ImageВчера в ОД на МВР – Русе е постъпил сигнал от д-р Маркова, управител на дружеството "Българско-германска помощ за защита на животните", че по данни на собственици на кучета отново е имало случаи на отравяния на животни в Парка на младежта в Русе. Според информацията за два дни са констатирани 6 случая на натравяне на кучета, три домашни и три бездомни. Ветеринари са успели да спасят три от тях.

Припомняме, че в началото на 2009 година по данни за отравяне на кучета в Русе, в Областната дирекция на МВР бе извършена задълбочена проверка, въз основа на която е образувано следствено дело в отдел “Следствен” към Окръжна прокуратура – Русе. Проведени са множество действия от разследващите, които обаче не са довели до конкретни и окончателни резултати. В същото време е изяснен вида на използваното вещество, касае се за бързо действаща отрова.
 
От МВР-Русе предупреждават всички посетители на парковите зони в града да бъдат особено бдителни, когато се разхождат със своите деца или с домашни любимци. При извършените проверки и анализи е било констатирано, че разпръскваното вещество е с розов цвят, поставяно в примамки от месо, колбаси или животински вътрешности.


ImageУвеличават се случаите на изгубени кучета и котки около Нова година, съобщават от уебсайта за бездомни животни www.bezdom.info. Основна причина са силните гърмежи, които са неразделна част от празничната нощ.

За съжаление всяка година непосредствено преди и след Нова година нараства броят на обявите при нас за изгубени домашни любимци, разказват от администрацията на „Без дом”. „Причината почти винаги е една и съща – силен стрес и паника у животните от пиратки, изстрели или силен шум. Най-често инцидентите стават привечер, когато гърмежите се увеличават, а и видимостта е ниска. По правило изгубените кучета са много повече от котките.”

От „Без дом” съветват собствениците на кучета да ги извеждат само по светло и на повод. В случай, че изгубите домашния си любимец, не напускайте мястото, където е бил забелязан за последно, защото вероятността той да се върне отново там е голяма. Включете повече хора в търсенето, проверете дали не е стигнал сам до дома или до друго познато за него място. Ако кучето не се появи до час-два, разлепете обяви с точното му описание из квартала, в зоомагазините и ветеринарните клиники, както и в интернет. Ако намерите изгубено куче или коте, първо проверете във ветеринарна клиника дали животното има микрочип, след това преминете към разпространението на обяви. 


Well along everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

снимка: prkernel.comОбщина Пловдив стартира проект „ЗООДОБРОВОЛЕЦ”. Той цели да подкрепи добрите намерения на хората, които се грижат за животните по улиците, да ги стимулира да правят това по начин, който да не нарушава санитарно-хигиенните норми, да ги провокира да предприемат и следващите стъпки, необходими като грижи за бездомните животни – обезпаразитяване, ваксиниране, кастрация.

От няколко месеца в община Пловдив се обсъждат идеи, реализирането на които да доведат до възможно най-правилното справяне с проблема, който назря съществено през тази година – храненето на бездомните котки в Пловдив. Идеята на администрацията е всеки пловдивчанин, който желае да се включи в проекта, да подаде писмено заявление в съответното кметство по местоживеене. Образците на заявленията са разпратени до районните еколози. Срокът за подаване на заявленията е 10 януари следващата година. След това ще се разгледат и ще се изготви списък на зоодоброволците. 

Well yet everyone see that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageТомбола за дарители с награда едноседмична почивка за двама в луксозна къщичка близо до Банско и Катарино предлага на дарителите си Българското общество за защита и опазване на бездомните животни . Наградата включва самолетни билети от всяко европейско летище до София, трансфери до скизоната на Банско, безплатни карти за лифтовете и наем на ски или сноуборд екипировка. Спечелилите наградата кучешки благодетели ще се радват и на специално посрещане с шампанско във вилата.

За да се участва в томболата за наградата, трябва да се направи дарение от 10 евро на обществото или директно на някой от проектите, по които то работи - приюти за бездомни животни в София и Варна и осиновяване на български бездомни кучета в държави от Западна Европа.


Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Корабен механик се жалва на Бойко Борисов и Цветан Цветанов за прегазеното си куче. Христо Христов от Попово пише в изпратените писма, че мъже с ловни пушки, яхнали джип на община Антоново, смачкали 4-годишната му овчарка и изчезнали с мръсна газ. Инцидентът станал преди 10 дни в село Присойна. Човекът се съмнявал, че местните власти ще реагират адекватно, затова решил да се жалва директно на премиера и вътрешния министър, за да му помогнат. Стопанинът на убитото куче заяви, че ако бъде обезщетен с някаква сума, той веднага ще я предостави на природозащитни организации.

Well yet everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Зачестяват случаите на изчезване на ловни кучета по време на лов край гранични смолянски села, съобщиха от местните ловни дружинки. Над 10 ловни кучета са обявени за издирване от ловци от селата Арда, Могилица, Смилян и Гьоврен, за част от случаите е информирана и "Гранична полиция", защото се предполага, че четириногите следотърсачи са "емигрирали" на гръцка територия. Ловци от региона не изключват версията за възможна търговия с хрътките през граница.

Общо осем са изчезналите ловни кучета на жители на с. Арда от началото на ловния сезон, съобщиха от ловната дружинка.  Преобладаваща част от издирваните четириноги са добре обучени, отгледани в полигон за обучение на кучета за преследване на глигани. Ловни хрътки могат да се пласират в Гърция от 500 до 2000 евро в зависимост от екземпляра, обясняват от ловното сдружение "Сокол" в Смолян.            

Няколко случая на незавърнали се след хайка кучета има и в дружинките в Могилица, Смилян и Гьоврен. Всички издирвани кучета са изчезнали по време на лов в близост до границата.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Немски обеци вече ще си носят бездомните кучета вместо нашийници, които досега са им слагали в общинския Зооветеринарен комплекс. За песовете вече са поръчани в Германия 1000 броя от новата маркировка, съобщи вчера главният експерт от дирекция „Екология" Йорданка Даскалова. Аксесоарите струват 400 лева, още стотина лева са дадени за специални клещи, с които те ще се поставят. До края на декември ще ги получим и през януари ще маркираме по европейски, потвърди шефът на общинския комплекс д-р Петю Станев.

Върху обеците на помиярите задължително ще се изписва номер, който започва с 16. За куриоз той съвпада с номера на многомандатния избирателен район (МИР) в Пловдив. Така ще се знае, че бездомното куче е наше, а не от Харманли или Тутракан, обясниха от приюта. На песовете, които ги взимат от комплекса, ще слагат микрочипове. Това е задължителното условие, включително и за домашните кучета, според директивите на ЕС и Закона за защита на животните, подчерта Даскалова.

Пак според европейските канони от 2011 г. в сила влизат драконовски мерки спрямо кметовете. Ако в техните градове има скитащи кучета, за всяко от тях ще се налагат глоби от 1000 до 2000 лева. Целта е бездомните четириноги да бъдат прибрани в приюти, обясни Йорданка Даскалова. Мярката, подобна на тази с боклука, паникьоса управниците на всички населени места, защото дори и в Пловдив няма готовност за това. Надяваме се, че срокът ще бъде отложен, предполагат еколозите.

Иначе, след ремонт в комплекса, помиярите се отопляват с климатик в операционната и със специални лампи в клетките.  Те са безопасни и икономични, каза Йорданка Даскалова. През тази година до края на октомври в приюта са прибрани 399 безпризорни песа. Почти всички са кастрирани и са върнати в квартали, откъдето са били взети, както е по закон.

 

ТАКСА

Таксата за домашните кучета няма да се променя догодина и си остава 20 лева. В целия град изискването за задължителната регистрация  се изпълнява от много малко стопани. В картотеките се водят малко над 500 четириноги.

 

Бел. ред. Запазен е оригиналният текст, макар определено да не сме съгласни с отношението към бездомните животни, което част от епитетите налагат.

Well yet everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

© Plovdiv24.bgТрети пореден ден гражданите от блоковете на ул. "Елин Пелин" в Прослав осъмват в осеян с трупове на кучета и котки квартал, научи Plovdiv24.bg.

След мистериозна поява на колата на общинския кучкарник в петък (за обезпаразитяване, както обясниха от там) в събота хората намират труповете на три кучета. Въпреки подадените сигнали до полицията, Гражданска защита и кучкарника, труповете стоят пред блока до понеделник следобед. Във вторник кошмарът продължава - още един труп на куче и два - на котки. Следите от агонията им са още налице. Очевидно става дума за разхвърляна отрова, която продължава да действа, но нито някой знае къде е, нито някой предприема нещо.

Хората са категорични, че това не може да е работа на някой от тях, защото кучетата са били пуснати там от общината преди около година, всички са свикнали с тях и никое от тях не е проявявало признаци на агресия.


Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Бездомно куче агонизира, упоено от чиновник, влачиха го с метална примка, удряйки главата му в плочките, и го метнаха в копа на „Биострой”

 

21 студенти от Амери­канския университет в Бла­гоевград вчера внесоха пе­тиция в община Благоевг­рад във връзка с „нехуманно и жестоко отношение спрямо безпризорно куче".

Петицията е писана в по­лунощ в студентските об­щежития „Скаптопара", след като свидетелят на ин­цидента Никола Микелич от Сърбия, студент IV курс, съ­бужда състудентите си и им разказва ужасяваща исто­рия.

Около полунощ Никола с двама приятели се при­бирали от заведение, кога­то видели пред общината голямо куче, което агонизи­рало.

До тялото му стоеше мъж, който ни се предста­ви за служител от община­та, разказа в редакцията на „Струма" Никола. Обясни ни, че му е дал таблетка за упояване, понеже ще го кастрират. Около 10 мину­ти кучето се търкаляше по земята, лаеше и скимтеше, а ние стояхме и не знаех­ме как да му помогнем. После дойде кола - тъмно­червен ситроен на общин­ската фирма „Биострои" с номер Е 4170 ВТ, която ми­на през опашката на куче­то и спря на десетина мет­ра. Тогава мъжът отвори вратата, извади метална пръчка с примка, метна я през главата на животното и започна да го влачи към колата. Главата му няколко пъти се удари в плочки­те. Проследихме после ко­лата до кабинета на д-р Крум Попниколов, където кучето вероятно е било кастрирано. Никога няма да забравим как то скимтеше. Не можем да си обясним и каква таблетка му бяха да­ли - опиатите не могат да предизвикат болката, коя­то то изпитваше. Трябваше ли човекът така жестоко да го влачи и да блъска глава­та му?

Според студентите куче­то е бяло със сиви и черни петна, голямо като лабрадор. В петицията си, прид­ружена с подписка, младе­жите настояват да дадат по­казания, ако общинските служители желаят. Те са от­правили и молба до Общин­ската администрация да им съобщят каква е съдбата на кучето и да обещаят, че по­вече никога няма да се до­пуска на територията на града такава жестокост.

За контактите си с об­щината студентите в АУБ използваха девойки от сдружение „Надежда за че­тириногите" в Благоевград.

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Глоби от 500 лв. и наго¬ре грозят стопаните на домашни песове в Плов¬див, ако оставят след кучето си „бомбички" по тротоари, паркове и улици.
Промяната в статуквото ще бъде въведена след Нова година, когато под тепетата ще бъдат монтирани първите 40 специални кошчета за кучешки екскременти. Това съобщи главният еколог на Пловдив Христо Минков. За да бъдат улеснени стопаните, кошчетата ще бъдат оборудвани с подходящи за вдигане на мръсотиите пликове и лопатки. За закупуването и монтирането им в бюджета
на дирекцията по екология за догодина ще бъдат заложени 13 000 лева. Приспособленията ще бъдат докарани в Пловдив през януари-февруари, а през март ще бъдат разпределени по районите в града.
 
Алеи
С други 90 000 лева ще бъдат направени места за свободно разхождане на
домашни любимци под тепетата. Във всеки район се предвижда да има по една площадка, на която стопаните да пускат кучетата си да тичат сутрин и вечер. В момента стопаните разхождат домашните си песове, където сварят. Много често любимците се конкурират с децата или възрастните хора по парковете на Пловдив. Стопаните не се съобразяват и с червените предупредителни табели в градинките, че там е забранено за кучета.

Полиция
Заради малкото свободни общински имоти се предвижда площадките за кучета да бъдат изградени в паркове, градини и междублокови пространства. Ако общинската поли¬ция пипне стопанина, че не води любимеца си на кучешката площадка, глобата ще е солидна. Целта им е децата в паркове и градини да играят безопасно и далече от кучетата. Когато на площадката няма кучета, там могат да играят деца, се казва в предло¬жението на общинските еколози.


Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Кучета от други общини се транспортират и изсипват в Шумен. Това обяви на заседание на областната епизоотична комисия вчера Симона Паносиян, шеф на дирекция в шуменското кметство. Информацията на общинарката се потвърждава и от неправителствените природозащитни организации. Девет от десетте общини в областта нямат средства да разкри¬ят кучешки приюти и центрове и така решават проблема си. Забелязахме, че строители, наети от селата от Лудогорието, всяка сутрин, когато идват на работа в Шумен, водят със себе си и по 2-3 домашни кучета, разказа пред "Телеграф" природозащитничката Тонка Петрова. Основният трафик бил от петхилядното село Ясенково -най-голямо в региона. Предполага се, че в Шумен живеят около 1500 улични кучета и между 5 и 10 хиляди домашни, които от време на време увеличават броя на скитащите. В същото време официално регистрираните кучета любимци са едва 113.

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageВ България са регистрирани повече от половината случаи на заболели от кучешка тения хора от целия Европейски континент. Детската заболеваемост расте непрекъснато и ако не бъде пресечена кошмарната тенденция, обричаме себе си и децата ни на невъобразим взрив след години. Във връзка с това Софийска колегия на Български ветеринарен съюз реши да привлече вниманието на обществото върху проблема с тенията, както и да създаде траен навик у гражданите да обезпаразитяват редовно кучетата в града, включително подопечните им бездомни.

В 50 обекта на територията на гр. София ще бъдат раздадени 10 660 броя таблетки от противопаразитния препарат Азипирин, предназначени само за бездомни животни. Допълнителна информация всеки може да получи от своя ветеринарен лекар. От Софийската колегия на БВС съветват да се спазва безупречна лична хигиена, да не се хранят кучетата с вътрешности от заклани животни и редовно да се обезпаразитяват както домашните кучета, така и бездомните. 
 
Софийска Ветеринарна Колегия подчертава, че решаването на проблема с бездомните кучета чрез тяхното избиване е не само крайно жестоко, но и безсмислено, защото доказано няма да намали трайно популацията им, ще стимулира размножаването на котките и на плъховете, което не само ще задълбочи проблемите, но и ще донесе още много нови след себе си.
 
Кучешката тения, известна още като ехинококоза, е типична зооантропоноза (заболяване, което се предава от животните на хората), която се предава от месоядните на всички домашни и диви животни и на човека при общуване с носителите на инвазията или чрез замърсени хранителни продукти. Болестта се среща практически в цял свят, но най-често в райони за паша, където съществува вероятност кучета да погълнат органи от заразени животни. Причинител са цестодите (лентовидни червеи) от род Echinococcus. Кучето е краен гостоприемник (при който паразитът достига зряла форма), а междинни гостоприемници са овцете, свинете, говедата, конете и козите. Човекът също е междинен гостоприемник. Крайният гостоприемник се заразява най-често чрез поглъщане на вътрешни органи на заразени междинни гостоприемници. Това се случва основно при домашно клане на животни в малки населени места, когато с вътрешностите се хранят кучетата. Поради тази причина в големите градове кучешката тения се среща изключително рядко, за разлика от селата и градовете от селски тип. Човекът може да се зарази при консумация на неизмити плодове и зеленчуци, а също и при непосредствен контакт с опаразитено куче. Именно затова спазването на личната хигиена и редовното обезпаразитяване на кучетата, с които хората са в контакт, е основна предпоставка за блокиране на разпространението на болестта. Също така, трябва да се избягва храненето на кучетата със сурови вътрешни органи на селскостопански животни.

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Image7623 бездомни котки и 686 кучета има на територията на град Пловдив. Това сочат резултатите от преброяването на безстопанствените животни в периода между 12-ти и 16-ти октомври тази година, което бе извършено от фондация ‘Четири лапи". Най-много бездомни котки - близо 4 хил., има в район „Централен", а скитащите кучета са най-многобройни в районите „Южен" и „Източен".

Според доклада на фондацията основната причина за наличието на безстопанствени животни е липсата на контрол върху домашните любимци. Голямата разлика в броя на кучетата и котките зоолозите обясняват с това, че досега в България не се е прилагал метод за контрол на популацията на котките, а за последните 10 години в страната са избити над 300 хил. кучета.

През месец март 2010-та година „Четири лапи" ще започне да кастрира уличните котки с цел намаляване на популацията им. Обработването на едно животно ще струва около 25 лева, като то ще се извършва за сметка на фондацията. 1.5 млн. лева ще бъдат нужни за изграждането на модерен приют за безстопанствени животни, това заяви заместник-кметът по стопанска политика Александър Константинов. Техническото задание вече е направено и за проектиране са осигурени 150 хиляди лева. Парите за приюта ще бъдат предвидени в бюджета за 2010 уточни Константинов.

Well along everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Смъртта на малката Кристияна в разградското село Сушево, нахапана от домашни кучета, е жестока и нелепа. Тя можеше да бъде избегната, ако 48-годишната Елена Банкова, която милостиво гледала 21 кучета в дома си, беше навреме наказана за безхаберното си отношение към животните. Още повече че трагедията е била предизвестена. Преди да убият момиченцето, кучета от същото котило нападнали дете с колело в селото.
Сега и кметът, и полицията, и хората от ветеринарномедицинската служба гузно си измиват ръцете с някакви мними превантивни мерки.
Защото проблемът с бездомните кучета излиза на светло само когато четириногите нахапят или, не дай боже, убият възрастен или дете. През останалото време те се мотаят навсякъде около нас. Завзели са кварталните входове на жилищата, детските площадки, подлезите, дори шосетата. Сеят бълхи, болести и нечистотии. Станали са неразделна част от пейзажа на столицата, та чужденците не престават да се чудят и маят защо не са в домовете на софиянци или поне в кучешки приюти, а на улицата.
Законът за защита на животните категорично забранява домашните кучета да бъдат оставени без надзор на обществени места. За съжаление този принцип масово се нарушава.
В моя квартал например има психично болен младеж, който редовно пуска питбула си да се разхожда без намордник из махалата. Просто защото това го кефи. Кучето рови из кофите за боклук, ръмжи на други четириноги, влиза и в двора на близката детска градина. Засега не е нападнало човек. Хората се възмущават, но си траят. Знаят, че дори и да извикат инспектори от общината, стопанинът няма да си плати глобата.


Well yet everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

30-годишен мъж бе прострелян в лицето и бедрото от пловдивчанин, който се опитвал да убие бездомно куче с ловна пушка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Инцидентът е станал снощи около 22 часа в двора на сервиз “МАН” край пътя Хасково-Пловдив.
49-годишният пловдивчанин А.Г., който има рибарник в близост до сервиза, е стрелял с незаконно притежавана пушка “ИЖ” по бездомно куче, но улучил погрешка в лицето и лявото бедро 30-годишния Т.П. от село Стойките.

Пострадалият случайно бил в двора на сервиза, тъй като дошъл да вземе от работа брат си - шофьор на товарен автомобил.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Хората, които имат животно вкъщи, са по-здрави, сочат изследвания на американските ветеринари. Специалисти от Колежа по ветеринарна медицина в университета в Мисури са установили, че четириногите понижават кръвното налягане на стопаните си.
Клинично доказано е, че йоркширският териер има уникални качество в тази посока. Стопаните, които ги отглеждат в дома си, не изпадат в депресия, възстановяват се бързо, прогонват стреса и апатията, без да се разболяват. Не са капризни, а собствениците се радват на устойчивост срещу инфекции. По тази причина в Русия и САЩ точно йоркширският териер се използва за терапия. Това уникално създание лекува остри хронични форми на дихателни алергии при възрастни и деца, дължащо се на особената форма на козината. 


Well yet everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

До края на седмицата специалисти от международната организация за защита на животните „Четири лапи" ще извършат преброяване на безстопанствените котки и кучета на територията на град Пловдив. То ще помогне за планирането на средствата, които трябва да се вложат за намаляване на броя им, съобщават от фондацията.
 
Преброяването на скитащите животни в Пловдив е първата стъпка от подписаното в края на миналия месец споразумение за сътрудничество между общината и „Четири лапи", разказва д-р Марина Иванова, ръководител на проектите за бездомни животни към международната организация.

Споразумението цели намаляване на броя на скитащите животни в града под тепетата. За 2010 г. то предвижда „Четири лапи" да изпрати свой екип за залавяне и кастрация, който, в рамките на няколко седмици, да помогне за блокиране на раждаемостта на уличните котки и кучета. По време на проекта всички разходи за медикаменти и консумативи ще бъдат покрити от „Четири лапи".


Well along everyone be aware of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

От днес в гр. Сопот „Четири лапи” започва едноседмичен проект за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на безстопанствени кучета и котки, съобщиха от организацията. Животните ще се оперират в мобилна клиника, която ще е разположена в покрайнините на града. Това е деветият подобен проект на международната неправителствена организация у нас за тази година, като общо обработените животни вече са над 1500. Приоритет в работата на природозащитниците ще бъде кастрирането на бездомните кучета на територията на Вазовските машиностроителни заводи. Поради голямата площ на заводите и многото изоставени сгради, броят на скитащите четириноги там е по-висок.
По време на проекта „Четири лапи” ще предлагат и безплатна кастрация за домашни любимци на социално слаби хора, които не могат да си позволят манипулацията. От „Четири лапи” са категорични, че само чрез масова кастрация на всички кучета и котки може трайно да се намали броят на бездомните животни, тъй като основната причина за проблема е притокът от дома към улицата.

Well along everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Британско семейство, което от няколко години живее в Рудо­зем, е толкова шокирано от съд­бата на уличните кучета у нас, че учреди фондация, с която да съ­бира пари за спасяването им.

Даян и Антъни Роулс вече уреди­ли осиновяването на 16 песа от заг­рижени холандци, а следващото им пътуване до Страната на лале­тата е идния месец, когато още ня­колко четириноги ще намерят се­мейства. За целта са нужни 2312 евро. Събират се от дарения. В сайта на фондацията www.streetdogrescue.com непрестанно минават надписи с имената на последните дарители. Някои допринасяте по 5 евро, други - с 500. Притокът е неп­рестанен - зоолюбителите вече наближават заветните 2300 евро. Фондацията вече има и група във Фейсбук, а обръщението им към по­сетителите е повече от трогателно: "Кучетата, за които се борим, не са агресивни и опасни, а много добри и мили. Сърцераздирателно е да ви­диш как едно такова кутре отива до някой минувач, маха с опашка и се търкаля радостно по земята, са­мо за да бъде жестоко изритано от въпросния човек", е част от него.

Well yet everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Проучване на животински психолози сочи, че кучетата могат да разбират до 250 думи и жестове, способни са да броят до 5 и да извършват прости математически сметки. Изследователите, които използвали тестове за установяване на развитието на говора и основните аритметични умения при децата, установили, че средното куче е много по-интелигентно, отколкото са смятали. Бе съставена и специфична класация на кучетата. Представители от порода бордьр коли, луделите и немските овчарки са най-интелигентните, а афганската хрьтка, басенджи и булдог са най-глупавите. „Средното.куче се справя лочти толкова добре лингвистично, колкото двегодишно дете", заяви проф. Стенли Корьн, водещ експерт, провел изследването. „Това означава, че те могат да разбират около 165 думи, знаци и сигнали. Най-интелигентните реагират на до 250 думи и сигнали, което почти ги доближава до дете на 2,5 години.

Well afore everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

20 166 лева месечен наем с ДДС ще плаща Столичната община за новия приют за бездомни кучета край с. Горни Богров. Парите ще бъдат превеждани на ЕТ "Димитър Георгиев - Комерсиал" - собственик на 9 дка площ, върху които се разполагат кучкарникът, сгради за администрацията и ветеринарна лечебница. До новоизградения приют се намира развъдник за овчарки и породисти четириноги.
Както "Монитор" писа, през април местният парламент одобри кметството да плаща високия наем, тъй като София спешно се нуждаеше от нов кучкарник за 500 бездомни кучета. Досега в града имаше само един общински приют в Сеславци.
"За една година намалихме скитащите по улиците кучета със 785. Така броят на бездомните животни стана 8538", обясни шефът на общинското предприятие "Екоравновесие" Мирослав Найденов. По думите му в приюта ще се убиват само помиярите, които са опасни за здравето. Останалите кучета ще бъдат кастрирани и пускани на свобода.


Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Четириноги помагат на служителите да се справят със стреса 
 
Появата на симпатичен кокер щпаньол в офиса на британска компания накарала дванадесет от нейните служители да се откажат от цигарите. Първоначално кучето "гостувало" след коледните и новогодишните празници, за да помогне на хората да се справят със стреса. Повече от тях обаче бързо се привързали към Рупърт. Надпреварвали се кой да изведе на разходка жизнерадостния пес, а след това заниманията с него заменили паузите им за пушене.
Шефовете на компанията, силно впечатлени от постигнатия ефект, искат да „назначат" кучета в своите офиси в други градове. Главният кадровик на фирмата Дейвид Гейтхаус заявил: „Ние сме поразени от това колко добре се отразява присъствието на Рупърт на здравето на нашите служители и на цялата обстановка и настроение в офиса." Сътрудниците, които вече имат възможност да изпълняват физически упражнения с пъргавия кокер, дори станали по-стройни. Самият Рупърт вече е толкова популярен, че някои от служителите в компанията 
с удоволствие го вземат у дома си през уикендите
Съжителството между хора и животни на работното място има редица плюсове: приятна атмосфера, винаги има тема за разговор с колегите, по-лесно се установяват контакти с клиентите и т. н. 
Според психолозите животните в офиса са полезни, тъй като създават неформална обстановка, поддържат добро настроение в служителите. 
В холивудските филми често показват умни кучета, които съпровождат своите стопани навсякъде, в това число и на работа. Това съвсем не е измислица на кинорежисьорите. В реалния живот хиляди компании държат в офисните помещения различни животни. И не само кучета и котки, но и доста по-екзотични зверчета. Говорящият папагал или зъбатият крокодил в кабинета на шефа вероятно 
се възприема като признак за стабилност на фирмата
Всяка година над 10 000 американски компании вземат участие в акцията „Доведете за един ден вашето куче в офиса". Според организаторите на необикновеното мероприятие присъствието на домашни любимци в офиса повишава производителността на труда и увеличава продажбите. 
Най-много животни може да се видят в офисите на компаниите, които развиват бизнес, свързан с отглеждането на домашни любимци. Понякога техните помещения приличат на зоопарк. В тях живеят хамстери, зайци, змии, птици, риби и кучета. Мениджърите на много фирми са убедени: животните им помагат да намалят работния стрес. А хората са сигурни, че в присъствието на животни се усмихват повече и по-леко общуват помежду си. А това помага на бизнеса.

Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Първата кръвна банка за кучета вече обикаля английските градове и набира кръв за любимци на четири крака. Инициативата е на благотворителна организация и нейната директорка Уенди Барнет, а кръв се събира и обработва от 2007 година
досега. Самата процедура трае от 5 до 7 минути. По този начин се помага по всяко време на болни и ранени животни. Недостиг от кръв има винаги, както при хората. Кучетата кръводарители получават като награда обилна вечеря и торба с играчки.


Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Предложихме на кметския екип да извърши масова кастрация на бездомните кучета, но те бездействат и прехвърлят вината върху природозащитниците  

  Инцидентът с нападнатия от кучета собственик на фирма за производство на сладолед “Айс Гълъб” и жалбите на благоевградчани срещу глутниците кучета в центъра на града предизвикаха острата реакция на членовете на НПО “Надежда за четириногите”. Представителката на организацията Росица Дацова поиска думата в “Струма”, притеснена за безопасността на хората и от това, че общината си “измива ръцете” от проблема. Ето какво заяви Р. Дацова: 
  Вместо да предприемат някакви действия по повод сигналите на благоевградчани за глутницата от разгонени кучета, намираща се в центъра на града, служители от община Благоевград отново показаха своята безпомощност да се справят с проблема, като прехвърлиха вината върху природозащитни организации. Не за първи път има подобни изявления в пресата, без да се цитират имената на тези организации, което навежда на мисълта, че това е поредното “измиване на ръцете” от проблема с бездомните кучета от страна на общината. Ние, членовете на НПО “Надежда за четириногите”, сме обезпокоени за безопасността и спокойствието на нашите съграждани в периодите на разгонване на скитащите кучета. 


Well already everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Природозащитниците искат среща с министрите на правосъдието и вътрешните работи 

От Фондация „Четири лапи” отново подемат инициатива за промени в Наказателния кодекс на страната, които да предвиждат затвор при проява на особена жестокост към животни. Повод за това е инцидентът от столичния кв. „Овча Купел”, при който неизвестни раниха дете и застреляха домашното куче на семейството, докато двете си играели пред блока. 

„Ежедневно в офисът ни постъпват сигнали за издевателства над домашни или бездомни животни, като нерядко при тези случаи има и употреба на оръжие или силно отровни вещества. Нерядко има и пострадали хора,” се казва в писмо на фондацията до министрите на правосъдието и вътрешните работи. От „Четири лапи” ще настояват за среща с двамата министри, на която да бъдат обсъдени както промени в Наказателния кодекс, така и начинът, по който неправителствените организации могат да сътрудничат с органите на реда.

Изключително притеснителен фактът, че се увеличават случаите на особена жестокост към животни, като много рядко те биват разследвани от компетентните органи, разказва Дади Ейнарссон, ръководител проекти към българския клон на „Четири лапи”. „За нас връзката между насилието над животните и насилието над хората отдавна е очевидна, има и много проучвания по този въпрос. Именно затова настояваме за промени в НК, които да предвиждат затвор за убийство или осакатяване на животно. Ще изискаме също така строг контрол при придобиването и използването на огнестрелни оръжия и отровни вещества, както и за пълно разследване на случаите, при които има употреба на такива. Разтревожени сме и от факта, че хората нямат доверие на институциите и се страхуват да подават жалби, както при инцидента в кв.Овча Купел.” 

В началото на 2009г. „Четири лапи” започнаха кампания за инкриминирането на особената жестокост над животните, но тогавашното мнозинство в Народно събрание отхвърли предложените промени в НК. 

„Четири лапи” е международна организация за защита на животните със седалище Виена и представителства във Великобритания, Холандия, Германия, Швейцария, Унгария, Румъния и България. В Брюксел функционира и офис по европейска политика. У нас организацията е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо и с проектите си за кастриране на бездомни животни, поредният от които тече в момента в гр. Видин. В края на миналата година Фондация „Четири лапи” подписа споразумение с Министерство на земеделието и храните за съвместна дейност по прилагането на Закона за защита на животните.


Well already everyone see that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Дете, пострадало при стрелба в столичния квартал Оча купел, е било прието в сряда в "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение. Петгодишната М. П. е била оперирана в детската травматология на болницата. От лявата лакътна става травматолозите са извадили сачма, заседнала в меките части. Няма опасност за живота на детето.

По информация от болницата детето е било уцелено вчера пред дома си при стрелба на непознати. Преди да уцелят момиченцето, стрелците убили кучето на семейството – немска овчарка.

Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Пети проект за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на бездомни животни за 2009-а година стартират от „Четири лапи”. От днес до 22-ри юли мобилната амбулатория на международната организация за защита на животните ще работи в гр. Костинброд.

{smoothgallery folder=/images/stories/news/Kostinbrod}
 
Проблемът с високия брой бездомни животни е особено осезаем в общините около София. Причина за това от една страна са изоставените кучета и котки във вилните зони, от друга – кратките разстояния до столицата, които благоприятстват миграцията на животните и в двете посоки, обяснява д-р Марина Иванова, ръководител на проектите „Грижа за бездомните животни” на „Четири лапи”. „За реализацията на проекта си имаме пълната подкрепа както на общината, така и на районната ветеринарномедицинска служба, в чиято сграда ще работим. Освен животните в града, ще обхванем и тези от селата, като специално внимание ще обърнем на Петърч, където броят на уличните животни е по-висок.” 

От началото на годината „Четири лапи” осъществи успешни кастрационни кампании в Търговище, Белица, Девин и Правец. Над 800 кучета и котки са обработени от организацията, като очакванията са до края на годината бройката да надмине 2000. 

Съгласно приетият в началото на миналата година Закон за защита на животните всяка община трябва да организира кастрирането на бездомните кучета и регистрацията домашните на своята територия, разказва Явор Гечев от „Четири лапи”. „За съжаление досега в много малко общини реално се работи за трайно намаляване на броя на бездомните животни и за повечето кметове проблемът се превръща в приоритетен едва когато стане сериозен инцидент. Също така, на повечето места контролът върху домашните кучета е изключително занижен и като че ли не се осъзнава, че те са основната причина за увеличаването на бездомните.”

Именно за да се намали притокът на животни от дома към улицата, от „Четири лапи” предлагат безплатна кастрация и ваксинация против бяс за животни на социално слаби хора, които не биха могли нито да си позволят операцията, нито да се грижат за поколението на своите домашни любимци.

Well afore everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Собственичката на хранителен магазин Л. Студенчева:

Пред очите ми кметски пратеници убиха с отровна стрела кучето ми Рекс, което 13 г. отглеждаме с любов в дома ни

 

Собственичката на хра­нителен магазин в Дупница Людмила Студенчева се оплака пред репортер на „Струма", че са убили до­машния им любимец Рекс пред очите им в град Бобо­шево, където живеят, Ето какво разказа Людмила Студенчева: Кучето ни бе­ше немска овчарка и го от­глеждахме от 13 години в двора, има всички докумен­ти. От няколко дни в Бобо­шево фирма избива куче­та, а уж ги приспива. Бях­ме на улицата аз, съпругът ми, синът ми и Рекс, когато видяхме, че млад мъж със специална фунийка, крие­йки се, издуха отровна стрела срещу домашния ни любимец, точно след 10 минути той умря. Без да бъ­дем информирани, че ще има избиване на кучета, ние бяхме извели домаш­ния си любимец на разходка.

Отидох в общината при еколога Людмил Стоев и го хванахме в момента, в кой­то изхвърляше отровните стрели, Разбрах, че на 12 май общината е подписала договор със софийска фир­ма, която да разчисти без­домните кучета в Бобоше­во, като за кастрация фир­мата получава по 60 лева, за евтаназия - 35 лева, т.е, за всяко убито куче со­фийската фирма „Бали Ко" получава по 35 лева. Мла­дежът, който убиваше куче­тата, беше с „Фиат Уно", благоевградска регистра­ция. Много ми е интересно къде закарват убитите куче­та. В Бобошево няма при­ют за бездомни кучета, аз живея от 31 години там и

знам, че има една яма край градчето, в която се изх­върлят труповете на умре­ли животни, Ако там ги из­хвърлят, то ни очаква епи­демия. Ще сезирам и про­куратурата в Дупница, като обвиня кмета на Бобошево Крум Маринов за убийство­то на кучето ни Рекс, тъй като фирмата е подписала до­говор да убива бездомните кучета, а не кучетата, кои то хората отглеждат с любов и имат за тях всички документи. За целта се обърнах и към д-р Стоянов, председател на българско­то дружество за защита не животните, Оттам ни каза ха, че досега няма осден кмет за убито куче, но все някой трябва да е пръв.

Well yet everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Серия убийства на че­тириноги шокира живе­ещите в района на Джендем тепе в Пловдив.

На трупове на убити малко коте и кученце се натъкнала пловдивчанката Пенка Попова при една от традицион­ните си разходки по главната алея на тепе­то, разкри тя пред "Телеграф". Ден по-рано неин познат открива друго мъртво малко животно.

Според Попова убийствата са дело на маниак, който мрази животните. Районът е чист и там не се срещат бездомни животни. От отдел "Екология" в об­щината са алармирали Второ районно управ­ление, на чиято терито­рия се намира Джен­дем тепе. Ченгетата са направили оглед на местопрестъплението, а от Общинска охрана са поели ангажимент да усилят патрулите в околността. В следва­щите дни един пешехо­ден патрул и друг на кола ще обхождат чес­то тепето, обещаха от общината.

Общинските еколози са иззели телата на мъртвите животни, за да ги предадат на екарисажа и така да пре­дотвратят зарази в го­рещото време. Полици­ята тепърва ще устано­вява дали има извър­шено престъпление.

Well yet everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Наличието на отровните захранки в крайморския парк е опасно за децата, алармираха родители. 10 трупа на безпризорни четириноги са били изнесени от Морската градина 
 
Нестандартна инициатива за борба с уличните кучета са предприели жители на Варна, установи „Позвънете". За да намалят популацията на безпризорните четириноги, граждани са прибегнали до използването на отрова. Само за последните няколко дни от Морската градина са изнесени 10 трупа на отровени улични кучета. Разложените им останки са намерени около Станчова поляна в крайморския парк, както и в района на метеорологичната служба. Сигналите започнали да валят миналата седмица първо в Регионалната ветеринарномедицинска служба (РВМС). От там били препратени към общинския кучкарник, в чиито задължения е разчистването на животинските трупове.

„Миналата седмица изнесохме няколко трупа, които бяха в доста напреднала фаза на разложение. Открихме ги в храсти и шубраци", съобщи началникът на кучкарникът Светослав Атаджанов. По думите му, в началото на тази седмица отнова са постъпили сигнали за намерени трупове в тези райони, които също са били изнесени. „Явно първия път не сме успели да намерим всички останки, тъй като бяха в скрити места. Открихме ги, след като миризмата издаде местоположението им", уточни Атаджанов. По думите му, масовият мор в Морската градина не е изолиран случай. Служителите на кучкарника всеки месец откривали по няколко трупа на безпризорни четириноги, за които има предположения, че са отровени. При съмнения за насилствена смърт останките се изпращат във ветеринарната служба за аутопсия. „По-голямата част от мъртвите животни обаче обикновено са жертва на автомобилния трафик", допълни шефът на кучкарника. Атаджанов уточни, че труповете се изпращат за изгаряне в екарисажа.

Междувременно притеснени родители алармираха, че хвърлянето на отрова в Морската градина представлява сериозна и непосредствена опасност за децата им.

Опасенията им са, че малчуганите, които пипат всичко, докато се разхождат в крайморския парк, могат да попаднат и на отровата, предвидена за кучета. Какво точно е веществото, което е дадено на бездомните животни, не е ясно. За да се установи отровата, е трябвало да се вземат проби от мъртвите тела. Изискването е обаче те да бъде взети до 12 часа след смъртта.

“Не знаем каква е отровата, тъй като откритите в Морската градина животни бяха престоели повече от 1 ден”, съобщи д-р Марин Маринов, началник-отдел “Здравеопазване на животните” към РВМС. Той обясни, че по принцип такива проби се изпращат за изследвания в София. Според него, обаче не става дума за свободно разпръснато вещество, а за отровни захранки, с които бездомните животни се примамват. По думите му, разпръсната отрова в парка няма.

Успоредно с майките, притеснения изказаха и собственици на домашни кучета. Според тях, любимците им можело също да ядат от отровните захранки. Според наредбата за обществения ред на община Варна обаче, собствениците на кучета са длъжни да ги разхождат само с намордник, а ако не го правят е предвидена и глоба.

Инициатива срещу намаляването на уличните кучета от месеци тече и по кварталите. В някои райони, когато предстои акция с отрова срещу бездомните четириноги, се забелязват бележки, с които собствениците на домашни кучета се предупреждават, да не пускат питомците си на разходка без намордници. Гражданите, които са взели в свои ръце решаването на проблема с бездомните кучета, обаче обикновено държат на своята анонимност, тъй като според в действащия Закон за защита на животните, убиването и евтаназирането на безпризорните четириноги е забранено.

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На площад “Сан Марко” във Венеция има гълъби, а в града на розите - безпризорни шаровци
Акцията за кастриране на животните в Розовата долина е финансирана от Австрия


Д-р Мирев е директор на приюта от основаването му през октомври 2005.
Истинско сафари, но за лов на бездомни кучета и котки, се разиграва в Долината на розите. Рев на мощни мотори и вой на простреляни четириноги огласят Казанлък и 19-те села от общината от началото на седмицата. И тъй като усещам, че природозащитниците вече са се изправили на нокти, нека успокоим топката - всъщност става въпрос за поредната акция за кастриране на бездомни четириноги. А в основата на всичко стои доброто желание на природозащитната организация "Австрийско-българска помощ за животните", която вече изгради няколко приюта за безстопанствени кучета в Казанлък и страната.
Австрийката Силвана показва луксозната "стая" на кастрираната писана, в която има дори и хамак...
 Като при истинско сафари и при тази акция не минава без оръжие. Само че дългоцевният пистолет стреля със спринцовки, пълни с упойващо вещество. Доктор Генко Мирев, отговорникът на казанлъшкия приют, зарежда оръжието си, коленичи и взема „равна мушка". Четириногата мишена не подозира какво я чака, затова изненадано изквичава, когато иглата на спринцовката пробива кожата й. После кучето хуква да бяга, последвано от сътрудника на нашенския Вилхелм Тел.
Тук, в приюта е весело и сито...
 „Случва се убодените животни да изминат близо километър, преди упойката да ги свали на земята", разказва ветеринарният лекар. Само през първия ден на акцията той е записал в сметката си 13 кучета и 8 бездомни котки. След като вече са приспани, пикапът „Тойота" докарва четириногите в казанлъшкия приют. Той е създаден през 2005 г., когато общината в Казанлък отпуснала 30 000 лв. за преустройството на един обор. Австрийците пък дават пари за лекуването и престоя на четириногите. Освен това те са закупили за нуждите на ветеринарите и един бус „Мицубиши". Обикновено в приюта нощуват малко повече от 30 животни. Но сега, в кампанията, "хотелът" на четириногите е населен от близо 70 кучета.
След миг куршумът спринцовка ще одраска четирикраката мишена...
После за работа се заема д-р Верена Черня от Австрия. Една такава операция за кастриране в частна клиника струва 70-80 лв. Австрийката я върши безвъзмездно. Вече кастрирани, животните престояват около 2 дни тук, за да бъдат обезпаразитени външно - за бълхи и кърлежи, и вътрешно - за глисти и тении. Накрая им слагат по една ваксина срещу бяс и ги пускат на свобода. Силвана и Габи придружават сънародничката си д-р Черня. И й помагат. Сред помощничките са и две доброволки - седмокласнички от Казанлък. 
Като дръпнем чертата накрая в тази шеста поред акция от основаването на приюта ще бъдат кастрирани над 130 животни. Според Габриела, която е мениджър на проекта, кампанията ще струва на австрийците около 3000 лв. - за улавянето и кастрацията. По време на престоя си тук четириногите биват глезени с гранулирана храна, макар и от средно качество. След излизането си някои ще минат на банички и тутманици. Като доста нахалната кучешка компания, която се е настанила в "жилище" суперцентър - на централния казанлъшки площад „Севтополис", непосредствено до паметника на обесените Хаджи-Димитрови четници. „Във Венеция на „Сан Марко" си имат гълъби, а ние си имаме кучета", шегуват се мрачно казанлъчани. 
Дали в Града на розите бездомните кучета са повече, отколкото другаде? Д-р Генко Мирев е убеден, че популацията им е разпределена общо взето равномерно из цялата страна. Дори неговите наблюдения сочат, че напоследък безстопанствените шаровци в града са намалели доста, тъй като са се увеличили бездомните котки. А двете популации са като скачени съдове, твърди ветеринарният лекар. Затова и настоящата акция е насочена към кастрирането най-вече на котките.


Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

РЕГИСТЪРЪТ ЗА ПРОСЛЕДЯВАНЕТО ИМ СЕ БАВИ! 
 
Около половината от собствениците на домашни кучета в София са сложили чип на домашните си любимци. Това каза за "Телеграф" Владо Кирилов, член на Българския ветеринарен съюз и представител на Софийската градска колегия.
В същото време обещаният електронен регистър, в който се съхраняват данните за тях, се бави. Той трябваше да бъде изработен от Националната ветеринарномедицинска служба и да стартира в началото на годината.

Чип
От началото на миналата година всички собственици на домашни животни са задължени да чипират любимците си. "Чипът е един вид ЕГН на животното, с което то може да бъде идентифицирано във все¬ки един момент. Той помага и в случаи, когато има ухапване и трябва да бъде установено на кого е животното" - казва Владо Кирилов. Чипът се поставя от ветеринарните лекари срещу такса. Тя варира около 40-45 лв., показа проверка на "Телеграф".

Идея
Идеята беше цялата информация от чиповете да бъде вкарана в регистър, който да осигури проследяемост за всяко едно домашно животно. Този регистър трябваше да бъде компютърна база данни, поддържана в България от Националната ветеринарномедицинска служба. Всички ветеринарни лекари у нас трябваше вече да имат достъп до него. Така например ако се загуби или ако бъде изоставено куче, веднага ще може да бъде открито благодарение на чипа, който е сложен подкожно и който съдържа информация както за него, така и за собственика му. Идеята беше по този начин да се намали и броят на изхвърлените животни. Регистър обаче няма въпреки обещанията на Националната ветеринарномедицинска служба, че такъв ще заработи от началото на годината. Според Владо Кирилов базата данни е почти готова, но в момента още не се използва, защото не е довършена. От регионалната ветеринарномедицинска служба в София пък заявиха, че системата най-вероятно ще тръгне в края на годината. В момента информацията за животните се събира на хартиен носител и проследяването е изключително трудно, обясниха от Българския ветеринарен съюз.
Според закона за ветеринарномедицинската дейност всички собственици на домашни любимци са задължени да им сложат чип.  


Well along everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

4  самолета   ще   раз­пръснат над 1,1 млн. примамки с ваксина против бяс над част от те­риторията на страната, съ­общиха от Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС).

Ваксината е в кубчета с размер 2/3/2 см, има спе­цифична миризма и е опасна за здравето на хората! Но не е вредна за домашните животни.

Акцията е за ваксиниране нахищници - лисици, ча­кали, вълци. Ще се прове­де от 28 април до 14 май, ще се повтори през есента.

Ще бъдат покрити над 55 000 кв. км от областите Ви­дин, Монтана Враца, Пер­ник, Кюстендил, София, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Русе, Раз­град, Търговище, Шумен, Добрич, Варна и Сили­стра. От 150 м височина ще бъдат хвърлени на кв. км по 20 дози от ваксината.

В примамките е включен маркер, който се отлага в костите и доказва, че жи­вотното е ваксинирано.

31 случая на бяс са реги­стрирани у нас от началото на 2009 г. Ваксинацията на дивеча се провежда по специална програма и се финансира от ЕС със 790 000 евро.

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Класната на Илиян: Той криеше емоциите си

 

Илиян Тодоров (24), който бе обвинен в убийството на националния хокеен вратар Кирил Въжаров (21) и прия­теля му Васил Александров (24), не е бил нито суперотличник, нито суперкалпазанин, разкри вчера за НТ Те­менужка              Аначкова, директор на пернишката езикова гимназия Симеон Радев.

След вестта за жестокото двойно убийство повечето учители в гимназията ходят като попарени.

„Все си мислех, че става дума за съвпадение на име­ната или за грешка. Не мо­жех да вържа извършеното с момчето, което познавам, каза г-жа Аначкова. - Знам, че

Илиян се стягаше да учи в чужбина но явно не се е получило. Сега разбирам, че учи в Нов български университет."

В кабинета й НТ-екипът среща и преподавателката по английски Искра Петро­ва, класна на Илиян.

„Ето картона му. Завър­шил е с успех 5,39. В един период е имал повечко не-извинени отсъствия, но след това се поправи", разказва тя.

Искра Петрова поела де­цата от 10-и клас. „Имаше малко напрежение, в което участваха Илиян и неговият приятел Васил", разказа тя. „В основата бяха няколко момичета - отсъстваха, не учеха. Когато девойките на­пуснаха, една от тях май бе­ше изключена, нещата се успокоиха. Илиян не е де­монстрирал някакви финансови възможности на роди­телите, не е бил арогантен. Нито пък родителите му са имали някакви претенции. Когато се случваше да му направя забележка, се изчервяваше и притесняваше

Сега, като разбрах какво е станало, се замислих -Илиян прикриваше някаква своя емоция, беше емоцио­нален човек, а всъщност все имаше   някаква   бариера.

Дали пък не става дума за избиване на някакви ком­плекси? Той беше много ни­сък и това няма как да не го е притеснявало."

Г-жа Петрова припомни абитуриентския бал през 2005 г.: .Дойдоха всички вкъщи. После празнувахме в ресторанта на хотел Стру­ма, след това и на Пампоро­во. Илиян, а и всичките шест момчета в класа, бяха съ­всем кротки и разбрани."

Илиян си падал по компю­търните науки и по английския език. С група момчета правил сайта на гимназията. Негови съученици от начал­ното училище в Перник пък го помнят като малко опако дете. Ако учителите му правят забележки - започвал да си бие главата в чина. По някое време пък носел спринцовки в чантата си, за да убива кучетата по улици­те.

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Приютът ще се строи без съгласието на районния кмет

 

София ще се сдобие с нов приют за бездомни кучета за който ще плаща рекордната сума от 6683 лв. на месец, реши вчера Столичният общински съвет. Кучкарникът ще събира 500 бездомни псета на около 400 кв. метра разгърната площ и ще се намира в кв. „Кремиковци”, съобщи вносителят на доклада и зам.-кмет по строителството Ирина Савина.

Част от общинарите обаче се възмутиха от размера на наема, който общината се готви да плаща за приюта. Според председателя на групата на СДС Владимир Кисьов сумата е безумно висока и дори апартамент в центъра на София със същата квадратура се дава на двойно по-ниска цена. По думите му това е рекет, на който общината не трябва да се поддава.

Савина обясни, че предложението на собственика дори е било 10 000 евро на месец, но след преговори цената е паднала на 6683 лв. От групата на СДС се обявиха и срещу взимането на решение без съгласието на районния кмет на „Кремиковци” Ивайло Панев, който е от квотата на тяхната партия.

Това е силово налагане на решение, коментира Борислав Бориславов (СДС). От БСП също поискаха докладът да бъде оттеглен, за да се предоговори цената. В отговор Савина изтъкна, че този имот в момента е единствената възможност за изграждане на кучкарник на територията на столичната община и призова съветниците да гласуват.

Според нея по-важно е не колко наем ще се плаща, а как да се реши проблемът с бездомните кучета. Въпреки нежеланието на голяма част на съветниците мнозинството на ГЕРБ си каза думата и решението беше взето. Единственият приют за бездомни кучета се намира в кв. "Сеславци".

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Русенци са в шок от два месеца, откакто анонимни идиоти ръсят отрова край детски площадки в парковете с цел да се унищожат бездомните кучета и котки. От смъртоносния прах досега са умрели стотина кучета, безброй птици, а преди няколко дни бяха открити и трупчета на катерички.

Според ветеринарни лекари отровата е много силна, четириногите умират за около час в адски мъки и е почти невъзможно да им се помогне. Цяло чудо е, че досега няма пострадало дете, но майките са много предпазливи и не пускат децата си безконтролно край люлките и междублоковите пространства. Вчера проби от почвата в Младежкия парк и квартал „Дружба", където са намерени най-много умрели животни, бяха изпратени за изследване в столицата.

Ветеринарната лекарка д-р Катерина Маркова съобщи за „Монитор", че при аутопсията на едно от отровените кучета в тялото му е открито фосфор-органично съединение. Тя предполага, че разпръскваната отрова е от групата на пестицидите, използвани широко в нашето земеделие. Според нея тези препарати безпроблемно могат да бъдат купени от селскостопанските аптеки и освен това не са на високи цени.

Междувременно Русенската районна прокуратура разпореди щателна проверка заради отровените животни. Образувана е преписка, която има за цел да установи извършено ли е престъпление и от кого. На крак са и десетки неправителствени организации и много граждани, възмутени от агресивните действия на неизвестните отровители. Сдружения за защита на животните се обединиха и сформираха екипи, които да дежурят в парковете, с надежда да видят кой пръска отровата.

Награда от 1000 лева за заснемане и залавяне на злосторниците обяви най-големият интернет доставчик в Русе "Нетуоркс". "Целта ни не е мъст. Правим това, защото единствено виновният знае кои са местата, на които е хвърлен смъртоносният прах", казаха от фирмата. Още 1000 лева за залавянето на отровителите дадоха и от Германско-българското дружество за помощ на животните. Към тях 100 лева добави гражданин, а възрастна жена - още 10 лева. За съжаление от всички тези действия засега няма резултат и злосторниците продължават да сеят смърт и да вършат действията си безнаказано.

Well already everyone see that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Русенци са в шок от два месеца, откакто анонимни идиоти ръсят отрова край детски площадки в парковете с цел да се унищожат бездомните кучета и котки. От смъртоносния прах досега са умрели стотина кучета, безброй птици, а преди няколко дни бяха открити и трупчета на катерички.

Според ветеринарни лекари отровата е много силна, четириногите умират за около час в адски мъки и е почти невъзможно да им се помогне. Цяло чудо е, че досега няма пострадало дете, но майките са много предпазливи и не пускат децата си безконтролно край люлките и междублоковите пространства. Вчера проби от почвата в Младежкия парк и квартал „Дружба", където са намерени най-много умрели животни, бяха изпратени за изследване в столицата.

Ветеринарната лекарка д-р Катерина Маркова съобщи за „Монитор", че при аутопсията на едно от отровените кучета в тялото му е открито фосфор-органично съединение. Тя предполага, че разпръскваната отрова е от групата на пестицидите, използвани широко в нашето земеделие. Според нея тези препарати безпроблемно могат да бъдат купени от селскостопанските аптеки и освен това не са на високи цени.

Междувременно Русенската районна прокуратура разпореди щателна проверка заради отровените животни. Образувана е преписка, която има за цел да установи извършено ли е престъпление и от кого. На крак са и десетки неправителствени организации и много граждани, възмутени от агресивните действия на неизвестните отровители. Сдружения за защита на животните се обединиха и сформираха екипи, които да дежурят в парковете, с надежда да видят кой пръска отровата.

Награда от 1000 лева за заснемане и залавяне на злосторниците обяви най-големият интернет доставчик в Русе "Нетуоркс". "Целта ни не е мъст. Правим това, защото единствено виновният знае кои са местата, на които е хвърлен смъртоносният прах", казаха от фирмата. Още 1000 лева за залавянето на отровителите дадоха и от Германско-българското дружество за помощ на животните. Към тях 100 лева добави гражданин, а възрастна жена - още 10 лева. За съжаление от всички тези действия засега няма резултат и злосторниците продължават да сеят смърт и да вършат действията си безнаказано.

Well already everyone have that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Кучета водачи летят безплатно със собствено място в самолет, за което не се заплаща допълнителна такса. Това е според европейския регламент 1107, който е със силата на закон по отношение на европейските авиопревозвачи. Хората с физически увреждания и затруднено придвижване трябва да получават безусловна и безплатна помощ на всички летища от общността, като тя включва подкрепа, свързана с ориентацията, придвижване с количка, както и качване на ръце и разполагане на пътника на седалката му в самолета. 

Летището в Рига се очертава най-модерното по отношение обслужването на хора със затруднения в придвижването, каза за "Монитор" проф. Ан Фрай от Европейската авиационна комисия. Тя поясни, че в Европа близо 5 млн. пасажери годишно се нуждаят от помощ при пътуване със самолет.

За 2008 г. поне 7 аварийни кацания заради здравен проблем на борда са направени на софийското летище, което може да поеме случаи от инфаркт до израждане на бебе. В един от случаите шведска туристка се е приземила в клинична смърт. 

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Бебета сови, кацнали по ниските клони на дървета, напоследък често заблуждават столичани, че са в безпомощно състояние, съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) -София в петък след зачестили сигнали на граждани, че намират бедстващи птичета от вида горска ушата сова в кварталите си.

Всъщност напускането на гнездата от малките и храненето им от възрастните извън гнездото е типично за този вид птици, обясниха от РИОСВ. В момента совите са именно в този нормален процес от тяхното развитие и бебетата са “гнездобегълци“. Затова ако се намери такова птиче, то не бива да бъде вземано, предупредиха екоекспертите.

Само ако бъде забелязан млад екземпляр с остатъци от пухово оперение по тялото, който е видимо наранен - има счупено крило, краче или кръв по оперението, той може да бъде прибран. След това обаче трябва да бъде информирана съответната екоинспекция, която ще се погрижи птичето да стигне до спасителен център и след излекуването му да бъде върнато в естествената му среда.

Горската ушата сова (Asio otus) е защитен вид съгласно българското и европейското законодателство, допълниха от РИОСВ.София.Well afore everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

40 трупа на убити кучета, някои от които вече разложени, извадиха от контейнер за боклук в хасковския зоопарк представители на австрийска природозащитна организация. Потресените европейци се свързали с д-р Светлана Петрова, отговорник на кучешкия изолатор в Димитровград, която пристигна на място,за да се увери с очите си в думите на австрийците. 
 
Сред труповете на животните има и на няколкомесечни кутрета. Животните са били убити с евтаназин и Т61 – изключително силна отрова, подобна на кураре, обясни д-р Петрова (на горната снимка). Полупразните флакони с препаратите също бяха изхвърлени в контейнера. Според нея кучетата са били умъртвявани в продължение на десетина дни, съдийки по степента на разложение на някои от телата. 

Междувременно шефът на зоопарка д-р Ясен Стайков се обадил в полицията, че австрийците са счупили стъкла на помещението с маймуните. Отвътре се дочуваше кучешки лай, увери се репортер на Haskovo.net. Двама от европейците бяха отведени в хасковското районно управление и задържани, казаха сънародниците им. 
 
Тук се вършат ужасни престъпления, потресени бяха австрийците. Те допълниха, че очевидно няма смисъл да се обаждат в полицията, която също върши престъпления. Но добавиха, че ще направят достояние на целия цивилизован свят варварството, което са видели в Хасково. 
 
Само преди месец Общинския съвет в Хасково прие стратегия за ограничаване на популацията на бездомните кучета. В нея на думи се изпълняват императивите на Закона за защита на животните, който категорично забранява убийството на кучета, с изключение на доказано агресивни животни. 

По думите на д-р Петрова варварското умъртвяване на кучетата се прави за пари. Тя обясни, че за изолатора в Димитровград месечно общината отделя около 1800 лева за храна, препарати и лекарства на животните и предположи, че сумата за Хасково е в пъти по-голяма. Избивайки кучатата, някой прибира парите, категорична бе д-р Петрова. 

Б. а. След публикуването на този материал се обади говорителката на МВР Хасково Нина Николова и уточни, че двамата австрийци не са били задържани. Те наистина били отведени в РПУ-то, но представителят на районна прокуратура отказал да одобри задържането им. Двамата чужденци писали жалба срещу безчовечното отношение към животните и по-късно били освободени.

Well afore everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Бясна лисица е била умъртвена от бездомни кучета на кооперативния пазар в Шумен, който се намира в централната част на града, съобщи за БТА директорът на Районната ветеринарно-медицинска служба (РВМС) д-р Христо Христов. Трупът на болното животно е открит на 8-и април сутринта, но вчера са получени резултатите от ветеринарно-медицинския институт в София. Направените анализи установяват диагнозата „бяс“. 
Уличните кучета, за които се предполага, че са убили лисицата, веднага са прибрани в приюта за бездомни животни и ще останат там поне 30 дни под наблюдение. За първи път бясна лисица в района беше открита през лятото на 2008 г. в шуменския квартал Дивдядово и оттогава заболяването се разпространява в цялата община, въпреки взетите мерки за ограничаване на заразата. Миналата година в общината имаше 7 потвърдени случая на бяс по животните, а сега е открита и в централната част на града. Според специалистите заболяването се разпространява от хищници в района на Шуменското плато, което е защитена територия и на нея отстрелът на животни е забранен. Според д-р Христов първата най-неотложна мярка е да се ваксинират всички бездомни кучета в града, за да не разнасят заразата.


Well yet everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Приютът ще се строи без съгласието на районния кмет

София ще се сдобие с нов приют за бездомни кучета за който ще плаща рекордната сума от 6683 лв. на месец, реши вчера Столичният общински съвет. Кучкарникът ще събира 500 бездомни псета на около 400 кв. метра разгърната площ и ще се намира в кв. „Кремиковци”, съобщи вносителят на доклада и зам.-кмет по строителството Ирина Савина.
Част от общинарите обаче се възмутиха от размера на наема, който общината се готви да плаща за приюта. Според председателя на групата на СДС Владимир Кисьов сумата е безумно висока и дори апартамент в центъра на София със същата квадратура се дава на двойно по-ниска цена. По думите му това е рекет, на който общината не трябва да се поддава.
Савина обясни, че предложението на собственика дори е било 10 000 евро на месец, но след преговори цената е паднала на 6683 лв. От групата на СДС се обявиха и срещу взимането на решение без съгласието на районния кмет на „Кремиковци” Ивайло Панев, който е от квотата на тяхната партия.
Това е силово налагане на решение, коментира Борислав Бориславов (СДС). От БСП също поискаха докладът да бъде оттеглен, за да се предоговори цената. В отговор Савина изтъкна, че този имот в момента е единствената възможност за изграждане на кучкарник на територията на столичната община и призова съветниците да гласуват.
Според нея по-важно е не колко наем ще се плаща, а как да се реши проблемът с бездомните кучета. Въпреки нежеланието на голяма част на съветниците мнозинството на ГЕРБ си каза думата и решението беше взето. Единственият приют за бездомни кучета се намира в кв. "Сеславци".

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Над 600 кучета бяха регистрирани в община Кюстен­дил. Таксата, която плащат жителите, е 10 лв. Средства­та са предназначени за поддръжката на приюта за куче­та, От средата на април служители ще проверяват регис­трацията на домашните и дворни кучета, напомни кме­тът на Кюстендил Петър Паунов.

През 2008 г. бяха платени само 3 такси за четириног любимец. Крайният срок за регистрацията на домашни­те любимци изтече в края на месец март, но и след тази дата хората могат да дойдат в общината и да платят.

Всеки, който е пропуснал да си декларира кучето, ще получи глоба от 500 лв. до 1500 лв.

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Отворено писмо на колектива на телекомуникационния оператор срещу престъпното издевателство и нехуманноста на наши съграждани

Уважаеми граждани на гр.Русе,

Напоследък в нашите паркове стана често явление да виждаме отровени животни - кучета и котки. Вече налице са и няколко случая на отровени домашни любимци. Факт е, че това се извършва системно и целенасочено от хора, които нямат никаква хуманност у себе си. Хора, които не си дават сметка, че животните, отровени по този начин умират в страшни мъки. Хора, които не се интересуват от факта, че убиват както бездомни, така и домашни животни по особено жесток начин. Хора, които нехаят, че отровата, която безразборно хвърлят може да бъде погълната от други хора и ДА БЪДАТ УБИТИ ДЕЦА! Да, точно нашите и Вашите деца!
 
Ние не искаме да живеем в страх от своеволията на някой, който мрази животните! Затова екипът на "Нетуоркс-България" колективно предлага награда от 1000лв на всеки, който залови и документира престъпника или престъпниците, които извършват това нехуманно деяние. Ние не държим виновника да получи наказание. Правим това, защото единствено виновният знае къде са местата, на които е хвърлена отрова и само той може да ги посочи, за да бъдат те дезинфекцирани. Само тогава ние ще можем спокойно да разхождаме нашите деца и домашни любимци в парковете - така, както винаги сме го правили, мирно и с правото на свобода, което ни е дадено от Конституцията на нашата държава. Помнете, че тези животни имат правото да съществуват на този свят точно колкото и нас! Помнете, че хората - мъже, жени, деца, чиито домашни любимци ще бъдат убити днес или утре са обикновени хора като нас - и те ходят на работа, и те плащат данъци в надеждата, че всички ще живеем по-добре! Тези хора също ще страдат за своите животни, които вероятно са отгледали от малки! 
 
Уважаеми съграждани, молим за Вашата помощ! Ако вие изпитвате у себе си граждански дълг, помогнете да спрем тези, които ни тероризират за свое собствено удоволствие! Хората, които се дразнят от всичко живо и красиво в природата и затова искат да го убият. Това ли искате и Вие? Ако не сте съгласни с безразборното изтребване на животни, ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ НАС! Можете да сторите това на тел. 0888 544 590 и 0897 027151, където се набират хора и средства за доброволни патрули в парковете.

Well along everyone have that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Депутатите искат жестокостта да се инкриминира 

Народните представители Антонела Понева и Мария Капон ще предложат отново да влезе в пленарната зала текстът за инкриминиране на жестокостта към животните. Двете депутатки са категорични, че в българския Наказателен кодекс такива текстове трябва да съществуват, за да сме част от цивилизования свят.

Позицията, че жестокостта към животните лесно преминава в жестокост към хората подкрепиха и представители на организациите “Четири лапи” и “Град за отговорни хора”, както и на партия “Зелените”. От организациите, подкрепящи инициативата, представиха снимки на залети с киселина, простреляни и подпалени котки и кучета, на пребит до смърт кон и на редица други агонизиращи след упражнено върху тях насилие животни. За повечето от случаите са подадени жалби, но наказани няма, уточни Явор Гечев от “Четири лапи”. Той предупреди, че зачестява използването на огнестрелно оръжие срещу животните.

Само за две седмици са събрани повече от 31 000 подписа в подкрепа на инкриминирането на жестокостта към животните, които са внесени в парламента. Дебатът в Народното събрание около текста в Наказателния кодекс, който трябваше да инкриминира подобни деяния, бе определен като срамен от депутатката Антонела Понева. Тя каза, че този дебат е бил профанизиран и манипулиран.

”Дебатът за жестокостта към животните е част от дебата за жестокостта в общественото въобще”, подкрепи я Мария Капон. Когато няма отношение към животните, няма как да очакваме отношение към хора в критична ситуация, каза още тя.

На 2 април след доста объркано и повратно гласуване в пленарна зала Народното събрание зае половинчата позиция по отношение насилието над животните, като обяви за престъпление организираните боеве с животни, но остави без наказателна санкция особената жестокост към тях.

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Децата могат да се научат да четат по-гладко, ако се упражня¬ват да четат на глас на кучетата си, съобщиха шведски педагози. Кучето не дава оценка, затова децата не се притесняват да му четат. Така те придобиват увереност, изтъкват специалисти от университета на Сковде. Педаго¬зите са помолили няколко 8-годишни деца, които имат кучета, да им четат. Всички деца подоб¬рили уменията си, дори и кучетата им да заспивали или да тръгвали нанякъде, докато траело упражнението. Шведските педагози изтъкват, че в САЩ дори има специално тренирани куче¬та, които знаят да седят мирно, докато им чете дете.Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Ще продължим да настояваме за инкриминиране на издевателствата над животни, категорични са от ЧЕТИРИ ЛАПИ

България остана единствената страна в Европейския съюз, в която мъченията на животни не се считат за престъпление. На свое заседание днес Народно събрание първоначално прие, а веднага след това отхвърли промени в Наказателния кодекс, които инкриминират умишленото осакатяване и убийство на гръбначни животни.

Мнозинството от народните ни представители не осъзнават, че инкриминирането на умишленото насилие над животни би имало превантивна функция при по-тежки престъпления, твърдят от „Четири лапи”. "Макар в България да не са правени сериозни проучвания, по света отдавна е известно, че има пряка връзка между насилието над животни и тежките криминални престъпления. Оставяйки издевателствата над животни безнаказани, нашите народни представители всъщност толерират проявите на различни форми на насилие."

В началото на м. март от фондация „Четири лапи” стартираха кампания за промени в наказателния кодекс, които да предвиждат по-високи глоби и затвор за насилие над животни. Само за месец в над 120 клиники и зоомагазини, както и в мрежата от заведения на Фейм кардс бяха разпространени над 30 000 пощенски картички, които всеки може да изпрати до председателя на парламента и председателя на комисията по правни въпроси.

Ще продължим да се борим за инкриминиране на жестокото отношение към животните, категорични са природозащитниците. "Ще използваме контактите си в западноевропейските страни, както и тези в институциите на ЕС за оказване на натиск върху българския парламент да приеме нужните промени в наказателния кодекс. Убедени сме, че рано или късно това ще стане факт, жалкото е, че у нас нещата винаги стават по трудния начин и за пореден път ставаме за срам пред цивилизования свят.”

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

72-годишен благоевградчанин е санкциониран за стрелба по бездомни кучета, съобщи пресцентърът на Областната дирекция на МВР в Благоевград.
 
В понеделник привечер е получен сигнал в Районното управление на МВР в Благоевград, че се чуват изстрели откъм дере на реката, която пресича село Рилци. Полицейски автопатрул е установил, че стрелецът е 72-годишният благоевградчанин Г. И. Възрастният човек е бил доведен в Районното управление на МВР и от снетите му писмени обяснения станало ясно, че той е стрелял със законно притежавана ловна пушка по бездомни кучета, настанили се в имота му. Ловното оръжие е иззето с протокол. По случая е изготвена докладна записка, информираха от полицията. 


Well along everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageТриседмичен проект за кастрация на бездомни животни стартираха в понеделник Фондация „Четири лапи” и Община Търговище. Екип от специалисти на международната организация ще обработва уличните кучета и котки в града, като след операцията всяко от тях ще бъде обезпаразитено и ваксинирано против бяс преди да бъде върнато обратно на мястото, от което е заловено. От „Четири лапи” предлагат безплатна ваксинация против бяс и на дворни кучета.

Представители на Община Търговище се свързаха с нас още по време на проекта ни във Велико Търново миналата пролет, разказва д-р Марина Иванова, ръководител на проекта. „Поради натоварения ни график едва сега успяхме да осъществим това сътрудничество, но се радваме, че ще можем да помогнем на местната власт в града, защото те, за разлика от други общини, имат положително отношение към хуманните методи за конртол на популацията от бездомни животни и са готови да ги прилагат дългосрочно.”

Кастрациите ще се извършват в уникалната мобилна амбулатория на ЧЕТИРИ ЛАПИ, която беше докарана специално за проекта от Швейцария. До 10.04.2009 г. тя ще бъде разположена в двора на Районната ветеринарномедицинска служба до автогарата, където ще работят природозащитниците.

Тъй като големият брой бездомни кучета в града се дължи най-вече на изоставени дворни кучета, ние сме готови да предложим безплатни кастрации и за домашни животни, чиито собственици не биха могли да си позволят да заплатят за операцията, продължава д-р Иванова. „Също така предлагаме и безплатна ваксинация против бяс и обезпаразитяване на домашни кучета, като се надяваме по този начин да провокираме едно по-отговорно отношение към домашните любимци.”

От „Четири лапи” препоръчват кастрация и на домашните кучета и котки, тъй като от една страна по този начин се избягват опасни болести, а от друга собствениците на кастрирани животни не заплащат такса за тях.

Още за проекта тук

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Животните са убити организирано и по брутален начин, твърдят от „Четири лапи”

Множество трупове на бездомни животни в найлонови чували откриха от Фондация „Четири лапи” на сметището в Благоевград след сигнал на местни природозащитници. Животните са умъртвени по особено жесток начин, констатираха от фондацията. 
 
{smoothgallery folder=/images/stories/news/blagoevgrad}

Наш представител също влезе в сметището и потвърди, че на дъното на една от ямите наистина има чували с трупове на кучета. Някои от тях са съвсем пресни, други вече са започнали да се разлагат. Повечето трупове са целите в кръв, което означава, че са били умъртвени по мъчителен начин. Разполагаме и със снимков материал, разказва д-р Марина Иванова от „Четири лапи”. „Веднага подадохме сигнал до Районната ветеринарномедицинска служба и РИОКОЗ, но техни представители не бяха допуснати до сметището заради заповед на кмета. Същевеменно станахме свидетели на това, че роми безпрепятствено влизат в сметището и изнасят метални отпадъци за скрап. Опасенията ни са, че от Община Благоевград организирано избиват кучетата по улиците. Факт е, че след инцидент с нападнат от бездомни кучета гражданин, кметът г-н Паскалев се закани, че проблемът ще бъде решен радикално и вече броят на бездомните животни е намалял с 39.Факт е също така, че от центъра на града само за месец изчезнаха абсолютно всички животни, много от които са кастрирани и живеят там от години. Сметището се стопанисва от общинска фирма „Биострой” и само нейни коли имат достъп до него, така че труповете не могат да попаднат там случайно.”

Това е поредното грубо нарушаване на Закона за защита на животните. Само няколко часа по-рано от „Четири лапи” и гражданска група „Град за отговорни хора” дадоха пресконференция, на която бяха разкрити фрапиращи случаи на издевателства над животни, за чието разкриване контролните органи са отказали съдействие. Природозащитниците са на мнение, че единствено инкриминирането на убийствата и мъченията на животни ще накара институциите да подобен род издевателства.


Well along everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

България е една от малкото държави на плане­тата, в които насилието над животни все още не се брои за престъпление. Опасна порода сме си ние. По родните земи пъплят такива отвратителни уроди, че направо не е за вярване. Повечето кра­дат, а на останалите им се иска да крадат, но или нямат достатъчно акъл, или не им стиска. И от яд вземат та застрелят по някое куче. По извратени­те даже ги и мъчат преди това. Що за смрадлива гнида трябва да си, за да убиваш безпричинно. На­дали някой ще успее да отговори адекватно на то­зи въпрос. Отдавна е известно, че в България про­центното съотношение между нормалните хора и лумпените е в полза на вторите. А когато лумпени­те са подложени и на страшната мизерия, мъчеща ни от години, те мутират в нещо много по-опасно. Превръщат се в садисти. И най-лошото е, че инди­видите лишени от състрадание и нормални чувст­ва се толерират от липсата на адекватно правосъ­дие. А бъдете сигурни, че в доста случаи тези, кои­то убиват животни в последствие посягат и на хора.

 

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

В повечето случаи полицията отказва да разследва стрелбите

ImageЗачестиха случаите на стрелба по животни, съобщават от Фондация „Четири лапи”. За жалост придобиването на огнестрелно оръжие от хора с лабилна психика не представлява особена трудност, а употребата му рядко се разследва от органите на реда, констатират природозащитниците.

Само за изминалите две-три седмици получихме множество оплаквания за стрелба срещу животни, разказва Явор Гечев от „Четири лапи”. „В кв. Ботунец на столицата само за изминалите 3-4 дни са били застреляни 6 кучета, като полицията категорично е отказала да започне разследване. Немски гражданин, живеещ в гр. Бургас, потърси съдействие за подаване на жалба срещу негов комшия, който е застрелял домашното му куче. На 26.02. получихме оплакване от жители на кв. Орландовци срещу живеещ в бл.3 на ул.202 служител на полицията, който застрелял бездомно куче със служебния си пистолет с оправданието, че ровело по кофите и разнасяло боклук. От 2-ро РПУ отказали да приемат жалбата и посъветвали гражданите сами да намерят начин да приберат трупа. Почти винаги органите на МВР отказват да съдействат, с оправданието, че не са инструктирани какви мерки трябва да предприемат в подобни случаи.”

Чл. 61 от Закона за защита на животните задължава органите на изпълнителната власт да съдействат на представителите на Националната ветеринарномедицинска служба при разследване на нарушения, а при сигнал за нарушение да вземат мерки за предотвратяването му и да уведомят НВМС. Според чл. 10, ал. 2 от Закона за ветеринарномедицинската дейност пък редът и начините на взаимодействие между органите на НВМС и МВР се уреждат с наредба на министъра на земеделието и горите и министъра на вътрешните работи, която обаче все още не е приета. От фондацията призовават гражданите да се обръщат към органите на полицията и НВМС ако са свидетели на жестоко отношение към животните, а при отказ за съдействие, да се обръщат към районните прокуратури.

Имаме и много сигнали за ловни хайки срещу безстопанствени животни, което също е грубо нарушаване на Закона за защита на животните, продължава Гечев. „През м. януари подадохме жалба за предстояща акция в силистренско, която беше възпрепятствана от НВМС, но това не е единичен случай. Много често кметовете на малки населени места предпочитат този начин за решаване на проблема с бездомните кучета и котки.”

От „Четири лапи” констатират, че Законът за защита на животните не е достатъчна мярка за ограничаване на случаите на особена жестокост спрямо животните и настояват за приемане на промени в Наказателния кодекс на страната, които да класифицират убийството и осакатяването на животни, както и боевете с животни, като престъпление, предвиждащо затвор за извършителите.

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Собствениците на кучета от Бургас през тази година ще трябва да плащат такса на общината в размер на 25 лева, предаде кореспондентът на Агенция „Фокус”. Общинският съвет в града намали таксите и дори вече няма значение дали домашните любимци от големи или дребни породи. Миналата година таксата бе 40 лева за малките породи кучета и 100 лева за големите. Може би поради този факт твърде малко стопани си платиха дължимите на общината такси, а приходите в общинския бюджет от такса куче за миналата година бяха едва 1950 лева. Отговорността на гражданите, община Бургас и други институции в града към домашните и бездомните кучета беше обсъдена днес по време на среща, организирана от зам.-кмета Ивелина Василева. От общината използваха случая отново да призоват собствениците на кучета да проявят гражданска съвест и през новата година да си платят таксата, която никак не е голяма. С парите от нея се ограничава популацията на бездомните кучета в града. Собствениците са длъжни да подадат декларация по образец в Дирекция "Опазване на околната среда" при Община Бургас, в тримесечен срок от датата на придобиване на куче. При подаване на декларацията се представя ветеринарномедицински паспорт на кучето и документ за платена такса. Подалият декларация собственик получава метална марка с регистрационен номер. Тя се поставя на нашийника на кучето и се носи при извеждането му на разходка. Собственици на домашни любимци обаче се оплакаха, че няма къде да разхождат кучетата си регламентирано. В двуседмичен срок общината очаква от тях да посочат места в съществуващите паркови пространства на Бургас, в които според тях е възможно да се обособят заградени зони за разходка на домашни кучета. Тези предложения ще бъдат предоставени на Експертния съвет по устройство на територията, който да вземе решение по тях. По време на срещата Ивелина Василева се обърна към ветеринарното съсловие в Бургас с призив за съдействие, тъй като общинска дирекция „Местни приходи” не разполага с база данни за броя на домашните кучета в града и техните собственици. С тази информация разполагат ветеринарните лекари, които издават паспорти на кучетата. Ако Община Бургас се снабди с този регистър, ще има реално основание и възможност да контролира събираемостта на такса-куче. Според Закона за ветеринарномедицинската дейност, ветеринарният лекар трябва да изпраща ежемесечно данните от ветеринарномедицинския паспорт на всяко регистрирано куче в Регионална ветеринарномедицинска служба и в съответната община. Ивелина Василева се ангажира официално да изпрати писмо за съдействие до Национална и Регионална ветеринарномедицинска служба.

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Около 28 кучета са отровени само за една седмица в град Хаджидимово, съобщи пред кореспондента на радио “Фокус”-Пирин един от потърпевшите стопани - Иван Сабахлъков. Той разказа, че целият град е потресен от масовите отравяния на кучета в последната седмица и затова като лично засегнат иска да даде гласност на проблема. Иван Сабахлъков е категоричен, че отравянията са причинени от силната отрова “Каунтер”, която земеделските производители в района познават добре, тъй като я използват. Отровата е разпръсната заедно с месо за примамка в околностите на Хаджидимово. На едно от местата, където е разпръсната отровата, растат гъби и хората често отиват да ги берат. “Гъбите ще започнат да стават след около един месец, а това място е отровено и няма да се изчисти скоро. Не е направено нищо, за да се обезопаси. Представяте ли си какво може да стане, ако някой яде от тези гъби, отровени с “Каунтер?”, коментира още Иван Сабахлъков. Той допълни, че тази отрова е много опасна както за животни, така и за хора. Тя се разлага в почвата в продължение на 90 дни, поради което мястото още дълго време ще бъде опасно. Освен драстичния на брой случаи на отровени кучета в Хаджидимово, такива има и в повечето съседни села като Копривлен, Тешево и други. Наблюденията на стопаните са, че умират основно ловджийски кучета, а предприетата акция, според тях, със сигурност е организирана.
“Ние се грижим за тези животни с години, храним ги, и накрая да ги видим как умрат в такива адски мъки... Това е ужасно нещо и призовавам този, който го прави, да си представи за миг гледката на агонизиращото животно, което с нищо не е предизвикало такова отношение”, каза още Иван Сабахлъков.

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Две бездомни кучета бяха отровени в Русе, алармира вчера д-р Катерина Маркова от българо-германското дружество за защита на животните в крайдунавския град. Едното животно е открито мъртво в младежкия парк, а другото агонизирало в двора на църквата "Успение Богородично". Симптомите сочат, че кучето е погълнало силна отрова. Това е вторият случай в района, където преди седмица бяха открити други мъртви кучета. Предполага се, че те са яли отровена храна.
"Търся лаборатории за токсикологично изследване", обясни д-р Маркова. Тя препо¬ръчва собствениците на домашни любимци да ги извеждат с намордници и да не ги разхождат в младежкия парк. Хората трябва да се запасят със спринцовка и ампула атропин като антиотрова. От 31 януари 2008 г. влезе в сила Законът за защита на животните, който предвижда строги санкции от 500 до 3000 лв. за причинилите смърт на животно, припомни д-р Маркова.


Well afore everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

В България любовта към животните е само по Animal planet, тя се гледа, не се възпитава, нито подкрепя
 
снимка - в-к "Монитор"Във всеки български град може да се види не една подобна гледка - безчет безпризорни псета, които са навсякъде - мразени, гонени или "дарявани" с безразличие. Докато в цивилизованите демократични държави кучето наистина е пръв приятел и помощник на човека. 
Справка за видовете жалби, подписки и петиции, получени в Народното събрание през 2008 г., показва, че голяма част от тях касае засегнати интереси на собственици на домашни любимци и свързани с животните природозащитни организации. Стотици са жалбите на стопани на кучета и котки срещу заплахите за посегателство над възможността им да ги притежават и отглеждат. 
Провокирани от текстове в новия закон за етажната собственост, хиляди хора се почувстваха заплашени и омерзени не за себе си, а за четирикраките.
Защо обичаме животните си толкова, че в бедната си проблемна държава не пишем жалби за нашия живот, а за смисъла на техния. Защо за тях ставаме господари на съдбата си, отказваме разпоредби и се борим за правда с институциите? Отговорът е прост. Защото единствено за тях отговаряме самите ние. Защото за малкото кученце или котенце, което вземаме вкъщи, ние сме цялата власт и целият живот. За децата ни има здравни и социални институции, министерство на образованието, за тях има детски градини, училища и други образования за живот в обществото, с които не можем да се борим, дори и да искаме. 

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Домашен любимец направо по интернет могат да си избират пловдивчани, от сайта на общината.
Четириногите са обитатели на общинския приют в Пловдив, от където бъдещите стопани могат да си ги вземат безплатно. Снимки на кучетата са качени в официалната интернет страница на общината www.plovdiv.bg. Единственото, което трябва да платят желаещите общинско куче е 6 лв. за издаване на ветеринарен паспорт и маркиране на питомеца. До края на месец март пък е законовият срок за заплащане на "таксата за притежаване на куче" в Пловдив, която е в размер на 20 лв. и е задължителна за всички собственици на четириног любимец. Кучета, за които не се плаща такса, са: кучета на инвалиди; служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка; кучета, използвани за опитни цели; кучета, използвани от Българския Червен кръст; ловни кучета, както и песове, които са кастрирани.


Well along everyone see that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

"А свидетели имате ли?", контрира нагло заподозреният дърт самотник 
 
Изверг умъртвява бездомни котки, изкормва ги и после хвърля обезобразените труп¬чета на детска площадка в центъра на Русе.
За жестоката гавра алармираха в редакцията от русенска природозащитна организация. Обикновено издевателствата над невинните животинки ставали през нощта, за да няма свидетели. Извратеният тип слагал капани в двора си, после хващал четириногите и правел разреза. Не е ясно дали животните са били умъртвявани предварително или са изкормвани живи. На сутринта хората намирали трупчетата в междублоковото пространство зад блок „Вяра" на централната улица „Борисова".
Последната жертва на садиста е котаракът Черньо, за който от 5 години
се грижел целият квартал. Ветеринарен лекар го кастрирал и редовно го обезпаразитявал. Пи-санът бил крайно любвеобилен и малчуганите много го обичали. Преди седмица обаче го открили изкормен на същото място зад блок „Вяра", където и преди намирали мъртви котки.
Издевателствата над животни в квартала са от година и половина, твърди Светлана Стоянова, която живее тук. По професия тя е строителен инженер и членува в една от природозащитните организации в града. Младата жена разказва, че хората от квартала и най-вече децата са стресирани и създават легенда, че в Русе се е появил животинският Джак Изкормвача. Всички подозират свой възрастен съсед, който след смъртта на поредната си съпруга живеел сам в едноетажна къща с двор. Само една жена станала неволен свидетел на гаврата с животните, но се страхувала от агресивния му нрав и не желаела да свидетелства. Когато екипът ни намери изверга и го попита защо върши всичко това, той нагло отвърна: „А свидетели имате ли?"

Безсилие

Именно липсата на сведетели, а и на достатъчно силен закон за защита на животните в България, позволява на извратени типове да вършат безчинствата си ненаказани. Според ветеринарната лекарка д-р Катерина Маркова напоследък мъчителите ставали все по-изобретателни. Наскоро тя спасила котка, чието тяло било пронизано от голяма стрела. Нещастното животинче умирало бавно в адски мъки в продължение на дни. Д-р Маркова смята, че в нашата страна трябва да се създаде зоополиция, която да се занимава специално със случаите на жестокост над четириногите. И макар че съгласно Закона за защита на животните, който излезе в началото на миналата година, полицията трябва да разследва и гаврата с животни, на практика това почти не се случва. Трябва да се признае, че в България няма изпълнителен орган, който да приложи този закон.


Well yet everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Рубрика за осиновяване на кучета "Кой ме иска" може да се появи на интернет страницата на община Шумен или в ефира на общинската телевизия. Това предлагат от Немския кастрационен център, за да помогнат за решаване на проблема с бездомните кучета. Ще бъдат публикувани снимки и данни за улични кучета с подкана към гражданите да ги приютят. От центъра отчитат, че през 2008 г. са уловени 400 бездомни кучета и котки. Те са кастрирани, обезпаразитени, ваксинирани. Броят им е по-малък в сравнение с други години, защото приютът вече е пренаселен. В него живеят постоянно 350 кучета, а храната на всяко струва 26 лв. месечно.
През 2008 г. има повече сигнали от граждани - те са търсили помощ 82 пъти, докато през 2007 г. обажданията били 32, съобщиха още от центъра. Над 80% от сигналите били за болни, изхвърлени, отровени или блъснати животни. Един от петима се оплакали от агресивни кучета. От центъра препоръчват на общината по-стриктен контрол за реги¬страция на домашни кучета и медийна кампания за необходимостта от регистрация, кастрация и поставяне на чип.
В четвъртък общинският съвет ще разгледа предложение на кмета Красимир Костов за средства за разширяване на приюта. Тази седмица се очаква 30 болонки и сетер от кучкарника да бъдат пратени в Германия за осиновяване и настаняване в приюти.
По неофициални данни в Шумен има между 5 000 и 10 000 домашни кучета. Въпреки наредбата за задължителна регистрация на домашните любимци в общината, само 43-ма стопани са го направили през 2008 г.


Well along everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Кучетата пазят диабетици и повдигат самочувствието. Собствениците на четириноги около 15-20 % по-рядко ходят на лекар, твърдят запознатите. До този извод достигнало и изследване на 11 хиляди австралийци, германци и китайци. Мит се оказа схващането, че домашните кученца увеличават алергиите. Малчуганите, които се грижат за животинче у дома, по-рядко ходят на лекар и имат отлична имунна система. Като оръжие срещу стреса лаещите помагат на хората с високо кръвно да го регулират и по този начин да се отдалечат от инфаркта. Четириногите са причина и за здраво сърце, защото собствениците тичат с тях в парка с часове. Общуването с домашните любимци успокоява нервите, повдига самочувствието, прогонва депресията и самотата, твърдят учените. Колкото и да е странно, породи надушват точно някои форми на рака дълго преди собствениците да са отишли на лекар и да са научили за заболяването си. Немските овчарки са незаменими при лавини и земетресение. Кучета участват във всички акции на изгубени в планината, затрупани от лавини. Когато открият затрупан от сняг човек, животните рият с лапи и лаят. Пуделите си остават символи на лукс и богатство. Те са вашето куче пазач, семеен компаньон и приятел. Успокояват околните и с радост се учат на различни трикове.

Well along everyone have that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageДнес, 11 февруари 2009 г., до Народното събрание, Министерството на правосъдието и Представителството на Европейската комисия, бе внесена петиция с внушителен брой подписи от 31 060 пълнолетни граждани и 1732 деца с искане особената жестокост към животните и организирането на боеве с животни да бъдат обявени за престъпление в Наказателния кодекс на България.

Подписката е част от Кампанията „Срещу насилието – жестокостта към животните е престъпление!", инициирана от гражданска група „Град за отговорни хора". Тя стартира на 24 януари 2009 г. и за по-малко от 20 дни получи широка обществена подкрепа. Към исканията на гражданската група се присъединиха неправителствените организации за защита на животните и Националната федерация по фелинология , както и Българският Хелзинкски комитет – водеща организация за защита правата на човека.

България е между единиците държави, в които жестокостта към животните все още не се смята за престъпление и нейната обществена значимост се подценява. На 30 януари 2009 г., след драматично гласуване в пленарната зала, българският парламент прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на НК, което да инкриминира тези деяния.

„Поздравяваме българските парламентаристи за тази стъпка и силно се надяваме, че ще осъществят този признат в целия цивилизован свят превантивен и морален принцип и в българското законодателство" – казва д-р Мила Бобадова, представител на групата. С тази петиция ние им представяме очакванията на десетки хиляди граждани, които ги призовават да не бъдат безразлични по този въпрос" – добавя тя.
Well afore everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

България е една от последните страни в Европа, в които жестокостта към животните не е престъпление

 Кампания за инкриминиране на жестокостта към животни стартират от Фондация „Четири лапи” днес. Целта й ще бъде приемане на промени в Наказателния кодекс, предмиждащи затвор за хора, които измъчват животни. В над 100 ветеринарни клиники и зоомагазини в София и по-големите градове, както и в мрежата от заведения на Фейм кардс ще бъдат разпространени 40 000 пощенски картички с апел за инкриминиране на жестокостта над животни, които гражданите ще могат да изпращат до председателя на Народно събрание г-н Георги Пирински и до председателя на Комисията по правни въпроси г-н Янаки Стоилов.

Отдавна е доказана връзката между малтретирането на животни и насилието над хора, твърди Дади Ейнарссон, ръководител Проекти на „Четири лапи” за България. „Например, данни от Ню Джърси, САЩ, сочат, че 88% от семействата, които физически са малтретирали децата си, са проявявали и жестокост към животни. Проучване относно сексуални престъпници открива, че 48% от изнасилвачите и 30% от блудствалите с деца, са извършили жестокост към животни по време на детството си. Подбудите при малтретирането и жестокостта към животни са сходни с тези при насилието спрямо хора. Те включват стремеж към доминация, отмъщение, омраза и шокиране на околните. Деца, живеещи в малтретираща ги семейна среда, нерядко изразяват болката си чрез насилие над уязвими членове на семейството, като домашния любимец.”

Well along everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Президентът на фондация “Андерланд” Франк Зайдел дари за приюта за кучета в Банско плочки, тоалетни чинии, мивки и душове от Германия, за да може той да бъде изграден. Приютът ще бъде построен на общински терен, а Общински съвет - Банско е гласувал 50 000 лева за изграждането на сградата.
Франк Зайдел дари и нова катафалка, с която да се осъществяват погребенията в града.
Фондация “Андерланд” в момента се занимава с кастрирането на кучетата в Банско.


Well afore everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

След игра с обичаните кученца собствениците изпитват прилив на радост и емоции, които приличат на майчините. Японските биолози Михо Нагасава и Такефуми Кикусуи са установили, че тези чувства се контролират от определен хормон. Често той е наричан „любовно лекарство“, защото намалява стреса, бори се с депресията и поражда доверие в хората. Изследванията на полевки, мишки и плъхове показват, че хормонът укрепва социалната памет и е важен за създаването на брачните двойки. Изследвани са и 55 собственици на кучета, които след игра с любимците си отделят 20% повече от въпросния хормон, отколкото обикновено. Радостното животно помита следите от тревогата и депресията и изпълва къщата с доволство.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Кампания "Срещу насилието - жестокостта към животните е престъпление" започва от днес в София и страната, съобщиха от Гражданската група "Град за отговорни хора". Целта на кампанията е да се инкриминират особената жестокост и боевете с животни в Наказателния кодекс на България. Доброволци ще събират подписи на десет средищни места в София. Централното място ще е пл. "Славейков", където ще бъдат представителите на организаторите, които ще коментират и ще дават информация на гражданите.

 

Well afore everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Нов интернет уебсайт, който ще помага да бъдем по-отговорни собственици при избора на домашен любимец 

Сайтът http://exoticus.org е нов интернет портал, който ще събира под един покрив ветеринарни лекари, биолози, учени и любители, пленени от интереса си към особени видове домашни любимци: – екзотичните животни. 

Все повече хора у нас предпочитат екзотики за свои домашни любимци, а често не знаят как да се погрижат за тях. Така се стига до неприятни ситуации, които изобилстваха в медиите през 2008 година: пълни реки с червенобузи костенурки, изоставени от собственици, които са на път да причинят екологична катастрофа, риби-пираня в речни басейни. Да не споменаваме за случая, в който български младеж изхранваше домашните си отровни змии с котета и кучета, „задомени” от наивни стопани. 

Екзотичните видове всъщност са непознати, донякъде жертва на модата, но техните собственици нямат никаква или много оскъдна информация за тяхното правилно отглеждане. Смъртността и заболеваемостта сред тях, държани в домашни условия, е особено висока и много често причинена от незнание. 

По данни от социологически проучвания, проведени през 2006 и 2008 година по поръчка на сдружение „На Ти с Природата” навиците на стопанисване на домашни любимци у нас се променят. И двете изследвания показват нарастващ интерес сред любителите на животни към гледане вкъщи на все по-екзотични видове. За 2 години с близо 10% нараства стопанисването на екзотични видове, измежду собствениците на домашни любимци. В домовете ни все по-често се срещат, отпреди години, папагали, терариумни животни: змии, паяци. Тази тенденция съвпада с наблюденията, които се извършват в цяла Европа и заключенията са, че все повече хора ще предпочитат именно тези животни за домашни любимци, в бъдеще. 

Информацията на сайта има за цел да складира всичко най-интересно от живота на свобода и живота в домашни условия на чинчилата, червенобузата костенурка, неразделката, гекона, царевичната змия, различни папагали, та дори и маймунки. Сайтът публикува мнения на професионалисти – ветеринарни лекари и биолози, изследователи на животните във връзка със здравето и социалното поведение на екзотичните видове. Любители ще споделят опита си от гледане на екзотичните в домашни условия в колонката на любителя. Сайтът съдържа библиотека, която ще бъде в перманентно обогатяване като разчита на статии и от потребителите. 

Целта на сайта е чрез обмяната на опит и споделяне на идеи, настоящите собственици и любители на тези животни да правят своя информиран и добре обоснован избор преди да решат да се сдобият с екзотично животинче за домашен любимец. 

Сайтът http://exoticus.org е създаден от сдружение „На ти с природата” с подкрепата на RSPCA (Английското кралско дружество за защита на животните от жестокост) в рамките на проект „Бъди наясно!”

Well afore everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Собствениците и обитателите на етажна собственост са длъжни да не извършват дейности, които създават по-голямо от обичайното безпокойство за другите собственици и обитатели, без съгласието на Общото събрание. 

Това решиха депутатите при гласуването днес на второ четене на текстове от Закона за управление на етажната собственост, съобщи БТА. 

За домашните любимци беше записано, че е задължително да се спазват съответните нормативни актове при отглеждането на животни и да не се създава безпокойство на непосредствените съседи. Не беше прието предложението да не могат да се отглеждат животни без съгласието на непосредствените съседи, с изключение на такива, които се отглеждат в клетки или аквариуми. Собствениците и обитателите, които отглеждат животни, подлежащи на извеждане, ще заплащат консумативни разходи за всяко животно в размер като за един обитател. 

Собствениците и обитателите на етажна собственост са длъжни да спазват добрите нрави, както и да плащат разходите за основния, текущия или неотложния ремонт, за реконструкцията, преустройството и обновяването на общите части на сградата, съразмерно с притежаваните идеални части от него. 

Управлението на етажната собственост ще става чрез сдружение на собствениците, регистрирано като юридическо лице. За създаването на такова сдружение ще се свиква учредително събрание на всички собственици на етажната собственост, предвижда законът, предаде Фокус. В текста е записано още, че при необходимост от решаване на въпроси, свързани с общи части на две или повече етажни собствености, може да се създаде сдружение на собственици в две или повече етажни собствености. По реда на закона всеки собственик може да поиска свикване на учредително събрание и да предложи проект на споразумение за създаване на сдружението.

Well afore everyone see that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Настаняването на животинките в помещения, които са тесни и нямат нужните климатични условия, се забранява от наредба на Министерство на земеделието и храните 
 
Всеки българин, който се грижи за домашно животно, е длъжен да го води на ветеринарен лекар, когото то има кихане, кашляне, течения от носа, възпалени очи. Това гласи наредба на Министерство на земеделието и храните, която става задължителна за собствениците на домашни любимци.

При доктор трябва да се ходи и със симптоми като отклонения от нормалното дишане, повръщане, обилна диария, загуба на тегло, опадане на козина, явна болка, необичайна походка, залитания или припадъци.

Животинките трябва да се лекуват също, когато са в депресия или летаргия, тръскат главата си, чешат се по ушите или имат ненормални движение на очите.

Настаняването на домашни любимци в помещения, които са тесни и нямат нужните климатични условия, се забранява. Извън закона е и обучението им чрез методи, които надвишават техни физиологически възможности и им причиняват ненужна болка или насърчават развитието на лоши навици.

Животните не трябва да се използват в улични боеве, а родените в плен трябва да се пускат на свобода.

Наредбата на земеделското министерство задължава собствениците да не водят любимците си на публични места като изложби и състезания, без те да са ваксинирани.

На котките и кучетата трябва да се осигурява достъп до храна през определени интервали, като количеството й трябва да бъде съобразено с техните физиологични нужди. Собствениците на малки кученца, котенца и порове трябва да ги приучват сами да се хранят от 3-седмична възраст.

Няколко дни преди раждането, на женската трябва да се осигури подходящо място за това. То трябва да бъде топло, уютно и лесно за почистване. След раждането стопанинът се задължава да осигурява лесен достъп на майката до малките си.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Кучетата и котките могат да почувстват идването на опасността и да предупредят стопаните си. До днес никой не е успял да обясни тази способност на нашите четириноги домашни любимци.
Случаите, когато непонятното поведение на животните е успявало да спаси хората, при които живеят, са безчет. Ето един случай: Младо семейство излиза от вилата си и отива в планината за боровинки. На връщане приседнали с пълните кошнички да си починат под един висок самотен бор. От умората позадрямали. Изведнъж кучето започнало яростно да лае, а наблизо не се виждал жив човек. После песът започнал да дърпа насойчиво стопаните си за ръкавите. Тревогата му се пренесла и върху семейството. Двамата станали и забързали към вилата си. Изведнъж рукнал дъжд като из ведро. Развихрила се буря и след няколко минути пред изумените погледа на мъжа и жената мълния ударила бора, под който били приседнали.
Когато семейството се прибрало, кучето пак не се успокоило - започнало да прави кръгчета пред вратата. Мъжът и жената се спогледали - те никого не очаквали да им дойде на гости. Но не минал и час и дошли някакви роднини.
Що се отнася до конете, известно е, че преди настъпването на бедствие, те просто стават некотролируеми. Кокошките, гъските и патиците с крясъци се разхвърчават и се настаняват върху покривите на близките постройки. Дори кротките и добродушни крави стават агресивни. Котките направо напускат дома.
Ето един невероятен случай с котка. На първия етаж на стар блок живяла възрастна жена с любимата си котка, също доста стара. Денят бил обикновен и съвсем не предвещавал беда. По едно време животното започнало да мяучи възбудено, гледайки стопанката си в очите, и демонстративно да пристъпва към прага на вратата, пренебрегвайки възможността да изскочи през отворения прозорец. Бабата няколко пъти пропъждала животното, но накрая отворила вратата и тръгнала с бавни стъпки подир негo по стълбите. Миг по-късно зад гърба й се раздал страхотен трясък - върху дивана, на който възрастната жена си отдъхвала, се срутил таванът.

Well already everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Защитата на животните, измененията в изискванията за управление на етажната собственост, пропуските в работата на съдебната система, са били основните теми в писмата и жалбите на граждани и сдружения до приемната на парламента през миналата година. До Народното събрание са изпратени 2098 сигнали и предложения, отчетоха в неделя от парламента. На 369 от сигналите е отговорено, по 402 е възложено на съответните компетентни институции да бъде извършена проверка, а 787 са предоставени на постоянните парламентарни комисии.

Стотици декларации, подписки, протести са получени по време на обсъждането на Закона за защита на животните с настояване да бъдат ликвидирани евтаназията на животните, а след кастрация бездомните кучета да бъдат връщани по естествените си местообиталища. Много предложения е имало и по проекта за управление на етажната собственост, засягащ отглеждането на домашни любимци и регистрирането на сдружения от собствениците на апартаменти.

В сигналите се наблюдава повишена нетърпимост към пропуски в работата на съдебната система, правоохранителните органи и органите на изпълнителната власт, отбелязват от приемната. Кметове, общински съвети и училищни ръководства пък са протестирали срещу закриването на училища. С наближаването на парламентарните избори през следващата година все повече граждани и неправителствени организации настояват за приемане на нов избирателен кодекс, за актуализиране на избирателните списъци и по-строги санкции за купуването на гласове.

Към парламента са били отправяни и питания във връзка с размера, индексирането и преизчисляването на пенсиите, цените на горивата, електроенергията, топлинната енергия, хранителните стоки, отпускането на социални помощи, достъпа до качествено здравеопазване и лечение, замразените плащанията от европейските фондове и др.

Well along everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

  Кучето Фрида от приюта на дружеството "Германо-българска помощ за защита на животните" в Добрич отлетя за Германия. Чуждестранна летовничка преди година снима четириногата дама, а в навечерието на коледните празници я осинови, съобщи Мария Великова - ръководител на местния филиал на неправителствената организация.
  Друг обитател на приюта също се радва на нов дом в Германия. Болончето Варна е намерено изхвърлено край бензиностанция по пътя за Варна и затова носи името на морския град. Туристка от Германия дойде с дъщеря си в приюта, за да си изберат голямо куче, но слабата, възрастна, нещастна болонка спечели сърцето на майката, разказа Великова. В дружеството наскоро получили снимки на преобразената Варна, а и енергичният лай на кучето по телефона бил сигурен знак, че е щастливо.
  В приюта на дружеството "Германо-българска помощ за защита на животните" в Добрич сега живеят 650 четириноги. По думите на Великова туристи, които почиват през лятото в курортите "Албена", "Свети Константин и Елена" и "Златни пясъци", често навестяват големия дом за четириноги в Добрич. Германските осиновители нарочно търсят не расови, а улични кучета, защото естественият подбор им е изградил по-здрав имунитет и са по-интелигентни, каза ръководителката на дружеството. Неотдавна Великова навестила своите питомци, заминали за Германия, и се уверила в доброто им здраве и в милосърдието на техните стопани на традиционна среща на осиновители на български животни. 


Well afore everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Най-малките кученца в шуменския кастрационен център получиха три чувала с гумени играчки за Коледа. Те били бракувани в детските градини и предстояло да се унищожат.. От смесеното немско-българско дружество, което стопанисва приюта за бездомни кучета, научили за играчките и поискали част от тях, за да зарадват четириногите палета, подхвърлени от стопаните на улицата.

Well along everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

С между 20 и 35 лева ще олекнат собствениците на домашни любим¬ци. От първи януари догодина те ще бъдат длъжни да снабдят кучетата и котетата си с иден¬тификаци¬онен чип, Това след¬ва от Закона за защита на животните. Чипът се имплантира във врата на четириногите единствено от ветери¬нарен лекар. В момента цената на та¬зи услуга в пловдивските ветеринар¬ни клиники е именно между 20 и 35 лева, показа проверка на „Марица". Не се знае обаче каква ще е цената догодина, когато чипирането стане задължително, казват и от лечебни¬цата на д-р Карагьозов, и от тази на д-р Светла Кечеджиева. Досега имплантирането на чип в домашния любимец не беше задъл¬жително. Правеха го само стопани, които извеждат животните си зад гра¬ница, обяснява д-р Кечеджиева. Затова и че¬тящите устройства,които
разшифроват данните в чипа, се намираха по границите Информацията в чипа показва ваксинирано и обезпаразитено ли е животинчето.
Според закона за защита на жи¬вотните котките в частни домове трябва да разполагат минимум с 6 квадратни метра площ. Площта се изчислява като обща с хората, живее¬щи в жилището. Пространството за малки породи кучета с тегло до 10 килограма, е същото.


Well along everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Бездомен пес се хвърли под колелата на автомобилите на скоростна магистрала в чилийската столица Сантяго, за да спаси друго куче, блъснато от кола. Покъртителната случка е хит в уеб-сайта за видео-обмен YouTube.
 


На клипа се вижда как първо автобус блъска пресичащо магистралата куче, как то рухва и агонизира на платното. След което друго куче, забелязало първото отдалеч, хуква смело между автомобилите, за да го спаси. Щом четириногото достига своя събрат, то го захапва за врата и започва да го тегли към банкета, встрани от автомобилния поток. Кадрите, заснети с полицейска видеокамера, първоначално са били показани по чилийските тв канали, след което качени на YouTube. В интервю за телевизията полицаят Хорхе Ривас отбелязва, че след излъчването на материала в полицията са позвънили десетки граждани, които са изявили желание да приютят кучето-герой, стига да бъде открито. „Всички те споделяха вълнението си и възторга си от постъпката на бездомното куче-спасител“, казва Ривас. Случката даде началото на широкомащабна кампания в Сантяго, призоваваща чилийците да не си купуват породисти кучета и котки, а да си изберат домашен любимец сред бездомните в приюта. Клипът с трогателната кучешка история може да се види в YouTube на адрес: http://www.youtube.com/watch?v=fXXaRECHHT4
 
 

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Все повече стават сигналите за слабия контрол за спазване на Закона за защита на животните, който Министерство на земеделието упражнява чрез Националната ветеринарномедицинска служба. По този повод в петък, 05.12.2008 г. народната представителка и вносител на Закона за защита на животните Евдокия Манева зададе въпрос на министър Валери Цветанов от трибуната на Народно събрание. Предлагаме ви стенограма от заседанието.
 
 

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

 Промяна на закона за защита на животните, в частта за безпризорните кучета, иска габровският Общински съвет. Местните парламентаристи приеха становище, с което призовават депутатите да инициират промяна в нормативния документ. 
  Според общинските съветници в Габрово, законът за защита на животните, който е в сила от края на месец януари тази година, не е адаптиран за българската действителност. В становището си, те твърдят, че той няма да реши проблемите с бездомните кучета. Процедурите по улавяне, обезпаразитяване, ваксиниране и кастриране, които трябва да се извършват на три месеца са прекалено скъпи, не са финансово обезпечени от държавата, а общината не може да задели толкова средства – обяснява председателят на Общинския съвет – Валерий Василев:
  Съветниците заявяват в становището си, че е много трудно да се съвместяват изискванията на закона и на гражданите.

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На 27.11.2008, след гласуване, се реши т.6 от Законопроекта за Управление на Етажната Собственост да бъда върната за преразглеждане към Комисия по правните въпроси. В тази точка се съдържа и спорния текст за отглеждане на домашни любимци, както и други спорни моменти, което наложи преразглеждането на целия текст. На 02.12.2008 от 14ч е насрочено извънредно заседание на Народното Събрание, като в програмата му като т.4 е включено и продължаване на разглеждането на Законопроекта.

Законопроектът за Управление на Етажната Собственост бе включен за разглеждане тази седмица, като при гласуването на програмата на НС, Председателят Георги Пирински е коментирал, че по този законопроект има много спорни текстове, много постъпили жалби и направени действия както от гражданите, така и от Омбудсмана.

Дебатите на 26.11.2008 по т.6 бяха доста оживени. Председателят на Комисията по жалбите и петициите- г-н Димитър Йорданов изчете и разясни решението на комисията им както при разглеждането на т.6, така при това на т.11. В подкрепа на тезата против искането на изрично съгласие от съседите за отглеждане на домашен любимец се изказаха и Екатерина Михайлова, Антоанела Понева, Яни Янев, Руденко Йорданов, Елиана Масева, Ненко Темелков и Евдокия Манева.

Well afore everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

 © Sofia Photo Agency  Домашни любимци да могат да се отглеждат в апартамент след информиране на непосредствените съседи, това предложи депутатът от НДСВ Яни Янев при дискусията в парламента по второто четене на новия Закон за етажната собственост. Народни представители от опозицията настояха да отпадне записаното в проекта изискване за търсене на съгласие от съседите за отглеждане на любимец, освен ако той е в клетка или аквариум. Народните избраници спориха часове само по този текст от проектозакона. В началото Елиана Масева от ДСБ каза, че не е редно, както е записано, живеещите в блокове да се наричат обитатели, защото един плъх също можело да бъде обитател. После спорът се пренесе върху други домашни любимци. Председателстващият заседанието Любен Корнезов и Яни Янев се заиграха с това, че според проекта без съгласието на съседите може да се гледат единствено животни в клетка и аквариум: „Какви са тези аквариуми, бе колега. Животни в аквариуми. То за риби става дума, не само. За крокодили? И крокодили гледат, хамстери гледат, змии гледат. Всякакви други влечуги гледат в аквариуми, тарантули, буболечки. Това е в кръга на шегата". Руденко Йорданов от левицата смята, че трябва да се създаде регистър на домашните любимци във всяка сграда: Да има информация кой какво гледа, има ли риск за обитателите на сградата, и това да бъде отпратка към контролните органи да установят по-сериозен контрол и мисля, че няма нищо прекалено в това, в края на краищата дали ще бъде питон, дали ще бъде домашно куче, или прасето на Джордж Клуни, важното е това да бъде известно." Антонела Понева от ДСБ е категорично против всякакъв ограничителен режим, трябвало да се спазват сега действащите норми. Според нея е смешно това, че в текста се казва, че могат да се отглеждат животни в клетка и в аквариуми, защото означава, че в клетка човек може да отглежда лъв, а в аквариум пирани и всякакви такива страховити животни, но едно пуделче не може да отглежда, без съседите да дадат съгласие. Спор предизвика и предвидената забрана за извършване на дейности без съгласието на общото събрание, които са по-големи от обичайното и които създават безпокойство на другите. Бе предложено тези спорни моменти да се разгледат отново в правната комисия. Очаква се обсъждането на проекта продължи в четвъртък.

Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Текстът е предложен в законопроекта за етажната собственост, който парламентът обсъжда на второ четене
 
Депутати се обявиха против това да се иска съгласието на непосредствените съседи за отглеждане на животни в апартамент.

Текстът е предложен в законопроекта за етажната собственост, който парламентът обсъжда на второ четене.

Собствениците на етажна собственост и обитателите на сградата нямат право да гледат домашни любимци преди да са се допитали до близките си съседи, освен ако става дума за животни в клетки или аквариуми.

Те са длъжни също така да спазват санитарни и хигиенни норми, предвижда законопроектът.

От Комисията по жалбите и петициите на гражданите предложиха гласуването на тези текстове засега да се отложи.

Законопроектът засяга над 4 млн. българи, които живеят в режим на етажна собственост. Според статистиката около 80 на сто от населението в градовете обитават именно такива жилища в блокове или кооперации.

През септември от "Град за отговорни хора" организираха мълчалив протест под надслов "Не на съседската намеса в личния живот" срещу въпросните текстове.

От организацията са на мнение, че нормите за отглеждане на домашни любимци са достатъчно подробно разписани в Закона за защита на животните и Закона за ветеринарно-медицинската дейност.

Ако бъде гласуван в този вид, законопроектът ще доведе единствено до междусъседски конфликти, предупредиха те.


Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Хора от смолянското село Мугла убиват и ядат кучета. Действията им са продиктувани от вярване, според което кучешкото месо лекувало неизлечими болести.

Нова телевизия излъчи репортаж по случая. Възрастна жена призна, че сама коли четириногите, след като уличните кучета родят. После собственоръчно ги готви. Не ми е жал, каза баба Николина Хаджиева.
Неин съселянин - Светлин Величков също не скри, че яде кучешко месо. Той дори показа рана на пръста си - последното животинче, което заклал, го ухапало. 
След сигнал от Ветеринарно-медицинската служба в Смолян са съставили актове за административно нарушение, като им е наложена глоба от по 500 лева. Когато дошли, проверяващите не открили кучешко месо, но самопризнанията на двамата били достатъчни. 
Убийствата на кучета в селото провокирали гнева на местен защитник на животните. От страх да не стане обект на отмъщение от страна на съселяните си той не пожелал да застане пред камерата. 
У нас малтретирането, убийството на кучета, както и производството на храна от кучета, е незаконно. Санкциите са от 500 до 2000 лева. 
Преди две години, след скандал, кметът на Царево Петко Арнаудов забрани провеждането на традиционния езически обичай тричене на кучета. Той беше част от древните кукерови дни в странджанското село Бродилово. По време на празника мъжете в селото омотаваха кучетата с въжета, връзваха ги за два кола над река и ги мятаха над водата, докато се саморазвържат и паднат или избягат. Древните хора са вярвали, че така животното се предпазва от бяс. Обичаят предизвика скандал в Германия, Австрия и Швеция миналата година, след като чужди информационни агенции пуснаха репортажи за него.

Well already everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Image
снимка: в-к 24 часа
Програмистът-сатанист Евгений Андреев (на снимката), който взимал котета, зайчета, кученца и птици по обяви за осиновяване, за да храни с тях змиите си, първо пускал животните на големите змии, които им вкарвали отрова, после ги разфасовал и одирал за по-малките кроталите в терариума си.

"Първо дава котетата, зайчетата или кученцата на по-големите си гръмящи змий, за да им вкарат отрвова. След това ги взима, одира и разфасова, за да може да ги даде на по-малките кротали в терарирума си, защото те не могат да се справят с целите животни", разказа познат на Евгени Андреев пред камерата на предаването "Истории с Патрашкова" по ТV2.

Тактика 

Извергът не прибирал бездомни животни, а търсел по форумите само домашни любимици, които са ваксинирани и обезпаразитени.
"Хвалеше се, че не иска да рискува змиите му да се разболеят от нещо", добави човекът. Според него Евгени не е единственият човек, който храни влечугитте си с кучета и котки, което е изрично забранено в Закона за защита на живтните. 
"Аз знам за една жена от столичния квартал Иван Вазов, която храни своя питон с живи зайци и кучета", сподели още познатият на Андреев. Той обясни, че се е запознал с него в интернет форумите преди около година и половина и когато е разбрал за извратените занимания на психаря, бил шокиран.Well along everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Директорът на Националната ветеринарно- медицинска служба Жеко Байчев е освободен от министъра на земеделието и храните Валери Цветанов в сряда, съобщиха от агроведомството. “Отстраняването му от поста е свързано с оптимизиране работата на службата и необходимостта от разширяването на нейните функции“, пише в пресинформацията на ведомството, но без да се уточнява какви са планираните промени.

Посочва се още, че “роля за освобождаването на генералния директор има и отчетеното разминаване с предварително определените графици на изграждането на системата за идентификация на животните“.

Фактически Бойчев бе обвинен още през лятото по време на протестите на млекопроизводителите, че е виновен за забавянето на действието на идентификационната система за животните, която да позволи на фермерите да получават субсидии на глава добитък. При предишните протести на селските стопани, от Министерството на земеделието и храните обявиха, че системата ще заработи след 15 септември и с индивидуални пароли фермерите ще могат да регистрират животните си и от следващата година да получават европари за всяко добиче, а не както е в момента – на декар обработваема площ, което ощетява стопаните без пасища. Графикът обаче не бе спазен и системата не работи.

Well yet everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageОт догодина всички домашни кучета и котки задължително трябва да имат имплантиран чип. С него държавата ще следи популацията на животните и дали те получават навреме задължителните имунизации.

Чипът става задължителен за всички държави членки на Евросъюза

със специален регламент, който ще влезе в сила най-късно в средата на 2009-та година, обясниха за bTV от Националната ветеринарномедицинска служба. Кой слага чипа и колко струва услугата?

Чипът се имплантира от ветеринарните лекари с инжекция - срещу такса до 40 лева. Той има размери на оризово зърно и се имплантира под лявото ухо на домашния любимец. При допир със специално прочитащо устройство чипът излъчва уникален 15-цифрен номер. Чипът е идентификационен и не става за проследяване на животното.

"Това де факто е ЕГН-то на вашето куче. Номерът е уникален за целия свят и по него ще се разпознае кой е собственикът на кучето", обясни д-р Радослав Алексиев.

Номерът на чипа се залепва в паспорта на кучето.

От следващата година този номер и данните за кучето ще се съхраняват в глобална компютърна база данни, поддържана в България от Националната ветеринарно медицинска служба.

Well along everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Националният омбудсман Гиньо Ганев, цялата парламентарна комисия по петициите и жалби на гражданите и юристи от различни партии се обявиха против текстове от новия Закон за етажната собственост. 
  Той задължава притежателите на апртаменти да се сдружават, не дава право на отказ от участие в управителни и контролни съвети на блока, предвижда тези органи да глобяват комшиите си със суми от по 5000 лв. за неизпълнение на решения на общото събрание и дори да гласуват за прогонване на собственик от кооперацията. 
  Домашни любимци пък ще могат да се отгеждат само с писмено съгласие на преките съседи, и то ако общото събрание на блока изобщо е допуснало в сградата да има животни. 
  Текстът за кучетата и котките да отпадне, гласува единодушно вчера комисията по петициите и жалбите, след като бе сезирана със 7000 подписа от граждани, че те противоречат на българското и европейското законодателство. Омбудсманът Ганев категорично подкрепи възраженията. „Законът обаче съдържа и други изключително двусмислени сюжети за хората, не за кучетата", заяви той. Не може да те задължават да си в някакво сдружение на блока, както и топлофикация и други монополисти да контактувате това юридическо лице, а не с отделния клиент, възмути се националният защитник. 
 

Well along everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Законопроектът за управление на етажната собственост забранява отглеждането на домашни любимци без изричното съгласие на съседите. Ако не сте съгласни с това, елате на протест.

 

Дата: 28-09-2008, 12:00

Място: ПРЕД НАРОДНИЯ ТЕАТЪР - София


Ако не сте съгласни съседите да определят начина Ви на живот... 

Ако не искате да бъдете поставяни в неравностойно положение... 

Ако не желаете да бъдете изнудвани... 

Ако не считате за решение междусъседските войни... 

Ако никога не бихте изхвърлили домашния си любимец...


ЕЛАТЕ и покажете мнението си!

 

Законопроект за управление на етажната собственост:

 ... 
Задължения на собствениците и обитателите 
Чл. 6. (1) Собствениците са длъжни да: 
… 
6. не отглеждат животни в своите самостоятелни обекти без съгласието на непосредствените си съседи, с изключение на такива, които се отглеждат в клетки или аквариуми; 
...

Правомощия на общото събрание 
Чл. 11. (1) Общото събрание: 
… 
10. приема решения и за: 
… 
л) даване на съгласие за отглеждане на животни в етажната собственост.

 

Предстои текстовоте да бъдат гласувани на второ четене от Народно събрание тази есен. 


Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Ако бъде приет, Законопроектът ще предизвика множество междусъседски конфликти, твърдят организаторите

Кампания „Не на съседската намеса в личния живот” стартират собственици и любители на домашните животни, обединени в гражданска група „Град за отговорни хора”. Атаката е срещу предвижданото в Законопроекта за управление на етажната собственост искане на предварително съгласие от съседите за отглеждане на домашен любимец в апартамент. Законопроектът е изработен от Правна комисия към Народното събрание и предстои да бъде гласуван на второ четене тази есен.

- В България добрите практики за отглеждане на домашни любимци се регламентират от Закона за ветеринарномедицинска дейност и Закона за защита на животните, а предстои и приемане на наредба за домашните любимци, - разказва Надина Тошева от сайта http://www.park4pets.com – Текстовете във въпросните закони са достатъчно стриктни и гарантират правата както на животните, така и на хората. Предложеният текст в Законопроекта за управление на етажната собственост противоречи на редица нормативни актове, като например Международния пакт за граждански и политически права, Конституцията на Република България, Закона за нормативните актове, Закона за защита от дискриминация и Закона за собствеността. Ние не сме против правилата, но сме на мнение, че ако бъде приет, законопроектът по никакъв начин няма може да гарантира и допринесе за по-отговорното отглеждане на домашни любимци.

Според чл. 6, ал. 1 от Законопроекта за управление на етажната собственост собствениците са длъжни да не отглеждат животни в своите самостоятелни обекти без съгласието на непосредствените си съседи, с изключение на такива, които се отглеждат в клетки или аквариуми. Общото събрание на входа ще приема решения за даване на съгласие за отглеждане на животни в етажната собственост. Това на практика означава забрана за отглеждане на домашни любимци, освен ако Общото събрание на входа не реши друго.

Well afore everyone have that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Акция срещу бездомните кучета върви от няколко дни в Парка на младежта. Четириногите, сред тях и маркирани, се прибират с камионетки от служители на общинския приют, биха тревога граждани.

Първоначалната информация пристигна в редакцията още преди два дни - за едно женско разгонено куче, което по природни закони събирало мъжкарите в района на Английската гимназия. Лаят им явно е смутил гражданите в квартала, които са сигнализирали общинската администрация. "Сутринта кметът Божидар Йотов ми се обади и почти ми крещеше в телефонната слушалка, като категорично заяви, че ще трябва ние да премахнем всички кучета от Парка на младежта", обясни д-р Катерина Маркова, управител на Германо - българското дружество за защита на животните. И обвини общината, че саботира кастрационната програма. Защото все още липсва координационен щаб, който да заседава по всички жалби на граждани. Такава група трябваше да бъде създадена още с приемането на програмата за намаляване на популацията на безстопанствените кучета на 17 юли.

Well yet everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Три бездомни кучета са отровени днес в столичния кв. "Горна баня“ и село Владая, съобщи директорът на Националната ветеринарономедицинска служба (НВМС) доц. Жеко Байчев.
Сигналът е постъпил в НВМС в 10.30 часа от организация за защита на животните, че граждани са предприели незаконни мерки спрямо улични животни. Ако това е вярно и те са нарушили Закона за защита на животните, ние ще сезираме прокуратурата, каза Байчев, цитиран от БГНЕС.
Екип на столичната ветеринарна служба е изпратен на място да прибере животните и да ги изследва за причините за смъртта, каза Антон Генов, директорът на Регионалната ветеринарна служба - София-град. По думите му утре вероятно ще станат ясни резултатите от направените анализи.
Има място за притеснения, няма място за паника, каза още Байчев по повод на регистрираните случаи на заболели животни от бяс в страната. 27 случая са регистрирани от началото на годината досега. През миналата година те са били 40, като пет от тях са били регистрирани в София, сочат данните на НВМС.
Последният случай беше регистриран на 1 август във Владая, където заболяла от бяс лисица нападна домашно куче в двор. Тя бе застреляна веднага. (Виж линка) След инцидента 6 екипа на НВМС веднага са започнали ваксинация на всички животни в радиус от 3-км. Ваксинирани са общо 679 животни - кучета и котки, и са заловени 33 бездомни кучета, които ще останат под наблюдение в приюта на "Екоравновесие" в Сеславци.
Според Жеко Байчев в София има много безстопанствени кучета и "Екоравновесие" има ангажимента да изпълнява програма за тяхната кастрация, обезпаразитяване и ваксинация. Той зададе няколко въпроса към общинската фирма. На първо място откъде се внасят ваксините и обезпаразитяващите средства и как така за една година популацията е намаляла от 20 000 на 10 000 животни.
От 1 януари 2009 г. регистрацията на домашните любимци у нас и поставянето на чипова става задължително, каза още Байчев. Според него, това ще стане за сметка на стопаните, а не на държавата. На регистрация подлежат кучетата, котките и животните от семейство порови.

Well along everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Спасиха куче, захвърлено на сметище

ImageПо сигнал на граждани в приюта на Германо-българска помощ за животните в Шумен за лечение е прибрано куче, захвърлено на незаконното сметище в ромската махала в кв "Еверест" над т.н. цигански мост. Служителят на Немския кастрационен център Павлин Златев разказва, че животното е било цялото в червеи, затрупано във фекалии и боклуци и имало сили само да вдига главата си над мръсотиите, за да не се са задуши. В приюта беше изкъпано, подстригано, започна лечeнието му. То е неподвижно. Вероятно уличното четириного и било ударено от преминаваща кола преди да бъде захвърлено на сметището. Ако не проходи, то ще бъде настанено завинаги в проюта сред останалите кученца-инвалиди, които живеят в отделен двор. Най-старото от тях е Рошко. Той е неподвижен и сляп, но живее тук повече от 5 години. Денем го извеждат на слънце, а вечер го прибират в халето.

 

"Задържаха" две хапещи кучета край "Оазис"-а 

Две хапещи кучета са били хванати рано сутринта в четвъртък край заведението "Оазис" след сигнал, че са нападнали жена, съобщи за "Шуменска заря" управителят на Немския кастрационен център в Шумен д-р Милен Данков.
 

Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageДвуседмичен проект за кастриране, обезпаразитяване и ваксиниране на бездомни животни стартират ЧЕТИРИ ЛАПИ и община Рила. Целта е да се обхване популацията от бездомни кучета и котки съгласно изискванията на приетия наскоро Закон за защита на животните. След като бъдат обработени в мобилната клиника на фондацията, всички животни ще бъдат маркирани и върнати по местата, от които са взети. Работата на природозащитниците ще започне официално в понеделник в 16:00 ч. със среща в сградата на кметството, където те ще обсъдят със служители от общинската администрация и органите на реда общите действия по време на проекта.

„Бяхме потърсени от кмета на общината г-н Кабзималски най-вече заради увеличената популация на бездомни животни около Рилския манастир. Оказва се, че много хора съчетават излета в природата с отърваване от нежелания домашен любимец. Макар повечето изоставени животни да не преживяват студената зима, тези, които оцеляват, се размножават и мигрират към останалите населени места в общината. Това е поредното доказателство, че не животните са виновни за това, че са се озовали на улицата, а причината са хората и безотговорното им онтошение,” разказва д-р Марина Иванова, ръководител на проекта. „За да бъде ефективен един кастрационен проект, той трябва да обхване колкото се може повече съседни населени места. Именно затова ние ще обработваме животни не само от град Рила и манастира, но и от съседните села Смочево, Пастра и Падала.”

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

От днес, 26.07.2008 г., на сайта е инсталирана нова система за изпращане на обяви. Функционалностите са далеч по-добри от предишната и вече освен да публикувате обяви, ще можете да ги редактирате. Както и досега, обявите ще бъдат разделени на 6 категории. За да публикувате обява ще трябва да се регистрирате, но онези, които вече имат създаден профил, ще могат да използват старите си потребителско име и парола. Ако вече сте намерили дом на животинчето, което подарявате, ще можете сами да преместите обявата в историите с щастлив край. При публикуване няма да е необходимо да попълвате полето с координати за връзка, то ще излиза автоматично.

За желаещите да осиновят куче или коте има по-добри възможности за търсене по град или автор.

Старите обяви няма да бъдат изтрити, а ще бъдат архивирани и ще можете да ги разглеждате по месеца на публикуване.

Надяваме се с новата система работата с "Без дом" да бъде по-лесна, а дано и осиновените животни - повече! 

 

 

Well already everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ЗА ЕДИН ПО-ЧИСТ ГРАД ЗА ХОРА И ЖИВОТНИ

Дружество за защита на животните Енимъл Райтс България организира в събота, 26-и юли 2008 г., кампания за почистване в град Велико Търново. Сборното място е паметник „Асеневци”, а часът – 10.00. Инициативата е съгласувана с и подкрепена от Община Велико Търново. Помощ ще окаже и фирма „Екстрапак”, която ще предостави на ентусиастите чували за събиране на отпадъците.

„Инициативата е замислена от заместник-председателя на дружеството ни, Емилия Цанева” сподели председателят на Енимъл райтс България, Ивелина Иванова. „Общината с готовност откликна на инициативата ни и ще помогне с разгласяването и в местните медии, както и със съдействие за прибиране на събраните отпадъци. Управителят на фирма „Екстрапак” отговори веднага на запитването ни за дарение, като сам предложи, съвсем в духа на екологичните тенденции и стремежи за една по-чиста околна среда, чували, изработени от дегрален, който се разгражда до две години.

Безкрайно се радваме на отзивчивостта на всички дотук и очакваме и други ентусиасти, които искат да видят града ни като едно по-чисто и красиво място, обитавано не само от нас, хората, но и от животните в града. Нека не забравяме, че животните са част от природата и човешкото замърсяване вреди както на нас, така и на тях.”

Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Едни спасяваха любимците си, други дюшеците си. На летище София си устроиха пикник

Чудовищният взрив в склада за муниции край Челопечене, който вчера изтръгна от съня 3 милиона софиянци, не е взел жертви заради кучето на военната база, научи „Новинар”. Около 6.20 ч то започнало да скимти и да се върти нервно. Един от четиримата охранители на складовете се усъмнил, че има нещо нередно, тъй като поведението на кучето било необичайно. Минута по-късно усетил дима от разразилия се пожар. Обадил се по радиостанцията на колегите си, които успели да излязат извън пределите на базата и полицията. Минута преди 6.30 ч избухнал първият, по-слабият взрив. Вторичният трус обаче разтърси цяла София и причини щети за милиони. Експлодираха два тона боеприпаси. До късния следобед целият град очакваше със страх взривяването на други 15 тона тротил, съхранявани в склад на същата база. И институциите, и гражданите си отдъхнаха, когато стана ясно, че тротилът е изгорял и опасността, която щеше да помете всичко в радиус от 8 км, е отминала.
Към 7.30 ч районът около взривения склад беше отцепен и на разстояние от 8 км не се допускаше никой. Линейките и пожарникарите също не бяха допускани близо до базата заради опасност от хвърчащи осколки. Частични взривове се чуваха през целия ден. За да влязат пожарникарите, експлозиите трябваше да спрат.
Същински кошмар изживяха жителите на близките до склада села Челопечене, Чепинци, Световрачене и Ботунец. След взрива над района се разнесе гъст задушлив дим, който се усещаше из цялата столица. През целия предиобед институциите съветваха хората от селата около експлозията да затворят плътно прозорците и да си стоят у дома, но повечето от къщите вече нямаха прозорци, защото освен стъклата бяха избити и вратите, и дограмите.
До към седем и нещо нито един представител на държавна институция не се появи да каже на хората нито какво става, нито какво да правят. От столичното електроразпределение обаче спряха тока в най-близките до взрива села. По телефона гражданите се свързваха с районните си кметове, които им казваха да напускат домовете си. Някои натовариха най-ценния си багаж и тръгнаха по роднини, други се събираха на площадите на селото и обсъждаха какво да правят. Към 10 часа стана ясно, че Столична община е осигурила автобуси, които да ги извозят до безопасни места.
Веднага след първия взрив беше затворено летище София заради паднал на една от пистите снаряд и изпотрошени прозорци на стария терминал.
По същото време хора с колелета и бусове вече се насочваха към селата, за да прибират близките си. „Отивам да видя какво става, че бях нощна смяна”, разказва запъхтян мъж с велосипед край Челопечене.
„Сабале бех на реката. В 6.25 започна да светка нещо и тогава се чу гръм”, разказва жител на с. Негован, който заедно с приятелите си седеше на бира в центъра на селото. Не ме е страх, то каквото има ще стане, коментира той.
Друг мъж, който се представи за Иван Недков, извади странно устройство за измерване на евентуалната радиация. Това е радиестезия, римски начин за откриване на престъпления, компетентно обясни той и заяви, че в района няма радиоактивна опасност. Устройството представлява оловно топче прикрепено на верижка.
Продължаваме нашата обиколка и стигаме до Чепинци, където полицаите ни казват, че може да влезем на своя отговорност. Кооперативният магазин в центъра е напълно разрушен, десетки хора се стичат към автобусите на градския транспорт, които чакат да приберат гражданите на безопасно място. Тук обаче напускат домовете си с нежелание, защото се боят от набезите на крадци. Улиците са засипани с потрошени стъкла. Почти няма къща, чиито прозорци да са здрави.
На една от улиците виждаме двама души - мъж и дете. Питаме ги къде отиват и дали ще се евакуират. На развален български мъжът отговаря, че няма да се махат от селото, но че си търсят кучето. Оказва се, че мъжът е чилиец, който си взел за жена българка от Чепинци. След адските взривове обаче кучето, квартална превъзходна на име Рей, е избягало. Сега основна задача на мъжете от семейството е да го намерят и успокоят.
По пътя към евакуационния център в Нови Искър срещаме и хора, натоварили дюшеците върху колите си, защото не знаят кога ще се приберат и къде ще нощуват.
В „Щат Световрачене” (както пише на табелата на влизане) пък е спокойно. Хората са по кафенетата, няма паника и стрес. Стигаме до Нови Искър, където десетки хора са се събрали в двора и по класните стаи на 170-то училище. От общината са им осигурили минерална вода и сандвичи. Хората по класните стаи разказваха, че до 10 ч никой не е дошъл да им каже какво става и какво да правят. Сами се качили на колите си и потеглили.
Децата ми бяха затрупани от стъкла, а никой нищо не каза, проплаква млада майка.
От лекарския екип в училището казаха, че най-много хора са дошли с оплаквания за високо кръвно и сред тях имало и леки прорезни рани. Няма оплаквания от обриви или задушаване. Хората от Чепинци и Негован разказват, че над главите им валяла пръст, виждал се огромен черен облак и бягащи мъже, жени и деца...
По това време в столичния кв. „Левски Г” хората все още събираха стъклата от потрошените си прозорци. Стадион „Герена” в квартал „Хаджи Димитър” също беше с разбити стъкла.

Well afore everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageПриют и лечебница за безпризорни кучета, с капацитет 100 животни, чийто стопанин е фондацията "Тирхилфе Зюден", започна работа в столичния квартал "Слатина".
Това е третият приют, който функционира на територията на София, уточни директорът на общинското предприятие "Екоравновесие" Мирослав Найденов, предаде БТА. По думите му до момента работи общински приют с капацитет 250 животни в квартал "Сеславци", както и българско-германски приют в квартал "Лозенец" - с капацитет 100 животни.
Предстои изграждането на още два приюта, чийто стопанин ще бъде Столичната община, каза Найденов. В квартал "Кремиковци" ще бъде създаден приют за 500 животни, в който ще има и помещение за безпризорни котки, в сграда, която ще бъде предоставено под наем на Столичната община. В район "Младост" ще бъде предоставен терен за приют за 250 бездомни животни.
Популацията на бездомни кучета от 11 200 за миналата година е намаляла под 10 000, съобщи Найденов.
Близо 500 кучета са осиновени от приюта на общината в Сеславци. Осиновяването е безплатно по процедура, уточни Найденов, като добави, че стопаните, които желаят да вземат животно от приюта, попълват декларация, срещу която поемат ангажимент да се грижат за него. То им се предоставя обезпаразитено, кастрирано и ваксинирано. Те не дължат такса на Столичната община за четириногото.
До 2011 г. общинската програма предвижда популацията на бездомни животни на територията на Столичната община да бъде сведена до нула, припомни Найденов, като затова ще бъдат изградени и допълнителни съоръжения - приюти и центрове за кастрация.
От септември фондацията "Четири лапи" ще разположи мобилна клиника за кастрация на четириноги в Студентския град, където популацията на кучета се е увеличила.
Приютът в квартал "Слатина" ще бъде до 2015 г. финансиран изцяло от германска фондация, след което ще премине за стопанисване към Столичната община, на чийто терен е построен.
От септември 2006 г. досега от общинското предприятие "Екоравновесие" са положени грижи за 8644 кучета: от тях 6751 са кастрирани, ваксинирани и върнати на местообитанията им. До момента близо 50 кучета са изнесени в Германия и Швейцария по желание на тамошни фондации, които са осиновители на животните.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

През 2008 г. БЪЛГАРСКО ДРУЖЕСТВО ЗА ЗАЩИТА И ОПАЗВАНЕ НА ЖИВОТНИТЕ / БДЗОЖ/ навършва 10 години от създаването си. Това е и много и малко, но е чудесен повод да се видим и да отпразнуваме юбилея.
Каним Ви най-сърдечно да се видим на 31 май, събота в 11,00 часа в “Кучешкия парк” /малкия Южен парк, между басейна “Левски-Спартак” и хотел Хилтън/, булевард Арсеналски. Нека на този майски ден изпълним парка с радостен кучешки лай, песни, танци, хумор, веселие и нови приятели и и заедно с нашите домашни и улични любимци да наберем здраве и се заредим с оптимизъм сред природата.
Доведете на този ден и своите близки и приятели. Не забравяйте и Вашия домашен любимец/и/. На празника ще има забавления, вкусотии и приятни срещи не само за Вас, а и за четириногите ни приятели / породата не е изискване за участието/. Не пропускайте да ги запишете своевременно за някое от състезанията – аджилити, конкурси за природно дадена красота и интелигентност, за оригиналност на кучешко облекло или прическа, за прилика “стопанин/куче”, “музикално” или “танцуващо” куче и други инициативи на които и Вие можете да бъдете инициатори. Въпроси на ветеринарните лекари и кинолозите. Разкажете ни интересни случки с Вашите любимци. Пишете ни на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., разгледайте www.bsapp.org. Звъннете ни на 0888 25 32 98.

На празника директно от грила ще се предлагат сандвичи, ветеринарните и киноложките консултации ще са безплатни, за минута ще нарисуват вашия профил, ще чуете любими песни или ще си припомните любими български хора, ще си задомите домашен приятел по Ваш вкус и предпочитание, ще станете член или съмишленик на БДЗОЖ и много, много други неочаквани от Вас изненади.

ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН, А ПРЕСТОЯ НА ПОЛЯНИТЕ Е НЕОГРАНИЧЕН ПО ВРЕМЕ!

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageНа 15, 16, 17 и 18 май от 10.30 часа преподаватели от Факултета по ветеринарна  медицина към Лесотехническия университет - София ще извършат безплатна ветеринарномедицинска профилактика на безстопанствени кучета и котки в кв. Филиповци. Животните ще бъдат кастрирани, ваксинирани срещу бяс, обезпаразитени и маркирани. На обработените животни ще се издават ветеринарномедицински паспорти. Кампанията ще се проведе пред кметството в кв. Филиповци – ул. „Братя Найденови” N 14.

Събитието  се организира от „Комитет за спасяване на безстопанствените животни”, „Българско дружество за защита и опазване на животните”, сдружение „На ти с природата”, със съдействието на районно кметство Люлин, Общинско предприятие „Екоравновесие”, сдружение „Разнообразни и равни” към Столична община, и кметството на кв. Филиповци.

Кампанията е част от изпълнението на новата Програма за овладяване на популацията на безстопанствени кучета на територията на СО, приета от Столичен общински на 24 април 2008 г.

Обработката на безстопанствени животни в най-проблемните райони на гр. София, ще спомогне за намаляване на притока на животни към останалата част на столицата ни.

 

За повече информация: 

Миглена Димитрова – управител на „Комитет за спасяване на безстопанствените животни” – тел. 0888 727514

Радостина Захариева – ОП „Екоравновесие” – 0885 925586

 

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Смолян. Практиката за приемане и грижа спрямо всички безстопанствени кучета в приюта е една и съща, каза пред радио „Фокус” – Смолян директорът на приюта за безстопанствени кучета в Смолян Валерия Пампорова. Тя обясни, че в определен период всички такива кучета на територията на Смолян биват улавяни, преценява се тяхното здравословно състояние, след което се подлагат на кастрация. После те се ваксинират, обозначават се с видима марка и се връщат обратно по места. Освен това на всеки 3 месеца им се прави обезпаразитяване, а веднъж годишно и ваксинация за бяс. Пампорова разясни също, че кастрирането представлява операция, която налага кучето да престои поне седем дни в приюта. По новия Закон за защита на животните, който действа от 1 февруари 2008г., кастрираните домашни кучета се освобождават от такси и данъци и вече одомошаването на кучето от приютите става само с декларация без заплащане. По думите на Пампорова тук става въпрос за одомошаване, но не и в случаите, когато кучето е загубено поради безотговорно поведение на собственика, който после отива да си го прибере. В този случай той ще трябва да заплати сумата от 20 лв. без ДДС плюс разходите, които са направени (улавяне, дни на престой, храна) от служителите в приюта. “С кастрацията на кучетата не само ще се намали тяхната популация, но така и сами ще си помогнем за проблема с безстопанствените кучета", каза Валерия Пампорова.

От началото на тази година от Приюта за безстопанствени кучета в Смолян са били одомошени три кучета, съобщи за радио „Фокус” – Смолян Валерия Пампорова, директор на приюта. Две от кутретата са били “осиновени” в Девин, а другото в Смолян. Пампорова обясни, че така нареченото одомошаване е напълно безвъзмездно. Процедурата за това е улеснена и в рамките на няколко часа всеки, който прояви желание може да стане собственик на куче. За целта е нужно да се попълни декларация, след което новия домашен любимец се регистрира в съответната община.

В момента в лицензирания приют за безстопанствени кучета в Смолян е настанена болонка, която чака своите нови собственици. Тя е намерена на улицата, но е здрава и е на видима възраст около три години. От няколко месеца никой не я е потърсил и затова от приюта я предоставят напълно безвъзмездно за одомошаване.

 

Well yet everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageВелико Търново. Над 320 бездомни кучета във Велико Търново са обработени за четири седмици от фондация “Четири лапи”, което е около 60 процента от скитащите безпризорни четириноги в града, каза на пресконференция д-р Мариана Иванова, ръководител на проекта. Животните са описани в регистър, който ще бъде предоставен на общината в едноседмичен срок. Иницативата е развита от община Велико Търново, които са потърсили фондацията за съдействие за овладяване на популацията от бездомни кучета по ефективен и хуманен начин. Екипът е кастрирал, ваксинирал против бяс и обезпаразитил безстопанствените четириноги на територията на общината, предаде репортер на радио „Фокус”-Велико Търново .
Методът е коренно различен от доскоро прилагания, когато животните са били умъртвявани след 14-дневен престой в общинския изолатор. За един месец мобилната клиника на фондация “Четири лапи” е извършвала операциите по кастрацията на животните, като те са били улавяни от специално обучен персонал. Всяко обработено животно е маркирано с червена ушна марка и уникален номер.
Специалистите посочиха, че главната причина за високата популация от улични животни е липсата на контрол над домашните кучета. До скоро българското законодателство предвиждаше единствено евтаназия на бездомните кучета, като единствен подход за намаляване на техния брой. От “Четири лапи” посочиха, че това е нехуманен и скъпоструващ процес. Д-р Иванова допълни, че в началото на 2008-ма година е приет Закон за защита на животните, в който основен метод за ограничаване на популацията на бездомните кучета е моделът “Кастрирай и върни”. Още преди приемането на закона община Велико Търново е потърсила съдействие от фондация “Четири лапи”.
Според Закона за защита на животните в рамките на три години трябва да бъде постигнато и трайно намаляване на популацията от бездомни кучета. За тази цел е разработена и дългосрочна общинска програма, която ще предложи комплексни мерки. От фондацията посочиха, че за да има ефект, е важно въвеждането на регистрация, паспортизация и идентификация на домашните и осиновените кучета. От своя страна заместник-кметът на Велико Търново д-р Иво Найденов допълни, че ще има и строги санкции за собственици на кучета, които не изпълняват общинските разпоредби. В края на месец април изтича и договорът на досегашният стопанин на общинския изолатор за кучета, фирма “Пролет”, като ще бъде обявен конкурс за нов изпълнител на услугата.

Well yet everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

 Президентът на България Георги Първанов е участвал в хайка за вълци на 1 март, ден след трагедията във влака София – Кардам, в който изгоряха девет души, съобщи благоевградският вестник “Струма“ в сряда. Хайката е била организирана от служители на Държавното лесничейство в Симитли.

Президентският ловен излет е проводен в района на Куматинските скали над град Симитли. Според “Струма“ за пазената в тайна хайка е била създадена отлична организация от страна на временния шеф на лесничейството в града Борислав Кутузов, известен сред подчинените си като Генерал Кутузов. Първанов не успял да отстреля вълк, защото служителите на лесничейството, които играли ролята на гоначи на хищниците, не разполагали с достатъчно време.


Well already everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Продължава работната среща между зам.-кмета Орлин Лазаров, началник отдел „Опазване на околната среда” Виолета Василева, общински служители, ветеринарни лекари и представители на 4 дружества за защита на животните. Срещата е по инициатива на общинска администрация и има за цел да бъде изработена единна програма, по която всички неправителствени организации, институции и ветеринарни лекари да работят съвместно с общината за трайното намаляване на популацията на бездомните кучета. Бяха обсъдени предложението за програма на Общината и предложението на 4-те НПО: Германо-българското дружество; сдружение "Амикус"; сдружение "Приятели на животни"; Сдружение за защита на правата на животните. След  обстойна дискусия стана ясно, че за основна програма за бъдеща работа ще служи тази на неправителствените организации.

Бяха уточнени няколко конкретни параметри от съвместната дейност на работа.

Беше взето решение, че на всички бездомни кучета ще бъде сложена цветна ушна маркировка, която ще носи информация кое дружество се грижи за животното. Германо-българското дружество избра червения цвят, а общинския приют за безпризорни кучета реши да слага на своите питомци маркери в зелен цвят. Целта на този вид маркиране е, когато има подадена жалба срещу бездомно куче, Община Русе да може да търси отговорност от сдружението, което го е пуснало на свобода.  Ако други дружества започват дейност по кастрация и пускане на свобода на бездомните животни, то задължително те ще трябва да подадат информация до общината в какъв цвят ще е тяхната маркировка. Кучетата, които са били хванати по-рано, отново ще бъдат маркирани.

Другото решение, което беше взето, е да се прави преброяване на бездомните кучета всяка година. Така ще се установи ефективността на работа, как се движи популацията на бездомните животни и какви мерки да бъдат предприети за намаляването на техния брой.

От срещата стана ясно, че по селата за намаляването на популацията на бездомните животни работи единствено  Германо-българското дружество. Останалите организации заявиха, че нямат финансова възможност за този вид дейност.

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Скандалният журналист призовава за насилие над животни

Жалба срещу предаването „Пропаганда” по Дарик радио подадоха вчера от ЧЕТИРИ ЛАПИ в Съвета за електронни медии и Комисията по етика в електронните медии. От фондацията твърдят, че в три предавания, последното от които на 24.02.2008 г., водещият Мартин Карбовски е отправил призиви за саморазправа с бездомните кучета и по този начин е нарушил Закона за защита на животните, Закона за радиото и телевизията, Наказателния кодекс, както и Етичния кодекс на българските медии.

„Подадохме жалба в СЕМ и КЕЕМ, тъй като сме възмутени от поведението на г-н Карбовски. Недопустимо е журналист в национална медия да си позволява открито да призовава слушателите към насилие и жестокост и безцеремонно да заявява, че законите в България не го интересуват,” твърдят от фондацията.

От ЧЕТИРИ ЛАПИ се чувстват лично засегнати, тъй като призивите на Карбовски и насажданата от него омраза към бездомните животни са в противоречие с принципите на фондацията и допълнително изострят проблема без да предлагат смислено решение. Приетият наскоро Закон за защита на животните, който е изцяло съобразен с европейските практики и съветите на Световната здравна организация по отношение на бездомните животни, залага кастрацията като единствен ефективен метод за решаване на проблема.

„Крайно време е да се разбере, че физическото унищожаване на бездомние животни не решава проблема, защото само след няколко месеца се появяват нови. Освен това, предумишленото убийство на животно е определено като особена жестокост от Закона за защита на животните и се наказва със сурови глоби. Използването на силно отровни вещества, за което г-н Карбовски призовава, е престъпление по Наказателния кодекс. Ще изискаме запис на предаването и въз основа на него ще преценим дали да подадем жалба и в прокуратурата,” добавят представители на ЧЕТИРИ ЛАПИ.

Фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ от години помага на местните власти не само в България за ограничаване популацията на бездомни кучета и котки. Досега са реализирани успешни кастрационни проекти в Унгария, Словакия, Хърватия, Сърбия, Румъния, Македония, Гърция, Египет и Шри Ланка. У нас ЧЕТИРИ ЛАПИ има проекти в Елин Пелин, Дряново и Перник, а през м. март стартира кастрация на бездомни кучета и котки във Велико Търново.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageНа 17.02.2008 година - ТАЗИ НЕДЕЛЯ !! - ще се проведе референдум, на който жителите на община Бургас да дадат своя вот - ЗА или ПРОТИВ НЕФТОПРОВОДА Бургас - Александруполис.

Не бъдете безразлични, бургазлии, не мислете, че не зависи от вас. Дайте шанс на Бургаския залив - най-големият ни черноморски залив, най-красивият, уникален и прекрасен - между морето и езерата - най-възпяваният в поезия и музика, най-голямото убежище на прелетни птици по вековния Вия Понтика!

Гласувайте заради себе си, заради децата си, заради всички българи! Кажете НЕ на смъртоносните разливи от нефт, на стотиците хиляди тонове съоръжения, на хилядите танкери, на безумната агресия на безпардонния капитал, на печалбарите, които искат за жълти стотинки да унищожат най-красивото парче от родината ни - Южното Черноморие!

Ние сме с Вас!

Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageПо повод приетия Закон за защита на животните и влизането му в сила, сайт "Без дом" заедно с г-жа Евдокия Манева и г-жа Антонела Понева, депутати в 40 НС и вносители на законопроекта за закон, ви канят да отпразнуваме заедно щастливото събитие на чаша червено вино. 

Заповядайте на 1-ви февруари, петък, в 18:00 ч. в клуба на ДСБ на ул. Иван Вазов 15 в София.

Вижте на картата

От нас виното, от вас - доброто настроение!

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageНа свое заседание днес Народното събрание гласува и последните текстове от Закона за защита на животните. С това законът беше окончателно приет на второ четене и ще влезе в сила от 31.01.2008 г.

Текстовете, които предизвикаха най-голям спор, касаеха начините за решаване на проблема с бездомните кучета. Парламентът прие два възможни подхода - кастриране и връщане на места и прибиране на животните в общински приюти, където те да бъдат отглеждани доживотно и предлагани за осиновяване. Макар вторият подход да не предлага ефективно решение на проблема, все пак приетите текстове показват желанието на българските народни представители да възприемат по-хуманни методи за справянето с проблема. Сред другите основни моменти в закона са третирането на организирането на боеве с кучета като особено жестоко отношение към животни и забраната за използване на диви бозайници и примати в циркове и увеселителни програми.

Въпреки че законът е огромна крачка напред в развитието на обществото ни, за нас, любителите на животните, борбата съвсем не е приключила. Отхвърлена беше възможността за промяна на Наказателния кодекс и криминализиране на особено жестокото отношение към животни. Надяваме се тези поправки да влязат в новия Наказателен кодекс.

Остава открит и въпросът за условията, на които трябва да отговарят новите приюти и кастрационни центрове, като за целта трябва да бъде издадена наредба на Министерство на земеделието и продоволствията.

Well already everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageСофия, 16.01.2008. Представително проучване на МБМД, извършено по поръчка на Фондация „Четири лапи”, сочи, че подкрепата за метода „Кастрирай и върни” като начин за справяне с проблема бездомни кучета се увеличава

Всяка година по поръчка на „Четири лапи” агенция МБМД прави проучване на обществените нагласи относно различните методи за справяне с нарастващия брой бездомни кучета. Тази година то е извършено в периода 11-18.12.2007 г. сред 2008 пълнолетни граждани на Р България. На въпрос „Кой вариант за решаване на проблема с бездомните кучета подкрепяте и намирате за по-справедлив” 45.4 % посочват кастриране, ваксиниране и връщане на кучетата по местата, където са били заловени, 42.4 % предпочитат затваряне на кучетата в приюти (изолатори) и евтанизирането им, а 12.2 % нямат мнение. Най-висока е подкрепата за кастрацията сред хората на възраст между 18 и 29 години (52.9 %), висшистите (54.8 %), служителите (58.5 %) и жителите на по-малки градове (54%), докато евтаназията е най-популярна сред пенсионерите (49.7%), хората с основно и по-ниско образование (44.2 %) и жителите на селата (49.3 %).

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageПочти всички организации за защита на бездомните животни в България се обединиха около апел срещу предложението на члена на комисията по земеделие към НС Пламен Моллов (НДСВ) бездомните животни да бъдат затваряни във временни приюти извън населените места. Предложението беше направено в пленарна зала при гласуване на второ четене на Закона за защита на животните. Според организациите този начин на решаване на проблема с бездомните животни няма да се различава съществено от досега съществуващият - настаняване в изолатори и умъртвяване след 14-дневен период. По никакъв начин няма да се гарантира здравето и живота на заловените животни, както и това, че няма да има злоупотреби с отпусканите за приютите средства. Най-важното обаче е, че по този начин ще остане да съществува ниша, която лесно ще бъде заета от нови бездомни кучета и проблемът отново няма да бъде решен.

Всички подкрепящи апела организации са на мнение, че единствено кастрацията и връщане по места на здравите и неагресивни животни е начинът за ограничаване на броя на бездомните кучета. За да има ефект е необходимо този подход да бъде прилаган на цялата територия на страната.

Апелът е адресиран до вицепрезидента да Европейския парламент д-р Инго Фридрих, председателя на Комисията по земеделие към ЕП г-н Нийл Париш, както и към председателя на НС г-н Георги Пирински и председателя на комисията по земеделие г-н Васил Калинов.

"Без дом" подкрепя апела и призовава всички читатели да го подпишат на адрес:

www.nobodyspet.eu

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Красива бяла мечка на стойност 60 хиляди долара отстреля собственикът на фирма "Белла България" Венцислав Георгиев. Бизнесменът беше на пусия в Северна Канада. (...) Сега той чака транспортирането на ценната пухкава кожа, която в момента се обработва. Георгиев успя да отстреля и величествен елен с огромни рога, които вече красят дневната в пловдивския му палат.
"През пролетта отивам на лов за анаконди в Боливия. По-екстремно преживяване досега не съм имал", чертае авантюристични планове търсачът на силни усещания. Екзотичното приключение с огромните змии ще му струва 25 хиляди долара.

13 декември, в. "Стандарт"

 

До тази отвратителна до-писка беше публикувана още по-отвратителна снимка. На нея Венцислав Георгиев позира, победоносно прегърнал окървавения труп на животното. За фон му служи без-крайната полярна белота. И тъкмо контрастът е особено отвратителен. 

Не знам дали Георгиев се е увекоечил, покатерен Върху мечката, какпо се беше фотографирал Пенчо КубадинсЬи - стъпил с единия крак Върху току-що застрелян величествен лъв. За сметка на това обаче се разбра, че споменатите 60 000 долара са само цената на лиценза да се ловува вКанада. Колко още е дал бизнесменът, е неизвестно. И не това е най-важното. Същинският скандал е, че след връщането си от „полярното приключение" Венцислав Георгиев е наел РR агенция, която да разпространява „новината" за трофея му!
 

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Българско дружество за защита и опазване на животните ви кани на концерт на английския певец, музикант и композитор и автор на балади г-н Джонатан Тейлър и женския народен хор “Космически гласове на България” с диригент г-жа Ваня Монева и продуцент г-н Емил Минев.

Концертът ще се проведе на 04.01.2008 г. (петък) от 18,00 ч. в залата на Градската художествена галерия, бул. Гурко 1.

По изричното желание на г-н Тейлър концертът е изцяло с благотворителна цел и се посвещава на каузата на животните /бездомни, изоставени, страдащи и нуждаещи се от човешко състрадание/, на всеотдайните хора, които се грижат без умора за тях, и на столичния кмет г-н Бойко Борисов - радетел за тази кауза и лично заинтересован да се създаде ред в това направление в столицата. Ограничаването популацията на скитащите и бездомни животни до оптималния контролируем минимум по хуманен начин - чрез кастрация, е основна цел и на БДЗОЖ. По този проблем нашата организация работи активно вече повече от 10 години.

Събраните средства ще се ползват за захранване фонд за изграждане по европейски модел на приют за бездомни и скитащи кучета и котки на подходящо място в района на Голяма София.

Най-любезно ви каним присъствие да станете съпричастни към каузата за ограничаване по хуманен, европейски модел на популацията на бездомните животни.

Well already everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Ето, че отново е Коледа. Денят, в който се чувстваме по-добри. Денят, в който си спомняме за добрите и лошите моменти от изминалата година. Денят, в който ни обзема надежда за един по-добър свят. Може би доста от вас си спомнят за Рижко - едно любвеобилно улично куче, което замалко да остане без око заради прекаленото си доверие в хората. Рижко не само беше излекуван, но и намери дом - благодарение на едно момиче, което въпреки че е бременно и има тежко болно дете, успя да намери сили и състрадание, за да помогне на животно в беда.

Това се случи през ноември. Оттогава се случиха и много други неща. В началото на декември в едно затънтено ямболско село англичанка беше нахапана до смърт от кучетата на местен "бизнесмен". Разбира се, повечето медии без да си направят труда да проверят случая, обявиха, че виновни са селските помияри. Случайно или не, това се случи само няколко дни преди гласуването на Закона за защита на животните и хуманните мерки за ограничаване на броя на бездомните кучета. Инцидентът беше последван от скандалното предаване на един некадърен журналист с високо мнение за себе си, готов на всичко само и само да привлече повече слушатели. В началото на декември от ефира на радио Дарик Мартин Карбовски призова открито да се тровят кучетата по улиците. В нормална държава и Карбовски, и радио Дарик, щяха да бъдат санкционирани както от обществото, така и от съответните органи. В нормална държава след такава изцепка на Карбовски щеше да му бъде позволено само да редактира обявите за запознанства в някой изпаднал провинциален вестник. У нас, разбира се, подобни дивашки прояви са по-скоро адмирирани и т.нар. журналист в момента се радва на особена популярност.

Но да се върнем на Рижко. За Рижко тази Коледа беше последна. В деня на Рождеството някой е решил, че моментът е изключително подходящ както да отрови едно добро същество, така и да причини неимоверна болка страдание на друго.

Дали има връзка между скандалното предаване на Карбовски и истерията в медиите и конкретния случай? Никога няма да разберем. Никога няма да научим и докъде могат да се простират границите на човешкото бездушие и егоизъм.

Искаше ми се годината да завърши с нещо оптимистично, но явно не е било писано. Нека все пак съдбата на Рижко да ни накара да се замислим докога ще позволяваме в България предимство да имат арогантните и безпардонни хора, които дотолкова са потънали в егоизма си, че чакат да дойде Коледа, за да направят поредна гадост.

В края на отминаващата 2007-а нека също си спомним за всички, хора и животни, които вече не са с нас. Да си пожелаем през следващата година да намерим сили да простим на изродите около нас за дивотиите, които ще сътворят. Добрите моменти да бъдат много повече от лошите. Злобата и завистта да бъдат по-малко от добротата и състраданието. И да се надяваме, че ще има повече хора като момичето, помогнало на Рижко.

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!


Well yet everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

автор на колажа - Живко ДимитровТази седмица от в-к "Стандарт" научихме за поредната първенюшка проява на български новобогаташ. Вестникът гордо ни информира, че собственикът на "Белла България" Венцислав Георгиев отстрелял бяла мечка в Северна Канада. За това удоволствие си платил 60 000 долара. Напролет пък щял да ходи на лов за анаконди в Боливия.

По принцип коментарът в такива случаи е излишен, но ще си позволим да цитираме едно от мненията по темата във в-к "Дневник":

Нашите парвенюта се съдират да се покажат колко ги бие парата през пръстите, като си плащат да правят това, което обществото не одобрява. Едва ли Георгиев е изпитал чат толкова голямо удоволствие от преследването в лова, колкото от "ексцентричния" факт, че е убил защитен вид. Снобарщина, нищо повече.
Да, убил е мечката напълно законно, но аз ще бойкотирам "Белла". Има и други производители на бутер тесто.

Нека припомним и, че дори президентът Първанов не пропусна случай да отсреля животно от защитен вид и гордо да се снима с него:

http://www.bezdom.info/forum/viewtopic.php?t=120

Единственият начин да се противопоставим на простотията на подобни люде е да бойкотираме тях и дейността им. "Без дом" се включва в кампанията за бойкот на продуктите на "Белла", която тече в интернет.

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Ан Маргарет и съпругът й Джим
Ан Маргарет и съпругът й Джим
Кучетата, разкъсали англичанката, са собственост на местния фермер Стоян Събев. Това го разбрах, защото прекарах половин ден в разговори с хората от селото. На четири очи. Хората се страхуват да говорят. Тези кучета са ходели свободно, пазели са двора му, пълен със селскостопанска техника. Хранел ги с мъртвите животни от фермата си. Просто им хвърлял труповете на умрелите животни, а свирепите мелези- питбули, ги разкъсвали.Сега тези кучета ги няма. Убити са същата нощ след трагедията, за да заличи следите на престъплението. Цяло село е чувало писъците им, вероятно след това са били загробени. Това твърдят хора от селото и приятелки на мъртвата Маргарет. Част от хората, с които аз говорих, са казали същото и при даване на показания в полицията. Дано прокуратурата стигне до истината. Онзи, фермерът, обикаля селото, качен в кабината на трактора си и от там гледа с кого се срещат съселяните му. Бясна съм на ТВ репортажите на трите ТВ. Репортерките отидоха, срещнаха кмета, управител на 3-4 дни, току-що спечелил изборите. Той им каза, че те са улични, защото вечерта се опитали да ги вържат в дома на фермера, но те не се дали - значи не са били техни??? Каза го и на мене, но аз обиколих селото, за да науча истината.
Image
Дворът на Стоян Събев
Кметът е приятел със сина на фермера, това семейство го е подкрепило за изборите. Затова се жертва. Не може да не знае, че ако те са били улични - виновен е той. Обществена тайна в селото е че те са на фермера, който живее на една улица с англичаните. Имам имената на хората, които го потвърдиха...Ако вече не са им затворили устата със заплахи. А ТВ репортерките като папагали заповтаряха, че са улични.Не разбирам психиката на българина. За да спасим от правосъдието един безотговорен фермер, ние сме готови да разпънем на кръст цялата ни страна. Шест пъти преди фаталния ден Ан Маргарет е била хапана от същите кучета. Това твърди нейната българска приятелка Мария Петкова. Ако раните й са били дълбоки, вероятно е ходила и на лекар. Най-ужасното е, че тази лъчезерна жена Ан Маргарет, разкъсана от кучета, е обичала животните. Осем котенца е прибрала в дома си от улицата, хранела е всички бездомни животинки, купили си е кон. От Англия преди две години дошли с домашния си любимец-огромна немска овчарка на име Стърн. Но от кучета на съседите си Стоян и Веска Събеви изпитвала ужас. Не намерила сили обаче да се оплаче в полицията, не знаела как да го направи, твърди Мария.
Image
Кметът на с.Недялско Тодор Железов (ГЕРБ)
Аз съм готова на всички да разкажа какво научих в ямболското село Недялско, да заведа тези, които искат да научат истината, при хора, които не се страхуват да я кажат. Само че май никой не се интересува от истината...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Депутатите отложиха обсъждането на текстовете, свързани с бездомните кучета и действията, които могат да се предприемат срещу тях 

Глоба от 500 до 1000 лв. ще бъде налагана за особена жестокост към животно. Това предвижда Законът за защита на животните, който депутатите обсъждат на второ четене.

Друг текст в законопроекта определя като проява на жестокост сексуалното малтретиране на животни, изоставяне на домашни питомци, както и всяко действие или бездействие, причиняващо продължително или повтарящо се страдание на животното или трайно увреждащо здравето му.

За жестокост няма да се считат действия, които се извършват съобразно ветеринарномедицинските разпоредби за ликвидиране на заразни болести по животните.

Ще бъде наказван този, който прояви особена жестокост към животно, освен ако деянието не съставлява престъпление, предвижда законопроектът.

Предвижда се в случаите, когато деянието е извършено от собственика на
животното, то да бъде отнемано в полза на държавата. На конфискуване подлежат и предметите, с които е извършено нарушението.

Ако ветеринарен лекар или длъжностно лице проявят жестокост, те ще бъдат глобявани от 1 000 до 1 500 лв., а за юридическо лице или едноличен търговец е предвидена имуществена санкция в размер между 1 500 и 2 000 лв.

При повторно нарушение глобата за собственика на животно, ветеринарния лекар или техническото лице е от 1 000 до 2 000 лв., а имуществената
санкция за юридическото лице или едноличния търговец ще бъде от
2 000 до 3 000 лв.

Предвижда се при наличие на данни за жестоко и особено жестоко отношение към животните своевременно да бъде уведомявана прокуратурата или полицейските органи.

Органите на местната власт да контролират дали се изоставят животни на територията на общината, както и дали се спазват изискванията за защита на животните в приютите, предвижда законопроектът.

Депутатите отложиха обсъждането на текстовете, свързани с бездомните кучета и действията, които могат да се предприемат срещу тях.

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Ръководството на пловдивското Дружество за защита на животните организира мирен протест - бдение на 09/12/2007 Неделя от 14 до 16 часа на площад “Стефан Стамболов” 1, пред сградата на общината (площадът с фонтаните на главната улица в Пловдив). Целта е протест срещу нехуманното отношение към животните на територията на община Пловдив, популяризиране целите на дружеството, както и защита на каузата за права на животните в навечерието на световния ден за защита правата на животните 10ти Декември. Протестът ще бъде тих и ограничен в рамките на площада. Каним всички наши симпатизанти и приятели от цялата страна, представители на медиите, както и всички подкрепящи каузата за защита на животните да ни подкрепят в това начинание. Носете топли дрехи и по възможност малка пластмасова чашка с чаена свещ. Благодарим ви предварително.

От ръководството на дружеството

Well already everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

“Кучета изядоха англичанка” е едно от водещите заглавия в пресата вчера и днес. Мине се не мине време и медиите ни гръмват с по някой подобен потресаващ случай. Първо беше жена, нападната докато тича в парка, след това едногодишно дете беше изядено от дворни кучета, сега псетата посегнаха и на чужденка! Този път в никому неизвестното ямболско село Недялско с население 338 души англичанката Маргарет, на 58 г. е била нападната от кучета. Проверили-непроверили информацията, медиите веднага отсякоха – бездомни кучета са нахапали жената до смърт. Впоследствие се оказва, че кучетата са домашни, развъждани безконтролно и оставени да се скитат по улиците, на всичкото отгоре е имало и доста оплаквания, но никой не е обърнал внимание. Но кого го е грижа вече, медиите са си направили скандала, новината е вдигнала тиража.
Не това е важното обаче. Далеч по-интересно е, че този битов инцидент попада на първите страници на вестниците само 24 ч. преди в пленарна зала на второ четене да влезе Законът за защита на животните. Може би е само съвпадение, а може би не съвсем. Но нека си зададем логичния въпрос – кому е изгодно да няма такъв закон в България? Да разгледаме фактите:


Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Кучетата, които са разкъсали британката Маргарет Ан Гордън в село Недялско, където стана инцидентът, може и да се окажат домашни.


Това става ясно от думите на говорителката на немския кастрационен център Тонка Петрова, която бе в селото и разговаря със свидетели, съобщи "Фокус". По думите й хората са изплашени и не искали да говорят.
Някои от тях обаче признали, че след трагедията всички кучета, нападнали англичанката, са убити от собственика и са погребани. Кметът на селото потвърдил, че ветеринари прибрали и настанили в приюта за животни в Ямбол бездомни кучета, които нямат нищо общо с инцидента.
Семейството, чиято собственост са кучетата-убийци, живее срещу къщата на англичаните, разказа Петрова. Чужденците купили къщата в края на селото заради красивата природа. Местните пък се страхували да минат оттам заради кучетата.
Дворът на българското семейство е пълен със селскостопанска техника, те отглеждат над 50 телета и почти толкова свине, добави Петрова. Кучетата били 8, живели в двора, но не били вързани. Свидетели от селото твърдят, че стопанинът много често изхвърлял умрели животни пред двора и кучетата се хранили с мърша. “Тези животни са били свикнали да разкъсват цели изхвърлени животни и вътрешностите им”, коментира Петрова.
Тя се е срещнала с приятелка на загиналата от селото – Мария Петкова, на 63 години. Петкова твърди, че Маргарет 6 пъти досега е била хапана от тези кучета, имала е рани по краката. Искала да се обади на полицията, но не смеела, не знаела как. Британката мислела да си купи къща в другия край на селото, защото се страхувала от песовете.
Във фаталния ден повече от час кучетата ръфали Маргарет Ан Гордън и са се чували писъците й, без никой да се притече на помощ, разказа Петрова. На жената се опитали да помогнат баба и внучка, живеещи наблизо, но кучетата се обърнали срещу тях и те се скрили в къщата си. Телефон има само в центъра на селото, в кафенето. Жените са нямали мобилни телефони. В сряда пък се твърдеше, че деца се опитали да изгонят кучетата, а накрая помогнал пастир.

Well afore everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageНа заседанието на НС от петък, 16.11.2007 г., министърът на отбраната г-н Веселин Близнаков отговори на питане от народните представители г-жа Ася Михайлова (Гергьовден) и г-жа Антонела Понева (ДСБ) относно опитите с бездомни животни във ВМА. От отговора на министър Близнаков става ясно, че институциите всячески се опитват да потулят случая. Само две седмици след подаване на сигнала, от НВМС са издали удостоверение за регистрация на животновъден обект на вивариума във ВМА. Общинското предприятие "Екоравновесие", чиито директор Мирослав Найденов доскоро декларираше желание за сътрудничество с природозащитните организации, набързо и без много шум е отървало ВМА от шестте кучета (всъщност кучетата вече са пет - едното "се е наложило да бъде приспано", тъй като било болно от гана. За съжаление никога няма да получим отговор на въпроса как се е разболяло при уж идеалните условия във вивариума и то точно сега). Интересен е и фактът, че за преместването на животните в общинския изолатор научихме от отговора на министъра, а не от хората в “Екоравновесие”, с които иначе поддържаме връзка ежедневно. "Без дом" изказва благодарност на г-жа Понева и г-жа Михайлова за гражданската им позиция по този скандален случай и помощта им за медийното му отразяване.

Ето и пълния текст на отговора на министър Близнаков:

ПРЕДСЕДАТЕЛ ЛЮБЕН КОРНЕЗОВ:Има въпрос, зададен от народните представители Антонела Понева и Ася Михайлова към министъра на отбраната господин Веселин Близнаков.
Госпожо Михайлова, заповядайте да развиете Вашия въпрос към министъра.
АСЯ МИХАЙЛОВА (ОДС): Благодаря, господин председател.
Уважаеми господин министър, както сме посочили в нашия въпрос, редица факти породиха у нас сериозна и основателна тревога, че във вивариума на Експериментална хирургия към Военномедицинска академия, който се намира в София на бул. “Георги Софийски”, подчертавам, на този адрес, а не в “Овча купел”, се извършва незаконна експериментална дейност с кучета. Самите животни са поставени в условия, които не отговарят дори и на най-елементарни хигиенни изисквания и демонстрират жестоко отношение към тях. Конкретната ситуация, която провокира нашия настоящ парламентарен въпрос, е свързана с намеса на полиция и недопускане на медии до вивариума, което допълва мрачната картина. От друга страна, показва, че използването на животни с неясен произход и отглеждането им по подобен начин не може да служи за надеждни научни изследвания и изводи, а е и нарушение на Закона за ветеринарната дейност.
Смятам, че е недопустимо да съществуват подобни места, които имат характер на наказателни лагери за животни. Тяхното поддържане не може да бъде оправдано с никакви аргументи.
Надявам се, господин министър, че от Вашия отговор ще стане ясно как Военномедицинска академия ще защити авторитета си на водеща болница с качествена научна дейност, прекратена ли е незаконната практика на експерименталната хирургия и каква е съдбата на нещастните животни, които са се намирали там. Благодаря ви.
ПРЕДСЕДАТЕЛ ЛЮБЕН КОРНЕЗОВ: Давам думата на министъра на отбраната господин Веселин Близнаков.

Well afore everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Има утвърден план за ремонт на отделението за експериментална хирургия към ВМА, който трябва да приключи до края на годината, съобщи министърът на отбраната Веселин Близнаков по време на парламентарния контрол.

Според депутатите Антонела Понева (ДСБ) и Ася Михайлова (ОДС) ВМА нарушава законодателството за хуманно отношение към животни, използвани за експериментални цели.

По думите на Понева вивариумът представлява зловеща скотобойна и в него са извършвани експерименти с животни. Доказателства за това има заснети от немско-българското дружество за защита на животните.

Освен видеозаписите, съществували и нотариално заверени свидетелски показания. Те са приложени към подадената във Военна прокуратура жалба.

От тези показания, според Антонела Понева, става ясно, че във вивариума непрекъснато са били вкарвани кучета, които не са излезли оттам живи. В момента в експерименталното отделение на ВМА няма нито едно куче или котка, заяви военният министър.

Той увери, че на 14 ноември 2007 г. шест кучета са били предадени за отглеждане в общинския приют "Екоравновесие", а ВМА е осигурила необходимите за това консумативи.

Отделението по експериментална хирургия няма друг аналог у нас като база за обучение, изследвания и специализация на лекарите, обясни Близнаков.

То има 46-годишна история в структурата на ВМА, 78 защитени научни дисертации и през 2002 г. е получило категория пет звезди. Подадени са всички документи за получаване на разрешителни, каза още военният министър.

Той съобщи, че от ВМА са предложили на немско-българското дружество за защита на животните техен представител да бъде назначен на работа в отделението, за да има поглед отвътре при какви условия ще се отглеждат експерименталните животни.

Очевидно има бърза реакция от страна на ВМА, но тя е в резултат на обществената и политическата реакция, коментира Понева.

Тя се усъмни във верността на твърденията на военния министър, че кучетата, намерени в отделението, са закупени през 2002 г. Преценката на специалисти сочела, че животните са на видима възраст по-малко от пет години.

ОЧАКВАЙТЕ ПЪЛНА СТЕНОГРАМА ОТ ЗАПИТВАНЕТО НА АНТОНЕЛА ПОНЕВА И АСЯ МИХАЙЛОВА 

И ОТГОВОРЪТ НА МИНИСТЪР БЛИЗНАКОВ. 

Well along everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

В неделя ще избираме кметове и общински съветници. Това са хората, от които пряко зависи как ще се решава проблемът с бездомните животни. В Шумен, Добрич, София и няколко по-малки градчета проблемът вече се решава цивилизовано и ефективно. Време е това да стане и в другите градове - зависи изцяло от вас! Гласувайте разумно. Гласувайте за хора, които няма да се подиграят с надеждите ви.

В "Без дом" рядко говорим за политика, но днес не може да не кажем ясно: призоваваме ви да не подкрепяте настоящите кметове на Благоевград (Лазар Причкапов, БКП), Видин (Иван Ценов , СДС), Враца (Воислав Бубев - "независим", подкрепен от БСП), Велико Търново (Румен Рашев, "независим", подкрепен от СДС, ДСБ, НДСВ), Бургас (Йоан Костадинов, "независим", подкрепен от БСП), Балчик (Красимир Михайлов - Зелена партия), Мездра ("независим", подкрепен от БСП, НДСВ, ДПС), Монтана (Златко Живков, "независим", подкрепен от СДС, ДСБ, ССД, ВМРО), Червен Бряг (Румен Пенков, "независим", подкрепен от ССД), Ловеч (Минчо Казанджиев, "независим", подкрепен от БСП), Русе (Божидар Йотов, "независим", подкрепен от БСП), Кърджали (Хасан Азис, ДПС), Хасково (Георги Иванов, "независим", покрепен от БСП), Димитровград (Димитър Хаджииванов, БСП), Стара Загора (Евгений Желев, "независим", подкрепен от БСП, НДСВ, Гергьовден, ДПС), Плевен (Найден Зеленогорски, "независим", подкрепен от НДСВ, СДС, ДСБ, БЗНС, Новото време). Разгледайте внимателно картата на изолаторите в България - това се случва пред очите ни и ние допринасяме да продължава, дори когато не гласуваме!

Подкрепяме усилията на всички кметове, които доказаха, че може ефективно и по хуманен начин да се решава проблемът с бездомните животни.

Специална подкрепа изразяваме за г-жа Мария Харбова - кандидат за общински съветник в София и районен кмет на община Триадица. Заради хора като г-жа Харбова, посветили живота си на каузата за опазването на околната среда и хуманно отношение към животните, можем да бъдем сигурни, че в местната власт ще влязат и разумни и човечни хора.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Едва ли в гр.Монтана има хора, които знаят че в града съществува изолатор... или и да има такива хора, те се броят на пръстите на едната ръка. За изолатора разбрах съвсем случайно, когато ми се наложи да си търся кучето. Може би на много хора в града им изчезват животните, но едва ли знаят къде да ги открият...но и да знаят... няма да ги открият... поради простата причина, че куче за повече от седмица в изолатора не оцелява. Изолаторът се намира почти на края на града, или по-точно казано, до Болницата на гр.Монтана, входът от към автомивка "Роси"... Самата сграда е в бившето БКС - хората така го знаят, сградата на БКС-то. Може да се влезе и от страната на Околовръстния път, но там е задръстено от трактори и пазачи. Самото помещение е много малко и тясно, то е открито и има четири клетки... горе-долу направено като за отглеждането на зайци. Кучетата, които попадат там, са оставяни без вода, а през лятото за тях е ад без вода. Храната - това е нещо непознато. Кучетата постоянно са нови и нови, а без храна и вода са обречени само на смърт.

Пазачи в изолатора няма, няма никой. Кучетата ги ловят двама души,с една бежово-златиста УАЗ-ка с рег.№ М6743АХ. Повечето от животните не достигат в изолатора, а биват умъртвявани още по пътя - както беше с моя случай - бебетата бяха хвърлени в изолатора, а майка им сякаш се беше изпарила. Тогава бяха заловили и няколко бездомни кучета от квартала, но и тях в изолатора ги нямаше. Очевидци казват, че кучкарите предозират упойките и кучетата просто не се събуждат.

Самата сграда е дадена от общината, като на двамата господа им плащат по 200 лв. заплата да залавят кучетата. В разговор с двамата кучкари се установи, че дори и да искаш, не можеш да осиновиш куче от изолатора, понеже не могат да издадат касова бележка, а и никой не им осигурява пари за прехраната на тези животни. Другото решение на Община Монтана за решаването на проблемите с бездомните кучета е разпръскване на отрова по всички градинки и паркове. Много хора от града загубиха своите домашни любимци по този начин. По неофициални данни изолаторът не е регистриран в РВМС-Монтана, което значи че функционира незаконно. Помогнете заедно да спрем това безумие!!! Живеем в 21-ви век, в Европейския съюз сме, не може да продължават тези извращения!

Well afore everyone see that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageСИГНАЛ за грубо нарушаване на законодателството за хуманно отношение към животните използвани за еспериментални цели изпрати „Германо-българска помощ за животните – клон София” до: Министъра на земеделието, Директора на НВМС, Комисията по етика към животните в парламента, Министъра на отбраната, представителството на Европейската комисия в България и Военната прокуратура.

Представители на „Германо-българска помощ за животните” са намерили във вивариума на Експериментална хирургия към ВМА шест кучета, вързани в отделни преграждения, на вериги. Кучетата са били в окаяно състояние. Всички са били безпородни на възраст между една и четири години. В предверието на вивариума е имало множество спринцовки, нож и брадва. Мястото е било изключително мокро, студено и тъмно.

Well along everyone see that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

София. Мероприятието на “На ти с природата” се отлага заради лошите метеорологични условия, съобщиха организаторите. По време на събитието доброволци трябваше да изпържат 500 яйца от кокошки отглеждани свободно, предоставени безплатно от супермаркети Пикадили. Яйцата ще се раздават на всички посетители на събитието.
Идеята на инициативата е да се провокират от една страна – потребителите да купуват така нар. яйца от кокошки отглеждани “подово” и “свободно”. И от друга – прозводителите да подобрят условията на отглеждане на своите носачки. В момента в България около 70% от яйцата се произвеждат от кокошки, отглеждани в клетки. В кафезите птиците стоят една върху друга, осакатяват се, нараняват се, чупят костите и крилата си.

 

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

За първи път го посетих преди година и половина,когато търсех изчезналото си куче (което така и не открих) - бях шокирана. Имаше 2 по-големи и няколко дребни кученца,които се хапеха, хълбоците им бяха хлътнали, не се виждаше нито храна, нито вода. На въпроса ми защо нямат вода ми бе отговорено, че скачали да хапят. Вероятно затова държаха един дебел кол подпрян до вратата, която бе барикадирана с голям метален сандък, за да не се влиза. При следващите си посещения носех вода и храна и влизах при тях, нито едно куче не скочи да ме хапе. Всеки следващ път кучетата бяха различни... нито едно не срещнах повторно.

Ето как можете да стигнете до кучкарника: тръгва се по посока на новите гробища, минава се край Енергото, ГРМП, ДАП и след бензиностанцията вляво има бетонен възел, влиза се през следващата бариера направо до края на двора и там ще видите въпросния кучкарник. Не бива да Ви объркват паркираните в двора след бариерата камиони и други превозни средства. Шеф на кучкарника е братът на зам.кмета, който пък е по-силна фигура от самия кмет...

В Балчик няма маркирани кучета. Споделих с колеги, а те казаха, че кучкарите понякога намушквали с вили кучетата още във входовете. Пролет и есен има акции за тяхното събиране и унищожаване (вероятно през лятото няма, за да не става пред очите на курортистите), а не за тяхното кастриране и маркиране. Съвсем по европеиски!

По обясними причини авторът на материала за изолатора в Балчик пожела да не споменаваме името му. Балчик е малък град, а вече има няколко случаи на природозащитници от страната, които са заплашвани заради информацията, която публикуват в интернет.

Well afore everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Image

Изолаторът в Ст. Загора се поддържа и стопанисва от общината. Намира се на първата спирка на кв. Зора, близо до Метро. Няма обозначения и табели. Директор на изолатора е д-р Радослав Михайлов, който е директор и на зоопарка. Кастрации и манипулации по лекуване на докараните животни не се извършват. Има назначен ловец и шофьор, които прибират кучетата по сигнали на граждани. Транспортират се с необозначен бял микробус Форд. Ловецът еднолично решава кое животно може да бъде осиновено и кое не. Често прибира кучета и не разрешава осиновяване по лични причини. Много пъти заловените не достигат до изолатора. Каква е съдбата им не е ясно. Има назначена и една гледачка, която не работи в почивните и празничните дни. Животните се хранят с бракувани изделия от хлебозавода. При извършена проверка от РВМС констатираните нарушения естествено бяха минимални. Осиновяването е безплатно. Липсва прозрачност и съвременна политика за трайно решаване на проблема. Работи се на парче.

При това състояние е ясно, че и през следващите години бездомни кучета ще има. Ще има работа и безконтролен бюджет за хората,з аети с тази дейност. В местната преса нищо не се пише, освен че кучетата носят болести. Никой не предоставя актуална информация за положението в други градове и как те се справят хуманно и ефективно с проблема.

Well along everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageОнези от вас, които са посещавали приют „Надежда” в софийския квартал Хладилника, сигурно са останали неприятно изненадани от купищата боклуци, стоварени от двете страни на алеята водеща към приюта. Изглежда мястото е изключително подходящо за изхвърляне на отпадъци от съседни строежи, работилници, дворове. Изглежда и никой от общината няма намерение да изпрати екип за почистване – все пак по този път хора не минават редовно, само по някое куче от време на време...

 Това, което всички ние можем да направим, е сами да почистим мястото и да ми придадем вида, който заслужава. „Без дом” моли всички, които искат да помогнат, да заповядат в събота, 22.09., в 11:00 пред приюта. Носете си работни дрехи, от приюта ще осигурят найлонови чували, гумени ръкавици и контейнер за боклуците. Очакваме ви!

Как се стига до приюта вижте ТУК.

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageЗа четвърта  година сдружение "На ти с Природата" обявява фотоконкурс за най-оригинална авторска снимка на животно! 
Тази година темата е "ПОКАЖИ, ЧЕ МЕ ОБИЧАШ"
Този конкурс е за всички, малки и големи, изкушени от фотоапарата!
А датите на провеждане са: 15 август 2007 - 20 септември 2007.

По традиция, най-добрите дванадесет снимки ще влязат в новогодишния календар за 2007 г. на "На ти с Природата", а победителите ще получат два броя от него!

Най-добрата авторска снимка ще стане водеща в информационната кампания на "На ти с Природата" по повод 4-ти октомври - Международния ден за защита на животните!

Предметни награди за победителите!

Как можете да изпратите своите снимки? Вижте тук.

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Image22.08.2007 г., София, Докторската градина, 8:30. Сутрешна разходка с кучетата. Както всеки ден. От ъгъла на ул. Оборище и Кракра се носи неприятна миризма. Тъкмо се чудим от какво е, когато един комшия с кокер ни казва, че от предишния ден има два кучешки трупа в храстите - отровени. Не можем да повярваме - досега в нашия квартал такова нещо не се е случвало. Отиваме към храстите - нищо. Тъкмо решаваме, че това е нелепа шега и замалко да се спънем във вкочаненото телце на неголямо куче. Решаваме, че вероятно няма други трупове, но от страната на Оборище намираме и втората жертва - среден на ръст рижко...

Изпадаме в паника, чудим се какво да направим. Може би има отрова из цялата градинка, може и други кучета да пострадат. А в радиус от по-малко от 50 метра има две детски площадки... Обаждаме се в Екоравновесие, от там ни казват, че ще приберат труповете, но нямат условия да ги изследват за погълната отрова. Обаждаме се в полицията, препращат ни към ХЕИ, те щели да иим се обадят ако има опасност и за други животни или хора. В ХЕИ/РИОКОЗ половин час ни мотаят и препращат от телефон на телефон, накрая ни казват да се обадим в Екоравновесие. Така казвали и при други сигнали за отровени кучета... Явно сме попаднали на поредния порочен кръг от държавни и общински институции.

Well along everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

До края на август подписват споразумение с германо-българското дружество 

 

ImageПриютът на дружество­то "Германо-българска помощ за животните", Сдружение за защита пра­вата на животните и об­щината си подадоха вчера ръка, за да работят заедно за намаляване на попула­цията на бездомните ку­чета в Русе. След едноча­сова среща с кмета Божи­дар Йотов и заместника му Орлин Лазаров природозащитниците съобщи­ха, че са се договори да подпишат споразумение на 31 август. Председа­телят на дружество "Гер­мано-българска помощ за животните" Григор Ди­митров поясни, че е по­стигнато съгласие об­щинският изолатор да не прибира маркирани куче­та. Жалбите за агресивни песове ще се разглеждат от специална комисия и ако те наистина са такива, ние ще ги прибираме в на­шия приют, уточни той.

Well yet everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ИЗОЛАТОРЪТ В ПЛОВДИВ

ImageМалцина в Пловдив знаят за съществуването на общинския изолатор за кучета, още по-малко за местонахождението му – на около километър западно от “Техномаркет Европа” на пазарджишко шосе.

По непотвърдени сигнали, общинският ЗВК /зооветеринарен комплекс/ в Пловдив не е регистриран по чл. 137 от ЗВМД, тоест функционира незаконно, транспортирането на уловени, упоени животни се извършва от превозвач без лиценз за превоз, издаден от НВМС, в нарушение на чл. 163 от ЗВМД, а водачите и придружителите на същите животни при транспортиране, нямат удостоверения за правоспособност, издадени от РВМС в нарушение на чл. 164 ал.1, както и удостоверения за завършен курс по хуманно отношение към животните, в нарушение на чл. 164 ал.2. от ЗВМД.

 

Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

В местния изолатор извършавт безбройни нарушения, несмущавани от общината

ImageВидинския изолатор за кучета се намира в края на града, след комплекс "Стройтел" по пътя за вече затворения панаир на ул. "Редута". Построен е на не повече от 50 м. от жилищен блок. Стопанисва се от фирма "Еко Титан" ЕООД, собственост на адвоката от Софийската адвокатска колегия Васил Илиев Иванов. Финансира се изцяло от община Видин от средствата събрани от данъците на гражданите на Видин.

Преди две години изолатора за кучета в град Видин е бил стопанисван от фирма "Еко Титан - Видин" ЕООД. Тогава обекта е бил затворен с прокурорско постановление. Васил Иванов държи и бизнеса с чистота в град Видин чрез фирма "Титан Север". "Титан Север" и "Еко Титан" са основните спонсори на предизборната кампания на кмета на града д-р Иван Ценов. Последните мероприятия, вече свързани с предстоящите местни избори проведени в град Видин също се финансирани от тези фирми.
Изолаторът за кучета е регистриран на 11.07.2005 г. като животновъден обект.

Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

 

В "Без дом" винаги сме твърдяли, че ако всеки направи по нещо малко за решаването на проблема с бездомните животни, съвсем скоро такъв проблем изобщо няма да има. И ето, че това лято една банка организира конкурс за идеи - като най-добрите пет ще получат скромно финансиране. Евгения от Дупница е решила да участва в конкурса със свой проект за информационна и кастрационна програма в гр. Симитли. Там хората от общината са готови да ударят едно рамо за идеята, но за съжаление трябва и финансиране.

Нека да помогнем идеята на Евгения да получи финансиране - за да покажем как гражданското общество в сътрудничество с местната власт може да намери трайно и хуманно решение на един от най-наболелите проблеми в страната през последните години.

Представяне на проекта и линк за гласуване можете да намерите ТУК. От всеки компютър може да се гласува по веднъж. Конкурсът продължава до 10.08.2007 г. За да гласувате не е необходимо да се регистрирате.

Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageВъпреки натиска, оказван от МВР и опитите на правителството и парламента да демонстрират спешни мерки за защита на природните паркове, природозащитниците продължават своите протестни акции. На 19 юли в 19 ч. от НДК започва митинг-шествие под наслов “Няма да мълчим за българската природа”. Протестът е в подкрепа на Странджа, Рила, Пирин, Черноморието и в защита на свободата на словото. Организаторите съобщават, че Столична община е уведомена за маршрута на шествието, което ще премине по бул. “Витоша” и ще стигне до храм-паметник "Александър Невски".

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageСпоред анкетно проучване 31% от българите гледат на домашния си любимец като на верен приятел. Анкетираните виждат предизвикателства в отглеждането на домашни любимци най-вече заради липсата на подходящи места за разхождането им. 80% смятат, че собственикът и домашният любимец си приличат.

Според проучване 62% от анкетираните хора възприемат своя домашен любимец като равнопоставен член на семейството, 31% гледат на него като на верен приятел, а едва 4% са си взели домашен любимец поради мерки за сигурност или поради други причини - 3%. Най-сериозният мотив, който участниците в анкетата изтъкват като причина да си вземат домашен любимец е другарството и добрата компания, които домашният любимец може да им предложи - 60% от интервюираните.

Well yet everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ОБЩИНА ШУМЕН

9700 гр. Шумен, бул. "Славянски"№ 17, тел./факс: 054/800400, п. код 9700 гр. ШУМЕН, www.shumen.bg

РЕФЕРЕНТНО ПИСМО

За немския кастрационен център в Шумен

През 1999 г. Община Шумен изгради общински приют за кучета, разположен върху 5 дка площ. Стойността на приюта беше около 50 000 лв., толкова струваше и годишната му издръжка за дейности, свързани изключително с отлов на бездомни кучета и тяхната евтаназия.

Тази практика не доведе до очакваните трайни резултати - след половин година популацията се възстановяваше. Тогава местното Дружеството за защита на животните се свърза с немското дружество "Немско-българска помощ за уличните животни", което предложи да разкрие в приюта Кастрационен център и да поеме издръжката му. Благодарение на усилията на дългогодишната журналистка и природозащитничка Тонка Петрова, която успя да убеди кметския екип, да разговаря с всеки един от общинските съветници поотделно и да ги запознае с позицията на Световната здравна организация и предложението на немското дружество, местният парламент подкрепи идеята. Така през юни 2003 г. с Решение на Общинския съвет беше сключен 5-годишен договор за съвместна дейност с дружеството "Немско-българска помощ за уличните животни". Целта на таза съвместна дейност беше защитата и намаляване на популацията на уличните кучета на територията на общината. Приетото Решение бе насочено към решаването на проблема с бездомните кучета чрез интензивна програма за кастрация. Договорът беше сключен през юни 2003 г., но след един период на реконструкция и разширяване на досегашния приют, в който са вложени около 100 000 лв., заработи през май 2004 г.

Well along everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На пресконференция, провела се на 13.07. в сградата на Столична община, бяха представени резултатите от първото по рода си преброяване на бездомните кучета на територията на общината. Преброяването е извършено в периода 12.06.-08.07. от екип на Българската академия на науките по поръчка на кмета на Столична община г-н Бойко Борисов.

Ето и част от резултатите от научния проект (целият доклад от 84 страници с подробна информация за отделните райони може да бъде изтеглен от тук):

Целта на изследването е да се създаде методика за установяване числеността на бездомните кучета на територията на Столична Община. Разработените анкетни карти, отразяващи философията на методиката, са ориентирани към две основни групи – на преброителите (анкетьори) и на любителите (хората, които системно полагат грижи).

Най-много бездомни кучета на територията на Столична Община има в Районите Витоша (1112), Овча купел (825), Триадица (761), Младост (724) и Кремиковци (715). Големите свободни пространства, наличието на множество търговски обекти, борси, различните неконтролируеми източници на храна, смесването на силно урбанизирани територии, граничещи със зелени пространства определят този брой.

В зависимост от предприетите мерки, от гражданската активност за справяне с проблема на бездомните кучета процента на кастрираните бездомни кучета по Райони варира от 14 % (Кремиковци) до 78 % (Студентски). Това също може да се обясни и с факта, че в Район Студентски има изграден кастрационен център, а в Кремиковци все още липсва. Висок процент на кастрирани бездомни кучета се наблюдава в Районите Студентски (78%), Изгрев (77%), Люлин (73%), Красно село (73%), Средец (65 %). Последните тенденции, лансирани от Световната здравна организация (WHO), са за приоритетно кастриране на женските бездомни кучета с цел избягване раждането и отглеждането на малките. Районите с най-висок процент на кастрация на женските кучета са Изгрев (90 %), Красно село (82 %), Студентски (80 %), Люлин (78 %) и Надежда (70 %).

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

• Хора твърдят, че това е работа на служители на приюта, те отричат
• Поголовното избиване дава обратен резултат, заключават експерти, решението е стерилизация и регистрация


Свидетели на ужасяващия случай станали минувачи и хора, които живеят наблизо. Той позвънил първо във Ветеринарната служба. Прехвърляха ме на 2-3 телефона, докато стигна до директора. Той заяви, че ще дойде на място. Но нищо такова не се случи. Когато позвъних отново, секретарката каза, че го нямало, разказва Чешмеджиев. Тогава собственикът на сладкарницата се обади в приюта. Кучето лежеше пред масите. Дойде колата и го взеха. Вътре видяхме, че има още трупове.
Хората, които се бяха събрали, бяха потресени и възмутени, каза той. Аз самият след това бях болен три дни. Жестоката гледка беше непрекъснато пред очите ми. Моя позната от Русе по-късно ми каза, че така избивали кучета и при тях.
Същия ден познат на Чешмеджиев видял да стрелят по кучета с пневматична пушка със стрелички в района на временния пазар и покрай реката. Но разказал за “сафарито” със задоволство, без да се смущава от жестоката смърт на животните. Очевидно тогава са имали акция за избиване, каквито си правят от време на време, коментира Чешмеджиев. Той добави, че има сведения от различни хора, които няма как да потвърди, че служители от приюта продават кожите на убитите кучета на кожухарски предприятия. А също, че рядко там се задържат “пансионери”.
Разказаното от Чешмеджиев потвърди и Мария Стоянова от кв. “Байкал”, която се обади в редакцията и разказа за същото отровено куче пред сладкарница “Байкал”. Но допълни, че по същия начин са загинали и другите две кучета. На нейна съседка й прилошало от видяното. Стоянова каза, че свидетел е и кварталният полицейски инспектор. Той именно, според жената, позвънил в приюта. Кварталният обаче заяви, че е видял само едно куче и според него едва ли е било отровено.
Мария Стоянова също каза, че този ден лично е видяла или е научила от познати за няколко отровени кучета из града.

Well yet everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

10 524 кучата са кастрирани през последните 7 години. Това е и една от причините броят на ухапаните от псета граждани да намалява всяка година. Докато през 2000-2001 година, пострадалите от кучета са били 352-ма, през тази година те са 53-ма. 34 пък са подадените жалби в общината заради кучетата, съобщи на брифинга днес кметът на Варна Кирил Йорданов.

Никой не казва, че проблемът е решен, а че намалява, каза още градоначалникът. За последните 3 години са осиновени 93 бездомни кучета. 106 са случаите на евтаназия за същия период. Животните се умъртвяват само ако са неизлечимо болни или агресивни, уточниха от общината.

Намалява и броят на ухапаните от кърлежи, отчете кметът Йорданов. Според предоставената статистика през 2004 година, ухапаните от акари на територията на града са били 1042 души, през миналата година – 935, а от началото на годината досега - 68.


Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

По повод изнесените данни за дейността на видинския изолатор и фирма Еко Титан, проверката на РВМС и констатираните нередности, нека да ударим едно рамо на приятелите ни във Видин като подпишем онлайн петицията до кмета Иван Ценов (СДС). Петицията можете да подпишете тук, като за да бъде отчетен подписът Ви след като попълните данните си ще получите на пощата си мейл, който трябва да потвърдите. Ето и пълния текст:

ДО
КМЕТА НА ГРАД ВИДИН
Д-р И. ЦЕНОВ

ДО
„ЕКО ТИТАН” ЕООД

Долуподписаните настояваме за:

І. Незабавно преустановяване на престъпната дейност на фирма „Еко Титан” ЕООД и печалбарския бизнес с живота на бездомните животни. Прехвърляне дейността, свързана с бездомните кучета към фондации и благотворителни организации, чиято цел е грижа за животните, а не лично обогатяване.

ІІ. Прекратяване на подписания между Община Видин и фирма „Еко Титан” ЕООД договор, с който общински средства, предназначени за бездомните животни се използват за обогатяване на частни лица и фирми.

ІІІ. Незабавно затваряне на изолатора за кучета в град Видин и създаване на инициативен комитет с участието на г-жа Любов Гусева и граждани - доброволци за спасяване на останалите в изолатора кучета.

ІV. Прилагане на ЕВРОПЕЙСКАТА КОНВЕНЦИЯ за защита на животните компаньони, ратифициранa със закон, приет от 39-то НС на 15.04.2004 г. - ДВ, бр. 34 от 27.04.2004 г., забраняваща избиването и нехуманното отношение към бездомните животни.
 

Well along everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Image

До Доц. д-р Ж.Байчев, Генерален Директор на НВМС, бул. „П.Славейков” №15А, София 1606        

КОПИЕ: Ст.н.с. д-р Вл. Хвърчилков, Директор на РВМС-Русе, ул. „Марица” №3 Г-жа Мария Димова, Областен управител на гр.Русе  

Г-н Искрен Веселинов, Председател на Общински съвет-Русе          

Д-р Руми Бекер, Председател на Сдружение “Лекари за животните - евромрежа”

 

ОТНОСНО: Нарушаване на Закона за ветеринарномедицинската дейност и Европейска конвенция №125 в общински ИЗОЛАТОР за кучета, гр. Русе

Уважаеми господин Байчев,

При посещение в общински изолатор за кучета на 06.06.2007г. и на 13.06.07г., Асоциация за защита правата на животните констатира нехуманно и нерегламентирано отношение към животните, в разрез с българската нормативна база и Европейските конвенции за защита на животните.

  Съгласно влезлия в сила от май 2006г. нов ЗВД в частта отнасяща се за безстопанствени кучета и предвид § 14 от ЗВД, където се казва, че до приемането на закон за защита на животните разпоредбите на глава седма се прилагат и за безстопанствените животни цитираме нарушенията на закона:

 

Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Към всички, които обичат животните и искат да им помогнат. На 29.06. посетих т. нар. "кучкарник" в град Видин. Там имаше сигурно около 30 кучета - всичките в окаяно състояние - живи скелети. По-голяма част от тях видимо са били домашни - има жълто коли, два пудела, черен дог и др. Другите кучата също са симпатични. Животните са държани в ужасяващи условия - лежат в собствените си изпражнения и не ги хранят изобщо. Наблъскани са всичките в две клетки и в двете нямаше оставена храна. Толкова са слаби, че имаше кучета без никаква мускулатура. Едното от слабост и в опит да премине между двете клетки остана по средата и докато аз бях там и въпреки настояванията ми гледача не отиде да му помогне. Според единствения гледач всичките, без изключение, ако не бъдат осиновени ще бъдат убити. Сигурно ще ги убият съвсем скоро. Мълвата говори, че в град Видин кучетата се убиват с лопати. Има и малки кучеца, които са отделени - на тях им бяха сложили сух хляб. Малките са кафяви и са дребна порода. Аз вече платих за спасяването на едно кученце /дребничко и бяло/, чието единствено прегрешение е че в студените дни е спало на постелките пред вратите. Една баба му намери стопанин и в понеделник ще го прибере от кучкарника.
Моля всеки, който иска да помогне и да спаси муцунка от капана на смъртта, нека да си осинови животинче - таксата е 27 лв. и се плаща във фирма ЕкоТитан, чиито офис е непосредствено до Централна гара в центъра на град Видин. Кучетата се намират в края на кв. "Строител" по пътя за бившия панаир. Благодаря на всички, които се отзоват. Ако някои иска да сподели нещо моят e-mail е Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Well afore everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Журналистка от Германия привлича медии и деца в мисии на природозащитници

От осем години Криста усилено подпомага общинския приют за кучета край Бургас. Има личен принос за спасяването и осиновяването на над 400 четириноги. По-учудващото е, че продължава да ги посещава в техните приемни семейства, за да е сигурна, както казва, че растат щастливи. Тя е категорична, че през тези години тук се е променило не само отношението на хората към нея и нейната мисия, но и към животните.

Иначе Криста Шехтл е журналистка от Мюнхен. Работила е в редакцията на списание "Браво", а сега - за специализираните списания на издателство "Бурда". Допреди няколко години обект на нейните репортажи са младите хора и техните проблеми борбата срещу дрогата, образованието... Докато не научила, че в Украйна има кучкарници за избиване на скитащи животни. Това преобърнало живота й. "Кой се интересува от Украйна, че да пишем за това", казали тогава в редакцията на "Браво". Но Криста успяла да убеди издателите да я изпрати на място. Домакините й отказали придружаващ човек по време на визитата, сама си намерила преводач от Москва. Той също не вярвал, че медиите могат да променят нещата.

На четвъртия ден от пребиваването си в Украйна Криста успява да влезе в приюта и да направи снимки. По-късно "Браво" не само публикува ужасяващите кадри, но шест месеца води борба срещу методите, с които в бившата съветска република се справят с проблема с бездомните животни. За каузата си списанието привлича знаменитости като Щефи Граф, Брижит Бардо и високопоставен личен приятел на Криста Гюнтер Ферхойген. Журналистите събират 1 милион протестни писма в защита на животните, успяват да ангажират месните управи. Под обществения натиск се стига до затварянето на "лагера на смъртта". Помогнало и това, че Киев и Мюнхен са побратимени градове. Сега на същото място има съвременен приют за животни, на който дори стои паметна плоча за убитите четириноги.

Следващото обаждане дошло от Одеса. Там избивали безстопанствени животни с газ. Когато и в Одеса нещата се развили по същия благоприятен начин, както в Киев, обадила се жена от Бургас. Тя съобщила, че и тук има "лагер на смъртта, скрит някъде извън града". Така следващата цел на природозащитничката станала България.

Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Благотворително изложение на безпородни кучета и котки, спасени от улицата

Ще ви разкажем за една инициатива, която по хуманен начин помага за намаляване броя на скитащите по улиците кучета и котки. Днес в София имаше благотворително изложение на безпородни кучета и котки, спасени от улицата. По време на проявата всеки можеше да си осинови животно срещу символичната цена от 20 лева. Събраните пари отидоха за благотворителност.

Повече от 90 кучета и 50 котки можеха да се видят днес пред Паметника на Съветската армия. Всички те доскоро са били скитащи, а сега са в приемни семейства или в приют, където са били ваксинирани и обезпаразитени.

Явор Гечев – организатор: “Битува едно мнение, че уличните животни са опасни, носят болести и т.н. Това съвсем не е така и искаме да го покажем, а също така и хората от цялата страна и от София, които спасяват животни да видят, че можем да се обединим и да направим нещо заедно за благото на животните”.

Известни наши актьори участваха в проявата днес. И според тях, проблемът с бездомните кучета не може да се реши само от общината.

Илка Зафирова: “Хората също трябва да поемат някаква грижа за това, т.е. да променят отношението си към животните, да бъдат милосърдни и да се грижат за тях.

Васил Михайлов: “Ние трябва постепенно не само да искаме от другите чувство за отговорност, но и ние самите да възпитаваме това чувство, защото много е важно. Какво значи да вземеш едно животинче и след това да го хвърлиш на улицата...”.

Мариана Хаджиева от София е пенсионер-инвалид. Въпреки това, в двора си се грижи за 10 кучета. Всичко това и излиза около 200 лева на месец: “Подпомагат ме децата ми – не тази, която е студентка, а друга дъщеря, която е в чужбина. Искам това събитие да бъде от малкото поводи да се научим да обичаме, да имаме отношение към всяко живо същество”.

Днешната проява беше повод организаторите за пореден път да призоват за скорошно приемане на Закон за защита на животните у нас. България е една от малкото европейски страни, които нямат закон, който да регулира проблема със свъръхпопулацията на бездомните животни.

Well yet everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

“Приятелството няма порода” е мотото, под което ще се проведе и второто благотворително зооекспо за тази година.

Събитието ще се състои на 23 юни 2007 пред Паметника на Съветската армия. Хората, които ще получат събраните средства от зооекспото са артистите от Дома на ветерани на културата. Основен партньор на организаторите е Съюзът на артистите в България, а лица на кампанията - известните български актриси: Искра Радева и Илка Зафирова. Партньори на събитието от страна на медиите са БГ радио и БТА.

Първото благотворително зооекспо проведохме на  13 януари 2007 в музея “Земята и хората”. Събитието се състоя под егидата на Софийска община и със съдействието на  организации за защита на животните. Инициативата предизвика широк обществен и медиен интерес. Събрани бяха 1600лв, които дарихме на Дома за възпитание на деца, лишени от родителски грижи, кв. Драгалевци. Идеята на БЛАГОТВОРИТЕЛНО зооекспо е хората да осиновяват  кучета и котки, спасени от улицата и търсещи нов дом.

Ако Вие сте спасили животно от улицата и искате то да намери добри стопани, можете да го запишете за участие в зооекспото на и-мейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Животните трябва да са ваксинирани и обезпаразитени и да имат паспорт. Желателно е възрастните животни да са кастрирани.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Image

“Кучетата в изолатора станаха канибали” е заглавието на водещия материал в новия брой на в.”Утро” от днес 30 май 2007г.. Кучетата в общинския изолатор са докарани до самоизяждане, видя екип вестника на 24 май следобед. Животните са оставени на сухар, а само късметлиите имат и вода. Зад мрежата животните са принудени да оцеляват, като ядат себеподобните си. Гледката е потресаваща и със сигурност не е за хора със слаби нерви и сърца. Няма такова нещо, вестникът ви е тенденциозен, хладнокръвно отрече управителят на Общинския изолатор д-р Стефан Станчев. Той беше категоричен, че става дума за манипулация, тъй като животните са гледани добре в изолатора. Най-беззащитното животно в клетката е било убито от останалите, които се борят за живота си.

Защото гладът събужда и най-дълбоко приспаните атавистични инстинкти при всичко живо.

Безпристрастният обектив на тенденциозния спо­ред д-р Станчев вестник засне точно онова нещо, което го нямало - див канибализъм. А ако снимките можеха да запечатват и миризми, вероятно читателите щяха да добият пълна представа за положението.

Лично аз съм учуден как е възможно да се случи това, след като миналата сед­мица бях на проверка в приюта и животните бяха в нормално състояние, коментира зам.-кметът Орлин Лазаров. Той обясни, че не разполага с финан­сов отчет за работата на управителя д-р Стефан Станчев, но от страна на общината се осигуряват храна и медикаменти за животните. Прибраните кучета се хранят с отпадъците от домовете за въз­растни хора, което облек­чава бюджета, допълни още Лазаров. Намерение­то на общината е дори да се направи ремонт на покри­ва на сградата, да се обо­рудват операционна и манипулационна, както и да се изградят допълнително клетки за уловените жи­вотни.

Според договора за обществена поръчка с д-р Станчев общината има задължение да плаща за първоначален преглед на куче по 5 лева, а за евтаназия 6 лева, като осигурява евтаназина за умъртвява­нето им да осигурява транспорт, персонал и хра­на на животните. Защо се стига до канибализъм при тези животни и колко точ­но пари на месец се харчат за грижата за кучетата, никой от общината и приюта не можа или не пожела да отговори.

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На  27 май 2007 (неделя) от 11.00ч. в кв. Лозенец, ул.Люба Величкова (кв. Хладилника по посока ЗООПАРКА, непосредствено след прелеза вляво) ще се състои ОТКРИВАНЕТО на Кастрационен център „Надежда” за посетители.

 

Кастрационен център “Надежда” се стопанисва от сдружение „Германо-Българска помощ за животните”. Центърът е изцяло ремонтиран и оборудван за извършване на кастрация и лечение на бездомни животни. Сдружение „Германо-Българска помощ за животните” работи в България от пет години в редица български градове – Добрич, Шумен, Русе, като спомага за решаването на проблема с бездомните кучета по начин, признат от международната практика и Световната здравна организация. Дейността по кастрация, обезпаразитяване, ваксинация, маркиране и връщане по места на обработените животни се финансира изцяло от сдружението.

От есента на миналата година „Германо-Българска помощ за животните” подпомага и дейността на Столична община, като дарява консумативи за кастрацията на животните в Общинския център в Сеславци.

Григор Димитров, Председател на „Германо-Българска помощ за животните”

Тел. 0049 6633 91 98 65

Факс:0049 6633 91 89 79

e-mail: dt-bgTierhilfe.Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Site:   www.db-tierhilfe.de

Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На 21 май, понеделник, в Унгарския културен институт се открива изложбата “Моят приятел – кучето” на художничката Анелия Александрова. В изложбата са включени 12 платна, нарисувани с акрил и колажирани с различни фактури, ръчна хартия, дори и с кучешка гранула.

Главен герой в композициите е сандбернара Валди, домашният любимец на Анелия, който дори се подписва собственоръчно с лапа на една от картините. С тази изложба художничката иска да покаже на света чувствителната душа, която се крие зад огромните внушителни размери на нейнит приятел, които първосигнално предизвикват страх у повечето хора.

Това е петата самостоятелна изложба на Анелия, която участва и в много други колективни изложби у нас и в чужбина. Нейни платна са собствевност на частни колекции у нас, Гърция, Турция и Италия, община Поморие и Националната Художествена Академия, а някои от стените в Александровска болница са украсени с нейни стенописи.

Можеш да разгледаш платната на Анелия Александрова до 8 юни.

Well along everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Младежко дружество за защита на животните беше учредено във В.Търново. Предстои то да бъде регистрирано в съда. В дружеството членуват повече от 23 ученици, студенти, млади хора на възраст до 30 г. Неговият председател Емилия Цанева, ученичка в Езиковата гимназия, обясни, че дружеството ще помага за решаването на проблема с бездомните кучета в града.

На вчерашната пресконференция Грета Коновска от Германо-българското дружество за защита на животните изказа своето възмущение, че Общината е продължила договора си с фирма „Пролет” въпреки констатираните нарушения в приюта за бездомни кучета. Д-р Волфганг Люпке, зам.-председател на дружеството, обясни, че е имало средства за изграждането на кастрационен център във В. Търново. След като обаче Общината не проявила разбиране, парите били насочени към Лозенец, където сега се прави приют за бездомни кучета. Ръководството на дружеството не се е отказало от изграждането на кастрационен център във В. Търново. Неговото искане е Общината да прекрати договора си с фирма „Пролет” и да осигури общинска сграда за такъв център. Издръжката ще се осъществява благодарение на спонсори от Германия. Така бездомните кучета във В.Търново ще намалеят.

Well yet everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Кметът на Царево и инвеститорът на незаконния строеж "Златна перла" край село Варвара обжалват заповед от 1995 за обявяване на Стрнаджа за природен парк
04.05.2007

Кметът на община Царево Петко Арнаудов и инвеститорът на незаконния строеж на селище "Златна перла" край село Варвара са обжалвали заповедта от 1995 г. за обявяване на природния парк "Странджа" и искат тя да бъде провъзгласена за нищожна.

По този повод вече седмица в книжарница "Хеликон" в Бургас, а от вчера и в интернет пространството тече подписка в подкрепа на природния парк.

Инициаторите от сдружението с нестопанска цел "Златна Странджа" - Малко Търново, и Младежката инициативна група от Бургас отбелязват в петиция, че за сега само статутът на парка спира безконтролното застрояването по Южното Черноморие.

Ако бъде узаконено вилното селище край Варвара, би се отворил пътят за превръщането на останалата незастроена най-южна част на българското Черноморие в бетонна пустиня.

Кметът на Царево обаче си представя крайбрежието така: яхтени пристанища, огромни голф игрища, суперлуксозни ваканционни селища на морския бряг, частни плажове, хотели, еднофамилни къщи, скъпи ресторанти и барове, басеини и тенис кортове...

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На провелата се на 17.04.2007 г. дискусия на тема "Натура 2000 - последици от правителствените решения" беше прието открито писмо до министър-председателя на РБ Сегрей станишев. Ето пълния му текст:

 

Господин Министър-председателю,

Днес опазването на природата е основна грижа на световната общественост. С богатото си биологично разнообразие България се подрежда на второ място сред европейските страни след Испания. Международната програма „Натура 2000” е отговорност и шанс за българското правителство да запази красивата ни природа и устойчиво да развива и използва икономическия й потенциал в интерес на всички българи.

Well along everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Миналата събота в с. Владо Тричков в Искърското дефиле се проведе поредната ловна хайка. Още сутринта се получи сигнал, че са започнали отстрел на кучетата по улиците на селото, като хайката е била организирана от кметицата.

В неделя жена се оплака, че овчарката й е изчезнала от двора на вилата й. По нейни думи хората не са били предупредени за хайката, цялото село е било осеяно с трупове на кучета.

Директорът на РВМС Своге д-р Войнов, който е участвал в хайката във Владо Тричков, твърди, че хайката е била само в гората извън селото и са стреляли само по кучета в гората.

Жената, чиято овчарка е изчезнала, обаче е говорила с ловци, които са й казали, че са стреляли в центъра на селото и имало убити само помияри и рошльовци.

Тази събота ще има хайка в с. Реброво, също в Искърското дефиле.

Хора, чиито кучета редовно са отстрелвани от местните ловци по дворовете, споделиха, че вече 4 породисти кучета са застреляни. Всичко това ставало с мълчаливото съгласие на кмета на селото. Тъй като вече има заведени дела, хората се притесняват, че хайката ще се използва като повод за саморазправа.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На 13.04.2007 г. от 9:30 в предаването "4 плюс 1" на телевизионния канал Евроком България ще се дискутира темата "Пловдивското Дружество за защита на животните срещу общинския изолатор". Гости ще бъдат Димитър Георгиев, председател на Дружеството и Георги Литов, поканени са и представители на пловдивската община. Всички съпричастни към съдбата на бездомните животни в Пловдив могат да изпращат и-мейли с коментари и въпроси към участниците на адресите на водещите на предаването на предаването.

Well already everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На 17 април от 11:00 в залата на централата на ДСБ на ул Кърниградска в София ще се проведе дискусия на тема „Натура 2000 – последици от правителствените решения”. Дискусията ще протече при следния дневен ред:

1. Откриване – Е. Манева
2. Представяне на мрежата от защитени зони
- за хабитатите - А.Ковачев
- за птиците - П.Янков
3. Дискусия
4. Позиция на ДСБ по действията на правителството във връзка с „Натура 2000”

Натура 2000 е международна мрежа от защитени територии, предназначена да гарантира запазването на най-ценните и заплашени от изчезване птици, животински и растителни видове и техните местообитания. България се е ангажирала с участие в усилията на международната общественост да запази природата на планетата за бъдещите поколения, като е ратифицирала Конвенцията на ООН за опазване на биологичното разнообразие, Директивата за опазване на птиците и Директивата за хабитатите. Ставайки член на ЕС, България още веднъж е потвърдила ангажимента си да изпълнява международните актове. За съжаление правителството опорочи създаването на мрежата от защитени територии у нас. На обществеността не беше предоставена необходимата информация, не бяха обявени критериите и принципите на базата, на които едни територии попадат в мрежата, а други се изключват, не се гарантира пълното компенсиране на интересите на собствениците, в случаите, когато интересите им са накърнени. Обвързвайки се със съмнителни бизнес интереси, правителството изключи много ценни, с международна значимост вече, защитени територии - резервати, влажни зони и др, без защита останаха ценни видове като царския орел, червеногушата гъска, кафявата мечка и др. Действията на правителството водят към унищожение българската природа и налагане на санкции, които ще плащаме всички ние.

Каним Ви да обсъдим тези важни проблеми и да заявим категоричната си позиция.

Well afore everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

В Софийска градска прокуратура е постъпил сигнал от г-н Жеко Байчев, генерален директор на Националната ветеринарно-медицинска служба, срещу дейността на ОП "Екоравновесие". Според г-н Байчев кастрирането на бездомни кучета и връщането им по места е противозаконно, тъй като нарушава Закона за ветеринарно-медицинска дейност и изискването за евтаназиране на заловените животни след изтичане на 14-дневен срок. Копие от сигналът е изпратен и до Софийски общински съвет.

От м. септември 2006 г. в ОП Екоравновесие са касткрирани над 2000 кучета, 70 % от които - женски. Сигналът на НВМС е доста учудващ, тъй като новият директор на Екоравновесие г-н Мирослав Найденов е избран след конкурс, а програмата му за ограничаване на броя на бездомните кучета чрез кастрация и връщане по места е била одобрена от комисия, в чиито състав е имало и двама представители на НВМС. Също така, по закон касктрацията не е забранена, а в момента Екоравновесие кастрира със средства и консумативи, предоставени от природозащитни организации. Учудващо е, че именно г-н Байчев в свое писмо от 2005 г. до кметовете на всички общински центрове посочва кастрацията като начин за решаване на проблема с уличните кучета.

Действията си г-н Байчев провокират няколко въпроса. Първо, като пряко подчинена на Министерство на земеделието, НВМС отразява ли отношението на правителството към проблема с бездомните животни? Второ, защо досега НВМС не е направила нито една проверка в изолаторите в страната, за които има многобройни сигнали за нарушения, а сезира прокуратурата за дейността в Сеславци, и то броени дни преди гласуването на второ четене на Закона за защита на животните?

Можете да изразите своя протест като подадете жалба в деловодството на НВМС, на бул. Пенчо Славейков №15А. Във вторник, в 11:00 всички природозащитни организации и техни симпатизанти ще направят това организирано.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageПреди близо месец 42 кученца бяха спасени при опит за контрабанден износ. Благодарение на доброволци и природозащитници те бяха транспортирани от границата, бяха настанени в стационар, прекараха карантинен период. Със събраните от вас даления животинките получиха лечение и грижи. За съжаление останаха само 8 от тях, които ще бъдат предложени за осиновяване на своеобразно мини зооекспо в събота, 31.03.2007 г. между 12 и 16 ч. в клуба на ДСБ на ул. Иван Вазов № 15. Заради лечението и серумите кученцата не са ваксинирани. Новите собственици ще получат и пълна информация за проведеното до момента лечение.

Ето и снимки на Великолепната осморка:

 

Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageНа свое редовно заседание в четвъртък, 15.03.2007 г. Народното събрание прие на първо четене проектите за Закон за защита на животните, внесени от г-жа Ваня Цветкова (НДСВ) и група народни представители и от г-жа Евдокия Манева (ДСБ) и група народни представители. И двата проекта бяха приети с внушително мнозинство. В следващите седмици работна група експерти към Комисията по земеделието и горите към НС ще изготви общ проект за закон, който ще бъде внесен в пленарна зала за гласуване на второ четене.

Предлагаме ви и стенограма от заседанието на парламента (Абревиатури: ДСБ - Демократи за силна България, КА - Коалиция "Атака", КБ - Коалиция за България, НДСВ - Национално движение Симеон ІІ, ОДС - Обединени демократични сили):

Well already everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageМиналата седмица при опит за контрабанден износ на границата са задържани 42 кутрета, събирани от Сливен и околните села и предназначени за продажба в чужбина. На възраст са между 15 дни и около 3 месеца. Повечето са породисти, но има и такива с неустановена все още порода. В момента благодарение на доброволци животните са в кучешки хотел в София, където трябва да се изчака да премине карантинен период, след което ще бъдат предложени за осиновяване. Здравословното състояние на кутретата все още е крайно нестабилно - били са без ваксини, необезпаразитени, носели са ги упоени в сакове. За съжаление няколко не можаха да се възстановят...

Ако сте съпричастни и искате да помогнете - можете да изпращате дарения по банков път на:

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageВсе повече стават хората, които спасяват изоставени на улицата кучета и котки и им търсят постоянни стопани. За съжаление повечето вече имат по няколко домашни любимци и един от основните проблеми е временното настаняване на спасените животни, а доста от тези животни се нуждаят от време за възстановяване от физическии психически травми. Приютите вече са препълнени, а настаняването в хотел не е по джоба на всеки. „Без дом”, списание „Моят приятел кучето”  и Зоомания започват кампания за намиране на приемни семейства. Ако имате възможност да приемете в дома си куче или коте за период от един до три месеца срещу скромно заплащане /разходите за храна и медикаменти се поемат от попечителите на животните/, пишете ни. Могат да се включат и хора, които разполагат с къща с добре оградено дворно място. Животните ще са ваксинирани и обезпаразитени.

За контакти: 02/851 92 25. 02/989 13 79 /от 10 до 17 ч., без събота и неделя/, 0889 468 098 както и и-мейли info@bezdom.info и rtoneva@abv.bg

Можете също да пишете и в темата в нашия форум.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

За съжаление въпреки направените аутопсии, свидетелите,  жалбите и отразяването в медиите, случаят със застреляното куче на руския консул надали ще получи някакво развитие. Тъй като липсват документи за собственост върху Мечо от страна на консула, не може да се заведе дело за увреждане на движима собственост. Полицията продължава разследването, засега без резултат. От Регионалната ветеринарно-медицинска служба отказват да се заемат с жалбата, поради "претовареност"... А ето и самите заключения от аутопсиите:   

 

Well along everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageОхранители разстреляха кучето на руския консул

Кървавите забавления  на гардовете ще бъдат изнесени пред целия  дипломатически корпус

Ася Пенчева, в-к Утро, 07.02.2007г.

Любимецът на целия ру­ски дипломатически ком­плекс в Русе - кучето Мечо, е бил убит от служители на ох­ранителна фирма. На 5 фе­вруари вечерта кучето се било прибрало в колибата в двора на консулството още към 19 часа." Ние очаквахме гост от Москва, който пристигна с късния влак, и оти­дохме да го посрещнем. Тога­ва вероятно Мечо е излязъл от двора и е отишъл в парка", разказа генералният консул на Русия в Русе Юрий Трушин. В суматохата след това никой не обърнал внимание дали четириногият любимец е от безопасната страна на оградата.

 

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

До д-р Антон Борисов Въжаров, Общински съвет - Русе

СИГНАЛ

от Д-р Катерина Маркова – Управител на Кастрационен център и приют за бездомни кучета Русе – към Сдружение с нестопанска цел “Германо-българска помощ за животните”.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ВЪЖАРОВ,

На 07.10.2003г. между Община Русе и Сдружение „Германо – Българска помощ за животните” е сключен Договор за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху недвижим имот – частна общинска собственост, с който на сдружението е предоставен безвъзмездно имот представляващ ОБЩЕСТВЕН ПИТОМНИК, в който и понастоящем се помещава Кастарционния център и приюта. По силата на сключения договор Сдружението е поело задължението да обезпечи финансово и да извърши цялостната дейност по намаляване на популацията на уличните кучета на територията на Община Русе, чрез изпълнението на интензивна програма за кастриране и евтаназия. В рамките на програмата Сдружението е поело ангажимента да извършва дейности за хуманно залавяне на животните, обезпаразитяването им, кастрирането им, ваксинирането им, както и видимото им маркиране с цел избягване на повторно залавяне след връщането им на мястото от което са заловени. След сключването на договора сдружението е извършило редица подобрения в имота, необходими за използването му по предназначение, след което е започнало дейностите по кастрационната програма в предоставените помещения, като ежемесечно са предоставяни отчети на Община Русе.

                                         

Well afore everyone have that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

До Кмета на Община Русе

Копие до Председателя на Общинския съвет – Русе

Копие до Областния управител на Русенска област

ЖАЛБА 

от Д-р Катерина Маркова – Управител на Кастрационен център и приют за бездомни кучета Русе – към Сдружение с нестопанска цел “Германо-българска помощ за животните”

ГОСПОДИН ЙОТОВ,

В Общинския изолатор за безстопанствени животни, собственост на Община Русе  през последните три месеца се залавят и задържат и евтаназират множество кучета от територията на гр. Русе. Заловените и прибрани в изолатора кучета  са от всички възрастови групи, включително и сукалчета, които в никакъв случай не са агресивни, по смисъла на § 1, т.1 от Допълнителните разпоредби на ЗВМД и съответно опасни за хора и други животни. В изолатора се задържат и кучета, които са кастрирани, ваксинирани, обезпаразитени и маркирани от нас.             

Well afore everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageВъв връзка с възобновяването на дейността на изолатора в гр. Русе и на практиката за масово унищожаване на бездомните кучета, дружество "Немско-българска спешна помощ за животните" организира онлайн петиция до кмета на гр. Русе г-н Божидар Йотов /БСП/. Вие също можете да се включите на адрес:

http://www.db-tierhilfe.de/petition/petition2.php

Задължителни за попълване са първите четири графи - име, фамилия, местожителство и и-мейл.

Моля, попълвайте графите на петицията на LATINICA, тъй като немският сайт не разпознава кирилицата.

Well yet everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

От началото на годината всеки район в столицата се обслужва от отделен екип ловци на ОП "Екоравновесие", които залавят кучетата, откарват ги в кастрационния център в с. Сеславци и след обработката им ги връщат по места.

Екип 1
шофьор: Върбан Йотов
ловци: Васил Тодоров, Тодор Атанасов
автомобил: Форд „Транзит", светлосин, рег.№ СА 52 79 ВК
райони: Оборище, Подуяне, Кремиковци, Нови Искър, Слатина, Искър, Младост, Панчарево

Екип 2
шофьор: Стефан Тасев
ловци: Николай Евтимов, Марин Цековски
автомобил: УАЗ - 3909, сив, рег.№ С 78 21 ХР
райони: Красна поляна, Овча купел, Красно село, Витоша, Триадица, Възраждане, Лозенец, Студентски

Екип 3
шофьор: Атанас Григоров
ловци: Диан Иванов, Сашо Петров
автомобил: Форд „Транзит", светлосин, рег.№ СА 52 83 ВК
райони: Сердика, Надежда, Връбница, Илинден, Люлин, Банкя, Средец, Изгрев

Екип 4
шофьор: Петър Василев
товарачи: Николай Николов, Михаил Цеков
автомобил: Фиат „ИВЕКО ДЕЙЛИ", рег.№ СА 56 70 ВС
екипът извозва трупове на умрели животни на територията на Столична община

За повече информация: ОП "Екоравновесие", 1202 София бул. "Княгиня Мария Луиза" № 88, ет.З
тел: 931 41 60; факс: 831 01 77
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Well afore everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

В Шумен и Добрич вече решили въпроса с бездомните животни

24 лв. такса за домашен любимец трябва да плати всеки собственик

Собственици, които си вземат куче или котка вкъщи, а после ги изхвърлят на улицата, ще бъдат глобявани с три минимални работни заплати. Това предвижда новият проектозакон за защита на животните, чието приемане предстои.
В момента минималната работна заплата е 180 лв. Това означава, че изхвърлянето на четриног домашен любимец ще коства на стопанина му 540 лв., в случай че законът заработи. Ако пък откаже да си прибере животното обратно, собственикът му ще трябва да плати още 2 заплати глоба.
Към момента приемането на закона все още се бави по неизвестни причини.
"Трябваше да има заседание на Комисията по земеделие и гори за този закон, но то бе отложено. Този закон обаче трябва да бъде приет, той е тест за европейско мислене", коментира депутатката Ваня Цветкова от НДСВ, която е вносител на законопроекта. В същото време България е единствената европейска държава без закон за защита на животните. За сравнение в Англия той съществува от 1829 г.

Well along everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

С наближаването на Нова година се увеличава пукотевицата по улиците, а, за жалост, и броят на изгубените кучета. Какво можем да направим, за да намалим риска от изгубване на домашния любимец?

1. Разхождайте кучето си по светло;

2. Добре е кучето Ви да е постоянно на каишка, особено ако се плаши от гърмежи;

3. Задължително сложете медальон или капсула с Вашия адрес и телефон за връзка. Ако не можете да намерите - напишете ги на каишката.

4. Ако гледате бездомно куче пред блока - приберете го за през нощта на 31-ви - нерядко има случаи на кучета, които са осакатени от зложелатели, попрекалили с алкохола и търсещи забавления в Новогодишната нощ...

Well afore everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Единствената вина на кучетата в общинския изолатор 4ти километър в Пловдив е че са се събудили живи. За което могат само да съжаляват. Защото пребиваването им в изолатора е по-лошо от смърт. Варварското, садистично отношение към тях през последните дни от живота им е обида към всеки от нас. Мъчителната им смърт поражда редица въпроси, като например “От кога хладнокръвното, преднамерено убийство стана доходоносен бизнес? И не е ли престъпна арогантност в 21 век да спонсорираш с пари на данъкоплатците безумната жестокост на която сме свидетели?”. А алтернативи има, хуманни и не толкова скъпи. И хора има, добронамерени и нежни към четириногите ни приятели, които биха ги осъществили. И примери такива има в световната и в нашата практика. Което го няма е чуваемост и разбиране.
Помогнете да съберем 1000 подписа за затварянето на кучешкия изолатор в Пловдив и да ги хвърлим в лицето на пловдивския кмет Д-р Иван Чомаков.

Включете с в подписката на адрес: http://www.freewebs.com/pawsbg/petitions.htm

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Превозващите домашни любимци пътници трябва да ги поставят в непромокаеми съдове, в скута си или на пода

Като ръчен багаж могат да се превозват до три зайчета, едно малко котенце или кученце, припомня БДЖ на всички, които ще пътуват по празници и няма на кого да оставят домашните си любимци.

Животните трябва да бъдат поставени в непромокаеми съдове, държани на скут или на пода.

Това обаче може да стане само във второкласните вагони и при условие, че със своята миризма или шум животинките не пречат на останалите пътници и никой от тях няма против, допълват то БДЖ.

Ако пътуващите не са съгласни в купето да се превозват животни, собствениците им, заедно с домашните любимци, пътуват на платформата на вагона.

Well already everyone see that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Първият частен кучешки приют у нас направи 61-годишният железничар от град Плиска Любомир Иванов. Преди година почнал да събира помиярите от улиците на градчето, за да не нападат хора, а и хората тях да не нападат. 

Самият Любомир Иванов останал сирак на 9 години и много милеел за четироногите, които били самотници по улиците, обясни той. С булката Иванка Иванова се взели късно и нямали общи деца, затова се посветили на това дело. Тя е продавачка в съседен до тях хранителен магазин. С кмета на Плиска  обаче не намерили общ език. "Нищо не искам от него, само да ми предостави декар общинска земя , малко цимент, мрежа и стълбчета. Сам ще си построя къщички за кучетата", твърди Иванов, който е строител по професия. За сега ги е приютил в къщата си и в двора си на улица "Толбухин", 8,  но съседи почнали да се сърдят. Събрал е около 50 четириноги, 16 от които са чисти болонки, изхвърлени от стопаните си на улицата. Според него има още стотина в градчето, които трябва да бъдат прибрани от улиците, за да не плашат хората и да нападат домашни животни. Кметът на Плиска Христо Илиев обаче смята, че такава самодейност не можело. Иванов трябвало първо да предложи проект, пък общината в Каспичан да го одобри и да даде парите, ако реши. Нито в Плиска нито в Каспичан има кучешки приют.

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Г-н Стилян Иванов, един от най-добрите български режисьори и автор на редица документални филми за животните, напуска поста си на директор на телевизия ББТ. Причината е, че собственикът на телевизията се опитва да въведе цензура по отношения на проблемите, свързани със защитата на животните. Подобна политика на цензура е, меко казано, неприемлива за г-н Иванов, още повече, че на прага на Европейския съюз, това е една проблематика, която е много коментирана и актуална. Свободата на словото и печата са основата на демокрацията и всякакви опити за цензура поставят под съмнение демократичните процеси в страната ни и развитието на гражданското общество. Не на последно място, хуманността и защитата на животните е просто част от цивилизованото и човешко отношение на обществото към по-слабите.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Българско общество на защитниците на животните от избиване (БОЗЖИ)-Р. България, организира Пресконференция на 03.12.2006г. от 13ч. в БТА-София на тема:

„АГРЕСИЯТА СРЕЩУ ЖИВОТНИТЕ ВЪЗПРОИЗВЕЖДА
АГРЕСИЯ МЕЖДУ ХОРАТА”

В Пресконференцията ще учавстват НПО за защита на животните, които са членове на БОЗЖИ, от Видин, Лом, Враца, Габрово, Добрич, Шумен, Варна, Сливен, Перник, Кюстендил и др. и НПО за защита на животните от София и страната.
Пресконференцията ще продължи КАМПАНИЯТА, която стартира в БТА на 19.11.2006г. с темата: „Изолаторите за кучета в България –съоръжения за злоупотреби и корупция”.
Схемата ИЗОЛАТОР-ЕВТАНАЗИЯ, която „работи” от 1999г. досега е погълнала милиони левове от бюджета на страната, а проблемът с бездомните кучета остава нерешен. Затова тя трябва да бъде спряна веднъж завинаги.
Схемата ИЗОЛАТОР-ЕВТАНАЗИЯ няма място повече в България, която от 01.01.2007г. влиза в Европейския съюз.
За нас, БОЗЖИ, както и за цялата природозащитна общност в България, схемата ИЗОЛАТОР-ЕВТАНАЗИЯ,(от 1999г. досега), във всичките си модификации - без изключение - месеци и години, ерозира съзнанието на децата и младите хора, на гражданите в България. Тя показва открито и безцеремонно пред всички:
• Безнаказано убиване на бездомни кучета (и не само на тях) всеки ден, при това регламентирано от Закона за ветеринарно-медицинската дейност (ЗВД);
• Убиването на кучета в България е превърнато в професия на щат и със заплати от бюджета;
• „Системно” изчезване на кучета, които не са закарани на Екарисаж, а отиват по други направления – за кожи, месо и т.н.
Ние, природозащитниците в България предупреждаваме:
Да не забравяме никога, че кръвта на животните и кръвта на хората има един и същи цвят!
Омразата, жестокостта и садизмът към животните много бързо прерастват в омраза, жестокост и садизъм между децата и между възрастните.
Агресията срещу животните възпроизвежда агресия между хората и е наи-опасната инвестиция на България в бъдещето.


За допълнителна информация:
Моб.тел. 0898 59 16 79 – Д-р Йорданкa Цачева
Тел. 066/870 663, 066/806 914
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

С уважение:

Д-р Йорданка Цачева
Председател на БОЗЖИ
Р. България

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Докато някои азиатски страни, като Хонг Конг, Филипините и Тайван, са забранили практиката да се ядат кучета, данните сочат, че в Китай - най-голямата страна, в която това е разрешено, тя продължава да се разпространява.

Счита се, че в Китай всяка година се убиват близо 10 милиона кучета, някои бавно и мъчително, следвайки вярването "колкото по-мъчително, толкова по-вкусно". Всички те са подложени на стреса и болките от отглеждането в големи количества на малка площ преди да бъдат убити чрез използване на най-различни методи, които рядко осигуряват бърза и безболезнена смърт.

Подкрепете електронната петиция на Animals Asia в защита на кучетата и котките в Китай.

 

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Европейската комисия (ЕК) обяви стъпки за забрана на търговията с кожи от кучета и котки. Това става по настояване на страни членки на ЕС, както и в резултат на кампанията, подета от Пол Макартни, предаде ББС.

Според някои данни в Китай убиват 2 милиона котки и кучета годишно с цел продажба на кожи. Досега 15 страни от ЕС са предприели мерки срещу продажбата на такива кожи, но в 10 страни това все още е разрешено.

България, която влиза в ЕС от 1 януари, също има проблем с котешките и кучешките кожи. В понеделник стана известно, че в проектозакона за защита на животните е предвидена евтаназия на бездомните кучета и котки, които до седем дни от престоя си в приют не намерят стопанин. Екоорганизации твърдят, че този текст e вмъкнат тихомълком от Министерството на земеделието.

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Над 20 Неправителствени Български Организации за Защита на Животните (НПО)  организират Пресконференция на 19.11.2006 г. от 12.00 часа в БТА на тема: 

“НА ПОХОД СРЕЩУ ИЗОЛАТОРИТЕ ЗА КУЧЕТА: BG - СЪОРЪЖЕНИЯТА ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ И КОРУПЦИЯ” 

От 1999 г. България се прочу по света с ”уникалните” съоръжения за избиване на кучета - така наречените “изолатори” в противоречие с Европейска конвенция №125, ратифицирана от Народното събрание. Години наред парите на данъкоплатците се изливат чрез незаконосъобразни конкурси, неправомерно сключени договори, прилагане на обречени на неуспех остарели схеми за овладяване на кучешката популация, системни закононарушения, липса на ефективен контрол върху дейностите, реализирани с общинските средства.  

Резултатът от злоупотребите е виден: милиони левове са изхарчени, а проблемът с бездомните животни в България продължава да стои на дневен ред. 

Българските НПО стартират кампания, която включва следните дейности:

-     масови проверки на изолаторите в цялата страна с участието на НПО за защита на животните, съгласно чл.170 от закона за ветеринарномедицинската дейност

-     затваряне на изолаторите, в които проверката установи системни закононарушения

-     сезиране на прокуратурата за незаконно съществуващите обекти

-     синхронизиране на законодателството с Европейските конвенции, ратифицирани от Народното събрание на Република България Организаторите ще предоставят на участниците в пресконференцията снимки и видеоматериали от незаконната дейност на ИЗОЛАТОРИТЕ.  

 За допълнителна информация:

 Моб.тел: 0888 63 85 86 - Аксиния Боснева

 Моб.тел: 0899 094 089 – Сава Войнов

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.bulgarian-animals.com

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Откровени кражби са били извършвани при изграждането на изолатора за бездомни кучета в Сеславци, заяви шефът на столичната фирма "Екоравновесие" Мирослав Найденов пред "Труд". При бюджет от 300 000 лв. за градежа са били похарчени двойно повече без разрешение на общината. Злоупотреби имало и с медикаменти и консумативи.

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ТИГРИЦАТА В ЦУМ Е БРУТАЛНА ЗЛОУПОТРЕБА, АЛАРМИРАТ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ

Брутална злоупотреба с животно, използвано за забавление за хората и безхаберие на Министерството на околната среда и водите и другите държавни органи в България, които би трябвало да следят за хуманното отношение към животните. Това се казва в писмо до министър Джевдет Чакъров от "На ти с природата" по повод използването на тигрица за атракция в ЦУМ.

"Нашето възмущение е породено най-вече от факта, че "елита" на София и компетентните държавни органи смятат, че е абсолютно нормално 8 месечно диво животно, застрашен вид - сибирски тигър да е основната атракция в голям търговски магазин. И неговата функция да е – да забавлява клиентите!", пише още в писмото.

На вчерашното й грандиозно представяне в ЦУМ, тигрицата е била подложена на неописуем стрес от прожектори, музика и тълпи от хора, обясняват природозащитниците.

Well yet everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Най-сетне и на Балканите има икономически тигър. И за да няма колебание, че става дума за тигър и че тигърът е икономически, тигърът е настанен в ЦУМ. Да покажем на света и най вече на самите себе си, че икономическия ни рев ще се разчуе. Тигър в ЦУМ е интересна емблема. Той е като на крокодил в хола или пираня в банята. Това е животинският нагон на хора, които са събрали няколко лева и се чудят как да се похвалят на света.

След като си купиш копринено сако, мазарти и облицоваш нужника си до тавана с розов мрамор, не ти остават много други възможности. Купуваш крокодил, акула, 12 добермана или си слагаш тигър в магазина. Стил, размах и вкус. Среща се на дълго и на широко в страните от бившия Съветски съюз, където идеята да затвориш красиво диво животно и да го показваш на клиентите си, които ядат пържоли с черен хайвер, е една от компенсациите за загубата на фантазната съветска мощ.

Well yet everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Вече започна гласуването на публиката в конкурса БГ сайт. "Без дом" участва в категориите "Общество" и "Личен сайт". И в двете категории сме записани като "Страничка за животните без дом". Надяваме се с участието си в конкурса да популяризираме не само нашия сайт, но и темата за бездомните животни в България и отношението към тях. Можете да помогнете за това, като гласувате на посочените линкове.

Самото гласуване протича по следния начин: в Стъпка 1 избирате своите фаворити, като имате право на един сайт във всяка категория, след което натискате надписа "Стъпка 2" и в прозореца, който се отваря, въвеждате своя и-мейл. На него ще получите писмо за потвърждение. За да бъде валиден вашият глас е необходимо да активирате линка, посочен в писмото. С натискането на бутона "Гласувам" ще потвърдите, че това е окончателният ви избор! С един имейл адрес може да се гласува еднократно.

Well yet everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е В СОФИЯ ПОРОЧНАТА ПРАКТИКА С ЕВТАНАЗИЯ НА КУЧЕТАТА ДА СЕ ЗАМЕНИ С ДОКАЗАЛАТА СВОЯТА ЕФЕКТИВНОСТ ПО СВЕТА КАСТРАЦИЯ?

Оказва се, че всичко е възможно, ако има добра воля и желание за решаване на проблемите: от 11 септември общинското предприятие “Екоравновесие” започна да кастрира заловените здрави кучета и след 3-дневен престой да ги връща обратно.                  

АФА - България се обръща към всички приятели на кучетата да мобилизираме усилията си за максимална координация при завръщането на кастрираните кучета. Имаме уникалния шанс да подкрепим на практика световно утвърдения метод CCR улови кастрирай върни”.

От понеделник до петък между 8.30 и 11.30 часа с ловните екипи на общината ще пътуват наши доброволци, за да съдействат за връщането на кучетата по места. Животните ще бъдат маркирани с цветни каишки и V-образно купирано ухо, ще бъдат обезпаразитени и ваксинирани против бяс. Ако искате и вие да помогнете, обърнете се към зоналните координатори на АФА България.

За повече информация:  www.bulgarian-animals.com

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На свое заседание бюджетната комисия към Софийска община гласува промени в Наредбата за местни такси и услуги, според която собствениците на кучета в столицата ще плащат годишна такса от 24 лв. От 1 януари 2006г.  всички домашни кучета в столицата трябва да бъдат регистрирани в общината. От таксата са освободени всички кастрирани кучета, както и кучетата на БЧК и тези, които съпровождат слепи или нетрудоспособни хора.

Well along everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Сдружение "На ти с природата" ви кани да отпразнуваме заедно Световния ден за защита на животните, 4-и октомври, с филми, разказващи за хората и животните. Прожекциите са в кино Одеон и са безплатни.

Програма:

04.10.2006, 16.00 часа
БАНДАТА НА КРАВИТЕ
(Home on the Range) САЩ, 2004, 74 мин, анимация 

04.10.2006, 18.00 часа
КЕС
(Kes) Великобритания, 1969, 110 мин.

04.10.2006, 20.00 часа
ПОХОДЪТ НА ИМПЕРАТОРИТЕ
(La marche de l'empereur) Франция, 2005, 85 мин.

Още информация за събитието можете да намерите тук.

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ДО

ДОЦ. ЖЕКО БАЙЧЕВ, ДВМ, ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА НАЦИОНАЛНАТА ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКА СЛУЖБА

КОПИЕ ДО

Г-Н НИХАД КАБИЛ, МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ГОРИТЕ

Г-Н СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

АНТОАНЕТА ВАТАШКА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СДРУЖЕНИЕ “ДАЙ ЛАПА” - ГР. ПЕРНИК

Г-ЖА БРИДЖИТ ЧЕРНОТА, ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ, БРЮКСЕЛБЕЛГИЯ

Г-Н ПИТЪР ДЕЙВИС, ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА СВЕТОВНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ, ЛОНДОН, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ  

Г-ЖА КЛАРИСА БОЛДУИН, ПРЕДСЕДАТЕЛ  НА ТРЪСТА НА КУЧЕТАТА, ЛОНДОН, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

ОТНОСНО: Жалба от Сдружение „Дай лапа”, гр. Перник за ежедневното нарушаване на ЗВД и ППЗВД от ЕТ „Людмил Цветков”, стопанисващ общинския изолатор в гр. Перник  

УВАЖАЕМИ ДОЦЕНТ БАЙЧЕВ, 

Обръщам се към Вас  относно поредния сигнал за незаконни действия в обект за безстопанствени кучета,  така наречения  “ИЗОЛАТОР”, стопанисван от частна фирма - ЕТ „Людмил Цветков”- гр. Перник.

Сдружението от Перник подава неколкократно сигнали за драстични нарушения на нормативната база на РБългария, в резултат на което апелира за организиране на проверка от НВМС. Проверката е извършена от местното РВМС в нарушение на  чл.  170 от Закона за ветеринарномедицинската дейност (ЗВД)  без участието на представители на организацията, подала сигнала за нарушения.

 

Well yet everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

В резултат на подадени сигнали, от началото на месец септември Националната ветеринарномедицинска служба съвместно с неправителствени организации започва проверки за закононарушения в дейността на изолаторите за бездомни кучета. Вие също можете да предизвикате такава проверка като подадете жалба до:

доц. Жеко Байчев, двм, генерален директор на НВМС

гр. СОФИЯ - 1606, бул."П.Славейков" №15А, факс 02/954-95-93

с копие до:

ФОНДАЦИЯ “АФА-БЪЛГАРИЯ”

ГР.СОФИЯ-1404, Бул. “Гоце Делчев” 24А-28, тел./факс: 02/588 387, e-mail: afa_bulgaria@abv.bg

В началото на годината след подобна проверка и констатирани многобройни нарушения беше затворен незаконно действащият изолатор в с. Мировяне.

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Зам.-кмет изгонен от сесия, нарича съветник “нещастник”

 

Истински скандал заради избиването на бездомните кучета се разрази вчера по време на сесията на местния парламент в Благоевград. Кметът Лазар Причкапов и цялата администрация се озоваха извън залата, след като ОбС шефът Радослав Тасков изгони заместника му инж. Георги Милев за изречена обида. Пред цялата зала зам.-градоначалникът нарече съветника композитор Кирил Икономов “нещастник”.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Съветникът К. Икономов иска оставката на зам. кмета Г. Милев за убийство на скитащи и домашни любимци

Домашни и скитащи бездомни псета се убиват и изхвърлят на градското сметище, доказа след свое разследване благоевградският композитор и общински съветник Кирил Икономов. Миналата сряда изчезнало кучето-пазач Жаба, охраняващо паркинга на комплекс “Кончето”, ползван от Икономов. Пазачът записал номера на автомобила, на който е натоварено кучето, след като е простреляно със стреличка. Икономов и племенникът му Ангел Гюров открили ладата Бл А 0159 в село Падеш, неин собственик е бившият полицай Ангел Ружин. Шефката на фирма “ДДД” ЕООД Балева, наета от общината да разчисти града от скитащите кучета, ми зарежда прашката, аз стрелям, обясни пред репортер на “Струма” бившият полицай Ружин.

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

  

Дружество "Германо-българска помощ за животните" Ви предоставя една добра възможност. От понеделник до четвъртък от 10 до 14 часа вратите на приют "Надежда" (бивш Общински изолатор за кучета в кв. Лозенец) са отворени за безплатна кастрация на Вашите животни. В приюта се кастрират както кучета, така и котки. Обадете се на тел. 962 42 19 или на 0899 23 50 19 за записване на час.  

Дружеството извършва безплатни кастрации и в приютите в Добрич (тел.: 058/601331), Шумен (тел.: 054/866934) и Русе (тел.: 082/841281)

Well yet everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Ако си студент, прекарващ лятото в София, обичаш животните и искаш да допринесеш за по-доброто състояние на държане на кучетата в общинския изолатор в село Сеславци - стани Обществен медиатор!

Изисквания: клинично здрав, психически устойчив и с нагласа за наблюдаване извършване на евтаназия върху кучета.

Заетост: седмична, от 9 до 17 часа.

За повече информация: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

В началото на годината немският телевизионен канал ARD излъчи филм за търговията с кучешки кожи в България. Филмът предизвика широк отзвук в Западна Европа, но в България информацията за него беше оскъдна.

За щастие филмът вече е достъпен в интернет - на сайта на организацията "Лекари за животни".

Well yet everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

В СТОЛИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ – СОФИЯ
ИСКАТ ДА ИЗБИВАТ ДОМАШНИ ЖИВОТНИ  

Кметът и комисията по екология в София искат да забранят отглеждането на повече от две животни в апартаментите, които са лична собственост на столичани.
Заедно с полицията общината ще конфискува животните над тази бройка, като ги затваря в съоръжението за убиване на бездомни кучета - столичния изолатор в с. Сеславци.

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

От днес дежурният медиатор в изолатора в с. Сеславци има нов телефонен номер за връзка: 0884 230 737. На този номер ще получите информация за постъпилите кучета в изолатора и условията за тяхното осиновяване.

Well already everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Барбара Рютинг (Съюз 90/Зелените), депутат от Баварския Ландтаг

Уважаеми г-н Кмете,

Благодаря Ви за топлото посрещане и за конструктивния диалог. На пресконференция на следващия ден имах възможност да разкажа за срещата ни и Ви представям сбито най-важните моменти от нея.

На едно и също мнение сме, че единственото решение на проблема с бездомните кучета е практикуваният по цял свят метод CCR – CATCH - CASTRATE- RELEASE, т.е. залавяне, кастриране и освобождаване.

 

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Броят на домашните животни, които се гледат в апартамент в София, да бъде ограничен до 2, обсъждат общинските съветници. Предстои да бъде внесено предложение за промяна в Наредбата за домашните животни.

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Няма да ви разказвам за нечовешкото отношение към кучетата или за безхаберието на политиците и общинарите. Няма да засягам и темата защо за бездомните кучета се заговаря само при избори или при проверки от чужди организации.

Става дума за тези кучета, които виждате всеки ден по спирките, които бягат озлобени след автомобилите, лаят минувачите или спят в кашоните до кофите за буклук. Същите тези кучета, на които подхвърляте остатъци от вечерята си, ако сте благосклонни, или пък замеряте с буркани, вбесени от непрестаното им лаене.

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Как софийско улично куче стана световен пътешественик

Здравейте, как сте? Всичко наред ли е?

Отново съм аз, вашата Нушка, последния път ви разказах за прекарването си в България, за това как от безстопанствен пес се превърнах в немско куче и гражданка на Европейския съюз.

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Проект за строеж на център за бездомни кучета, с които ще общуват възрастни и болни хора, ще реализират в Банско германски фондации, с подкрепата на европейските фондове и кмета на града. Това каза на пресконференция Барбара Рютинг, депутат в Баварския парламент и природозащитник, ангажиран с проблема с бездомните кучета в София и Банско.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Българско улично куче става световен пътешественик

Добър ден, казвам се Нушка, скоро ще навърша три години, имам светлокафяво-черна козина, лапите и върхът на великолепната ми опашка са бели.

Познахте! Аз съм една жизнерадостна и умна кучка, за която благородното родословие не е приоритет!

Здрасти, аз съм Нушка! Как сте, що сте?

Живея в Германия, по-точно в Бон. Преди там беше старата столица на Западна Германия, демек, на капиталистическата половина. Доста излъскан район, да ви призная, веднага ми хареса. Така си е, една светска дама се оправя навсякъде...

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

СОС отказва да приеме международен проект за решаване на проблема с уличните кучета

Въпреки милионите левове, които общината дава всяка година за справяне с кучешкия проблем, помиярите съжителстват със софиянци необезпокоявани.

Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Еколожка от Велико Търново ще се жалва на депутата Димитър Абаджиев за нарушения в работата на общинския изолатор за кучета

Велико Търново. Представителката за Велико Търново на Българо-германското сдружение “Помощ за животните” Грета Коновска ще внесе по време на приемната на народния представител от ДСБ Димитър Абаджиев в петък, множество жалби на граждани за системни закононарушения при престоя на кучетата в градския изолатор, както и за злоупотреби с власт.

Well along everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Кметът на община Банско Александър Краваров подписа договор с германската неправителствена организация за защита на животните "Тиерхилде зюден" за намаляване на популацията на бездомните кучета и котки в Банско, оповестиха от общинската администрация.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

От днес започва да функционира изолаторът в Сеславци. Там могат да бъдат настанени до 150 кучета. В него има 40 единични клетки и 7 големи групови. В единичните клетки ще се настаняват агресивни , болни, малки или елитни кучета, който подлежат на осиновяване. Всеки гражданин, който би искал да осинови куче може да го направи на място, съобжава пресцентрът на Столична община. Пропуските за влизане ще се издават от ръководителя на изолатора. Община започва ремонт и на приюта в Лозенец.

Well afore everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

...