Спасиха куче, захвърлено на сметище

ImageПо сигнал на граждани в приюта на Германо-българска помощ за животните в Шумен за лечение е прибрано куче, захвърлено на незаконното сметище в ромската махала в кв "Еверест" над т.н. цигански мост. Служителят на Немския кастрационен център Павлин Златев разказва, че животното е било цялото в червеи, затрупано във фекалии и боклуци и имало сили само да вдига главата си над мръсотиите, за да не се са задуши. В приюта беше изкъпано, подстригано, започна лечeнието му. То е неподвижно. Вероятно уличното четириного и било ударено от преминаваща кола преди да бъде захвърлено на сметището. Ако не проходи, то ще бъде настанено завинаги в проюта сред останалите кученца-инвалиди, които живеят в отделен двор. Най-старото от тях е Рошко. Той е неподвижен и сляп, но живее тук повече от 5 години. Денем го извеждат на слънце, а вечер го прибират в халето.

 

"Задържаха" две хапещи кучета край "Оазис"-а 

Две хапещи кучета са били хванати рано сутринта в четвъртък край заведението "Оазис" след сигнал, че са нападнали жена, съобщи за "Шуменска заря" управителят на Немския кастрационен център в Шумен д-р Милен Данков.
 

Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageВъпреки че са били кастрирани, те са проявили агресия, затова завинаги ще останат в приюта към НКЦ, финансиран от 5 години от германска фондация. Няма да бъдат връщани повече на улицата. Няма да бъдат и евтанизирани, защото немският спонсор не разрешава подобни мерки срещу животните. Попаднали в приюта те не проявяват агресия. За сега са настанени в отделни клетки, но след това ще заживеят в някое от 20-те дворчетата, обитавани от над 300 кучета.

Двете прибрани от улицитата четириноги имат ваксина против бяс, но ще бъдат поставени под наблюдение 14 дни. Пострадалата жена може да вземе документ от центъра, че кучето е били ваксинирано, за да не й бият инжекции против бяс.

Поради традиционните в подобни случаи спорове между живеещите в къщите на улиците "Цар Иван Аелксандър" и "Тервел", когато едни ги искат, а други - не, кучетата са били прибирани на няколко пъти и отново пускани. След подписана декларация, че ще бъдат осиновени, вързани и отведени да пазят двор или вила, часове след това отнова са били на улицата. Подписката до кмета Красимир Костов, организирана от живеещата на "Цар Иван Александър" Йорданка Любомирова, е била подкрепена от осем души от квартала.

Ако някой иска да стане осиновител на подобно куче, в правилника на НКЦ, които ще бъде приет през септември, ще настояваме новият собственик да му поставя микрочип и да го регистрира в общината. Според вр.и.д. началник на общинските инспектори Любомир Тодоров, техни служители ще проверават дали осиновеното животно се отглежда от стопанина и къде е настанено.

Pin It