ImageПриют и лечебница за безпризорни кучета, с капацитет 100 животни, чийто стопанин е фондацията "Тирхилфе Зюден", започна работа в столичния квартал "Слатина".
Това е третият приют, който функционира на територията на София, уточни директорът на общинското предприятие "Екоравновесие" Мирослав Найденов, предаде БТА. По думите му до момента работи общински приют с капацитет 250 животни в квартал "Сеславци", както и българско-германски приют в квартал "Лозенец" - с капацитет 100 животни.
Предстои изграждането на още два приюта, чийто стопанин ще бъде Столичната община, каза Найденов. В квартал "Кремиковци" ще бъде създаден приют за 500 животни, в който ще има и помещение за безпризорни котки, в сграда, която ще бъде предоставено под наем на Столичната община. В район "Младост" ще бъде предоставен терен за приют за 250 бездомни животни.
Популацията на бездомни кучета от 11 200 за миналата година е намаляла под 10 000, съобщи Найденов.
Близо 500 кучета са осиновени от приюта на общината в Сеславци. Осиновяването е безплатно по процедура, уточни Найденов, като добави, че стопаните, които желаят да вземат животно от приюта, попълват декларация, срещу която поемат ангажимент да се грижат за него. То им се предоставя обезпаразитено, кастрирано и ваксинирано. Те не дължат такса на Столичната община за четириногото.
До 2011 г. общинската програма предвижда популацията на бездомни животни на територията на Столичната община да бъде сведена до нула, припомни Найденов, като затова ще бъдат изградени и допълнителни съоръжения - приюти и центрове за кастрация.
От септември фондацията "Четири лапи" ще разположи мобилна клиника за кастрация на четириноги в Студентския град, където популацията на кучета се е увеличила.
Приютът в квартал "Слатина" ще бъде до 2015 г. финансиран изцяло от германска фондация, след което ще премине за стопанисване към Столичната община, на чийто терен е построен.
От септември 2006 г. досега от общинското предприятие "Екоравновесие" са положени грижи за 8644 кучета: от тях 6751 са кастрирани, ваксинирани и върнати на местообитанията им. До момента близо 50 кучета са изнесени в Германия и Швейцария по желание на тамошни фондации, които са осиновители на животните.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.