Бившият полицай, който простреля мъж в столичния Западен парк след спор за кучета, се предаде. В понеделник вечерта 49-годишният Стефан се обадил от домашния си телефон в Трето районно и обяснил, че повече няма да се крие. Бившото ченге и охранител на летище София се издирваше от неделя сутринта, когато простреля в гърба мъж в парка и изчезна. Пристигналите на мястото полицаи се обадили на мобилния му телефон, който давал свободно, но никой не го вдигал. В крайна сметка ченгетата написали SMS на Стефан, с който го приканвали, след като му мине ядът от случката, да се предаде в полицията. Малко след това мобилният телефон на заподозрения бил изключен. Разследващите от столичната полиция вече са изяснили случая, а извършителят беше освободен под гаранция от 500 лева.

Well yet everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

До стрелбата се стигнало след невинна забележка. В неделя около 10 часа Стефан заедно с приятелката си разхождал пинчера си в парка, когато се срещнал 31-годишния Кирил, който извел две кучета без каишки.

„Вържи ги, защото ще нападнат моето куче”, казал бившият служител от столично районно към непознатия мъж. „Ти ли ще ми кажеш?”, озъбил му се насреща Кирил, който също бил с гаджето си. Вероятно, за да се докажат пред половинките си, двамата мъже започнали размяна на обиди, които прераснали в бой. Една от жените веднага набрала телефон 112, за да съобщи какво се случва, след което за кратко страстите били успокоени. Минути по-късно обаче спорът избухнал отново, а Кирил дори хвърлил бутилка с вода по Стефан и пак се стигнало до схватка. Тогава ексченгето извадило законния си пистолет „Глок” и първо стреляло във въздуха, след което се прицелило в мишената си и натиснало спусъка. За щастие куршумът уцелил Кирил и засегнал единствено мускула му.

След инцидента извършителят побягнал, зарязвайки приятелката си. Пристигналите на мястото полицаи взели натривки от ръцете на жената и я отвели в полицията, за да я разпитат. Опитите да се свържат със Стефан също били неуспешни. Разследващите направили обиск в дома му, където били намерени още боеприпаси за пистолет марка „Глок”. От издирвания обаче нямало следа. Така в понеделник вечерта полицаите от Трето районно получили обаждане от беглеца, който обяснил, че иска да се предаде. За да не направи някоя беля, разследващите изпратили патрул, който да го вземе от дома му и да го отведе в полицията. Пред колегите си Стефан направил пълни признания и разказал, че е бил провокиран. Той дори казал, че е изхвърлил оръжието си до блок 77 в района. При направеното вчера претърсване обаче пистолетът не бил открит. „Или бърка мястото, където го е изхвърлил, или някой го е взел вече”, разказаха разследващи.