Ромски клан от Шумен се прехранва с отвличания, но жертвите не са богати бизнесмени, а породисти кучета на имотни шуменци. За мургавата версия на бандата "Наглите" разгласиха вчера собственици на похитени животни.

Според роми от кв. "Витоша" с отвличането на домашни любимци се занимавали няколко семейства. Приликата между ромската банда и тази на похитителите на богаташи е в предварителното проучване. Ромите прибирали само елитни кучета на състоятелни собственици.

Похитителите дебнели Около паркове, градинки и заведения за стопани, които са извели животинките си на разходка и са ги пуснали на воля, докато пият по едно кафенце. Примамвали доверчивите питомци със салам или кожени кокали и ги мятали в спряна наблизо кола. После преглеждали пресата и прослушвали местно радио, за да чуят дали собственикът си търси любимеца и предлагали награда. На следващия етап се свързвали със скърбящия човек и уреждали размяната.

 

Любимци

По подобен сценарий по Коледа срещу "възнаграждение" от 70 лева в дома си се върнал едногодишният пекинез Дейзи. Кучето било в неизвестност близо месец. Особеното било, че Дейзи не бил на разходка при похищението, а бил отмъкнат направо от двора на стопаните си. 20-годишният Тони Красимиров налепил обяви по улиците, пуснал и платени съобщения в местния "Шуменска заря". Точно на Коледа следобед се обади един клошар, който каза, че знае къде е Дейзи, разказа пред журналисти Тони. За информация за кучето клошарят поискал 50 лева и още 20 отгоре, за да доведе палето на място. Пекинезът бил открит на ул. "Акация" в ромската махала, а за изненада на Тони любимецът му бил в компанията на още няколко породисти кучета. Не съм отвличал кучето, намерих го, твърдял ромът Николай Алеков. Палето обаче изобщо не било извеждано извън двора, така че нямало как да се е загубило. Алеков взел парите, защото му трябвали за лекарства за болната му майка.

Well along everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.