До края на месеца ще бъдат готови новите изисквания за условията в кучешките приюти, съобщи пред „24 часа" министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков. Той се срещна вчера с кмета на София Йорданка Фандъкова. 

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Министърът подчерта, че още идната седмица комисия от експерти ще се събере и до края на юни трябва да подготви нова наредба за условията в кучешките приюти. Предишната наредба, която позволяваше изграждането на приюти от отворен тип, падна в съда миналата година, защото не беше спазен срокът за качването на документа на страницата на министерството. Оттогава важат старите правила, според които нов кучкарник за 500 животни излиза 6,5 млн. лв. 

Заради връщането на старите изисквания Столичната община замрази втория етап на приюта в Долни Богров. Той трябваше да е за още 1000животни. В същото време първата част от кучкарника вече е почти запълнена. Почти пълен е и другият общински приют в Сеславци, а общината е с вързани ръце, защото не може да си позволи да строи скъп приют. 

„Нямаме никакво разминаване с общината. Това не е проблем на г-жа Фандъкова, а на България. За София обаче приемането на нова наредба е изключително важно. Министерството няма да бъде спънка за утвърждаването на този документ, както е било досега. Лично се ангажирах пред кмета , увери проф. Греков.

На срещата Фандъкова е настояла да се преработи изискването в проектонаредбата, изготвена при служебното правителство, че на 6 кв. м могат да се настаняват до 5 кучета. Тя е поискала да отпадне и текстът за осигуряване на дървени скари и пластмасови кучешки легла. Двамата са се договорили да работят за изготвяне на национална програма за овладяване на проблема с бездомните кучета . Министър Греков смята, че тя може да е готова до края на септември.