40 трупа на убити кучета, някои от които вече разложени, извадиха от контейнер за боклук в хасковския зоопарк представители на австрийска природозащитна организация. Потресените европейци се свързали с д-р Светлана Петрова, отговорник на кучешкия изолатор в Димитровград, която пристигна на място,за да се увери с очите си в думите на австрийците. 
 
Сред труповете на животните има и на няколкомесечни кутрета. Животните са били убити с евтаназин и Т61 – изключително силна отрова, подобна на кураре, обясни д-р Петрова (на горната снимка). Полупразните флакони с препаратите също бяха изхвърлени в контейнера. Според нея кучетата са били умъртвявани в продължение на десетина дни, съдийки по степента на разложение на някои от телата. 

Междувременно шефът на зоопарка д-р Ясен Стайков се обадил в полицията, че австрийците са счупили стъкла на помещението с маймуните. Отвътре се дочуваше кучешки лай, увери се репортер на Haskovo.net. Двама от европейците бяха отведени в хасковското районно управление и задържани, казаха сънародниците им. 
 
Тук се вършат ужасни престъпления, потресени бяха австрийците. Те допълниха, че очевидно няма смисъл да се обаждат в полицията, която също върши престъпления. Но добавиха, че ще направят достояние на целия цивилизован свят варварството, което са видели в Хасково. 
 
Само преди месец Общинския съвет в Хасково прие стратегия за ограничаване на популацията на бездомните кучета. В нея на думи се изпълняват императивите на Закона за защита на животните, който категорично забранява убийството на кучета, с изключение на доказано агресивни животни. 

По думите на д-р Петрова варварското умъртвяване на кучетата се прави за пари. Тя обясни, че за изолатора в Димитровград месечно общината отделя около 1800 лева за храна, препарати и лекарства на животните и предположи, че сумата за Хасково е в пъти по-голяма. Избивайки кучатата, някой прибира парите, категорична бе д-р Петрова. 

Б. а. След публикуването на този материал се обади говорителката на МВР Хасково Нина Николова и уточни, че двамата австрийци не са били задържани. Те наистина били отведени в РПУ-то, но представителят на районна прокуратура отказал да одобри задържането им. Двамата чужденци писали жалба срещу безчовечното отношение към животните и по-късно били освободени.

Well afore everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

През 2008 г. БЪЛГАРСКО ДРУЖЕСТВО ЗА ЗАЩИТА И ОПАЗВАНЕ НА ЖИВОТНИТЕ / БДЗОЖ/ навършва 10 години от създаването си. Това е и много и малко, но е чудесен повод да се видим и да отпразнуваме юбилея.
Каним Ви най-сърдечно да се видим на 31 май, събота в 11,00 часа в “Кучешкия парк” /малкия Южен парк, между басейна “Левски-Спартак” и хотел Хилтън/, булевард Арсеналски. Нека на този майски ден изпълним парка с радостен кучешки лай, песни, танци, хумор, веселие и нови приятели и и заедно с нашите домашни и улични любимци да наберем здраве и се заредим с оптимизъм сред природата.
Доведете на този ден и своите близки и приятели. Не забравяйте и Вашия домашен любимец/и/. На празника ще има забавления, вкусотии и приятни срещи не само за Вас, а и за четириногите ни приятели / породата не е изискване за участието/. Не пропускайте да ги запишете своевременно за някое от състезанията – аджилити, конкурси за природно дадена красота и интелигентност, за оригиналност на кучешко облекло или прическа, за прилика “стопанин/куче”, “музикално” или “танцуващо” куче и други инициативи на които и Вие можете да бъдете инициатори. Въпроси на ветеринарните лекари и кинолозите. Разкажете ни интересни случки с Вашите любимци. Пишете ни на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., разгледайте www.bsapp.org. Звъннете ни на 0888 25 32 98.

На празника директно от грила ще се предлагат сандвичи, ветеринарните и киноложките консултации ще са безплатни, за минута ще нарисуват вашия профил, ще чуете любими песни или ще си припомните любими български хора, ще си задомите домашен приятел по Ваш вкус и предпочитание, ще станете член или съмишленик на БДЗОЖ и много, много други неочаквани от Вас изненади.

ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН, А ПРЕСТОЯ НА ПОЛЯНИТЕ Е НЕОГРАНИЧЕН ПО ВРЕМЕ!

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageНа 15, 16, 17 и 18 май от 10.30 часа преподаватели от Факултета по ветеринарна  медицина към Лесотехническия университет - София ще извършат безплатна ветеринарномедицинска профилактика на безстопанствени кучета и котки в кв. Филиповци. Животните ще бъдат кастрирани, ваксинирани срещу бяс, обезпаразитени и маркирани. На обработените животни ще се издават ветеринарномедицински паспорти. Кампанията ще се проведе пред кметството в кв. Филиповци – ул. „Братя Найденови” N 14.

Събитието  се организира от „Комитет за спасяване на безстопанствените животни”, „Българско дружество за защита и опазване на животните”, сдружение „На ти с природата”, със съдействието на районно кметство Люлин, Общинско предприятие „Екоравновесие”, сдружение „Разнообразни и равни” към Столична община, и кметството на кв. Филиповци.

Кампанията е част от изпълнението на новата Програма за овладяване на популацията на безстопанствени кучета на територията на СО, приета от Столичен общински на 24 април 2008 г.

Обработката на безстопанствени животни в най-проблемните райони на гр. София, ще спомогне за намаляване на притока на животни към останалата част на столицата ни.

 

За повече информация: 

Миглена Димитрова – управител на „Комитет за спасяване на безстопанствените животни” – тел. 0888 727514

Радостина Захариева – ОП „Екоравновесие” – 0885 925586

 

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Image

“Кучетата в изолатора станаха канибали” е заглавието на водещия материал в новия брой на в.”Утро” от днес 30 май 2007г.. Кучетата в общинския изолатор са докарани до самоизяждане, видя екип вестника на 24 май следобед. Животните са оставени на сухар, а само късметлиите имат и вода. Зад мрежата животните са принудени да оцеляват, като ядат себеподобните си. Гледката е потресаваща и със сигурност не е за хора със слаби нерви и сърца. Няма такова нещо, вестникът ви е тенденциозен, хладнокръвно отрече управителят на Общинския изолатор д-р Стефан Станчев. Той беше категоричен, че става дума за манипулация, тъй като животните са гледани добре в изолатора. Най-беззащитното животно в клетката е било убито от останалите, които се борят за живота си.

Защото гладът събужда и най-дълбоко приспаните атавистични инстинкти при всичко живо.

Безпристрастният обектив на тенденциозния спо­ред д-р Станчев вестник засне точно онова нещо, което го нямало - див канибализъм. А ако снимките можеха да запечатват и миризми, вероятно читателите щяха да добият пълна представа за положението.

Лично аз съм учуден как е възможно да се случи това, след като миналата сед­мица бях на проверка в приюта и животните бяха в нормално състояние, коментира зам.-кметът Орлин Лазаров. Той обясни, че не разполага с финан­сов отчет за работата на управителя д-р Стефан Станчев, но от страна на общината се осигуряват храна и медикаменти за животните. Прибраните кучета се хранят с отпадъците от домовете за въз­растни хора, което облек­чава бюджета, допълни още Лазаров. Намерение­то на общината е дори да се направи ремонт на покри­ва на сградата, да се обо­рудват операционна и манипулационна, както и да се изградят допълнително клетки за уловените жи­вотни.

Според договора за обществена поръчка с д-р Станчев общината има задължение да плаща за първоначален преглед на куче по 5 лева, а за евтаназия 6 лева, като осигурява евтаназина за умъртвява­нето им да осигурява транспорт, персонал и хра­на на животните. Защо се стига до канибализъм при тези животни и колко точ­но пари на месец се харчат за грижата за кучетата, никой от общината и приюта не можа или не пожела да отговори.

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На  27 май 2007 (неделя) от 11.00ч. в кв. Лозенец, ул.Люба Величкова (кв. Хладилника по посока ЗООПАРКА, непосредствено след прелеза вляво) ще се състои ОТКРИВАНЕТО на Кастрационен център „Надежда” за посетители.

 

Кастрационен център “Надежда” се стопанисва от сдружение „Германо-Българска помощ за животните”. Центърът е изцяло ремонтиран и оборудван за извършване на кастрация и лечение на бездомни животни. Сдружение „Германо-Българска помощ за животните” работи в България от пет години в редица български градове – Добрич, Шумен, Русе, като спомага за решаването на проблема с бездомните кучета по начин, признат от международната практика и Световната здравна организация. Дейността по кастрация, обезпаразитяване, ваксинация, маркиране и връщане по места на обработените животни се финансира изцяло от сдружението.

От есента на миналата година „Германо-Българска помощ за животните” подпомага и дейността на Столична община, като дарява консумативи за кастрацията на животните в Общинския център в Сеславци.

Григор Димитров, Председател на „Германо-Българска помощ за животните”

Тел. 0049 6633 91 98 65

Факс:0049 6633 91 89 79

e-mail: dt-bgTierhilfe.Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Site:   www.db-tierhilfe.de

Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На 21 май, понеделник, в Унгарския културен институт се открива изложбата “Моят приятел – кучето” на художничката Анелия Александрова. В изложбата са включени 12 платна, нарисувани с акрил и колажирани с различни фактури, ръчна хартия, дори и с кучешка гранула.

Главен герой в композициите е сандбернара Валди, домашният любимец на Анелия, който дори се подписва собственоръчно с лапа на една от картините. С тази изложба художничката иска да покаже на света чувствителната душа, която се крие зад огромните внушителни размери на нейнит приятел, които първосигнално предизвикват страх у повечето хора.

Това е петата самостоятелна изложба на Анелия, която участва и в много други колективни изложби у нас и в чужбина. Нейни платна са собствевност на частни колекции у нас, Гърция, Турция и Италия, община Поморие и Националната Художествена Академия, а някои от стените в Александровска болница са украсени с нейни стенописи.

Можеш да разгледаш платната на Анелия Александрова до 8 юни.

Well along everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Младежко дружество за защита на животните беше учредено във В.Търново. Предстои то да бъде регистрирано в съда. В дружеството членуват повече от 23 ученици, студенти, млади хора на възраст до 30 г. Неговият председател Емилия Цанева, ученичка в Езиковата гимназия, обясни, че дружеството ще помага за решаването на проблема с бездомните кучета в града.

На вчерашната пресконференция Грета Коновска от Германо-българското дружество за защита на животните изказа своето възмущение, че Общината е продължила договора си с фирма „Пролет” въпреки констатираните нарушения в приюта за бездомни кучета. Д-р Волфганг Люпке, зам.-председател на дружеството, обясни, че е имало средства за изграждането на кастрационен център във В. Търново. След като обаче Общината не проявила разбиране, парите били насочени към Лозенец, където сега се прави приют за бездомни кучета. Ръководството на дружеството не се е отказало от изграждането на кастрационен център във В. Търново. Неговото искане е Общината да прекрати договора си с фирма „Пролет” и да осигури общинска сграда за такъв център. Издръжката ще се осъществява благодарение на спонсори от Германия. Така бездомните кучета във В.Търново ще намалеят.

Well yet everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Кметът на Царево и инвеститорът на незаконния строеж "Златна перла" край село Варвара обжалват заповед от 1995 за обявяване на Стрнаджа за природен парк
04.05.2007

Кметът на община Царево Петко Арнаудов и инвеститорът на незаконния строеж на селище "Златна перла" край село Варвара са обжалвали заповедта от 1995 г. за обявяване на природния парк "Странджа" и искат тя да бъде провъзгласена за нищожна.

По този повод вече седмица в книжарница "Хеликон" в Бургас, а от вчера и в интернет пространството тече подписка в подкрепа на природния парк.

Инициаторите от сдружението с нестопанска цел "Златна Странджа" - Малко Търново, и Младежката инициативна група от Бургас отбелязват в петиция, че за сега само статутът на парка спира безконтролното застрояването по Южното Черноморие.

Ако бъде узаконено вилното селище край Варвара, би се отворил пътят за превръщането на останалата незастроена най-южна част на българското Черноморие в бетонна пустиня.

Кметът на Царево обаче си представя крайбрежието така: яхтени пристанища, огромни голф игрища, суперлуксозни ваканционни селища на морския бряг, частни плажове, хотели, еднофамилни къщи, скъпи ресторанти и барове, басеини и тенис кортове...

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Проект за строеж на център за бездомни кучета, с които ще общуват възрастни и болни хора, ще реализират в Банско германски фондации, с подкрепата на европейските фондове и кмета на града. Това каза на пресконференция Барбара Рютинг, депутат в Баварския парламент и природозащитник, ангажиран с проблема с бездомните кучета в София и Банско.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Българско улично куче става световен пътешественик

Добър ден, казвам се Нушка, скоро ще навърша три години, имам светлокафяво-черна козина, лапите и върхът на великолепната ми опашка са бели.

Познахте! Аз съм една жизнерадостна и умна кучка, за която благородното родословие не е приоритет!

Здрасти, аз съм Нушка! Как сте, що сте?

Живея в Германия, по-точно в Бон. Преди там беше старата столица на Западна Германия, демек, на капиталистическата половина. Доста излъскан район, да ви призная, веднага ми хареса. Така си е, една светска дама се оправя навсякъде...

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

СОС отказва да приеме международен проект за решаване на проблема с уличните кучета

Въпреки милионите левове, които общината дава всяка година за справяне с кучешкия проблем, помиярите съжителстват със софиянци необезпокоявани.

Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Еколожка от Велико Търново ще се жалва на депутата Димитър Абаджиев за нарушения в работата на общинския изолатор за кучета

Велико Търново. Представителката за Велико Търново на Българо-германското сдружение “Помощ за животните” Грета Коновска ще внесе по време на приемната на народния представител от ДСБ Димитър Абаджиев в петък, множество жалби на граждани за системни закононарушения при престоя на кучетата в градския изолатор, както и за злоупотреби с власт.

Well along everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.