Приютът ще се строи без съгласието на районния кмет

София ще се сдобие с нов приют за бездомни кучета за който ще плаща рекордната сума от 6683 лв. на месец, реши вчера Столичният общински съвет. Кучкарникът ще събира 500 бездомни псета на около 400 кв. метра разгърната площ и ще се намира в кв. „Кремиковци”, съобщи вносителят на доклада и зам.-кмет по строителството Ирина Савина.
Част от общинарите обаче се възмутиха от размера на наема, който общината се готви да плаща за приюта. Според председателя на групата на СДС Владимир Кисьов сумата е безумно висока и дори апартамент в центъра на София със същата квадратура се дава на двойно по-ниска цена. По думите му това е рекет, на който общината не трябва да се поддава.
Савина обясни, че предложението на собственика дори е било 10 000 евро на месец, но след преговори цената е паднала на 6683 лв. От групата на СДС се обявиха и срещу взимането на решение без съгласието на районния кмет на „Кремиковци” Ивайло Панев, който е от квотата на тяхната партия.
Това е силово налагане на решение, коментира Борислав Бориславов (СДС). От БСП също поискаха докладът да бъде оттеглен, за да се предоговори цената. В отговор Савина изтъкна, че този имот в момента е единствената възможност за изграждане на кучкарник на територията на столичната община и призова съветниците да гласуват.
Според нея по-важно е не колко наем ще се плаща, а как да се реши проблемът с бездомните кучета. Въпреки нежеланието на голяма част на съветниците мнозинството на ГЕРБ си каза думата и решението беше взето. Единственият приют за бездомни кучета се намира в кв. "Сеславци".

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.