От 1 юли училището за кучета-водачи за незрящи хора в София, което е и единственото в България, ще премине на делегирана от държавата дейност. Това съобщи в Русе заместник-председателят на парламентарната комисия по труда и социалната политика и депутат от ГЕРБ Светлана Ангелова.

 

Well afore everyone be aware of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Училището се представлява от фондацията "Очи на четири лапи" от 2007 г. и беше пред закриване, тъй като не можеше да сe намери финансиране. Нямаше пари дори за храна на кучетата, които са 25.

 "Миналата седмица депутатите от парламентарната група на ГЕРБ дарихме 2000 лева лични средства. Парите ще стигнат за храна на кучетата за един месец. До края на годината ще са нужни още около 100 000 лева", обясни Ангелова и допълни, че се радва, че е намерила подкрепата от Министерството на финансите и от агенцията "Социално подпомагане" тази дейност да се финансира от държавата от началото на следващия месец.

От 2007 година досега фондацията е разчитала на издръжка чрез проекти, дарения и главно от спонсорството на Столична община.

 "Изискването е било тези кучета да се ползват от живеещи на територията на София. От 1 юли те ще бъдат предназначени за хора от цялата страна", обясни Ангелова.

 Към момента са подадени десет молби от незрящи лица да получат куче-водач, което да им помага, уточни депутатът.