Image
снимка: в-к 24 часа
Програмистът-сатанист Евгений Андреев (на снимката), който взимал котета, зайчета, кученца и птици по обяви за осиновяване, за да храни с тях змиите си, първо пускал животните на големите змии, които им вкарвали отрова, после ги разфасовал и одирал за по-малките кроталите в терариума си.

"Първо дава котетата, зайчетата или кученцата на по-големите си гръмящи змий, за да им вкарат отрвова. След това ги взима, одира и разфасова, за да може да ги даде на по-малките кротали в терарирума си, защото те не могат да се справят с целите животни", разказа познат на Евгени Андреев пред камерата на предаването "Истории с Патрашкова" по ТV2.

Тактика 

Извергът не прибирал бездомни животни, а търсел по форумите само домашни любимици, които са ваксинирани и обезпаразитени.
"Хвалеше се, че не иска да рискува змиите му да се разболеят от нещо", добави човекът. Според него Евгени не е единственият човек, който храни влечугитте си с кучета и котки, което е изрично забранено в Закона за защита на живтните. 
"Аз знам за една жена от столичния квартал Иван Вазов, която храни своя питон с живи зайци и кучета", сподели още познатият на Андреев. Той обясни, че се е запознал с него в интернет форумите преди около година и половина и когато е разбрал за извратените занимания на психаря, бил шокиран.



Well along everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Никой не го подозира

 Пред камерата на предаването застана и жена, която не познава Евгени лично, но си е комуникирала с него в интернет .
"Той е напълно нормален до момента, в който не се загворори за змии. Тогава се вижда, че има проблем, за чието решаване е необходимо лечение. Евгени не изпитва страх, че може да бъде разкрит. Той се хвали с това, което върши", обясни шокираната жена. Тя посочи, че се е свързала с него, защото е била обезпокоена от слуховете, които се носят за заниманията му. 
"Аз не се страхувам от него, по-скоро съм потресена. Той има подход към хората, от които взима животните. Винаги му ги дават.", каза още тя.
Извергът има разрешително да развива бизнеса си със змии, но никой от Националната ветеринарна медицинска служба (НВМС) не е отишъл да провери как точно отглежда влечугите и с какво ги храни.

Дарителите

Човек, дал на Андреев две котета в края на август каза, че не е имал никакви съмнения относно добрите му намерения.
"Пуснах обява в интернет, че подарявам четири котенца. Той се свърза с мен, дойде и много ги хареса. Уговорката беше да прибере едно. Те бяха на по 30 дни. Но ме помоли да вземе още едно за приятелката си. Аз се съгласих. Изглеждаше съвсем норамелен, облечен с бяла риза. Носеше вратовръзка. След като разбрах какво се е случило и то от екипа на ТV2, бях известно време на хапчета", обяснява потресеният човек, чиито домашни любимци са станали храна за кроталите на Андреев.

Законът

В Закона за защита на животните деянието не е криминализирано. За подобно престъпление се предвижда глоба до 1000 лева на умъртвено куче, котка, заек и т.н. В нормативния акт се уточнява, че собствениците на змии могат да ги хранят единствено със специално отгледани лабораторни плъхове и мишки.

Когато екип на TV2 се опита да издири Евгени Андреев, се оказа, че той е разпродал змиите си преди месеци и е заминал в Щатите. В началото на следващата година психарът трябва да се върне, за да защити дипломната си работа у нас.