fbpx
Печат
Новини
Насилие над животни
Посещения: 3324

19-годишният Александър, който е осъден на първа инстанция за убийството на дядо си, обвинен е за убийството на още един мъж, е даден на съд и за жестоко отношение към куче, научи агенция BulNews. Младежът преби с бухалка до смърт родния си дядо на 13 април 2019 година.

Въпреки това той беше на свобода през лятото на тази година и дни преди на 27 юли да убие пак с бой до смърт 51-годишният Георги Георгиев, с когото баба му живеела по това време, той е проявил и садистична жестокост към кучето в двора на роднините си. За това обаче не е съобщил никой от близките на агресивния Александър, а жена, която гостувала в съседен имот. На 25 юли С.В. била при роднина в Крива бара, когато чула кучешко скимтене, идващо от съседния имот. Предположила, че животното е гладно. Взела със себе си храна и вода и отишла да го нахрани. На място заварила вуйчото на Александър – И.А. (обвиняем като съучастник в убийството на Георги), който се опитвал да премести кучето на сянка, защото било много топло. Животното било видимо много зле, а обяснението на вуйчото било, че предния ден племенникът му го бил с лопата. Жената отишла да види кучето и на следващия ден, когато бабата на Александър разказала, че той постоянно измъчвал животното и дори отрязал част от ушите и опашката му с ножица.

След това жената сама взела кучето и го закарала на ветеринарен лекар, като същевременно подала и сигнал на телефон 112.
При прегледа на кучето е установено, че то има опорна куцота на заден ляв крак, силен оток на крака и фрактура на таза. Ушите и опашката били отрязани, като липсвали шевове. Извършена му била операция за възстановяване на таза, с поставяне на пластини и винтове за закрепване на счупените кости. Стойността на лечението била 993.75 лева. Впоследствие животното било настанено в приют за кучета „Верен приятел” в Козлодуй. Там проходило, но продължило да куца.

В хода на разследването по случая е било установено, че действително Александър И. нанесъл жесток побой над кучето, удряйки го с лопата за смет по цялото тяло, като крещял: „Умри, бе!“, „Ще ме хапеш ли?“. По този случай Районната прокуратура в Козлодуй е внесла обвинителен акт в съда и предстои насрочване на делото.

Източник: www.bulnews.bg