Земеделският министър Мирослав Найденов за втори път тази година съобщи, че ще се прави зоополиция. Това стана минути след като над 250 защитници на правата на животните му поискаха оставката на митинг пред Министерския съвет. Защитниците на кучетата недоволстват от министъра, защото не се е справил с проблема с бездомните животни, както и срещу намерението на кабинета да разреши частична евтаназия за песовете.

Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На бързо свикана пресконференция Найденов обясни, че е имал извънредна среща с премиера Бойко Борисов, кметицата на София Йорданка Фандъкова и екоорганизации. И там е взето решението за зоополицията. Министърът обаче не обясни кога се очаква да заработи новата служба и под чие управление ще е, „ защото е още само идея". 

През януари, след като кучкари пак му искаха оставката, министърът ги успокои със обещания за зоополиция. Найденов отрече да е уплашен от протестиращите и каза, че не чувства персонална вина.

Екозащитниците бяха доволни от срещата със Борисов. „Постигнахме консенсус по няколко основни въпроса", каза Явор Гечев от „Четири лапи". При промените на наредбата за кучешките приюти например ще отпадне вкарването на животните в железни заграждения. А законът за защита на животните няма да бъде променян преди обществен дебат.

Pin It