Столичната община започна отново подготовка за изграждането на втория приют за 1000 кучета в Горни Богров. Той ще се намира в непосредствена близост до първия, където са настанени 840 животни . Обжалване от неправителствена организация на промените в Наредба 41, позволяващи строителството на поевтини приюти от отворен тип, спря за близо година изграждането му.

Well along everyone have that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

„Вече сме задвижили процедурата за провеждането на търга, който ще определи коя фирма ще построи новия приют", съобщи за „Преса" кметът на София Йорданка Фандъкова. Парите, които ще отдели общината от бюджета си за него, са около 1,3 млн. лв. Договорът с изпълнителя трябва да бъде подписан до края на годината, а от пролетта ще започне изграждането на обекта. Кметството планира още от лятото на 2014 г. да започне прибирането на улични кучета в новия приют.

След седмица кметството стартира мащабната операция по преброяването на безпризорните псета. Допреди две години техният брой надхвърляше 9000. В продължение на десет дни 5 екипа на „Екоравновесие" и „Четири лапи " ще броят кучета по улиците на София.

Pin It