Болната тема за бездомните кучета по софийските улици получи ново развитие. Четириногите в приютите ще се настаняват по нов начин - според характера им, размера и възрастта. Това става ясно от проект за промени в наредбата за изграждане на приюти на аграрното министерство. В края на м.г. административният съд върна предишните поправки в наредбата заради нарушения. Те даваха възможност да се правят приюти от отворен тип, което намали в пъти цените на общинските.

Well yet everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

В новия проект изискването животните да се гледат в две отделения - вътрешно и външно, си остава. То обаче ще важи само ако четириногите остават в приюта за повече от пет дни. Колко големи да са къщичката и дворчето също се запазва - вътрешното отделение трябва да е не по-малко от 1.2 м на 1.8 м, а външното - не по-малко от 1.2 м на 2.4 м. Когато обаче заради липса на места трябва да се настаняват кучета на групи, площта на къщичките се увеличава. Досега, ако в едно помещение са настанени повече от едно куче , всяко от тях трябва да разполага с не по-малко от 1.5 кв. м във вътрешното отделение и 2 кв. м във външното отделение. С новите промени на всяко куче ще се падат не по-малко от 6 кв. м, ако са в група от не повече от пет животни.

Земеделският министър Димитър Греков, който в началото на мандата се ангажира със спешното приемане на наредбата, създава и нови категории за настаняване на групи. В проекта е записано, че групи от до 8 кастрирани кучета с приблизително еднаква възраст и големина ще бъдат настанявани в къщички със заградени дворчета. Всяко куче ще има отделна къщичка, като площта й ще зависи от броя на настанените животни , но тя не трябва да е по-малка от 6 кв. м. Ако групите са повече от осем, но не повече от 20, всяко животно трябва да разполага с минимална площ от 10 кв. м с къщичка и дворче за животни до 20 кг. За по-тежките четириноги ще се падат по 20 кв. м.