Зачестяват случаите на изчезване на ловни кучета по време на лов край гранични смолянски села, съобщиха от местните ловни дружинки. Над 10 ловни кучета са обявени за издирване от ловци от селата Арда, Могилица, Смилян и Гьоврен, за част от случаите е информирана и "Гранична полиция", защото се предполага, че четириногите следотърсачи са "емигрирали" на гръцка територия. Ловци от региона не изключват версията за възможна търговия с хрътките през граница.

Общо осем са изчезналите ловни кучета на жители на с. Арда от началото на ловния сезон, съобщиха от ловната дружинка.  Преобладаваща част от издирваните четириноги са добре обучени, отгледани в полигон за обучение на кучета за преследване на глигани. Ловни хрътки могат да се пласират в Гърция от 500 до 2000 евро в зависимост от екземпляра, обясняват от ловното сдружение "Сокол" в Смолян.            

Няколко случая на незавърнали се след хайка кучета има и в дружинките в Могилица, Смилян и Гьоврен. Всички издирвани кучета са изчезнали по време на лов в близост до границата.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Pin It