Печат
Новини
Последни новини
Посещения: 4986

Българският ветеринарен съюз организира Национален дискусионен форум на тема: "Бездомните и безпризорни животни и проблемите свързани с тях", съобщиха от организацията. Идеята за форума е провокирана от напрежението през последните седмици заради прекомерно и безконтролно растящия брой на безстопанствени кучета, както и обещанието на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов да създаде зоополиция, обясняват от БВС.

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Целта на дискусията е да се отговори на редица въпроси, сред които каква да бъде структурата на т.нар. зоополиция - държавна, общинска, доброволческа или друга, под "шапката" на кое ведомство ще е това формирование и с какви средства ще се финансира.

От ветеринарния съюз настояват още за отговор на това какъв ще бъде кръгът от правомощия и компетенции, с които ще разполага формированието и докъде ще се простират те. Не на последномясто трябва да бъде изяснено и това как ще работи тази служба - денонощно, на повикване при сигнал, на случаен принцип или на периодични проверки, смятат частнопрактикуващите ветеринарни лекари.

В предстоящия форум ще участват омбудсманът Константин Пенчев, деканът на Тракийския университет доц. Михни Люцканов, други преподаватели от Лесотехническия университет, представители на Министерство на вътрешните работи, на Сдружението на общините в България, на Български ловно-рибарски съюз, на Съюза на ловците и риболовците в България, на Български лекарски съюз, на редица природозащитни неправителствени организации.

 Дискусионният форум ще се състои на 21 май, понеделник, от 11.00 ч. в конферентната зала на Информационния център на Министерство на отбраната, ул. "Г. С. Раковски" нр.106 (на ъгъла с ул. "Ген. Гурко").