Печат
Новини
Посещения: 1943

В момента се обсъждат различни общински терени, където би могъл да се изгради нов приют за безстопанствени кучета. Идеята е там да се вдигнат халета от открит тип, разкри Станислав Темелков, председател на комисията по обществен ред и сигурност. По думите му детайлите по проекта тепърва ще се уточняват. Целта е животните да се приберат от улицата, а при добро желание природозащитниците могат да бъдат много полезни, смята Темелков. Той е поканил представители на неправителствения сектор да вземат участие на заседанието на ресорната комисия в четвъртък.

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Ще изслушаме техните предложения и съображения относно последните промени в наредбата за обществения ред. Надявам се обаче природозащитниците да поемат и ясни ангажименти с какво биха могли да помогнат за овладяване популацията на безстопанствените кучета във Варна. Те могат да се включат в процеса със средства за кастрация и ваксинация. Могат да осигуряват храна за животните, да подпомагат осиновяването им, допусна Станислав Темелков. Забраната за хранене на безстопанствени кучета и котки на обществени места отприщи в края на миналата година недоволството на природозащитните организации. Спорният текст в Наредбата за обществения ред заплашва нарушителите с глоба от 50 до 500 лв. Според представители на неправителствения сектор обаче това обрича на мъчителна смърт всички бездомните животни , които съгласно действащата нормативна уредба, щом бъдат прибрани в кучкарника, трябва да се ваксинират, кастрират и пуснат обратно по местата, откъдето са взети.

Източник: varna24.bg