Министърът на земеделието проф. Иван Станков е поел ангажимент пред кметицата на София Йорданка Фандъкова в ускорени срокове да бъде приета нова наредба за приютите за бездомни кучета . Тя ще предвижда местата за настаняване на четириноги да могат да бъдат от отворен тип (без сгради), което ще направи изграждането им по-евтино. Това стана ясно вчера след среща на двамата на „Московска" 33.

Well already everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Фандъкова е поставила и въпроса кога ще има национална програма по проблема с бездомните кучета . „Министърът внимателно чу всички аргументи и пое ангажимент да ускори работата на комисията по нея", коментира кметицата. През 2012 г. общината построи приют от отворен тип за 1000 кучета и обяви конкурс за изграждане на втори. Проектът обаче се бави, тъй като наредбата за приютите бе обжалвана и съдът я отмени. Фандъкова запознала проф. Станков и с мерките, предприети от общината по проблема. Само от началото на годината в града били кастрирани над 1000 кучета , което било с над 300 повече от м.г. В приютите в Горни Богров и Сеславци били настанени около 850 животни . Осиновени са 152. От април започва акция за безплатна кастрация на домашни и дворни кучета в районите „Нови Искър" и „Връбница".

Кметицата и министърът са обсъдили възможността общината да може да кандидатства с проекти за селата около София по оперативна програма „Развитие на селските райони". Готов проект имало за екопътеки и информационни центрове на Софийската света гopa.
Pin It