която се изх­върлят труповете на умре­ли животни, Ако там ги из­хвърлят, то ни очаква епи­демия. Ще сезирам и про­куратурата в Дупница, като обвиня кмета на Бобошево Крум Маринов за убийство­то на кучето ни Рекс, тъй като фирмата е подписала до­говор да убива бездомните кучета, а не кучетата, кои то хората отглеждат с любов и имат за тях всички документи. За целта се обърнах и към д-р Стоянов, председател на българско­то дружество за защита не животните, Оттам ни каза ха, че досега няма осден кмет за убито куче, но все някой трябва да е пръв.

Well yet everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Серия убийства на че­тириноги шокира живе­ещите в района на Джендем тепе в Пловдив.

На трупове на убити малко коте и кученце се натъкнала пловдивчанката Пенка Попова при една от традицион­ните си разходки по главната алея на тепе­то, разкри тя пред "Телеграф". Ден по-рано неин познат открива друго мъртво малко животно.

Според Попова убийствата са дело на маниак, който мрази животните. Районът е чист и там не се срещат бездомни животни. От отдел "Екология" в об­щината са алармирали Второ районно управ­ление, на чиято терито­рия се намира Джен­дем тепе. Ченгетата са направили оглед на местопрестъплението, а от Общинска охрана са поели ангажимент да усилят патрулите в околността. В следва­щите дни един пешехо­ден патрул и друг на кола ще обхождат чес­то тепето, обещаха от общината.

Общинските еколози са иззели телата на мъртвите животни, за да ги предадат на екарисажа и така да пре­дотвратят зарази в го­рещото време. Полици­ята тепърва ще устано­вява дали има извър­шено престъпление.

Well yet everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Наличието на отровните захранки в крайморския парк е опасно за децата, алармираха родители. 10 трупа на безпризорни четириноги са били изнесени от Морската градина 
 
Нестандартна инициатива за борба с уличните кучета са предприели жители на Варна, установи „Позвънете". За да намалят популацията на безпризорните четириноги, граждани са прибегнали до използването на отрова. Само за последните няколко дни от Морската градина са изнесени 10 трупа на отровени улични кучета. Разложените им останки са намерени около Станчова поляна в крайморския парк, както и в района на метеорологичната служба. Сигналите започнали да валят миналата седмица първо в Регионалната ветеринарномедицинска служба (РВМС). От там били препратени към общинския кучкарник, в чиито задължения е разчистването на животинските трупове.

„Миналата седмица изнесохме няколко трупа, които бяха в доста напреднала фаза на разложение. Открихме ги в храсти и шубраци", съобщи началникът на кучкарникът Светослав Атаджанов. По думите му, в началото на тази седмица отнова са постъпили сигнали за намерени трупове в тези райони, които също са били изнесени. „Явно първия път не сме успели да намерим всички останки, тъй като бяха в скрити места. Открихме ги, след като миризмата издаде местоположението им", уточни Атаджанов. По думите му, масовият мор в Морската градина не е изолиран случай. Служителите на кучкарника всеки месец откривали по няколко трупа на безпризорни четириноги, за които има предположения, че са отровени. При съмнения за насилствена смърт останките се изпращат във ветеринарната служба за аутопсия. „По-голямата част от мъртвите животни обаче обикновено са жертва на автомобилния трафик", допълни шефът на кучкарника. Атаджанов уточни, че труповете се изпращат за изгаряне в екарисажа.

Междувременно притеснени родители алармираха, че хвърлянето на отрова в Морската градина представлява сериозна и непосредствена опасност за децата им.

Опасенията им са, че малчуганите, които пипат всичко, докато се разхождат в крайморския парк, могат да попаднат и на отровата, предвидена за кучета. Какво точно е веществото, което е дадено на бездомните животни, не е ясно. За да се установи отровата, е трябвало да се вземат проби от мъртвите тела. Изискването е обаче те да бъде взети до 12 часа след смъртта.

“Не знаем каква е отровата, тъй като откритите в Морската градина животни бяха престоели повече от 1 ден”, съобщи д-р Марин Маринов, началник-отдел “Здравеопазване на животните” към РВМС. Той обясни, че по принцип такива проби се изпращат за изследвания в София. Според него, обаче не става дума за свободно разпръснато вещество, а за отровни захранки, с които бездомните животни се примамват. По думите му, разпръсната отрова в парка няма.

Успоредно с майките, притеснения изказаха и собственици на домашни кучета. Според тях, любимците им можело също да ядат от отровните захранки. Според наредбата за обществения ред на община Варна обаче, собствениците на кучета са длъжни да ги разхождат само с намордник, а ако не го правят е предвидена и глоба.

Инициатива срещу намаляването на уличните кучета от месеци тече и по кварталите. В някои райони, когато предстои акция с отрова срещу бездомните четириноги, се забелязват бележки, с които собствениците на домашни кучета се предупреждават, да не пускат питомците си на разходка без намордници. Гражданите, които са взели в свои ръце решаването на проблема с бездомните кучета, обаче обикновено държат на своята анонимност, тъй като според в действащия Закон за защита на животните, убиването и евтаназирането на безпризорните четириноги е забранено.

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На площад “Сан Марко” във Венеция има гълъби, а в града на розите - безпризорни шаровци
Акцията за кастриране на животните в Розовата долина е финансирана от Австрия


Д-р Мирев е директор на приюта от основаването му през октомври 2005.
Истинско сафари, но за лов на бездомни кучета и котки, се разиграва в Долината на розите. Рев на мощни мотори и вой на простреляни четириноги огласят Казанлък и 19-те села от общината от началото на седмицата. И тъй като усещам, че природозащитниците вече са се изправили на нокти, нека успокоим топката - всъщност става въпрос за поредната акция за кастриране на бездомни четириноги. А в основата на всичко стои доброто желание на природозащитната организация "Австрийско-българска помощ за животните", която вече изгради няколко приюта за безстопанствени кучета в Казанлък и страната.
Австрийката Силвана показва луксозната "стая" на кастрираната писана, в която има дори и хамак...
 Като при истинско сафари и при тази акция не минава без оръжие. Само че дългоцевният пистолет стреля със спринцовки, пълни с упойващо вещество. Доктор Генко Мирев, отговорникът на казанлъшкия приют, зарежда оръжието си, коленичи и взема „равна мушка". Четириногата мишена не подозира какво я чака, затова изненадано изквичава, когато иглата на спринцовката пробива кожата й. После кучето хуква да бяга, последвано от сътрудника на нашенския Вилхелм Тел.
Тук, в приюта е весело и сито...
 „Случва се убодените животни да изминат близо километър, преди упойката да ги свали на земята", разказва ветеринарният лекар. Само през първия ден на акцията той е записал в сметката си 13 кучета и 8 бездомни котки. След като вече са приспани, пикапът „Тойота" докарва четириногите в казанлъшкия приют. Той е създаден през 2005 г., когато общината в Казанлък отпуснала 30 000 лв. за преустройството на един обор. Австрийците пък дават пари за лекуването и престоя на четириногите. Освен това те са закупили за нуждите на ветеринарите и един бус „Мицубиши". Обикновено в приюта нощуват малко повече от 30 животни. Но сега, в кампанията, "хотелът" на четириногите е населен от близо 70 кучета.
След миг куршумът спринцовка ще одраска четирикраката мишена...
После за работа се заема д-р Верена Черня от Австрия. Една такава операция за кастриране в частна клиника струва 70-80 лв. Австрийката я върши безвъзмездно. Вече кастрирани, животните престояват около 2 дни тук, за да бъдат обезпаразитени външно - за бълхи и кърлежи, и вътрешно - за глисти и тении. Накрая им слагат по една ваксина срещу бяс и ги пускат на свобода. Силвана и Габи придружават сънародничката си д-р Черня. И й помагат. Сред помощничките са и две доброволки - седмокласнички от Казанлък. 
Като дръпнем чертата накрая в тази шеста поред акция от основаването на приюта ще бъдат кастрирани над 130 животни. Според Габриела, която е мениджър на проекта, кампанията ще струва на австрийците около 3000 лв. - за улавянето и кастрацията. По време на престоя си тук четириногите биват глезени с гранулирана храна, макар и от средно качество. След излизането си някои ще минат на банички и тутманици. Като доста нахалната кучешка компания, която се е настанила в "жилище" суперцентър - на централния казанлъшки площад „Севтополис", непосредствено до паметника на обесените Хаджи-Димитрови четници. „Във Венеция на „Сан Марко" си имат гълъби, а ние си имаме кучета", шегуват се мрачно казанлъчани. 
Дали в Града на розите бездомните кучета са повече, отколкото другаде? Д-р Генко Мирев е убеден, че популацията им е разпределена общо взето равномерно из цялата страна. Дори неговите наблюдения сочат, че напоследък безстопанствените шаровци в града са намалели доста, тъй като са се увеличили бездомните котки. А двете популации са като скачени съдове, твърди ветеринарният лекар. Затова и настоящата акция е насочена към кастрирането най-вече на котките.


Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

РЕГИСТЪРЪТ ЗА ПРОСЛЕДЯВАНЕТО ИМ СЕ БАВИ! 
 
Около половината от собствениците на домашни кучета в София са сложили чип на домашните си любимци. Това каза за "Телеграф" Владо Кирилов, член на Българския ветеринарен съюз и представител на Софийската градска колегия.
В същото време обещаният електронен регистър, в който се съхраняват данните за тях, се бави. Той трябваше да бъде изработен от Националната ветеринарномедицинска служба и да стартира в началото на годината.

Чип
От началото на миналата година всички собственици на домашни животни са задължени да чипират любимците си. "Чипът е един вид ЕГН на животното, с което то може да бъде идентифицирано във все¬ки един момент. Той помага и в случаи, когато има ухапване и трябва да бъде установено на кого е животното" - казва Владо Кирилов. Чипът се поставя от ветеринарните лекари срещу такса. Тя варира около 40-45 лв., показа проверка на "Телеграф".

Идея
Идеята беше цялата информация от чиповете да бъде вкарана в регистър, който да осигури проследяемост за всяко едно домашно животно. Този регистър трябваше да бъде компютърна база данни, поддържана в България от Националната ветеринарномедицинска служба. Всички ветеринарни лекари у нас трябваше вече да имат достъп до него. Така например ако се загуби или ако бъде изоставено куче, веднага ще може да бъде открито благодарение на чипа, който е сложен подкожно и който съдържа информация както за него, така и за собственика му. Идеята беше по този начин да се намали и броят на изхвърлените животни. Регистър обаче няма въпреки обещанията на Националната ветеринарномедицинска служба, че такъв ще заработи от началото на годината. Според Владо Кирилов базата данни е почти готова, но в момента още не се използва, защото не е довършена. От регионалната ветеринарномедицинска служба в София пък заявиха, че системата най-вероятно ще тръгне в края на годината. В момента информацията за животните се събира на хартиен носител и проследяването е изключително трудно, обясниха от Българския ветеринарен съюз.
Според закона за ветеринарномедицинската дейност всички собственици на домашни любимци са задължени да им сложат чип.  


Well along everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

4  самолета   ще   раз­пръснат над 1,1 млн. примамки с ваксина против бяс над част от те­риторията на страната, съ­общиха от Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС).

Ваксината е в кубчета с размер 2/3/2 см, има спе­цифична миризма и е опасна за здравето на хората! Но не е вредна за домашните животни.

Акцията е за ваксиниране нахищници - лисици, ча­кали, вълци. Ще се прове­де от 28 април до 14 май, ще се повтори през есента.

Ще бъдат покрити над 55 000 кв. км от областите Ви­дин, Монтана Враца, Пер­ник, Кюстендил, София, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Русе, Раз­град, Търговище, Шумен, Добрич, Варна и Сили­стра. От 150 м височина ще бъдат хвърлени на кв. км по 20 дози от ваксината.

В примамките е включен маркер, който се отлага в костите и доказва, че жи­вотното е ваксинирано.

31 случая на бяс са реги­стрирани у нас от началото на 2009 г. Ваксинацията на дивеча се провежда по специална програма и се финансира от ЕС със 790 000 евро.

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Класната на Илиян: Той криеше емоциите си

 

Илиян Тодоров (24), който бе обвинен в убийството на националния хокеен вратар Кирил Въжаров (21) и прия­теля му Васил Александров (24), не е бил нито суперотличник, нито суперкалпазанин, разкри вчера за НТ Те­менужка              Аначкова, директор на пернишката езикова гимназия Симеон Радев.

След вестта за жестокото двойно убийство повечето учители в гимназията ходят като попарени.

„Все си мислех, че става дума за съвпадение на име­ната или за грешка. Не мо­жех да вържа извършеното с момчето, което познавам, каза г-жа Аначкова. - Знам, че

Илиян се стягаше да учи в чужбина но явно не се е получило. Сега разбирам, че учи в Нов български университет."

В кабинета й НТ-екипът среща и преподавателката по английски Искра Петро­ва, класна на Илиян.

„Ето картона му. Завър­шил е с успех 5,39. В един период е имал повечко не-извинени отсъствия, но след това се поправи", разказва тя.

Искра Петрова поела де­цата от 10-и клас. „Имаше малко напрежение, в което участваха Илиян и неговият приятел Васил", разказа тя. „В основата бяха няколко момичета - отсъстваха, не учеха. Когато девойките на­пуснаха, една от тях май бе­ше изключена, нещата се успокоиха. Илиян не е де­монстрирал някакви финансови възможности на роди­телите, не е бил арогантен. Нито пък родителите му са имали някакви претенции. Когато се случваше да му направя забележка, се изчервяваше и притесняваше

Сега, като разбрах какво е станало, се замислих -Илиян прикриваше някаква своя емоция, беше емоцио­нален човек, а всъщност все имаше   някаква   бариера.

Дали пък не става дума за избиване на някакви ком­плекси? Той беше много ни­сък и това няма как да не го е притеснявало."

Г-жа Петрова припомни абитуриентския бал през 2005 г.: .Дойдоха всички вкъщи. После празнувахме в ресторанта на хотел Стру­ма, след това и на Пампоро­во. Илиян, а и всичките шест момчета в класа, бяха съ­всем кротки и разбрани."

Илиян си падал по компю­търните науки и по английския език. С група момчета правил сайта на гимназията. Негови съученици от начал­ното училище в Перник пък го помнят като малко опако дете. Ако учителите му правят забележки - започвал да си бие главата в чина. По някое време пък носел спринцовки в чантата си, за да убива кучетата по улици­те.

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Приютът ще се строи без съгласието на районния кмет

 

София ще се сдобие с нов приют за бездомни кучета за който ще плаща рекордната сума от 6683 лв. на месец, реши вчера Столичният общински съвет. Кучкарникът ще събира 500 бездомни псета на около 400 кв. метра разгърната площ и ще се намира в кв. „Кремиковци”, съобщи вносителят на доклада и зам.-кмет по строителството Ирина Савина.

Част от общинарите обаче се възмутиха от размера на наема, който общината се готви да плаща за приюта. Според председателя на групата на СДС Владимир Кисьов сумата е безумно висока и дори апартамент в центъра на София със същата квадратура се дава на двойно по-ниска цена. По думите му това е рекет, на който общината не трябва да се поддава.

Савина обясни, че предложението на собственика дори е било 10 000 евро на месец, но след преговори цената е паднала на 6683 лв. От групата на СДС се обявиха и срещу взимането на решение без съгласието на районния кмет на „Кремиковци” Ивайло Панев, който е от квотата на тяхната партия.

Това е силово налагане на решение, коментира Борислав Бориславов (СДС). От БСП също поискаха докладът да бъде оттеглен, за да се предоговори цената. В отговор Савина изтъкна, че този имот в момента е единствената възможност за изграждане на кучкарник на територията на столичната община и призова съветниците да гласуват.

Според нея по-важно е не колко наем ще се плаща, а как да се реши проблемът с бездомните кучета. Въпреки нежеланието на голяма част на съветниците мнозинството на ГЕРБ си каза думата и решението беше взето. Единственият приют за бездомни кучета се намира в кв. "Сеславци".

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Русенци са в шок от два месеца, откакто анонимни идиоти ръсят отрова край детски площадки в парковете с цел да се унищожат бездомните кучета и котки. От смъртоносния прах досега са умрели стотина кучета, безброй птици, а преди няколко дни бяха открити и трупчета на катерички.

Според ветеринарни лекари отровата е много силна, четириногите умират за около час в адски мъки и е почти невъзможно да им се помогне. Цяло чудо е, че досега няма пострадало дете, но майките са много предпазливи и не пускат децата си безконтролно край люлките и междублоковите пространства. Вчера проби от почвата в Младежкия парк и квартал „Дружба", където са намерени най-много умрели животни, бяха изпратени за изследване в столицата.

Ветеринарната лекарка д-р Катерина Маркова съобщи за „Монитор", че при аутопсията на едно от отровените кучета в тялото му е открито фосфор-органично съединение. Тя предполага, че разпръскваната отрова е от групата на пестицидите, използвани широко в нашето земеделие. Според нея тези препарати безпроблемно могат да бъдат купени от селскостопанските аптеки и освен това не са на високи цени.

Междувременно Русенската районна прокуратура разпореди щателна проверка заради отровените животни. Образувана е преписка, която има за цел да установи извършено ли е престъпление и от кого. На крак са и десетки неправителствени организации и много граждани, възмутени от агресивните действия на неизвестните отровители. Сдружения за защита на животните се обединиха и сформираха екипи, които да дежурят в парковете, с надежда да видят кой пръска отровата.

Награда от 1000 лева за заснемане и залавяне на злосторниците обяви най-големият интернет доставчик в Русе "Нетуоркс". "Целта ни не е мъст. Правим това, защото единствено виновният знае кои са местата, на които е хвърлен смъртоносният прах", казаха от фирмата. Още 1000 лева за залавянето на отровителите дадоха и от Германско-българското дружество за помощ на животните. Към тях 100 лева добави гражданин, а възрастна жена - още 10 лева. За съжаление от всички тези действия засега няма резултат и злосторниците продължават да сеят смърт и да вършат действията си безнаказано.

Well already everyone see that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Русенци са в шок от два месеца, откакто анонимни идиоти ръсят отрова край детски площадки в парковете с цел да се унищожат бездомните кучета и котки. От смъртоносния прах досега са умрели стотина кучета, безброй птици, а преди няколко дни бяха открити и трупчета на катерички.

Според ветеринарни лекари отровата е много силна, четириногите умират за около час в адски мъки и е почти невъзможно да им се помогне. Цяло чудо е, че досега няма пострадало дете, но майките са много предпазливи и не пускат децата си безконтролно край люлките и междублоковите пространства. Вчера проби от почвата в Младежкия парк и квартал „Дружба", където са намерени най-много умрели животни, бяха изпратени за изследване в столицата.

Ветеринарната лекарка д-р Катерина Маркова съобщи за „Монитор", че при аутопсията на едно от отровените кучета в тялото му е открито фосфор-органично съединение. Тя предполага, че разпръскваната отрова е от групата на пестицидите, използвани широко в нашето земеделие. Според нея тези препарати безпроблемно могат да бъдат купени от селскостопанските аптеки и освен това не са на високи цени.

Междувременно Русенската районна прокуратура разпореди щателна проверка заради отровените животни. Образувана е преписка, която има за цел да установи извършено ли е престъпление и от кого. На крак са и десетки неправителствени организации и много граждани, възмутени от агресивните действия на неизвестните отровители. Сдружения за защита на животните се обединиха и сформираха екипи, които да дежурят в парковете, с надежда да видят кой пръска отровата.

Награда от 1000 лева за заснемане и залавяне на злосторниците обяви най-големият интернет доставчик в Русе "Нетуоркс". "Целта ни не е мъст. Правим това, защото единствено виновният знае кои са местата, на които е хвърлен смъртоносният прах", казаха от фирмата. Още 1000 лева за залавянето на отровителите дадоха и от Германско-българското дружество за помощ на животните. Към тях 100 лева добави гражданин, а възрастна жена - още 10 лева. За съжаление от всички тези действия засега няма резултат и злосторниците продължават да сеят смърт и да вършат действията си безнаказано.

Well already everyone have that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Кучета водачи летят безплатно със собствено място в самолет, за което не се заплаща допълнителна такса. Това е според европейския регламент 1107, който е със силата на закон по отношение на европейските авиопревозвачи. Хората с физически увреждания и затруднено придвижване трябва да получават безусловна и безплатна помощ на всички летища от общността, като тя включва подкрепа, свързана с ориентацията, придвижване с количка, както и качване на ръце и разполагане на пътника на седалката му в самолета. 

Летището в Рига се очертава най-модерното по отношение обслужването на хора със затруднения в придвижването, каза за "Монитор" проф. Ан Фрай от Европейската авиационна комисия. Тя поясни, че в Европа близо 5 млн. пасажери годишно се нуждаят от помощ при пътуване със самолет.

За 2008 г. поне 7 аварийни кацания заради здравен проблем на борда са направени на софийското летище, което може да поеме случаи от инфаркт до израждане на бебе. В един от случаите шведска туристка се е приземила в клинична смърт. 

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Бебета сови, кацнали по ниските клони на дървета, напоследък често заблуждават столичани, че са в безпомощно състояние, съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) -София в петък след зачестили сигнали на граждани, че намират бедстващи птичета от вида горска ушата сова в кварталите си.

Всъщност напускането на гнездата от малките и храненето им от възрастните извън гнездото е типично за този вид птици, обясниха от РИОСВ. В момента совите са именно в този нормален процес от тяхното развитие и бебетата са “гнездобегълци“. Затова ако се намери такова птиче, то не бива да бъде вземано, предупредиха екоекспертите.

Само ако бъде забелязан млад екземпляр с остатъци от пухово оперение по тялото, който е видимо наранен - има счупено крило, краче или кръв по оперението, той може да бъде прибран. След това обаче трябва да бъде информирана съответната екоинспекция, която ще се погрижи птичето да стигне до спасителен център и след излекуването му да бъде върнато в естествената му среда.

Горската ушата сова (Asio otus) е защитен вид съгласно българското и европейското законодателство, допълниха от РИОСВ.София.Well afore everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.