Печат
Новини
Посещения: 2481

Искаме чрез Вас да доведем до знанието на гражданите от гр. Сандански да бъдат по-внимателни при опазването на домашните си любимци, ловни кучета и котки.

 

Well afore everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Вече от години, и особено в последно време, по улиците на града, в парковата част и градините определени лица хвърлят стотици примамки с отрова, с която уж целят унищожаването на уличните кучета. Трябва да знае гражданството, че отровата е изключително силна и след поглъщането й от каквото и да е същество поражението настъпва веднага.

 

Вечер съответните лица приготвят примамките и ги подхвърлят на всевъзможни места, но най-често покрай кофите за смет или по зелените площи. На следващия ден същите лица посещават въпросните места, вече с кола, и прибират труповете на животните. Всички тези подхвърляния на примамки след себе си крият опасност от натравяния на невръстни деца, клошари и домашни животни . Възмущението на гражданите от гледката на умиращите в мъки кучета е голямо. Заканите на потърпевшите също. Свидетели сме как в предновогодишните празници на една от улиците в мъки и стенания намериха смърт си пет броя кучета, от които 2 ловни, 2 декоративни пудела и една сибирска лайка. Сами преценете какви улични помияри са те.

 

Питаме се кой върши това злодеяние? Може би вие знаете, господин кмете, или вие, господа общински съветници? Едно е ясно, че в грешна посока се работи. Не се изпълняват законът и указанията за защита на животните. Няма изграден приют за скитащи кучета. Намерена е лесна форма за премахване и унищожение. По-приемливо би било собствениците да плащат глоба при нарушения, отколкото да ги лишавате от техните любимци.

 

Уверяваме Ви, господин кмете, че ако продължава това деяние на жестокост към домашните животни , сме готови да стигнем и по-далеч.

ГРУПА ПОТЪРПЕВШИ ГРАЖДАНИ