Законопроектът за управление на етажната собственост забранява отглеждането на домашни любимци без изричното съгласие на съседите. Ако не сте съгласни с това, елате на протест.

 

Дата: 28-09-2008, 12:00

Място: ПРЕД НАРОДНИЯ ТЕАТЪР - София


Ако не сте съгласни съседите да определят начина Ви на живот... 

Ако не искате да бъдете поставяни в неравностойно положение... 

Ако не желаете да бъдете изнудвани... 

Ако не считате за решение междусъседските войни... 

Ако никога не бихте изхвърлили домашния си любимец...


ЕЛАТЕ и покажете мнението си!

 

Законопроект за управление на етажната собственост:

 ... 
Задължения на собствениците и обитателите 
Чл. 6. (1) Собствениците са длъжни да: 
… 
6. не отглеждат животни в своите самостоятелни обекти без съгласието на непосредствените си съседи, с изключение на такива, които се отглеждат в клетки или аквариуми; 
...

Правомощия на общото събрание 
Чл. 11. (1) Общото събрание: 
… 
10. приема решения и за: 
… 
л) даване на съгласие за отглеждане на животни в етажната собственост.

 

Предстои текстовоте да бъдат гласувани на второ четене от Народно събрание тази есен. 


Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Ако бъде приет, Законопроектът ще предизвика множество междусъседски конфликти, твърдят организаторите

Кампания „Не на съседската намеса в личния живот” стартират собственици и любители на домашните животни, обединени в гражданска група „Град за отговорни хора”. Атаката е срещу предвижданото в Законопроекта за управление на етажната собственост искане на предварително съгласие от съседите за отглеждане на домашен любимец в апартамент. Законопроектът е изработен от Правна комисия към Народното събрание и предстои да бъде гласуван на второ четене тази есен.

- В България добрите практики за отглеждане на домашни любимци се регламентират от Закона за ветеринарномедицинска дейност и Закона за защита на животните, а предстои и приемане на наредба за домашните любимци, - разказва Надина Тошева от сайта http://www.park4pets.com – Текстовете във въпросните закони са достатъчно стриктни и гарантират правата както на животните, така и на хората. Предложеният текст в Законопроекта за управление на етажната собственост противоречи на редица нормативни актове, като например Международния пакт за граждански и политически права, Конституцията на Република България, Закона за нормативните актове, Закона за защита от дискриминация и Закона за собствеността. Ние не сме против правилата, но сме на мнение, че ако бъде приет, законопроектът по никакъв начин няма може да гарантира и допринесе за по-отговорното отглеждане на домашни любимци.

Според чл. 6, ал. 1 от Законопроекта за управление на етажната собственост собствениците са длъжни да не отглеждат животни в своите самостоятелни обекти без съгласието на непосредствените си съседи, с изключение на такива, които се отглеждат в клетки или аквариуми. Общото събрание на входа ще приема решения за даване на съгласие за отглеждане на животни в етажната собственост. Това на практика означава забрана за отглеждане на домашни любимци, освен ако Общото събрание на входа не реши друго.

Well afore everyone have that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Изолаторът в Ст. Загора се поддържа и стопанисва от общината. Намира се на първата спирка на кв. Зора, близо до Метро. Няма обозначения и табели. Директор на изолатора е д-р Радослав Михайлов, който е директор и на зоопарка. Кастрации и манипулации по лекуване на докараните животни не се извършват. Има назначен ловец и шофьор, които прибират кучетата по сигнали на граждани. Транспортират се с необозначен бял микробус Форд. Ловецът еднолично решава кое животно може да бъде осиновено и кое не. Често прибира кучета и не разрешава осиновяване по лични причини. Много пъти заловените не достигат до изолатора. Каква е съдбата им не е ясно. Има назначена и една гледачка, която не работи в почивните и празничните дни. Животните се хранят с бракувани изделия от хлебозавода. При извършена проверка от РВМС констатираните нарушения естествено бяха минимални. Осиновяването е безплатно. Липсва прозрачност и съвременна политика за трайно решаване на проблема. Работи се на парче.

При това състояние е ясно, че и през следващите години бездомни кучета ще има. Ще има работа и безконтролен бюджет за хората,з аети с тази дейност. В местната преса нищо не се пише, освен че кучетата носят болести. Никой не предоставя актуална информация за положението в други градове и как те се справят хуманно и ефективно с проблема.

Well along everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageОнези от вас, които са посещавали приют „Надежда” в софийския квартал Хладилника, сигурно са останали неприятно изненадани от купищата боклуци, стоварени от двете страни на алеята водеща към приюта. Изглежда мястото е изключително подходящо за изхвърляне на отпадъци от съседни строежи, работилници, дворове. Изглежда и никой от общината няма намерение да изпрати екип за почистване – все пак по този път хора не минават редовно, само по някое куче от време на време...

 Това, което всички ние можем да направим, е сами да почистим мястото и да ми придадем вида, който заслужава. „Без дом” моли всички, които искат да помогнат, да заповядат в събота, 22.09., в 11:00 пред приюта. Носете си работни дрехи, от приюта ще осигурят найлонови чували, гумени ръкавици и контейнер за боклуците. Очакваме ви!

Как се стига до приюта вижте ТУК.

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ДО

ДОЦ. ЖЕКО БАЙЧЕВ, ДВМ, ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА НАЦИОНАЛНАТА ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКА СЛУЖБА

КОПИЕ ДО

Г-Н НИХАД КАБИЛ, МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ГОРИТЕ

Г-Н СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

АНТОАНЕТА ВАТАШКА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СДРУЖЕНИЕ “ДАЙ ЛАПА” - ГР. ПЕРНИК

Г-ЖА БРИДЖИТ ЧЕРНОТА, ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ, БРЮКСЕЛБЕЛГИЯ

Г-Н ПИТЪР ДЕЙВИС, ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА СВЕТОВНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ, ЛОНДОН, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ  

Г-ЖА КЛАРИСА БОЛДУИН, ПРЕДСЕДАТЕЛ  НА ТРЪСТА НА КУЧЕТАТА, ЛОНДОН, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

ОТНОСНО: Жалба от Сдружение „Дай лапа”, гр. Перник за ежедневното нарушаване на ЗВД и ППЗВД от ЕТ „Людмил Цветков”, стопанисващ общинския изолатор в гр. Перник  

УВАЖАЕМИ ДОЦЕНТ БАЙЧЕВ, 

Обръщам се към Вас  относно поредния сигнал за незаконни действия в обект за безстопанствени кучета,  така наречения  “ИЗОЛАТОР”, стопанисван от частна фирма - ЕТ „Людмил Цветков”- гр. Перник.

Сдружението от Перник подава неколкократно сигнали за драстични нарушения на нормативната база на РБългария, в резултат на което апелира за организиране на проверка от НВМС. Проверката е извършена от местното РВМС в нарушение на  чл.  170 от Закона за ветеринарномедицинската дейност (ЗВД)  без участието на представители на организацията, подала сигнала за нарушения.

 

Well yet everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

В резултат на подадени сигнали, от началото на месец септември Националната ветеринарномедицинска служба съвместно с неправителствени организации започва проверки за закононарушения в дейността на изолаторите за бездомни кучета. Вие също можете да предизвикате такава проверка като подадете жалба до:

доц. Жеко Байчев, двм, генерален директор на НВМС

гр. СОФИЯ - 1606, бул."П.Славейков" №15А, факс 02/954-95-93

с копие до:

ФОНДАЦИЯ “АФА-БЪЛГАРИЯ”

ГР.СОФИЯ-1404, Бул. “Гоце Делчев” 24А-28, тел./факс: 02/588 387, e-mail: afa_bulgaria@abv.bg

В началото на годината след подобна проверка и констатирани многобройни нарушения беше затворен незаконно действащият изолатор в с. Мировяне.

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Зам.-кмет изгонен от сесия, нарича съветник “нещастник”

 

Истински скандал заради избиването на бездомните кучета се разрази вчера по време на сесията на местния парламент в Благоевград. Кметът Лазар Причкапов и цялата администрация се озоваха извън залата, след като ОбС шефът Радослав Тасков изгони заместника му инж. Георги Милев за изречена обида. Пред цялата зала зам.-градоначалникът нарече съветника композитор Кирил Икономов “нещастник”.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Съветникът К. Икономов иска оставката на зам. кмета Г. Милев за убийство на скитащи и домашни любимци

Домашни и скитащи бездомни псета се убиват и изхвърлят на градското сметище, доказа след свое разследване благоевградският композитор и общински съветник Кирил Икономов. Миналата сряда изчезнало кучето-пазач Жаба, охраняващо паркинга на комплекс “Кончето”, ползван от Икономов. Пазачът записал номера на автомобила, на който е натоварено кучето, след като е простреляно със стреличка. Икономов и племенникът му Ангел Гюров открили ладата Бл А 0159 в село Падеш, неин собственик е бившият полицай Ангел Ружин. Шефката на фирма “ДДД” ЕООД Балева, наета от общината да разчисти града от скитащите кучета, ми зарежда прашката, аз стрелям, обясни пред репортер на “Струма” бившият полицай Ружин.

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.