ImageВчера в ОД на МВР – Русе е постъпил сигнал от д-р Маркова, управител на дружеството "Българско-германска помощ за защита на животните", че по данни на собственици на кучета отново е имало случаи на отравяния на животни в Парка на младежта в Русе. Според информацията за два дни са констатирани 6 случая на натравяне на кучета, три домашни и три бездомни. Ветеринари са успели да спасят три от тях.

Припомняме, че в началото на 2009 година по данни за отравяне на кучета в Русе, в Областната дирекция на МВР бе извършена задълбочена проверка, въз основа на която е образувано следствено дело в отдел “Следствен” към Окръжна прокуратура – Русе. Проведени са множество действия от разследващите, които обаче не са довели до конкретни и окончателни резултати. В същото време е изяснен вида на използваното вещество, касае се за бързо действаща отрова.
 
От МВР-Русе предупреждават всички посетители на парковите зони в града да бъдат особено бдителни, когато се разхождат със своите деца или с домашни любимци. При извършените проверки и анализи е било констатирано, че разпръскваното вещество е с розов цвят, поставяно в примамки от месо, колбаси или животински вътрешности.


ImageУвеличават се случаите на изгубени кучета и котки около Нова година, съобщават от уебсайта за бездомни животни www.bezdom.info. Основна причина са силните гърмежи, които са неразделна част от празничната нощ.

За съжаление всяка година непосредствено преди и след Нова година нараства броят на обявите при нас за изгубени домашни любимци, разказват от администрацията на „Без дом”. „Причината почти винаги е една и съща – силен стрес и паника у животните от пиратки, изстрели или силен шум. Най-често инцидентите стават привечер, когато гърмежите се увеличават, а и видимостта е ниска. По правило изгубените кучета са много повече от котките.”

От „Без дом” съветват собствениците на кучета да ги извеждат само по светло и на повод. В случай, че изгубите домашния си любимец, не напускайте мястото, където е бил забелязан за последно, защото вероятността той да се върне отново там е голяма. Включете повече хора в търсенето, проверете дали не е стигнал сам до дома или до друго познато за него място. Ако кучето не се появи до час-два, разлепете обяви с точното му описание из квартала, в зоомагазините и ветеринарните клиники, както и в интернет. Ако намерите изгубено куче или коте, първо проверете във ветеринарна клиника дали животното има микрочип, след това преминете към разпространението на обяви. 


Well along everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

снимка: prkernel.comОбщина Пловдив стартира проект „ЗООДОБРОВОЛЕЦ”. Той цели да подкрепи добрите намерения на хората, които се грижат за животните по улиците, да ги стимулира да правят това по начин, който да не нарушава санитарно-хигиенните норми, да ги провокира да предприемат и следващите стъпки, необходими като грижи за бездомните животни – обезпаразитяване, ваксиниране, кастрация.

От няколко месеца в община Пловдив се обсъждат идеи, реализирането на които да доведат до възможно най-правилното справяне с проблема, който назря съществено през тази година – храненето на бездомните котки в Пловдив. Идеята на администрацията е всеки пловдивчанин, който желае да се включи в проекта, да подаде писмено заявление в съответното кметство по местоживеене. Образците на заявленията са разпратени до районните еколози. Срокът за подаване на заявленията е 10 януари следващата година. След това ще се разгледат и ще се изготви списък на зоодоброволците. 

Well yet everyone see that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageТомбола за дарители с награда едноседмична почивка за двама в луксозна къщичка близо до Банско и Катарино предлага на дарителите си Българското общество за защита и опазване на бездомните животни . Наградата включва самолетни билети от всяко европейско летище до София, трансфери до скизоната на Банско, безплатни карти за лифтовете и наем на ски или сноуборд екипировка. Спечелилите наградата кучешки благодетели ще се радват и на специално посрещане с шампанско във вилата.

За да се участва в томболата за наградата, трябва да се направи дарение от 10 евро на обществото или директно на някой от проектите, по които то работи - приюти за бездомни животни в София и Варна и осиновяване на български бездомни кучета в държави от Западна Европа.


Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Корабен механик се жалва на Бойко Борисов и Цветан Цветанов за прегазеното си куче. Христо Христов от Попово пише в изпратените писма, че мъже с ловни пушки, яхнали джип на община Антоново, смачкали 4-годишната му овчарка и изчезнали с мръсна газ. Инцидентът станал преди 10 дни в село Присойна. Човекът се съмнявал, че местните власти ще реагират адекватно, затова решил да се жалва директно на премиера и вътрешния министър, за да му помогнат. Стопанинът на убитото куче заяви, че ако бъде обезщетен с някаква сума, той веднага ще я предостави на природозащитни организации.

Well yet everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Зачестяват случаите на изчезване на ловни кучета по време на лов край гранични смолянски села, съобщиха от местните ловни дружинки. Над 10 ловни кучета са обявени за издирване от ловци от селата Арда, Могилица, Смилян и Гьоврен, за част от случаите е информирана и "Гранична полиция", защото се предполага, че четириногите следотърсачи са "емигрирали" на гръцка територия. Ловци от региона не изключват версията за възможна търговия с хрътките през граница.

Общо осем са изчезналите ловни кучета на жители на с. Арда от началото на ловния сезон, съобщиха от ловната дружинка.  Преобладаваща част от издирваните четириноги са добре обучени, отгледани в полигон за обучение на кучета за преследване на глигани. Ловни хрътки могат да се пласират в Гърция от 500 до 2000 евро в зависимост от екземпляра, обясняват от ловното сдружение "Сокол" в Смолян.            

Няколко случая на незавърнали се след хайка кучета има и в дружинките в Могилица, Смилян и Гьоврен. Всички издирвани кучета са изчезнали по време на лов в близост до границата.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Немски обеци вече ще си носят бездомните кучета вместо нашийници, които досега са им слагали в общинския Зооветеринарен комплекс. За песовете вече са поръчани в Германия 1000 броя от новата маркировка, съобщи вчера главният експерт от дирекция „Екология" Йорданка Даскалова. Аксесоарите струват 400 лева, още стотина лева са дадени за специални клещи, с които те ще се поставят. До края на декември ще ги получим и през януари ще маркираме по европейски, потвърди шефът на общинския комплекс д-р Петю Станев.

Върху обеците на помиярите задължително ще се изписва номер, който започва с 16. За куриоз той съвпада с номера на многомандатния избирателен район (МИР) в Пловдив. Така ще се знае, че бездомното куче е наше, а не от Харманли или Тутракан, обясниха от приюта. На песовете, които ги взимат от комплекса, ще слагат микрочипове. Това е задължителното условие, включително и за домашните кучета, според директивите на ЕС и Закона за защита на животните, подчерта Даскалова.

Пак според европейските канони от 2011 г. в сила влизат драконовски мерки спрямо кметовете. Ако в техните градове има скитащи кучета, за всяко от тях ще се налагат глоби от 1000 до 2000 лева. Целта е бездомните четириноги да бъдат прибрани в приюти, обясни Йорданка Даскалова. Мярката, подобна на тази с боклука, паникьоса управниците на всички населени места, защото дори и в Пловдив няма готовност за това. Надяваме се, че срокът ще бъде отложен, предполагат еколозите.

Иначе, след ремонт в комплекса, помиярите се отопляват с климатик в операционната и със специални лампи в клетките.  Те са безопасни и икономични, каза Йорданка Даскалова. През тази година до края на октомври в приюта са прибрани 399 безпризорни песа. Почти всички са кастрирани и са върнати в квартали, откъдето са били взети, както е по закон.

 

ТАКСА

Таксата за домашните кучета няма да се променя догодина и си остава 20 лева. В целия град изискването за задължителната регистрация  се изпълнява от много малко стопани. В картотеките се водят малко над 500 четириноги.

 

Бел. ред. Запазен е оригиналният текст, макар определено да не сме съгласни с отношението към бездомните животни, което част от епитетите налагат.

Well yet everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

© Plovdiv24.bgТрети пореден ден гражданите от блоковете на ул. "Елин Пелин" в Прослав осъмват в осеян с трупове на кучета и котки квартал, научи Plovdiv24.bg.

След мистериозна поява на колата на общинския кучкарник в петък (за обезпаразитяване, както обясниха от там) в събота хората намират труповете на три кучета. Въпреки подадените сигнали до полицията, Гражданска защита и кучкарника, труповете стоят пред блока до понеделник следобед. Във вторник кошмарът продължава - още един труп на куче и два - на котки. Следите от агонията им са още налице. Очевидно става дума за разхвърляна отрова, която продължава да действа, но нито някой знае къде е, нито някой предприема нещо.

Хората са категорични, че това не може да е работа на някой от тях, защото кучетата са били пуснати там от общината преди около година, всички са свикнали с тях и никое от тях не е проявявало признаци на агресия.


Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Най-малките кученца в шуменския кастрационен център получиха три чувала с гумени играчки за Коледа. Те били бракувани в детските градини и предстояло да се унищожат.. От смесеното немско-българско дружество, което стопанисва приюта за бездомни кучета, научили за играчките и поискали част от тях, за да зарадват четириногите палета, подхвърлени от стопаните на улицата.

Well along everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

С между 20 и 35 лева ще олекнат собствениците на домашни любим¬ци. От първи януари догодина те ще бъдат длъжни да снабдят кучетата и котетата си с иден¬тификаци¬онен чип, Това след¬ва от Закона за защита на животните. Чипът се имплантира във врата на четириногите единствено от ветери¬нарен лекар. В момента цената на та¬зи услуга в пловдивските ветеринар¬ни клиники е именно между 20 и 35 лева, показа проверка на „Марица". Не се знае обаче каква ще е цената догодина, когато чипирането стане задължително, казват и от лечебни¬цата на д-р Карагьозов, и от тази на д-р Светла Кечеджиева. Досега имплантирането на чип в домашния любимец не беше задъл¬жително. Правеха го само стопани, които извеждат животните си зад гра¬ница, обяснява д-р Кечеджиева. Затова и че¬тящите устройства,които
разшифроват данните в чипа, се намираха по границите Информацията в чипа показва ваксинирано и обезпаразитено ли е животинчето.
Според закона за защита на жи¬вотните котките в частни домове трябва да разполагат минимум с 6 квадратни метра площ. Площта се изчислява като обща с хората, живее¬щи в жилището. Пространството за малки породи кучета с тегло до 10 килограма, е същото.


Well along everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Бездомен пес се хвърли под колелата на автомобилите на скоростна магистрала в чилийската столица Сантяго, за да спаси друго куче, блъснато от кола. Покъртителната случка е хит в уеб-сайта за видео-обмен YouTube.
 


На клипа се вижда как първо автобус блъска пресичащо магистралата куче, как то рухва и агонизира на платното. След което друго куче, забелязало първото отдалеч, хуква смело между автомобилите, за да го спаси. Щом четириногото достига своя събрат, то го захапва за врата и започва да го тегли към банкета, встрани от автомобилния поток. Кадрите, заснети с полицейска видеокамера, първоначално са били показани по чилийските тв канали, след което качени на YouTube. В интервю за телевизията полицаят Хорхе Ривас отбелязва, че след излъчването на материала в полицията са позвънили десетки граждани, които са изявили желание да приютят кучето-герой, стига да бъде открито. „Всички те споделяха вълнението си и възторга си от постъпката на бездомното куче-спасител“, казва Ривас. Случката даде началото на широкомащабна кампания в Сантяго, призоваваща чилийците да не си купуват породисти кучета и котки, а да си изберат домашен любимец сред бездомните в приюта. Клипът с трогателната кучешка история може да се види в YouTube на адрес: http://www.youtube.com/watch?v=fXXaRECHHT4
 
 

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Все повече стават сигналите за слабия контрол за спазване на Закона за защита на животните, който Министерство на земеделието упражнява чрез Националната ветеринарномедицинска служба. По този повод в петък, 05.12.2008 г. народната представителка и вносител на Закона за защита на животните Евдокия Манева зададе въпрос на министър Валери Цветанов от трибуната на Народно събрание. Предлагаме ви стенограма от заседанието.
 
 

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

 Промяна на закона за защита на животните, в частта за безпризорните кучета, иска габровският Общински съвет. Местните парламентаристи приеха становище, с което призовават депутатите да инициират промяна в нормативния документ. 
  Според общинските съветници в Габрово, законът за защита на животните, който е в сила от края на месец януари тази година, не е адаптиран за българската действителност. В становището си, те твърдят, че той няма да реши проблемите с бездомните кучета. Процедурите по улавяне, обезпаразитяване, ваксиниране и кастриране, които трябва да се извършват на три месеца са прекалено скъпи, не са финансово обезпечени от държавата, а общината не може да задели толкова средства – обяснява председателят на Общинския съвет – Валерий Василев:
  Съветниците заявяват в становището си, че е много трудно да се съвместяват изискванията на закона и на гражданите.

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Ето, че отново е Коледа. Денят, в който се чувстваме по-добри. Денят, в който си спомняме за добрите и лошите моменти от изминалата година. Денят, в който ни обзема надежда за един по-добър свят. Може би доста от вас си спомнят за Рижко - едно любвеобилно улично куче, което замалко да остане без око заради прекаленото си доверие в хората. Рижко не само беше излекуван, но и намери дом - благодарение на едно момиче, което въпреки че е бременно и има тежко болно дете, успя да намери сили и състрадание, за да помогне на животно в беда.

Това се случи през ноември. Оттогава се случиха и много други неща. В началото на декември в едно затънтено ямболско село англичанка беше нахапана до смърт от кучетата на местен "бизнесмен". Разбира се, повечето медии без да си направят труда да проверят случая, обявиха, че виновни са селските помияри. Случайно или не, това се случи само няколко дни преди гласуването на Закона за защита на животните и хуманните мерки за ограничаване на броя на бездомните кучета. Инцидентът беше последван от скандалното предаване на един некадърен журналист с високо мнение за себе си, готов на всичко само и само да привлече повече слушатели. В началото на декември от ефира на радио Дарик Мартин Карбовски призова открито да се тровят кучетата по улиците. В нормална държава и Карбовски, и радио Дарик, щяха да бъдат санкционирани както от обществото, така и от съответните органи. В нормална държава след такава изцепка на Карбовски щеше да му бъде позволено само да редактира обявите за запознанства в някой изпаднал провинциален вестник. У нас, разбира се, подобни дивашки прояви са по-скоро адмирирани и т.нар. журналист в момента се радва на особена популярност.

Но да се върнем на Рижко. За Рижко тази Коледа беше последна. В деня на Рождеството някой е решил, че моментът е изключително подходящ както да отрови едно добро същество, така и да причини неимоверна болка страдание на друго.

Дали има връзка между скандалното предаване на Карбовски и истерията в медиите и конкретния случай? Никога няма да разберем. Никога няма да научим и докъде могат да се простират границите на човешкото бездушие и егоизъм.

Искаше ми се годината да завърши с нещо оптимистично, но явно не е било писано. Нека все пак съдбата на Рижко да ни накара да се замислим докога ще позволяваме в България предимство да имат арогантните и безпардонни хора, които дотолкова са потънали в егоизма си, че чакат да дойде Коледа, за да направят поредна гадост.

В края на отминаващата 2007-а нека също си спомним за всички, хора и животни, които вече не са с нас. Да си пожелаем през следващата година да намерим сили да простим на изродите около нас за дивотиите, които ще сътворят. Добрите моменти да бъдат много повече от лошите. Злобата и завистта да бъдат по-малко от добротата и състраданието. И да се надяваме, че ще има повече хора като момичето, помогнало на Рижко.

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!


Well yet everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

автор на колажа - Живко ДимитровТази седмица от в-к "Стандарт" научихме за поредната първенюшка проява на български новобогаташ. Вестникът гордо ни информира, че собственикът на "Белла България" Венцислав Георгиев отстрелял бяла мечка в Северна Канада. За това удоволствие си платил 60 000 долара. Напролет пък щял да ходи на лов за анаконди в Боливия.

По принцип коментарът в такива случаи е излишен, но ще си позволим да цитираме едно от мненията по темата във в-к "Дневник":

Нашите парвенюта се съдират да се покажат колко ги бие парата през пръстите, като си плащат да правят това, което обществото не одобрява. Едва ли Георгиев е изпитал чат толкова голямо удоволствие от преследването в лова, колкото от "ексцентричния" факт, че е убил защитен вид. Снобарщина, нищо повече.
Да, убил е мечката напълно законно, но аз ще бойкотирам "Белла". Има и други производители на бутер тесто.

Нека припомним и, че дори президентът Първанов не пропусна случай да отсреля животно от защитен вид и гордо да се снима с него:

http://www.bezdom.info/forum/viewtopic.php?t=120

Единственият начин да се противопоставим на простотията на подобни люде е да бойкотираме тях и дейността им. "Без дом" се включва в кампанията за бойкот на продуктите на "Белла", която тече в интернет.

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Ан Маргарет и съпругът й Джим
Ан Маргарет и съпругът й Джим
Кучетата, разкъсали англичанката, са собственост на местния фермер Стоян Събев. Това го разбрах, защото прекарах половин ден в разговори с хората от селото. На четири очи. Хората се страхуват да говорят. Тези кучета са ходели свободно, пазели са двора му, пълен със селскостопанска техника. Хранел ги с мъртвите животни от фермата си. Просто им хвърлял труповете на умрелите животни, а свирепите мелези- питбули, ги разкъсвали.Сега тези кучета ги няма. Убити са същата нощ след трагедията, за да заличи следите на престъплението. Цяло село е чувало писъците им, вероятно след това са били загробени. Това твърдят хора от селото и приятелки на мъртвата Маргарет. Част от хората, с които аз говорих, са казали същото и при даване на показания в полицията. Дано прокуратурата стигне до истината. Онзи, фермерът, обикаля селото, качен в кабината на трактора си и от там гледа с кого се срещат съселяните му. Бясна съм на ТВ репортажите на трите ТВ. Репортерките отидоха, срещнаха кмета, управител на 3-4 дни, току-що спечелил изборите. Той им каза, че те са улични, защото вечерта се опитали да ги вържат в дома на фермера, но те не се дали - значи не са били техни??? Каза го и на мене, но аз обиколих селото, за да науча истината.
Image
Дворът на Стоян Събев
Кметът е приятел със сина на фермера, това семейство го е подкрепило за изборите. Затова се жертва. Не може да не знае, че ако те са били улични - виновен е той. Обществена тайна в селото е че те са на фермера, който живее на една улица с англичаните. Имам имената на хората, които го потвърдиха...Ако вече не са им затворили устата със заплахи. А ТВ репортерките като папагали заповтаряха, че са улични.Не разбирам психиката на българина. За да спасим от правосъдието един безотговорен фермер, ние сме готови да разпънем на кръст цялата ни страна. Шест пъти преди фаталния ден Ан Маргарет е била хапана от същите кучета. Това твърди нейната българска приятелка Мария Петкова. Ако раните й са били дълбоки, вероятно е ходила и на лекар. Най-ужасното е, че тази лъчезерна жена Ан Маргарет, разкъсана от кучета, е обичала животните. Осем котенца е прибрала в дома си от улицата, хранела е всички бездомни животинки, купили си е кон. От Англия преди две години дошли с домашния си любимец-огромна немска овчарка на име Стърн. Но от кучета на съседите си Стоян и Веска Събеви изпитвала ужас. Не намерила сили обаче да се оплаче в полицията, не знаела как да го направи, твърди Мария.
Image
Кметът на с.Недялско Тодор Железов (ГЕРБ)
Аз съм готова на всички да разкажа какво научих в ямболското село Недялско, да заведа тези, които искат да научат истината, при хора, които не се страхуват да я кажат. Само че май никой не се интересува от истината...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

С наближаването на Нова година се увеличава пукотевицата по улиците, а, за жалост, и броят на изгубените кучета. Какво можем да направим, за да намалим риска от изгубване на домашния любимец?

1. Разхождайте кучето си по светло;

2. Добре е кучето Ви да е постоянно на каишка, особено ако се плаши от гърмежи;

3. Задължително сложете медальон или капсула с Вашия адрес и телефон за връзка. Ако не можете да намерите - напишете ги на каишката.

4. Ако гледате бездомно куче пред блока - приберете го за през нощта на 31-ви - нерядко има случаи на кучета, които са осакатени от зложелатели, попрекалили с алкохола и търсещи забавления в Новогодишната нощ...

Well afore everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Единствената вина на кучетата в общинския изолатор 4ти километър в Пловдив е че са се събудили живи. За което могат само да съжаляват. Защото пребиваването им в изолатора е по-лошо от смърт. Варварското, садистично отношение към тях през последните дни от живота им е обида към всеки от нас. Мъчителната им смърт поражда редица въпроси, като например “От кога хладнокръвното, преднамерено убийство стана доходоносен бизнес? И не е ли престъпна арогантност в 21 век да спонсорираш с пари на данъкоплатците безумната жестокост на която сме свидетели?”. А алтернативи има, хуманни и не толкова скъпи. И хора има, добронамерени и нежни към четириногите ни приятели, които биха ги осъществили. И примери такива има в световната и в нашата практика. Което го няма е чуваемост и разбиране.
Помогнете да съберем 1000 подписа за затварянето на кучешкия изолатор в Пловдив и да ги хвърлим в лицето на пловдивския кмет Д-р Иван Чомаков.

Включете с в подписката на адрес: http://www.freewebs.com/pawsbg/petitions.htm

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Превозващите домашни любимци пътници трябва да ги поставят в непромокаеми съдове, в скута си или на пода

Като ръчен багаж могат да се превозват до три зайчета, едно малко котенце или кученце, припомня БДЖ на всички, които ще пътуват по празници и няма на кого да оставят домашните си любимци.

Животните трябва да бъдат поставени в непромокаеми съдове, държани на скут или на пода.

Това обаче може да стане само във второкласните вагони и при условие, че със своята миризма или шум животинките не пречат на останалите пътници и никой от тях няма против, допълват то БДЖ.

Ако пътуващите не са съгласни в купето да се превозват животни, собствениците им, заедно с домашните любимци, пътуват на платформата на вагона.

Well already everyone see that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Първият частен кучешки приют у нас направи 61-годишният железничар от град Плиска Любомир Иванов. Преди година почнал да събира помиярите от улиците на градчето, за да не нападат хора, а и хората тях да не нападат. 

Самият Любомир Иванов останал сирак на 9 години и много милеел за четироногите, които били самотници по улиците, обясни той. С булката Иванка Иванова се взели късно и нямали общи деца, затова се посветили на това дело. Тя е продавачка в съседен до тях хранителен магазин. С кмета на Плиска  обаче не намерили общ език. "Нищо не искам от него, само да ми предостави декар общинска земя , малко цимент, мрежа и стълбчета. Сам ще си построя къщички за кучетата", твърди Иванов, който е строител по професия. За сега ги е приютил в къщата си и в двора си на улица "Толбухин", 8,  но съседи почнали да се сърдят. Събрал е около 50 четириноги, 16 от които са чисти болонки, изхвърлени от стопаните си на улицата. Според него има още стотина в градчето, които трябва да бъдат прибрани от улиците, за да не плашат хората и да нападат домашни животни. Кметът на Плиска Христо Илиев обаче смята, че такава самодейност не можело. Иванов трябвало първо да предложи проект, пък общината в Каспичан да го одобри и да даде парите, ако реши. Нито в Плиска нито в Каспичан има кучешки приют.

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Г-н Стилян Иванов, един от най-добрите български режисьори и автор на редица документални филми за животните, напуска поста си на директор на телевизия ББТ. Причината е, че собственикът на телевизията се опитва да въведе цензура по отношения на проблемите, свързани със защитата на животните. Подобна политика на цензура е, меко казано, неприемлива за г-н Иванов, още повече, че на прага на Европейския съюз, това е една проблематика, която е много коментирана и актуална. Свободата на словото и печата са основата на демокрацията и всякакви опити за цензура поставят под съмнение демократичните процеси в страната ни и развитието на гражданското общество. Не на последно място, хуманността и защитата на животните е просто част от цивилизованото и човешко отношение на обществото към по-слабите.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.