На Световния ден на животните, 04.10.2012, българският клон на международната организация за защита на животните „Четири лапи” започва кампания за набиране на средства чрез дарителски СМС-и. Събраните суми ще бъдат изразходвани за лечение и кастрация на бездомни кучета и котки в България. Партньор на „Четири лапи” за реализиране на кампанията са Български дарителски форум и Фондация „Помощ за благотворителността в България” чрез проекта си за единен дарителски номер DMS.

Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

„Избрахме партньорство с най-добрата система за набиране на средства чрез дарителски СМС-и, тъй като тя гарантира бърза обратна информация до дарителите за набраните суми и за начина, по който са изразходвани,” обяснява Явор Гечев от „Четири лапи”. „Нашето твърдо убеждение е, че всеки трябва да бъде част от решението на проблема с бездомните животни – от премиера, министрите и кметовете до обикновените граждани. Подпомагането на работещи неправителствени организации като „Четири лапи” е един от начините повече хора да бъдат въвлечени в намаляването на броя на скитащите животни по хуманен и в същото време ефективен начин.”

От днес всеки абонат на трите български мобилни оператора може да подпомогне дейността на „Четири лапи” чрез СМС с текст DMS Lapi на кратък номер 17 777. Цената на един СМС е 1.20 лв. с ДДС. Повече информация за кампанията и набраните средства може да бъде получена на www.dmsbg.com и www.four-paws.bg

В момента екип на „Четири лапи” работи в столичния район Панчарево, където кастрира, ваксинира и обезпаразитява скитащи и дворни животни със своята мобилна ветеринарна амбулатория. От началото на работата на специалистите преди три седмици до момента са обработени над 250 кучета и котки, като от „Четири лапи” отчитат, че повечето са животни със собственици, които се отглеждат навън и са изложени на риск от нежелано заплождане.

Продължава и започналата точно преди година и половина кампания за безплатна кастрация на бездомни котки в столицата, която „Четири лапи” реализира съвместно с 6 частни клиники. За 18 месеца са оперирани над 1800 котки, като по този начин е предотвратена появата на над 20 000 нови улични писани.