Печат

Описание

През тази седмица се очаква Екоравновесие да мракобесят в района и е вероятно да го приберат. Нека помогнем на Балкан да намери дом за старините си.

"Честито Рождество Христово и Честита Нова Година!
В духа на Коледните чудеса и новогодишните пожелания, в тон с всички призиви да сме по-добри искам да ви представя едни мои нови приятели. Запознайте се с Балкан и Балканица. За първи път се срещнахме преди месец на полето зад блока ни. Тогава на обичайния ни обход с Чарли срещнахме Балкан - свит, начумерен, измръзнал, недоверчив към хората, изнемощял и отслабнал до кожа и кости. Дали се е изгубил или е бил нечии и сега е захвърлен стар и болен, вече ненужен - не знаем.Появата му на нашата поляна беше изненада. Леко по-леко, хората започнаха да го захранват. Балкан започна да става, да ходи, да лае с дълбок глас. Появи се и приятелка, с която се топлиха в импровизираната колибка. Балканица е младо, едро, но добродушно женско куче. И докато беше възможно да преживеят меките зимни температури преди няколко дни, падналият сняг го направи невъзможно. Балкан беше временно приютен в гаража ни, но след като Балканица скимтеше пред вратата, а той седеше начумерен вътре се наложи да ги върнем в импровизираната им колибка на полето. На видеото виждате радостта от срещата им след като прекараха тази нощ разделени. За жалост няма как да приютим и двамата - имаме си куче, а и съседите ни не биха толерирали две кучета в гаража. Имат храна, но както за много други кучета врагът им сега е студът. Заради приятелството им, търсим подслон и за двамата. Моля всичките си приятели и познати да споделят тази история и да ми помогнат да намерим дом, където с ласка и топли грижи Балкан да доживее дните си, а Балканица да намери верни и дружелюбни стопани. И двете кучета са свикнали с хора и са възпитани да изпълняват команди, Балкан има и хигиенни навици, свикнал е с разходки на повод. Всякаква помощ ще бъде оценена.
Последната статистика показва, че в София има 7000 бездомни кучета. Силно занижени числа според мен. Всички приюти са препълнени. Сигурна съм много от вас ежедневно виждат тежки картинки и няма причина да помогнат точно на Балкан. Нека все пак опитаме.
Този тъжен разказ завършвам с пожелание да бъдем здрави и малко по-добри – към себе си, близките си, познати и непознати около нас, но най-вече към по-слабите от нас. Ако не на Балкан, помогнете на вашето квартално куче/коте в този студ, поговорете и купете храна на бездомен човек, помогнете с пазаруването на някой самотен пенсионер в блока ви.
Весела Нова Година!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1XxbJX_5lws

Контакт

Анна Димитрова
Имейл: anna.a.dimitrova@gmail.com
Населено място: София
Област: София-град
Да помогнем на Балкан!Да помогнем на Балкан!