fbpx
Печат
Новини
Последни новини
Посещения: 9424

ТИГРИЦАТА В ЦУМ Е БРУТАЛНА ЗЛОУПОТРЕБА, АЛАРМИРАТ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ

Брутална злоупотреба с животно, използвано за забавление за хората и безхаберие на Министерството на околната среда и водите и другите държавни органи в България, които би трябвало да следят за хуманното отношение към животните. Това се казва в писмо до министър Джевдет Чакъров от "На ти с природата" по повод използването на тигрица за атракция в ЦУМ.

"Нашето възмущение е породено най-вече от факта, че "елита" на София и компетентните държавни органи смятат, че е абсолютно нормално 8 месечно диво животно, застрашен вид - сибирски тигър да е основната атракция в голям търговски магазин. И неговата функция да е – да забавлява клиентите!", пише още в писмото.

На вчерашното й грандиозно представяне в ЦУМ, тигрицата е била подложена на неописуем стрес от прожектори, музика и тълпи от хора, обясняват природозащитниците.

Well yet everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

С този акт собствениците на ЦУМ нарушават Закона за ветеринарномедицинска дейност, според който се забранява причиняването на страх, нараняване, болка, страдание, стрес или смърт на животни. 
От "На ти с природата" припомянт, че в света има само около 400 екземпляра сибирски тигри. Когато животното бъде тотално съсипано от хорските тълпи, шум и светлини ще бъде евтанизирано, защото вече няма да е забавление за клиентите на ЦУМ, опасяват се природозащитниците.

Настояваме държавните институции в България, които се занимават с опазване на биоразнообразието и хуманното отношение към животните, да вземат необходимите мерки и животното незабавно да бъде преместено на място, което е по-близо до неговата природа, се казва още в писмото.

Пълният текст на писмото на "На ти с природата" можете да прочетете тук.

Можете да изразите протеста си срещу ръководството на ЦУМ на този и-мейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Споделете мнението си и в темата в нашия форум.