Бясна лисица е била умъртвена от бездомни кучета на кооперативния пазар в Шумен, който се намира в централната част на града, съобщи за БТА директорът на Районната ветеринарно-медицинска служба (РВМС) д-р Христо Христов. Трупът на болното животно е открит на 8-и април сутринта, но вчера са получени резултатите от ветеринарно-медицинския институт в София. Направените анализи установяват диагнозата „бяс“. 
Уличните кучета, за които се предполага, че са убили лисицата, веднага са прибрани в приюта за бездомни животни и ще останат там поне 30 дни под наблюдение. За първи път бясна лисица в района беше открита през лятото на 2008 г. в шуменския квартал Дивдядово и оттогава заболяването се разпространява в цялата община, въпреки взетите мерки за ограничаване на заразата. Миналата година в общината имаше 7 потвърдени случая на бяс по животните, а сега е открита и в централната част на града. Според специалистите заболяването се разпространява от хищници в района на Шуменското плато, което е защитена територия и на нея отстрелът на животни е забранен. Според д-р Христов първата най-неотложна мярка е да се ваксинират всички бездомни кучета в града, за да не разнасят заразата.


Well yet everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Pin It