След като даде ценни съвети на българските домакини как се меси козунак и се увери, че в магазините няма яйце за повече от 30 стотинки, министърът на земеделието и храните и ветеринар по професия Мирослав Найденов реши сериозно да се заеме с темата за бездомните кучета. Но вместо да поеме инициативата за адекватни мерки, като например национална програма за справяне с проблема (която е ангажимент на неговото ведомство), Найденов изпадна в словесна логорея. 

Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Първо обвини природозащитниците, че нарочно не искат проблемът с бездомните животни да се реши, "защото така ще спрат да съществуват". След това ги призова да поискат извинение от нахапаните от кучета хора, сякаш те, а не общините и министерството, което той оглавява, са виновни за проблема. Междувременно, след като 50 неправителствени организации му поискаха оставката, Найденов започна персонална атака срещу една от тях - Animal rescue Sofia, която е една от най-активните в сферата и на практика върши работата на институциите - стопанисва най-големия приют, предоставя безплатни кастрации и стимулира осиновяването на бездомни животни. Във в. "Телеграф" министърът "разкри", че председателят на организацията "върти бизнес за милиони с бездомните кучета". Без, разбира се, да дава детайли какъв е този бизнес и как например е останал незабелязан, докато самият Найденов беше директор на "Екоравновесие".

Словоизлиянията на министъра нямаше как да минат и без доза от присъщия му популизъм. "Предпочитам да ме нападат 50 или 100 организации, но да спасим гражданите от нападението на десетките хиляди кучета", жертва се той пред БНТ. А след последното заседание на Министерския съвет предвеликденско заяви, че ще "поеме своя кръст" в борбата с неправителствените организации заради благополучието на обществото. Алелуя.

Източник: capital.bg
Pin It