Печат
Новини
Последни новини
Посещения: 59351
През изминалата седмицата от Фондация “Четири лапи” раздадоха храна за животни в пострадалите от наводнението населени места в община Велико Търново. Близо 10 тона концентриран фураж за селскостопански животни и гранулирана храна за кучета и котки получиха хората от засегнатите части на Дебелец и Килифарево.

“Макар общественото внимание да е насочено основно към Варна и Добрич, ситуацията в Дебелец и Килифарево също е изключително тежка. Като по чудо тук няма човешки жертви, но много животни са се удавили, има и унищожена покъщнина, разказва д-р Марина Иванова от “Четири лапи”. Районът е характерен с това, че много домакинства отглеждат животни, на които разчитат за прехраната си. В наводнените части фуражът също е унищожен и хората няма с какво да хранят животните си. С предоставената помощ ще можем да осигурим прехраната на около 700 животни през първите, най-критични седмици след наводнението.”

Български екип на “Четири лапи” участваше и в мисията в помощ на пострадали хора и животни след наводнения в Сърбия и Босна и Херцеговина прези изминалия месец, където доставяше храна и медикаменти за местните животновъди и собственици на домашни любимци.