Около 28 кучета са отровени само за една седмица в град Хаджидимово, съобщи пред кореспондента на радио “Фокус”-Пирин един от потърпевшите стопани - Иван Сабахлъков. Той разказа, че целият град е потресен от масовите отравяния на кучета в последната седмица и затова като лично засегнат иска да даде гласност на проблема. Иван Сабахлъков е категоричен, че отравянията са причинени от силната отрова “Каунтер”, която земеделските производители в района познават добре, тъй като я използват. Отровата е разпръсната заедно с месо за примамка в околностите на Хаджидимово. На едно от местата, където е разпръсната отровата, растат гъби и хората често отиват да ги берат. “Гъбите ще започнат да стават след около един месец, а това място е отровено и няма да се изчисти скоро. Не е направено нищо, за да се обезопаси. Представяте ли си какво може да стане, ако някой яде от тези гъби, отровени с “Каунтер?”, коментира още Иван Сабахлъков. Той допълни, че тази отрова е много опасна както за животни, така и за хора. Тя се разлага в почвата в продължение на 90 дни, поради което мястото още дълго време ще бъде опасно. Освен драстичния на брой случаи на отровени кучета в Хаджидимово, такива има и в повечето съседни села като Копривлен, Тешево и други. Наблюденията на стопаните са, че умират основно ловджийски кучета, а предприетата акция, според тях, със сигурност е организирана.
“Ние се грижим за тези животни с години, храним ги, и накрая да ги видим как умрат в такива адски мъки... Това е ужасно нещо и призовавам този, който го прави, да си представи за миг гледката на агонизиращото животно, което с нищо не е предизвикало такова отношение”, каза още Иван Сабахлъков.

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.