Кучето Бък, което беше влачено с верига от шофьор, вече е в по-добро състояние под грижите на ветеринари. След подадени сигнали към неправителствената организация "Любов за животните" и със съдействието на РУ на Полицията от гр. Казанлък екип от ветеринари посещава дома на мъжа. 

Там се установява, че кучето е изключително лошо състояние - с рани на доста места по тялото и особено голяма отворена рана на рамото на преден десен крак. Освен това то е силно стресирано и треперещо, оставено да лежи в обора. Кучето веднага е настанено във ветеринарна клиника, където е подложено на грижи. Раните са промити, сложени са антибиотици и обезболяващи, кучето е на топло на стационар, нахранено и обгрижено. Сега от организацията "Любов за животните" призовават гражданите за съдействие и събиране на средства за продължаване на лечението на Бък. Случаят се появи в социалните мрежи след Коледа, когато там се появиха снимки на безпомощното животно, влачено от кола. Инцидентът става на 25 декември, а единствената причина кучето да е все още живо е една жена, която успяла да спре автомобила.

"Съпругът ми и аз забелязахме кучето и започнахме да крещим. А човекът спря колата и попита какво се случва", разказва жената пред Нова телевизия. "Кучето едвам дишаше. Навсякъде имаше кръв", допълва тя. На мястото била извикана и полиция като униформените наредили на мъжа да качи кучето в багажника и да го заведе на лекар веднага. Хората качват снимката в социалните мрежи и в приложението за сигнали за нередности по пътищата "Гражданите". Оттам се получава вълна от гневни реакции и снимката се разпространява из множество групи за защита правата на животните. Самото куче се казва Бък и вече е отнето от собственика му. Сега се възстановява и вече е в по-добро състояние.

Собственикът бил купил животното от съседно село, за да пази двора му, но тъй като не го познавал, го вързал отзад за колата, тъй като го били предупредили, че то е много лошо и хапе. По собствените му думи не бил очаквал, че като кара с 40 км в час кучето ще се влачи и не искал да го убие нарочно.

Източник: webcafe.bg