От началото на кампанията за безплатно кастриране на „Екоравновесие” са кастрирани 277 кучета . Това каза директорът на Общинско предприятие „Екоравновесие” Манол Нейков в село Желява, район Кремиковци, по време на връщане на кастрирани кучета на стопаните им, предаде репортер на Агенция „Фокус”. 

Well already everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Кампанията за безплатно чипиране, кастриране и обезпаразитяване на кучета на „Екоравновесие” започна на 1 април в район „Нови Искър”, а сега е в район „Кремиковци”. Забелязва се тенденция, че интересът към тази инициатива е нараснал в края на кампанията, когато хората са видели, че кучетата се вземат, кастрират се и се връщат. Имаме 30 взети кучета в село Желява, които са кастрирани и върнати и има нови, които са записани, посочи д-р Нейков. През следващия месец кампанията ще започне в район „Искър”, село Бусманци и село Казичене. 

Макар че „Екоравновесие” е приключило кампанията си по график в определен район, това не означава, че ще се спре кастрирането на кучетата там. „Дори и след графика, след като има записани кучета , и тези, за които се обаждат за записване, ще продължат да се приемат”, каза д-р Нейков. Той гарантира, че „Екоравновесие” се отнася с кучетата добре, хуманно, без насилие. Д-р Нейков посъветва стопаните да хранят животните си с мека храна, цяла седмица след хирургическата намеса. При мъжките кучета се появява лек отток, но което е нормален процес. Ако стопаните имат притеснения относно здравословното състояние на любимеца си, могат да се обадят в „Екоравновесие” и любимците им ще бъдат прегледани. 

Стопанката на кучето Бети, което й беше върнато днес, изрази благодарност към „Екоравновесие” за безплатното кастриране и обезпаразитяване на домашния й любимец.

Източник: www.focus-news.net
Pin It