Бездомните кучета в приютите ще се ширят в колибки на по 6 квадратни метра. Това предвиждат публикуваните вчера промени в наредбата за местата, където да бъдат прибирани изоставените от стопаните си домашни любимци. Квадратурата ще важи само ако в една къщичка има до 5 четириноги.

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

„Настаняването е съобразено с размера, възрастта, темперамента и теглото на животните ”, е записано в документа. Наредбата отпушва изграждането на втория етап от големия приют за 1000 кучета край село Долни Богров. Той ще бъде с колибки, защото е по-евтино.

Първият етап беше построен, след като екипът на Мирослав Найденов направи промени в наредбата. Те бяха отменени от съда и така се блокира изграждането на втория етап на приюта. В наредбата е записано, че до 8 кастрирани кучета на приблизително еднаква възраст могат да се настаняват в къщички, заградени в дворчета. За всеки пес обаче трябва да има отделна колибка с поне 6 квадрата площ.

До 20 кучета могат да се настаняват на едно място, като за всяко животно с тегло до 20 кг трябва да има 10 кв. м площ, включваща къщичка и дворче. За животни над 20 кг изискването за колибката и мястото за разходка остава, но площта, на която то може да се шири, се увеличава на 20 кв. м. При условие, че на едно място са настанени от 21 до 50 кучета , то площта за всяко едно от тях трябва да е равна на броя им. Стените и подовете на колибките трябва да са устойчиви на драскане и гризане е записано още в норматива. Четириногите няма да спят на пода, а на дървени скари или пластмасови легла.

Къщичките трябва да бъдат оградени от обща ограда, а за четириногите трябва да има и място за разходка. Времето за разходка ще се определя от ръководството на всеки приют. Кастрираните кучета ще се настаняват самостоятелно в отделни клетки за 24 часа. На подобни ВИП условия ще се радват и кърмещите животни с малките си. И занапред, както сега, агресивните ще бъдат настанявани в самостоятелноКарантината за новонастанените животни остава 14 дни, както е и сега. При прием на куче в приют управителят или упълномощено от него лице ще проверява дали то е обявено за изгубено.

Pin It