Image

“Кучетата в изолатора станаха канибали” е заглавието на водещия материал в новия брой на в.”Утро” от днес 30 май 2007г.. Кучетата в общинския изолатор са докарани до самоизяждане, видя екип вестника на 24 май следобед. Животните са оставени на сухар, а само късметлиите имат и вода. Зад мрежата животните са принудени да оцеляват, като ядат себеподобните си. Гледката е потресаваща и със сигурност не е за хора със слаби нерви и сърца. Няма такова нещо, вестникът ви е тенденциозен, хладнокръвно отрече управителят на Общинския изолатор д-р Стефан Станчев. Той беше категоричен, че става дума за манипулация, тъй като животните са гледани добре в изолатора. Най-беззащитното животно в клетката е било убито от останалите, които се борят за живота си.

Защото гладът събужда и най-дълбоко приспаните атавистични инстинкти при всичко живо.

Безпристрастният обектив на тенденциозния спо­ред д-р Станчев вестник засне точно онова нещо, което го нямало - див канибализъм. А ако снимките можеха да запечатват и миризми, вероятно читателите щяха да добият пълна представа за положението.

Лично аз съм учуден как е възможно да се случи това, след като миналата сед­мица бях на проверка в приюта и животните бяха в нормално състояние, коментира зам.-кметът Орлин Лазаров. Той обясни, че не разполага с финан­сов отчет за работата на управителя д-р Стефан Станчев, но от страна на общината се осигуряват храна и медикаменти за животните. Прибраните кучета се хранят с отпадъците от домовете за въз­растни хора, което облек­чава бюджета, допълни още Лазаров. Намерение­то на общината е дори да се направи ремонт на покри­ва на сградата, да се обо­рудват операционна и манипулационна, както и да се изградят допълнително клетки за уловените жи­вотни.

Според договора за обществена поръчка с д-р Станчев общината има задължение да плаща за първоначален преглед на куче по 5 лева, а за евтаназия 6 лева, като осигурява евтаназина за умъртвява­нето им да осигурява транспорт, персонал и хра­на на животните. Защо се стига до канибализъм при тези животни и колко точ­но пари на месец се харчат за грижата за кучетата, никой от общината и приюта не можа или не пожела да отговори.

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Pin It