Черните животни са по-малко желани за домашни любимци, според множество проучвания и данни от приютите по цял свят. Предразсъдъците към едри породи черни кучета като ротвайлер, лабрадор ретривър и немска овчарка са породени най-вече от предполагаемата им агресивност. Стереотипът е силен и когато става въпрос за нечистопородни животни и по тази причина шансовете за осиновяване на животни с черна окраска са мизерни.

Well afore everyone have that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Още по-проблематична е ситуацията за черните котки, които векове наред са обект на силни суеверия и дори агресивно преследване. „Лошата“ си репутация черните котки дължат основно на Църквата, която ги нарочва за придружители на вещиците и символ на злото. Преди това, римляните са ги възприемали като талисмани, а древните египтяни са считали тези четириноги за свещени.

Особено тежки времена за черните котки настават през Средновековието, когато в кладите на Инквизицията, заедно със смятаните за вещици, са хвърляни и хиляди невинни котки, за които се е вярвало, че са превъплътени магьосници.

Не всички народи и култури възприемат черните котки негативно. Някои вярват, че те лекуват болести, спират лошите духове и пазят децата от уроки,  а за японците, англичаните и ирландците тези животни са символ на сполука.

И днес у много хора е силен суеверният страх, че черна котка ще пресече пътя им и с това ще им донесе лош късмет. Но дори на най-големите фаталисти се налага да признаят, че черните котки притежават неподправена грация и магнетична красота. Често те са смятани за своенравни и саможиви, заради присъщата за целия котешки вид независимост.

Новият герой на кампанията за осиновяване на домашни любимци „Вземи ме вкъщи“, организирана вече трета година от ЧЕТИРИ ЛАПИ, е котаракът Бобо. Намерен да се препича на слънчевия тротоар на оживена улица, той е настанен в приемен дом, където получава грижи и внимание и бързо се учи да се доверява на хората. Няколко седмици по-късно Бобо вече е общителен и приятен младеж, който бързо грабва сърцето на осиновителката си Любомира. Младият котарак има късмета да намери любяща стопанка, която вярва, че той е нейният талисман, приятел и източник на радост. 

Снимките с красивата Койна Русева показват колко доверчив и смел е станал бившият безпризорник. Актрисата няма опит с котките, но е стопанин на едро черно куче. Немската овчарка Арес е добър приятел в игрите на трите ѝ деца. С Бобо, Койна позира във впечатляващо стилна ретро фотосесия, дело на фотографката Пламена Коева.

Голямата цел на снимките е да променят нагласите към черните четириноги и да им дадат по-добри шансове да намерят грижовни стопани. Екипът на кампанията „Вземи ме вкъщи“ на ЧЕТИРИ ЛАПИ се надява все повече хора да разберат, че черните животни са като всички останали – със собствен нрав и предпочитания, но не по-малко обичливи и привързани към своите стопани.