Хитри печалбари публикуват в интернет обяви за подаряване на бездомни породисти кучета и котки с импулсни телефони за контакт. Доскоро номерата с добавена стойност бяха запазена марка на рубриките за запознанства. Импулсните мобилки се различават малко по-трудно от обикновените. Разминаването е в броя на набираните цифри, първата цифра след кода и по това, че отчитат поне по левче на минута. Мошениците установили, че печелят в пъти повече от снимки на сладки животни в специализирани форуми, отколкото от сексобяви. Едва в края на месеца, когато мобилният оператор изпрати сметката, наивният кандидат-осиновител разбирал, че е преметнат.

Well along everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

За това разказа пред „Монитор” жена от Пловдив, която видяла в една от групите за бездомни животни във „Фейсбук” снимка на красиво дакелче. Сладурчето се подарявало и историята му била сърцераздирателна. За връзка имало телефон, на който пловдивчанката се обадила добросъвестно, за да пита дали може да осинови животното.

„Обикновено обявите за дакели са само за продажба. Доскоро бях безработна, не съм на висока заплата и не можех да си позволя да купя. Затова много се зарадвах, че виждам бездомно породисто животно и поисках да го осиновя”, разказа изпатилата. Когато се обадила на посочения в обявата номер, отсреща й отговорила жена с приятен глас. Не се представила с име, но обяснила, че именно тя подарява дакелчето. След това се започнал безкраен разговор с много въпроси, на които кандидат-стопанката трябвало да отговаря подробно. „Разпитваше ме дали съм имала опит с гледането на куче, по колко пъти на ден трябва да го извеждам навън, каква храна ще му купя и ред подобни. По нищо от номера му не личеше да е с добавена стойност и затова отговарях,без да подозирам какво ме чака в края на месеца”, разказва пловдивчанката. До разговора за дакелчето тя никога не е плащала висока сметка за телефон, защото се е съобразявала на кого се обажда и за какво. „Винаги съм се вмествала в безплатните минути от оператора. Плащала съм само месечната си такса и затова се шокирах от сметката”, казва потърпевшата.

Тя се обадила до мобилния си оператор и поискала да научи защо сумата й е надута. Оттам й обяснили, че е говорила 12 минути с импулсен телефон. Жената загряла, че скъпият разговор е бил именно за сладкото дакелче.„Чувам за първи път, но не съм учудена. Когато се качи обява за породисто животно, хората ще се избият да искат кучето или котето. Благодаря, че ми казахте”, коментира Росица, която е администратор на форум във „Фейсбук” за бездомни животни. Тя уточни, че до момента с колежката си не са проверявали какъв е телефонът по различните обяви, което със сигурност ще се промени в бъдеще.