Ще продължим да настояваме за инкриминиране на издевателствата над животни, категорични са от ЧЕТИРИ ЛАПИ

България остана единствената страна в Европейския съюз, в която мъченията на животни не се считат за престъпление. На свое заседание днес Народно събрание първоначално прие, а веднага след това отхвърли промени в Наказателния кодекс, които инкриминират умишленото осакатяване и убийство на гръбначни животни.

Мнозинството от народните ни представители не осъзнават, че инкриминирането на умишленото насилие над животни би имало превантивна функция при по-тежки престъпления, твърдят от „Четири лапи”. "Макар в България да не са правени сериозни проучвания, по света отдавна е известно, че има пряка връзка между насилието над животни и тежките криминални престъпления. Оставяйки издевателствата над животни безнаказани, нашите народни представители всъщност толерират проявите на различни форми на насилие."

В началото на м. март от фондация „Четири лапи” стартираха кампания за промени в наказателния кодекс, които да предвиждат по-високи глоби и затвор за насилие над животни. Само за месец в над 120 клиники и зоомагазини, както и в мрежата от заведения на Фейм кардс бяха разпространени над 30 000 пощенски картички, които всеки може да изпрати до председателя на парламента и председателя на комисията по правни въпроси.

Ще продължим да се борим за инкриминиране на жестокото отношение към животните, категорични са природозащитниците. "Ще използваме контактите си в западноевропейските страни, както и тези в институциите на ЕС за оказване на натиск върху българския парламент да приеме нужните промени в наказателния кодекс. Убедени сме, че рано или късно това ще стане факт, жалкото е, че у нас нещата винаги стават по трудния начин и за пореден път ставаме за срам пред цивилизования свят.”

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.