10-годишно дете от Стара Загора попадна в ортопедията, след като беше нападнато от женски питбул на улицата. Кучето било обучавано да се бие.

Според съседи собственикът на питбула обучавал кучета да се бият в двора на къщата си. Същевременно същият този стопанин е допуснал кучето с инстинкт на убиец, което е научено да не спира да последна капка кръв, да има достъп до 10-годишно хлапе и да бъде без намордник. Да пуснеш звяр на улицата, обучаван да разкъсва, без намордник и повод, си е чиста лудост и е незаконно според наредба от 1008 година, приета от община Стара Загора.Да озлобиш и отгледаш куче убиец също е незаконно, а участниците в кучешките боеве могат да отнесат до 5 години затвор. У нас обаче са много малко хората, които ще решат да сигнализират, че някъде се организират схватки с животни, понеже или ги е страх, или си имат достатъчно грижи, че да се занимават с кучета. Докато един ден тези животни не нападнат и разкъсат само за няколко минути човек на улицата.

Поредният инцидент с питбул се случи шреди малко повече от седмица, след като куче от същата порода нападна и нахапа по главата момиченце на три годинки във Велико Търново. Родителите на пострадалото детенце били на гости на приятелско семейство. Възрастните хапвали и пийвали, докато момиченцето си играело и се забавлявало в стаята с кучето, което не давало никакви признаци на агресивност. Изведнъж обаче питбулът озверял и захапал момиченцето за бузата. Тази случка много добре показва, че питбулите могат да бъдат непредсказуеми. Каквито и зверове да са, те все пак са животни, които не могат да мислят. Затова си имат стопани.

Глоби

Навсякъде по света се налагат солени глоби на хора, които не се грижат добре за домашните си любимци. У нас обаче единствената присъда над стопанин, собственик на куче, което разкъса 6-годишно дете, е условна.

Докато няма глоби и законите не се спазват, както в останалите страни, хората ще продължават да изхвърлят четириногите и ще изоставят озверелия си питбул насред улицата, по която мий хора всеки ден. Да не се грижиш за кучето си, е равностойно на това да го захвърлиш на улицата, където то може да напада и, не дай боже, да убива хора. полудяло от глад. Доста голяма част от българите сигурно мислят, че единственият начин да се справим с уличните кучета е да извадим пушката и да стреляме по тях на месо, което у нас се случва. Безотговорни стопани, на които не им пука какво могат да направят животните, когато ги пускат да ходят на свобода без намордници и поводи, обаче няма да престане да има. Такива, които изоставят на улицата, домашния си любимец също. Дано поне има повече екоинспектори като тези в Стара Загора, които да приберат кучето в приют, за да предотвратят поредната кървава драма.

Well yet everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.