Масово избиване на улични кучета в различни квартали на София с примамки с отрова върви от 2 седмици, съобщи шефът на общинското предприятие „Екоравновесие" Нейков. Последният случай е от вчера. Сигналът е за труп на бездомно куче в Младост, до което имало остатък от кренвирш. Съмненията са, че животното е отровено. В понеделник пък от Бъкстон са прибрани 3 трупа. Около тях обаче имало и 6 умрели гълъба. Хора от квартала обяснили, че същия ден починали и 2 домашни кучета. На 26 и 27 юли в район „Студентски" са намерени 13 трупа. Именно необичайно големият брой починали животни в един ден и в един и същи квартал кара „Екоравновесие" да смята, че става дума за умишлено отравяне чрез примамки. Две кучета пък са били застреляни в Триъгълника и Красна поляна.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

„Едно от кучетата от Бъкстон беше още живо, когато го прибрахме. Ветеринарният лекар, който се опита да го спаси, смята, че е отровено с голяма доза приспивателни. На всички трупове ще бъде направена аутопсия, за да сме сигурни дали наистина са отровени. За всички случаи сме сигнализирали полицията", обясни Нейков. Той подчерта, че масовото отравяне няма да реши проблема с бездомните кучета. „Нека тези, които го правят, да спрат, защото може да стане тежък инцидент, ако някое детенце опита от примамките", призова Нейков.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е настояла полицията да обърне сериозно внимание на тези случаи. Бум на изхвърлените новородени домашни кученца регистрират от „Екоравновесие". През юли са прибрани 61 изоставени палета, а за 20 дни пред приюта в Горни Богров са намерени в кашончета 120 кученца. Само от 8 до 15 август са получени сигнали за 8 женски с 39 малки. През юли са подадени 924 сигнала. Заловени са 420 кучета, като 318 са кастрирани.