© Plovdiv24.bgТрети пореден ден гражданите от блоковете на ул. "Елин Пелин" в Прослав осъмват в осеян с трупове на кучета и котки квартал, научи Plovdiv24.bg.

След мистериозна поява на колата на общинския кучкарник в петък (за обезпаразитяване, както обясниха от там) в събота хората намират труповете на три кучета. Въпреки подадените сигнали до полицията, Гражданска защита и кучкарника, труповете стоят пред блока до понеделник следобед. Във вторник кошмарът продължава - още един труп на куче и два - на котки. Следите от агонията им са още налице. Очевидно става дума за разхвърляна отрова, която продължава да действа, но нито някой знае къде е, нито някой предприема нещо.

Хората са категорични, че това не може да е работа на някой от тях, защото кучетата са били пуснати там от общината преди около година, всички са свикнали с тях и никое от тях не е проявявало признаци на агресия.


Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Подобно деяние, освен по Закона за защита на животните, е престъпление и по чл. 352 на Наказателния кодекс, за което се предвиждат до 5 години затвор. Подобно на случая от преди месец с масовото отравяне на котки на бул. "Копривщица" обаче се оказва, че санкционирането на това престъпление не е работа на никоя от институциите - районната екология, РВМС и полицията вдигат рамене и всичко приключва с прибирането на труповете. В предишния случай седмици наред хората намираха освен котки и отровени гълъби.

Хората от Прослав са единодушни, че кучетата, които общината е пуснала пред блока им преди около година не са взети от там, а просто са "разселени" от други райони към тях като краен квартал, въпреки задължението на общината по закон да връща кастрираните кучета точно и само от там, откъдето са хванати. Това обяснява защо преброяването на "Четири лапи" показа едва 15 кучета в целия район "Централен" например, споделят природозащитници. За подобно изкуствено формиране на глутници - изсипване на цял бус с кучета на едно място читатели на Plovdiv24.bg бяха алармирали и преди.