Като бивш директор на "Екоравновесие" и като човек, който живее в София, мисля, че всички трябва да чувстваме вина, защото кучетата не падат от небето, заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, запитан дали чувства вина за проблемите с бездомните кучета в столицата.

"Кучетата са резултат от начина ни на живот. Когато аз управлявах "Екоравновесие" имаше постигнат определен баланс между двете крайни искания - от една страна – да бъдат избивани безпричинно кучетата, а от друга страна - искането на природозащитниците да оставим кучетата да си изживеят своя живот на улицата. Работеше се по програма и за няколко години популацията намаля почти наполовина", каза още Найденов. "По някакъв начин природозащитните организации взеха превес в баланса, който беше постигнат и масово се връщаха заловени животни на улицата", допълни той.

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Найденов припомни, че по настояване на Столична община беше променена наредбата, регламентираща условията в приютите за кучета. Ще се промени и Законът за защита на животните.

"Целта е кучетата, които са злонрави и тези, които носят здравен риск да бъдат прибирани и евтаназирани, а на останалите кучета мястото им не е на улиците и те поетапно ще бъдат настанявани в приюти", каза още министърът. Той подчерта, че само ветеринарните лекари трябва да имат право да преценяват кое куче има злобен нрав. "Разбирам реакцията на неправителствените организации. Аз ще поема атаките от тяхна страна върху себе си. Предпочитам мен да ме атакуват 100 души, отколкото хиляди кучета да атакуват всички ни всеки ден по улиците", каза още министър Найденов.

Министър Найденов коментира факта, че от левицата за пореден път му поискаха оставката. Той обеща ръководството на "Напоителни системи" да даде днес пресконференция, за да обясни дали са верни твърденията на опозицията за случвалото се в дружеството. "Те хвърлят обвинения в публичното и след това ме поставят в ситуация аз да се оправдавам", заяви той.
Pin It