Британско семейство, което от няколко години живее в Рудо­зем, е толкова шокирано от съд­бата на уличните кучета у нас, че учреди фондация, с която да съ­бира пари за спасяването им.

Даян и Антъни Роулс вече уреди­ли осиновяването на 16 песа от заг­рижени холандци, а следващото им пътуване до Страната на лале­тата е идния месец, когато още ня­колко четириноги ще намерят се­мейства. За целта са нужни 2312 евро. Събират се от дарения. В сайта на фондацията www.streetdogrescue.com непрестанно минават надписи с имената на последните дарители. Някои допринасяте по 5 евро, други - с 500. Притокът е неп­рестанен - зоолюбителите вече наближават заветните 2300 евро. Фондацията вече има и група във Фейсбук, а обръщението им към по­сетителите е повече от трогателно: "Кучетата, за които се борим, не са агресивни и опасни, а много добри и мили. Сърцераздирателно е да ви­диш как едно такова кутре отива до някой минувач, маха с опашка и се търкаля радостно по земята, са­мо за да бъде жестоко изритано от въпросния човек", е част от него.

Well yet everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Проучване на животински психолози сочи, че кучетата могат да разбират до 250 думи и жестове, способни са да броят до 5 и да извършват прости математически сметки. Изследователите, които използвали тестове за установяване на развитието на говора и основните аритметични умения при децата, установили, че средното куче е много по-интелигентно, отколкото са смятали. Бе съставена и специфична класация на кучетата. Представители от порода бордьр коли, луделите и немските овчарки са най-интелигентните, а афганската хрьтка, басенджи и булдог са най-глупавите. „Средното.куче се справя лочти толкова добре лингвистично, колкото двегодишно дете", заяви проф. Стенли Корьн, водещ експерт, провел изследването. „Това означава, че те могат да разбират около 165 думи, знаци и сигнали. Най-интелигентните реагират на до 250 думи и сигнали, което почти ги доближава до дете на 2,5 години.

Well afore everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

20 166 лева месечен наем с ДДС ще плаща Столичната община за новия приют за бездомни кучета край с. Горни Богров. Парите ще бъдат превеждани на ЕТ "Димитър Георгиев - Комерсиал" - собственик на 9 дка площ, върху които се разполагат кучкарникът, сгради за администрацията и ветеринарна лечебница. До новоизградения приют се намира развъдник за овчарки и породисти четириноги.
Както "Монитор" писа, през април местният парламент одобри кметството да плаща високия наем, тъй като София спешно се нуждаеше от нов кучкарник за 500 бездомни кучета. Досега в града имаше само един общински приют в Сеславци.
"За една година намалихме скитащите по улиците кучета със 785. Така броят на бездомните животни стана 8538", обясни шефът на общинското предприятие "Екоравновесие" Мирослав Найденов. По думите му в приюта ще се убиват само помиярите, които са опасни за здравето. Останалите кучета ще бъдат кастрирани и пускани на свобода.


Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Четириноги помагат на служителите да се справят със стреса 
 
Появата на симпатичен кокер щпаньол в офиса на британска компания накарала дванадесет от нейните служители да се откажат от цигарите. Първоначално кучето "гостувало" след коледните и новогодишните празници, за да помогне на хората да се справят със стреса. Повече от тях обаче бързо се привързали към Рупърт. Надпреварвали се кой да изведе на разходка жизнерадостния пес, а след това заниманията с него заменили паузите им за пушене.
Шефовете на компанията, силно впечатлени от постигнатия ефект, искат да „назначат" кучета в своите офиси в други градове. Главният кадровик на фирмата Дейвид Гейтхаус заявил: „Ние сме поразени от това колко добре се отразява присъствието на Рупърт на здравето на нашите служители и на цялата обстановка и настроение в офиса." Сътрудниците, които вече имат възможност да изпълняват физически упражнения с пъргавия кокер, дори станали по-стройни. Самият Рупърт вече е толкова популярен, че някои от служителите в компанията 
с удоволствие го вземат у дома си през уикендите
Съжителството между хора и животни на работното място има редица плюсове: приятна атмосфера, винаги има тема за разговор с колегите, по-лесно се установяват контакти с клиентите и т. н. 
Според психолозите животните в офиса са полезни, тъй като създават неформална обстановка, поддържат добро настроение в служителите. 
В холивудските филми често показват умни кучета, които съпровождат своите стопани навсякъде, в това число и на работа. Това съвсем не е измислица на кинорежисьорите. В реалния живот хиляди компании държат в офисните помещения различни животни. И не само кучета и котки, но и доста по-екзотични зверчета. Говорящият папагал или зъбатият крокодил в кабинета на шефа вероятно 
се възприема като признак за стабилност на фирмата
Всяка година над 10 000 американски компании вземат участие в акцията „Доведете за един ден вашето куче в офиса". Според организаторите на необикновеното мероприятие присъствието на домашни любимци в офиса повишава производителността на труда и увеличава продажбите. 
Най-много животни може да се видят в офисите на компаниите, които развиват бизнес, свързан с отглеждането на домашни любимци. Понякога техните помещения приличат на зоопарк. В тях живеят хамстери, зайци, змии, птици, риби и кучета. Мениджърите на много фирми са убедени: животните им помагат да намалят работния стрес. А хората са сигурни, че в присъствието на животни се усмихват повече и по-леко общуват помежду си. А това помага на бизнеса.

Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Първата кръвна банка за кучета вече обикаля английските градове и набира кръв за любимци на четири крака. Инициативата е на благотворителна организация и нейната директорка Уенди Барнет, а кръв се събира и обработва от 2007 година
досега. Самата процедура трае от 5 до 7 минути. По този начин се помага по всяко време на болни и ранени животни. Недостиг от кръв има винаги, както при хората. Кучетата кръводарители получават като награда обилна вечеря и торба с играчки.


Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Предложихме на кметския екип да извърши масова кастрация на бездомните кучета, но те бездействат и прехвърлят вината върху природозащитниците  

  Инцидентът с нападнатия от кучета собственик на фирма за производство на сладолед “Айс Гълъб” и жалбите на благоевградчани срещу глутниците кучета в центъра на града предизвикаха острата реакция на членовете на НПО “Надежда за четириногите”. Представителката на организацията Росица Дацова поиска думата в “Струма”, притеснена за безопасността на хората и от това, че общината си “измива ръцете” от проблема. Ето какво заяви Р. Дацова: 
  Вместо да предприемат някакви действия по повод сигналите на благоевградчани за глутницата от разгонени кучета, намираща се в центъра на града, служители от община Благоевград отново показаха своята безпомощност да се справят с проблема, като прехвърлиха вината върху природозащитни организации. Не за първи път има подобни изявления в пресата, без да се цитират имената на тези организации, което навежда на мисълта, че това е поредното “измиване на ръцете” от проблема с бездомните кучета от страна на общината. Ние, членовете на НПО “Надежда за четириногите”, сме обезпокоени за безопасността и спокойствието на нашите съграждани в периодите на разгонване на скитащите кучета. 


Well already everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Природозащитниците искат среща с министрите на правосъдието и вътрешните работи 

От Фондация „Четири лапи” отново подемат инициатива за промени в Наказателния кодекс на страната, които да предвиждат затвор при проява на особена жестокост към животни. Повод за това е инцидентът от столичния кв. „Овча Купел”, при който неизвестни раниха дете и застреляха домашното куче на семейството, докато двете си играели пред блока. 

„Ежедневно в офисът ни постъпват сигнали за издевателства над домашни или бездомни животни, като нерядко при тези случаи има и употреба на оръжие или силно отровни вещества. Нерядко има и пострадали хора,” се казва в писмо на фондацията до министрите на правосъдието и вътрешните работи. От „Четири лапи” ще настояват за среща с двамата министри, на която да бъдат обсъдени както промени в Наказателния кодекс, така и начинът, по който неправителствените организации могат да сътрудничат с органите на реда.

Изключително притеснителен фактът, че се увеличават случаите на особена жестокост към животни, като много рядко те биват разследвани от компетентните органи, разказва Дади Ейнарссон, ръководител проекти към българския клон на „Четири лапи”. „За нас връзката между насилието над животните и насилието над хората отдавна е очевидна, има и много проучвания по този въпрос. Именно затова настояваме за промени в НК, които да предвиждат затвор за убийство или осакатяване на животно. Ще изискаме също така строг контрол при придобиването и използването на огнестрелни оръжия и отровни вещества, както и за пълно разследване на случаите, при които има употреба на такива. Разтревожени сме и от факта, че хората нямат доверие на институциите и се страхуват да подават жалби, както при инцидента в кв.Овча Купел.” 

В началото на 2009г. „Четири лапи” започнаха кампания за инкриминирането на особената жестокост над животните, но тогавашното мнозинство в Народно събрание отхвърли предложените промени в НК. 

„Четири лапи” е международна организация за защита на животните със седалище Виена и представителства във Великобритания, Холандия, Германия, Швейцария, Унгария, Румъния и България. В Брюксел функционира и офис по европейска политика. У нас организацията е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо и с проектите си за кастриране на бездомни животни, поредният от които тече в момента в гр. Видин. В края на миналата година Фондация „Четири лапи” подписа споразумение с Министерство на земеделието и храните за съвместна дейност по прилагането на Закона за защита на животните.


Well already everyone see that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Дете, пострадало при стрелба в столичния квартал Оча купел, е било прието в сряда в "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение. Петгодишната М. П. е била оперирана в детската травматология на болницата. От лявата лакътна става травматолозите са извадили сачма, заседнала в меките части. Няма опасност за живота на детето.

По информация от болницата детето е било уцелено вчера пред дома си при стрелба на непознати. Преди да уцелят момиченцето, стрелците убили кучето на семейството – немска овчарка.

Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.