ЗА ЕДИН ПО-ЧИСТ ГРАД ЗА ХОРА И ЖИВОТНИ

Дружество за защита на животните Енимъл Райтс България организира в събота, 26-и юли 2008 г., кампания за почистване в град Велико Търново. Сборното място е паметник „Асеневци”, а часът – 10.00. Инициативата е съгласувана с и подкрепена от Община Велико Търново. Помощ ще окаже и фирма „Екстрапак”, която ще предостави на ентусиастите чували за събиране на отпадъците.

„Инициативата е замислена от заместник-председателя на дружеството ни, Емилия Цанева” сподели председателят на Енимъл райтс България, Ивелина Иванова. „Общината с готовност откликна на инициативата ни и ще помогне с разгласяването и в местните медии, както и със съдействие за прибиране на събраните отпадъци. Управителят на фирма „Екстрапак” отговори веднага на запитването ни за дарение, като сам предложи, съвсем в духа на екологичните тенденции и стремежи за една по-чиста околна среда, чували, изработени от дегрален, който се разгражда до две години.

Безкрайно се радваме на отзивчивостта на всички дотук и очакваме и други ентусиасти, които искат да видят града ни като едно по-чисто и красиво място, обитавано не само от нас, хората, но и от животните в града. Нека не забравяме, че животните са част от природата и човешкото замърсяване вреди както на нас, така и на тях.”

Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Дружество за защита на животните Енимъл Райтс България е великотърновска организация, създадена преди година и започнала дейността си като младежко дружество. Сега в дружеството членуват над 20 души от различни възрасти и занятия, обединени от общото желание да работят в защита на животните и техните права. Дружеството е постоянно отворено за нови хора и идеи. Дотук негови представители участваха във вече приключилия във Велико Търново проект на фондация „Четири лапи” по кастрация и обезпаразитяване на бездомни кучета и котки през март-април тази година, а впоследствие и при разработването на общинската програма за овладяване на популацията на бездомни животни в град Велико Търново, приета на общинска сесия на 17-и юли тази година. Предложените за медиатори представители на дружеството ще контролират и ще съдействат за изпълнението на общинската програма от фирма „Пролет”. Дружеството е организирало и няколко кампании по обезпаразитяване на бездомни животни и изработване на регистър на същите, паралелно с този на общината, както и кампании по лечение, кастриране и намиране на осиновители на бездомни кучета и котки. “Енимъл Райтс България” издаде и книжка за оцветяване през февруари тази година на име “Животните са твоите най-добри приятели”. Тя бе разпространена безплатно в градовете Велико Търново, Горна Оряховица, София, Шумен, Добрич и Русе на деца в училища, детски градини, домове за деца и болници.

„И занапред възнамеряваме да работим съвместно с Община Велико Търново и в съответствие със закона за защита на животните, приет тази година, по всички наболели въпроси, касаещи не само бездомните животни, но и домашните такива. Някои от по-малките ни проекти включват поставяне на обществени места на кутии за дарения в помощ на безстопанствените животни, а най-големият ни проект е изграждане на приют, в който приоритет ще бъдат болните и сакати животни. Вярваме, че ще имаме успешно сътрудничество с общината, РВМС, частнопрактикуващи ветеринари, полицията, прокуратурата и, не на последно място, бизнеса на град Велико Търново и всички институции, които могат да помогнат за хуманното разрешаване на проблемите в града. Очакваме и спонсори. Но най-вече разчитаме на гражданите на Велико Търново. Всички заедно можем да постигнем много за нашето добро и това на животните.”
Pin It