Специални кошчета, в които ще се събират кучешките фекалии, вече ще пазят чисти алеите за разходка на домашни любимци в Русе, съобщиха от общинската управа. В определените зони, главно в градинските алеи, ще се монтират 44 съда. Те са метални, с големината на обикновено кошче за боклук, и са боядисани в бяло и червено. Собствениците на кучета трябва да прибират и изхвърлят фекалиите на определените места, ако не искат да отнесат 100 лв. глоба за замърсяване на околната среда.

Well afore everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Промените в общинската наредба забраняват разхождането на куче без повод и храненето на бездомни песове край детски, лечебни и учебни заведения или на улицата. Задължителната регистрация на домашен пес в общината вече е 14 дни след придобиването, ако притежателят му не иска да се бръкне в джоба със 100 лв. Годишната такса е 25 лв.

Придружителят на четириногото животно е длъжен да носи ветеринарномедицинския паспорт и регистрационната му карта за проверка. Всички кучета трябва да имат чип, а престоят в общинския приют за бездомни животни ще струва по 2,50 лв. на ден.