Личности

"Един ден учителката на дъщеря ми Рая в детската градина ме дръпна настрана и ме попита дали не съм бременна, защото детето разказвало на всички, че ще си има сестричка. А аз предната вечер бях донесла вкъщи едно 20-дневно кученце, за което щяхме да се грижим, докато започне да се храни самичко. Казах й, че ще й бъде като сестричка. Кръстихме го Ваня". Ваня е подхвърлено куче. Някой го оставил още слепичко в кашон пред приюта за бездомни кучета в Казанлък. Сега вече е харесана в Дания, където новите й стопани я чакат. Нейната история е само един от многобройните случаи на човешко бездушие, с които се е сблъскала ефрейтор Ивелина Недкова през последните 3 години, откакто работи като доброволец в общинския приют за кучета в града на розите.

Well yet everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Албена Алексиева е родена на 29 април 1962 г. в Стара Загора, но израства в Бургас. Ослепява на 13 г. след вирусен менингит. Завършва училището за деца с увредено зрение в София, журналистика и психология в СУ "Св. Климент Охридски". Работила е като училищен психолог, журналист, председател на софийската районна организация на слепите, продуцент. От 1997 г. е радиоводещ. През 1999 г. купува от Германия първото си куче водач. Година по-късно е в основата на създаването на фондация "Очи на четири лапи", която се заема да създаде и организира дейността на училище за кучета водачи у нас, които се предоставят безвъзмездно на нуждаещите се.

Well yet everyone be aware of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Колко награди "Оскар" взе френският черно-бял и ням филм "Артистът"? Пет. Грешка! Шестият, наречен "Златен нашийник", отиде при Уги. Десетгодишният джак ръсел териер е достоен партньор на Жан Дюжарден. Самият актьор признава, че дължи част от оскара на четириногия си приятел, който го накарал да покаже най-доброто от себе си.

"Той надигра всички. Истински талант, демострира чувство за хумор и атрактивна игра. Сякаш Уги е прочел сценария и разбира настроението на всяка сцена", възкликват възторжени критици. Техните опасения са, че в най-близко време кучетата ще играят по-добре от хората.

Well afore everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Албена Павлова може и да из­глежда много тиха и кротка жена като съпруга на Любо Нейков в „Столичани в повече", но и тя подвиква на любимите си съще­ства. Прави го най-често в парка -крещи: „Рая, ела."

Не, това не е името на дъщеря й, която също участва в сериала, а на кучето й. Когато се разхож­дат стопанка и любимец, Албена вика по Рая, докато тя безгрижно развява рунтавата си опашка из храстите. „За мен това е капиту­лация пред опитите за добро въз­питание, за нея е най-вълнуваща­та игра", усмихва се актрисата.

Well yet everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Елизабет II е вторият британски монарх след кралица Виктория, който празнува 60 години на престола. Въпреки това в личния си живот според свидетелствата на близките тя оставя решенията, касаещи семейството, на своя съпруг принц Филип. Както в държавните дела, така и у дома кралицата остава дипломат, предпочитайки да изглажда всички спорове и конфликти. На младини принцеса Елизабет казва на своя инструктор по езда: "Ако не бях такава, каквато съм, бих искала да изживея живота си сред природата, а около мен да има много коне и кучета."

Well along everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Калина Крумова си има нова любов. Не е поредното заглавие от жълтата преса, каквито вече свикнахме да четем за красивата депутатка. Този път е самата истина - хубавата Калина е влюбена. Досега тя ревностно криеше от камерите личния си живот и отклоняваше всеки въпрос за него. Този път обаче е готова гордо да покаже на целия свят обекта на любовта си - 3-месечния американски кокер шпаньол Бобо. И да говори за него с часове.

„Щом го видях, и полудях по него", споделя Калина. Тя попаднала случайно на обявата за новороденото кокерче в интернет. Предлагали го в някакво плевенско село. „Отдавна имах желание да си взема куче. От пръв поглед разбрах, че това е моето. И че моментът е настъпил", спомня си депутатката. Сън не спала, докато не й го докарали в София. Още преди това стопаните я предупредили, че кутрето има лек недъг - родило се е с обърнат навътре клепач на едното око. Това само допълнително мотивирало Крумова да избере именно него.

Well yet everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Доктор Мила Бобадова беше избрана от публиката за носител на награда "Човек на годината", инициирана от Българския хелзинкски комитет (БХК). Тя се връчва за четвърта година и отличава наградения за неговия принос към защитата на правата на човека и хуманността.

Д-р Бобадова получи подкрепата на публиката - за нейната номинация гласуваха повече от 3 хил. души. 

Статуетката за 2011 година отива при д-р Бобадова за изключителния ѝ принос и непрестанна работа за това инкриминацията на жестокостта към животни да стане факт в България. До 27 юли 2011 г. България беше единствената страна в Европейския съюз и една от трите в Европа, освен Албания и Босна и Херцеговина, в която жестокостта над животни не се считаше за престъпление. За сравнение в Англия такъв закон е приет в началото на XX век.

Д-р Бобадова е ветеринарен лекар, завършила е "Ветеринарна медицина" през 2001 година в Лесотехническия университет в София. В момента работи в клиника "Добро хрумване". Занимава се активно с каузата за инкриминация на жестокостта над животни от 2008 година. Тя е член на гражданска група "Град за отговорни хора" и председател на Комисията за контрол и професионална етика към Българския ветеринарен съюз.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Екшън героят неразделен с осиновения Скарфейс и крехката Маша

С две четириноги живя в Пловдив няколко дни супер звездата Жан-Клод Ван Дам. Любителят на животните пристигна под тепетата със специален транспорт за Скарфейс и Маша, съобщава сайтът podtepeto.com. Двете хайванчета се превърнали в любимците на екипа на Непобедимите 2. Особено белязания Скарфейс, който Ван Дам намерил на улица в Тайланд преди време. Осиновеното от звездния каратист кученце е най-големият късметлия на планетата. Било открито от Жан-Клод на ръба на оцеляването, примряло от глад и бито от неизвестни изверги. В момента Скарфейс е загладило косъм  пале със самочувствие. Маша пък е крехката любимка на Ван Дам. Тя е порода чихуахуа и се разбира отлично с доведеното си братче Скарфейс.

Well along everyone be aware of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Кучето Луканикос се превърна в звезда на протестите в Гърция, предаде Агенция БГНЕС, като цитира Ройтерс.

Кафеникавият мелез е жител на площад Синтагма, централния площад в Атина, и не възразява, ако се появите в ден на безредици, стига той да може да се присъедини към тях.

Винаги когато има демонстрации, кучето е там, винаги на страната на протестиращите и даващо усещане за комично облекчение, когато протестите прераснат в насилие. Това го превърна в местна знаменитост. Кучето се появи на първа страница на почти всички вестници в Гърция и размахва опашката си по телевизията и в сайтовете по цял свят.

Вчера, когато държавните служители протестираха срещу съкращенията на правителството, Луканикос беше на обичайното си място отпред. Някои хора го наричат Канелос (канела на гръцки), но властите в Атина, които го познават от 2006 г. като куче Номер 1842, предпочитат да го наричат Луканикос.

Бездомните кучета в Атина не са като себеподобните си в други големи градове. Вместо да ги затворят в кучкарници и да ги подложат на евтаназия, властите в Атина плащат за изхранването на над 2000 бездомни кучета.

Те се кастрират, дават им се ваксини, идентифицират се с микрочипове и се връщат обратно на улицата, като носят около врата си табелка с телефонен номер, на който човек може да се обади, ако те са в опасност или причиняват неприятности.

Източник: dom.magicfm.bg

Well along everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Победителката в "Биг Брадър Фемили" Ели Кузмова се превърна в спасител на бездомни кучета. Най-новият член на семейството є е улична превъзходна на име Скелет, която половинката на Веско Гробаря забърса от сокаците на Батак преди броени дни.
"Срещнах го на един ъгъл - ходещ скелет, покрит с пет кила сплъстена козина, куцащ и окаян. Ами, прибрах го, "Пежото" е голямо", споделя Ели в личния си профил във Фейсбук, показвайки и снимки от типа "преди и сега" на новия си любимец.
След двучасов тоалет, стригане, баня, плюс огромна купа с кус-кус, Скелет живнал и моментално се сприятелил с другите две четирикраки "деца" на Кузмова - Шанел и Рая. Според приятелите й, Ели била достойна за орден за храброст, тъй като прибрала песа, убедена, че е крастав.
"Заведох го на ветеринар и се оказа, че няма краста. Страда от стара фрактура на задния крак и проблемни зъби, но в момента го лекуваме. Поне вече е чистичък и обезпаразитен", хвали кучето си Кузмова, решена да обяви конкурс за новите му стопани. "Почвайте да се записвате в списъка за кучето ми Скелет, че да си избера кой ще го гледа", призовава прясно тунингованата пловдивчанка, но до момента кандидати за "осиновители" все още няма.

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Девет месеца след старта си, кампанията за осиновяване на домашни любимци на Радио Magic FM „Вземи ме вкъщи“ може да се похвали с петнадесет осиновени кучета и котки.

Успехът на инициативата се дължи най-вече на безрезервната подкрепа на партньори и приятели, сред които този месец името си записа и актьорът Асен Блатечки. „Лошото момче“ на съвременното българско кино разкри в специална фотосесия своята дългогодишна привързаност и любов към животните.

Изненадващо и за самия Асен, партньори в снимките на новата реклама на кампанията „Вземи ме вкъщи“ бяха не кучета, а малки котета. Още по-весела стана фотосесията, когато под прожекторите бяха представени палавите едномесечни Рафаела, Габриел, Филип, Леополд, Тимъти, Сантяго и Себастиан. Седемте малчугани разчитат на снимките си с Блатечки, за да намерят добри нови стопани.

Well yet everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.