Депутатите искат жестокостта да се инкриминира 

Народните представители Антонела Понева и Мария Капон ще предложат отново да влезе в пленарната зала текстът за инкриминиране на жестокостта към животните. Двете депутатки са категорични, че в българския Наказателен кодекс такива текстове трябва да съществуват, за да сме част от цивилизования свят.

Позицията, че жестокостта към животните лесно преминава в жестокост към хората подкрепиха и представители на организациите “Четири лапи” и “Град за отговорни хора”, както и на партия “Зелените”. От организациите, подкрепящи инициативата, представиха снимки на залети с киселина, простреляни и подпалени котки и кучета, на пребит до смърт кон и на редица други агонизиращи след упражнено върху тях насилие животни. За повечето от случаите са подадени жалби, но наказани няма, уточни Явор Гечев от “Четири лапи”. Той предупреди, че зачестява използването на огнестрелно оръжие срещу животните.

Само за две седмици са събрани повече от 31 000 подписа в подкрепа на инкриминирането на жестокостта към животните, които са внесени в парламента. Дебатът в Народното събрание около текста в Наказателния кодекс, който трябваше да инкриминира подобни деяния, бе определен като срамен от депутатката Антонела Понева. Тя каза, че този дебат е бил профанизиран и манипулиран.

”Дебатът за жестокостта към животните е част от дебата за жестокостта в общественото въобще”, подкрепи я Мария Капон. Когато няма отношение към животните, няма как да очакваме отношение към хора в критична ситуация, каза още тя.

На 2 април след доста объркано и повратно гласуване в пленарна зала Народното събрание зае половинчата позиция по отношение насилието над животните, като обяви за престъпление организираните боеве с животни, но остави без наказателна санкция особената жестокост към тях.

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.